Gönderen Konu: Televizyon Günlüğü  (Okunma sayısı 18422 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Turansoylu

  • Ziyaretçi
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2006 »
Bakın ATATÜRK ne diyor.

Eğer Rusya’nın desteği olmasaydı yeni Türkiye’nin … istilacılar üzerindeki zafer kıyaslanmayacak kadar çok daha büyük kayıplarla kazanılabilirdi veya belki de hiç mümkün olmazdı. Rusya Türkiye’ye hem manevi, hem de maddi yardım göstermiş ve milletimizin bu yardımı unutması suç olur.’

  Mustafa Kemal Atatürk


Turansoylu

  • Ziyaretçi
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2006 »
Sovyet resmi verilerine göre 1920 tarihli mutabakatlar uyarınca ve 16 Mart 1921 tarihli Antlaşması’nın gereği olarak 1920-1922 yıllarında Rusya’nın Novorossiysk, Tuapse ve Batumi limanlarından Türkiye’ye 39.000 tüfek, 327 makinalı tüfek, 54 top, 63 milyon fişek, 147.000 top mermisi vs., Türkiye’nin doğu sınırlarından ise, 1918 yılında eski Rus Ordusunun bıraktığı askeri malzeme sevkedilmiştir. 1921 yılında “Jivoy” ve “Jutkiy” adlı iki avcı botu hibe edilmiştir. Sovyet Hükümeti, Ankara’daki iki barut fabrikasının kurulmasında yardımcı olup fişek fabrikası için gerekli teçhizat ve hammadde sağlamıştır. Bunun yanı sıra 1920 yılında Müsteşar Y.Y.Umpal-Angarskiy başkanlığındaki Sovyet diplomatik misyonu, Moskova görüşmeleri sırasında Türk tarafına vaadedilen 200,6 kilo külçe altın TBMM temsilcilerine teslim etmiştir. M.V.Frunze, kimsesiz gazi çocukları için bir yetimhanenin kurulması amacıyla Trabzon’da Türk makamlarına 100.000 altın Ruble vermiştir. S.İ.Aralov Nisan 1922’de seyyar basımevi ve sinema teçhizatının alınması için Türk ordusuna 20.000 Lira hibe etmiştir. Aynı zamanda birkaç parti silah teslim edilmiştir.

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2006 »
 Turansoylu ırkdaş Rusya bizi çok mu seviyordu da yolladı bu kardar parayı.Rusların Kurtuluş Savaşında bize para ve silah yardımında bulunduğunu bende biliyorum. Demek istediğim Anadolu o zamanlar büyük bir yokluk ve safalet içindeydi.Anadolu bu yokluk ve safalet içerisinde savaşa gitti.Çekilen çileleri sende biliyorsun.Çanakkale Savaşında Çerilerimizin günlük yemek listesini sende biliyorsun.

  Rusya bize yardım etmesinin sebebi ne idi?Başbuğ burda Ruslara büyük bir oyun oynadı.O zamanlar müttefiklerle arası bozuk olan Ruslar Anadolunun Müttefiklerce paylaşılmasını istemiyordu.Kendileri almak istiyordu.Bu yüzden bize yardım ettiler.

   Rusya yine komünist rejimi Türkiye'de kurarak,Türkiye'ye hakim olma arzusundaydı.Bu yüzden Başbuğ'a yardım edip karşılığında bazı tavizler beklediler.Başbuğ bu tavizleri verdi,yardımıda aldı.Savaş bittikten sonra Başbuğ "Komünist gördüğünüz yerde kafasını ezin "talimatı verdi.Görüldüğü üzrede Başbuğ vefat edene kadar Komünizm Türkiye'de pek faaliyet gösteremedi.

  Gelelim 80 öncesine.Sana Milliyetçilerin para konusunda ne kadar çile çektiklerini sadece Yusuf İmamoğlu örneğiyle söyleyebilirm.Daha da istersen verebilirim ama bu örnek yeterlidir sanıyorum.

 
   
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #13 : 11 Haziran 2006 »
 Ayrıca Anadoluda 500.000 asker kaçagı yoktu.Asker kaçaklarının sayısı 30.000 di.Onlarda Türk değildi.Dedemin kardeşi yani Amcamın anlattığına göre

  Bu asker kaçakları Hep Kürt,Çerkez karmasıymış ve asker elbiseli olduklarından fakir köylülerden zorla mallarını alırlarmış.
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Turansoylu

  • Ziyaretçi
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2006 »
namı diyar göçmen yusuf şehit olduğu gün adli tıp raporuyla 3 günde bir simit yediği tespit olmuştur.ama bununla gururduyamayız bu bir utançtır.TÜRKÜ TÜRKE kırdırmak isteyen mahlukların istedikleri oldu ha yusuf ha deniz hepsi bu ülkenin parlak bir geleceğe kavuşması için farklı kulvarlarda mücadele ettiler ama bazı şerefsizler TÜRKÜ TÜRKE kırdırdılar.biz bu oyuna gelmeyen.dışardan yardım almak zorunda kalmamak için kendi finans kaynaklarımızı oluşturmak zorundayız.

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #15 : 11 Haziran 2006 »
  Irkdaş haklısın bu konuda ne demek istediğimi anlamışsındır umarım.Komünizm'e genelde içimizdeki azınlıklar sahip çıktı.Ama Deniz Gezmiş gibi saf köyden göçme delikanlılarımızda bu pisliğe bulaştılar.

 Yusuf İmamoğlu'yla,Deniz Gezmiş'i aynı kefeye koyamayız.Biri vatan,millet diyerek kurşun yedi,biri hala devrim sayıklamalarıyla darağacına gitti.


 
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı a.bayraktar

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
  • Her Türkçü ile haberleşmek isterim.
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #16 : 11 Haziran 2006 »
   Eğer yanılmıyorsam Yusuf İmamoğlu'nun cenazesinin İnegöl(Bursa)'e komünistler ve devrin düzenbazları tarafından ömülmesine izin vermediler.Bursa'ya defnedildi...
   Kesin bilgi sahibi olanların bilgilendirmesi beni sevindirir.Artık "vatansever" ile "vatan haini"nin kim olduğu herkesçe bilinmelidir.D.Gezmiş denen "kılıksız" ,Yusuf İmamoğlu'nun "tırnağu" bile olamaz.Bu böyle biline!...

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #17 : 11 Haziran 2006 »
 Bayraktar ırkdaş dediğin ıolayı ilk defa duydum.Ama gerçek olabilir.Komünistlerden ben herşeyi beklerim.

 Yusuf İmamoğlunda bir şiiri hazır sırasıyken paylaşmak istedim.

  Duman sarmış Eğribel'in başını
  Yağmur mudur,dolu mudur,kar mıdır?
  Ey Türk oğlu kaldır da bak başını 
  Başa baş mıdır,kar mıdır?

 Rüzgar vurur sallandırır yaprağı
 Akın olur basar geçer toprağı
 Türk soyuna karşı sindirme ağı
 Yüze gülen öze düşman yar mıdır?

 Türkçülük ülküsüyle yürüyenlere
 Tutsak illerini arayanlara
 Türklüğü cihanda koruyanlara
 Çamur atan dil uzatan er midir?
 
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Bozoklu Bozkurt

  • Ziyaretçi
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2006 »
Peki Turansoylu ırkdaşım Sovyet Hükümet'nin gönderdiği bu silahların büyük çoğunluğunun bozuk olduğunu biliyor muydunuz?
Ya da Rus Hükümeti'nin Ermeni eşkiyalarını kullanarak bunları yağmalattığını...Herhalde kıçı kırık Ermeni çetelerinin bunu kendi başlarına yaptığını iddia etmeyeceksiniz?
Ya da Cemal Paşa'nın 1922 yılında Temmuz ayında Rus destekli Ermenilerce şehit edilmesi..Hem de Türkiye'ye geçiş yaparken...
Bu dost bir devletin(!!!) yapabileceği iş değildir ve de uluslararası arena da böyle bir dostluk mevcut değildir!
Gazi Paşa da tabii ki yardımı gönderenin Rusya olmadığı biliyor olmalıdır.Ki Rusya bizim tarihi düşmanımızdır ayrıca savaştan yeni çıkmış, üstelik bu savaştan yeni bir rejimle çıkmıştır.Ki bu rejimin adını anmak bile istemiyorum, gardaşlarımıza ettikleri halen yazılamamıştır.
Ayrıca savaş kaçaklarının 500.000 olmasına imkan dahi veremem çünkü Osmanlı ordusunun o dönemdeki toplam mevcudu dahi(Osmanlı'nın1.Dünya Savaşındaki mevcudu -müttefiki Bulgaristanla beraber- 1 Milyondur.Bu rakam savaşın başladığı 1914 yılına aittir.) ona müsait değildir.
Esenlikler, saygılar.
TTK

Turansoylu

  • Ziyaretçi
Ynt: Televizyon Günlüğü
« Yanıtla #19 : 11 Haziran 2006 »
kandaşım deli
         deniz gezmiş le mahir çayan ı karıştırmayalım deniz askere kurşun sıkmamıştır.isteseydi çok büyük silahlı hareket başlatabilirdi fakat o bunu yapmadı.nedeni vatansever bir solcu oluşuydu.devrim sayıklamalıyla öldü diyosun doğru devrim devrim diye sayıkladı ama devrim demesinin sebebi belliydi o işçinin köylünün daha doğrusu TÜRK milletinin huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesi için ızdırap dolu bir hayat yaşadı ve emeklerinin karşılığını idam edilerek aldı.