Gönderen Konu: YILBAŞI DEDİKLERİ...  (Okunma sayısı 5424 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
YILBAŞI DEDİKLERİ...
« : 28 Aralık 2007 »
Değerli kandaşlarım ;

Bilindiği gibi 2007 senesinin sonlanmasına ve yeni bir yıla girmemize sayılı günler kaldı.2007 senesinin Türk insanı için ve bilhassa Türk milletinin fedakârları olan Türkçüler için pek de iyi anılarla gelip geçtiğini söylemeyiz.kürt terörünün son sürat hızlandığı,türban tartışması gibi gündem değiştirme amaçlı suni tartışmaların ön plana yerleştiği bir zaman dilimi idi 2007 yılı.Tabi ki verdiğimiz Şehitler de sabırları taşırdı ve yürekleri dağladı yine.

Ama bu makâlede bahsedeceğim konu yukarıdaki girizgâhtan biraz daha farklı bir amaç ihtiva ediyor.Bilindiği gibi Christmas Bayramı(yahut haftası) Hristiyanların kutladığı bir bayram olup,Türk gelenek ve anânelerinde yeri olmayan bir bayramdır.Yıllardır her yeni yıla girişte Türk insanının gözlerinin içine soka soka Haçlı adetleri işlenmekte,Noel Baba gibi karakterler özellikle çocukların gözünde albeni taşıyan nesneler olarak kullanılmaktadır.Milli bayramlarını es geçen bazı gençler şaşalı partilerle ve gayri-Türk unsurlar ihtivâ eden aktivitelerle geçirmektedirler Kutsal Noel Haftasını. (!)

Salt yeni yıla girme amaçlı olarak mütevazi bir biçimde eğlenmek ve çeşitli dost cemlerinde birkaç kadeh parlatmak elbette Türk insanının da hakkıdır.Ben bu bağlamda Türk insanından esirgemiyorum yeni bir yıl kutlamasını..

Ancak Türkiye'de her olay abartıldığından ve Batının sömürgeci ve kan emici devletleri kendi yapmacık ve uydurma kültürlerini Türklüğü zehirleme aracı olarak kullandıklarından dolayı benim içim hiç rahat olmuyor Christmas Haftasında. (!)

Benim kaygılarım dini kaygılardan ziyade Milli kaygılardır ve bu kaygılarım,bir milletin kültürünün yozlaştırılmaya çalışıldığı her salise daha da artmaktadır.Haçlı Seferleri 1094 yılında kılıçlarla yapılıyordu.Ancak 2007 yılının Haçlı Seferleri kılıçlarla,toplarla değil Christmaslarla,Noel Babalarla yapılıyor.Haftaiçinde bir kaç büyük alışveriş merkezini gezdim ve ekseriyetle Noel Baba kıyafetli animatörler,Süslü çam ağacı motifli albenili mağazalarla karşılaştım.Hediyelik eşya ve çocuklara yönelik oyuncakların satıldığı reyonlarda da durum farksızdı.Noel Baba Bibloları ve Happy New Year yazan çeşitli materyaller..

Ama hiç Dede Korkut Biblosu görmedim.Nasreddin Hoca'nın eşeğine ters binme figürüne de rastlamadım Welcome Cristmas yazan buğulu mağaza vitrinlerinde.
Çin'e karşı kahramanca Türklüğü savunan Yiğit Kürşad ve 40 arkadaşıının da esamesi okunmuyordu Çocukların çılgınca eğlendiği oyun parklarında.Milli kahramanlarımızı çocuklarımıza sevdirmeye ne gerek var ki? Nasıl olsa Avrupa Birliğine girmeye de hevesliyiz değil mi?

*2008 yılını ben de salt yeni bir yıla gireceğimiz için buyur edeceğim mütevazi bir biçimde.Taksim ve Kadıköy'de her sene yapılan ve binbir türlü rezaletin görüldüğü,ahlaki çöküntünün kendini gösterdiği ve etnik özürlülerin millete zehir ettiği Yeni Yıl Kutlamaları bu sene yerinde bir kararla iptal edilmiş.Çok da güzel olmuş.

Son olarak 2008 yılının başta Türkiyemiz olmak üzere bütün Türk Dünyasına esenlikler getirmesini ümit ediyorum.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı Temir Yalıg

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 184
  • TÜRK'ÜM BAŞKA ÜNVAN İSTEMEM
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2007 »



TÜRK ÜLKESİNDE ANCAK VE ANCAK TÜRK DEĞERLERİ YAŞAYACAK!

TTK!
TÜRK IRKI SAĞOLSUN!

Çevrimdışı keceemre

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 23
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #2 : 28 Aralık 2007 »
Allah razı olsun arkadaşım çok güzel demişsin sana  katılıyorum

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #3 : 28 Aralık 2007 »
 Gavur adetlerinde biri olan ve Türk Milleti'nin kültürüne sokumak istenen kepazeliklerden bazıları da Christmas(Yılbaşı) ve Saint Valentine's Day(Sevgililer Günü) gibi Hristiyan kutlamalarıdır. Bunların TÜRK örf, adetleri ile hiç bir alakası yoktur. Bizim değerlerimiz değildirler.

 Amerikan Emperyalizmi ve Yahudiler diğer Milletlerin kültürlerini yozlaştırmak için Noel Baba gibi araçları kullanırlar. Böylelikle bu sayede hem para kazanırlar hem de kendi yoz kütürlerini diğer insanlara ihraç ederek, toplumun şirazesinin bozulmasına sebeb olurlar. Bunlara kanan bilinçsiz koyun sürüleri de yılbaşını kutladım eğlendim diye iyice tüketim toplumunun bir parçası olurlar. Düşünme yetilerini kaybederler. Sonuç olarak güçlü emperyalist devletlerin beyni alınmış kobaylarına dönüşürler.

 


 

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı topuz

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 89
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2007 »
Utanç Duyuyorum

Yılbaşı, Türk insanını tükettikçe mutlu olan ucubelere çeviren emperyalist güçlerin kullandığı bir araçtır. Elbette her kültürde bir takvim vardır. Bu takvim gereğince yeni yılın gelişi çeşitli milletler tarafından kutlanır. Yeni yılın gelmesini, ertesi günün resmi tatil olmasından da yararlanarak bir iki kadeh içkiyle değerlendirenlere söyleyeceğim bir söz yok.

Ancak mesele bu kadar basit değil; Aslında yılbaşının İsa Peygamberin doğmasıyla bir alakası yoktur. 1 Ocak tarihi, Roma Senatosu'nun açılış tarihidir. Tesadüf, İsa peygamberin doğumu, aralık ayının son haftasına denk gelir. Hıristiyanlar, "Noel" adı altında bu günü kutlarlar. Buna da söyleyeceğim bir şey yok; isterlerse otursunlar, sabaha kadar kutlasınlar.

Ancak bu kutlamanın bizim kültürümüzli bir ilgisi yoktur. Yaklaşık 1000 yıldır hıristiyan olan Gagauz kandaşlarımız gibi, nüfusça küçük gruplar hariç, Türk kültürünün Hıristiyanlıkla bir alakası yoktur. Ancak yeni yılı bir ticari fırsat olarak değerlendirenler, cehaletlerinden de kaynaklanarak, noel baba kıyafetleri giymiş palyaçoları ortalıkta dolaştırıyorlar. (Ki gerçekte o kıyafetler, Antalya civarında yaşayan gerçek noel babanın değil, iskandidav illerinde bulunan eski bir pagan karakterinin soğuğa dayanıklı kıyafetleridir)

Yani sonuç olarak, Romalıların 1500 sene önce kapanan canı cehenneme gidesi senatolarının açılış gününü, Anadolulu bir Rumun adı altında, İskandinav gavurunun kıyafetlerini giymiş ucubelerin şaklabanlıklarıyla karşılıyoruz. Görüyor musunuz kültürümüzün ne kadar yozlaştığını?..

Maalesef gerçek bu kadar acı...

Yılbaşları geldiği vakit, sokaklarda dolaşmaya utanıyorum. Eğer eskaza ortalarda dolanan bir turistle yüz yüze gelirsem, o turistin gözlerinde milletimize karşı aşağılayıcı ifadeler göreceğimden korkuyorum.

Kandaşlarım, her 365 günde bir, yaşadığım bir kabustur yılbaşları. O gün ben sokağa çıkmaktan bile utanır, evime kapatırım kendimi...
Kızıl Elmada Buluşalım!..

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2007 »
Uzun zamandır rahatsızlığım sebebiyle hastanedeydim,siz ırkdaşlarımdan ayrıydım özür dilerim.Konu başlığını okuyunca aklıma geldi,hastane çıkışıma karar veren doktor demezmi,hadi sizi çıkaralım da noelde evde olun.İçimize yavaş yavaş bazı yozlaşmış fikirler empoze ediliyor,caddeler noel babadan geçilmiyor,çok yakında kalo hırıstiyenna diyenlerle dolacak her yer.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2007 »
Anda, eline sağlık.

Yılbaşı kutlaması ile Noel kutlamasını birbirine karıştıranlara uyuz oluyorum. Nedense tüm dünyâda artık yılbaşıları Hristiyanların Noel kutlamalarındaki yöntemlerle kutlanıyor. Kınıyorum.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #7 : 28 Aralık 2007 »
Öncelikle  ''gurturk'' Irkdaşıma acil şifalar dilerim.
Her yılbaşı noeli kutlayan devletler, kendi dini inanışları gereğini yerine getiriyorlar. Ülkemizde olan noel kutlamalarının, Türk inanç sistemi ve Kültüründe yeri olmadığı bir gerçektir. Ülkemizde  Avrupalı olmak hevesiyle yanıp tutuşan belli başlı zümreler, Türkçe'mizi  örf, anane ve geleneklerimizi yozlaştırarak mankurtlaşmış bir toplum yaratma peşindedirler.   Milletleri Millet yapan inandıkları değerleridir. Değerlerini kaybeden Milletlerin geleceği ve özgürlüğü olmaz...  TTK     çepni

Çevrimdışı gurturk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 330
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2007 »
Hem özel iletiden hemde bu konu başlığından geçmiş olsun dileklerini ileten ırdaşlarıma teşekkür ederim.

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: YILBAŞI DEDİKLERİ...
« Yanıtla #9 : 31 Aralık 2020 »
2007'li yıllar....


Türklük ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bu kutlamaların sadece kendini sosyal statü yönünden farklı görünmek adına bir çırpınışın ifadesi.

Kıçına giyecek don bulamayan ezik,
bugüne mahsus nerde tatil yapsam, nerde yemek yesem hesabı yapar durur hep.

Türk örf ve adetlerinde yeri olmayan hiç bir durumu kabul etmek, kendimize uydurmak çok büyük kültürel tehlikedir.

En büyüklerinden biri malum dilimizdir. Dil giderse kimlik gider. Sonrası böyle çorap söküğü gibi gelir.

Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !