Gönderen Konu: İşgal fotoğraflarından sansürlenen ABD‏  (Okunma sayısı 3567 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Çağrı Bey

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 690
Kaynak: http://www.turania.net/osmanli-donemi-turk-tarihi/5215-isgal-fotograflarindan-sansurlenen-abd8207.html#post19045

Çocuklarımıza okuttuğumuz tarih kitaplarında işgal dönemi ile ilgili özellikle sansürlenen bir ülke vardır : ABD. ABD o kadar dokunulmazdır ki, Harp Akademileri'nde okutulan kitaplarda bile ABD ile emperyalizm kavramları mümkün olduğu kadar uzak tutulur.

ABD'nin zamanında ülkesini işgal eden güçler arasında olduğunu bilmeyenler, o yüzden başlarına çuval geçirmeye gelen ABD askerleri karşısında şaşırıp kalırlar, "siz bizim müttefikimiz değil miydiniz?" şaşkınlığını üzerlerinden atamazlar.

Halbuki aşağıdaki fotoğraflar ABD'nin müttefik değil, tarihi bir düşman olduğu konusunda nettir. Bu devleti ve milleti ABD'nin boyunduruğu altına almak isteyenler tarafından sansürlenmiştir.

Yunanlılar, İngilizler, Fransızlar, Ermeniler , Ruslar ...ve işte işgal fotoğraflarından sansürlenen ABD...



Venizelos İzmir'de ABD ve İngiliz bayrakları eşliğinde konuşuyor...



Dolmabahçe önünde ABD zırhlıları



İstiklal savaşı günlerinde Boğaz'da ABD destroyeri



1922 yılında Kabataş açıklarında ABD askeri gemisi USS Bainbridge

      

Yunanlıların Bandırma işgaline ABD bayrakları eşlik ediyor...

Tonyukuk

Kaynak : Açık İstihbarat

 

Çevrimdışı Çağrı Bey

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 690
Börü Kam

Haçlı batının gayr-i meşru çocuğu ABD Türkiye üzerindeki emellerini ta ki 1. Dünya Savaşında uygulamaya koyarak, kadim düşmanlığını açık etmişti.
Ünlü Wilson prensipleri ABD' nin Türkiye üzerindeki, düşmanca, emel ve amaçlarının belgesi ve kanıtıdır.

Ayrıca Otağımızın:

ABD, Atatürk ölünce, ne yaptı?


İlişiminde yer alan, aşağıdaki, yazı da ABD'nin; emel ve amaçlarını, tersine çeviren Başbuğ Atatürk'e duyduğu; kin, nefret ve hasetliğin en büyük göstergesidir.

ABD, Atatürk ölünce ne yaptı?

Tarih: Şubat 1923
Yani; Kurtuluş Savaşından dört ay sonra,
Yani; Cumhuriyetin ilanından dokuz ay önce.

Mustafa Kemal, Amerikan milletine hitaben, Lozan Konferansının kesintiye uğramasının ardından, ABD Senatosuna aşağıdaki mektubu göndermiştir:

Alıntı
“Büyük Amerikan Milletine,
Siz zulüm ve zorbalığı kendi vatanınızdan uzaklaştırdınız.
Siz, uzun ve kanlı bir mücadeleden sonra kendi özgürlük ve bağımsızlığınızı kazanarak halk egemenliğine dayanan demokratik bir devlet ve güçlü bir uygarlık kurdunuz.
Yer kürenin diğer tarafında diğer bir ulus var ki, o da aynı özgürlük, aynı bağımsızlık ve aynı demokrasi uğrunda mücadele ediyor, kan döküyor.
Bu ülkünün arılık ve yüceliğine karşı düşüncelerinizi yanıltmak istiyorlar.
Bu propagandayı yapanlar, ya birtakım cahil tutucular veya yeni kazandığımız özgürlüğü kaldırmak ve bizi ondan mahrum etmek isteyen gizli ve açık düşmanlarımıza alet oluyorlar.
Yalanlara ve iftiralara inanmayınız.
Özgürlük ve bağımsızlık uğrunda savaşan ve tıpkı sizler gibi dünyada ilerleme ve adaleti sağlamak için samimi bir surette mücadele eden Türk halkına kalbinizi açık bulundurunuz.”
Gazi Mustafa Kemal

Bu mektup, Amerikan Senatosu'nun 26 Şubat 1923 günkü oturumunda, Senatör Mr. Oven'in önerisi üzerine, okunarak zapta geçirilmiştir.

Bundan dört hafta sonra, Mustafa Kemal, ünlü 'TIME' dergisine kapak olmuştu..

Bu 'Dostluk eline, en anlamlı cevap, tam onbeş buçuk yıl sonra geldi.

10 Kasım 1938'de, Türk Milleti, acıların en büyüğünü yaşıyordu, Atatürk ölmüştü.

Durum, bütün ülkelere resmen bildirildi.

Afganistan'dan Finlandiya'ya, Japonya'dan Letonya'ya kadar bütün ülkeler cenazeye en üst seviyede heyetlerle katılacaklarını bildirdiler.

Atatürk'ün en çok savaştığı ülke İngiltere, özel bir zırhlı ile gönderilen ve başında, onun Anafartalar'da denize döktüğü kıtaların komutanı Mareşal Lord Birdwood ve İngiltere'nin Akdeniz Filosu Başkomutanı Oramiral Dudley Pound olmak üzere kalabalık bir heyet ve12 subay 160 erlik bir tören kıtası ve 56 mevcutlu bir bando ile katılırken, düşman Yunanistan, başında Başbakan Metaxas olmak üzere, 12 kişilik yüksek bir heyetle cenaze töreninde bulunacağını açıkladı.

ABD'den ise, uzun süre cevap gelmedi.
Sonunda, Amerikan Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi, 18 Kasım 1938'de, Ankara'daki Büyükelçiliği'ne gönderdiği yazıda, törende ABD'yi, sadece Büyükelçi'nin temsil edeceğini bildiriyordu.

Yazıda, asıl enteresan olan ifade, şöyle idi:
ABD büyükelçiliğinden alınan bir telgrafta Amerikan hükümeti adına cenaze töreninde kullanılmak üzere, 300 dolarlık bir çelenk yaptırılması için büyükelçiliğe yetki verilmesi önerilmiş, ancak ABD dışişleri bakanlığı bu bedeli yüksek bulduğundan, büyükelçiliğe 200 dolar harcama yetkisi verilmiştir.

Türk Oğlu, Türk Kızı Bunları Unutma, Unutturma! Dostunu ve Düşmanını İyi Belle!

ABD, Lozan Antlaşması'nı tanımayan ilk ve tek ülkedir...