Gönderen Konu: Türk Ocakları Birliği  (Okunma sayısı 4298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kayberen

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 86
  • Kök Tengri !
Türk Ocakları Birliği
« : 09 Eylül 2011 »
Kandaşlar geçenlerde yaşadığım şehirde gezerken "Türk Ocakları Birliği" ni gördüm. Yaşadığım şehirde olduğunu hiç bilmiyordum ve bu kuruluş hakkında sitelerde yazan değilde Türkçülerin gözünden değerlendirme bekliyorum :)
Kırgızistan - Bişkek

Çevrimdışı Andarkan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 62
Ynt: Türk Ocakları Birliği
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2011 »
Ağlak  Kardinal Fethullah'a Nihal Atsız Türklük ödülü verdikleri biliniyor :)  Ayrıca oraya giden ağabeylerimizden öğrendiğim kadarıyla Türk'den çok müslüman başka etnik gruplar varmış

Çevrimdışı Almıla

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 186
  • Gökbörü Asena Gençlik
Ynt: Türk Ocakları Birliği
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2011 »
Ne yazıkki kuruluş amacından sapan veya kurulduğu zamanki duruş ve düşünüşüyle şimdilerdeki duruş ve düşünüşüyle taban tabana zıt düşen bir çok kuruluş vardır ki bunlardan ilk olarak akla gelenler CHP, Türk Ocakları ve Halkevleri'!dir.
Herkesin bildiği gibi CHP Türk Milletine siyaseten hizmet etmesi için  Başbuğumuzun iradesiyle kurulmuş bir parti olmasına rağmen CHP'nin bu günkü durduğu yer ve düşünce ekseninin Başbuğ Atatürk'le uzaktan yakından alakası yoktur.

Aynı Şekilde Halkevleri bütünüyle marksist ve bölücü çirkef yuvası haline gelmiş birer şer ocağıdır.

Başbuğumuz Atatürk, Türk Ocaklarına çokça önem vermiş ve yüceltmiştir.

İşte bir kaç olay ve Başbuğumuzun Türk Ocakları için söyledikleri:

İstanbul Türk Ocağına 20.11.1922 tarihli cevabî telgrafı:
Dersaâdette Türk Ocağı Kâtib-i Umûmîsi Dr. Fethi Beyefendiye,
Yeni Türkiyenin istinadgâhı olan millet ve milliyet fikrinin inkişâfı içün, senelerce muvaffakıyyetli telkînat ve neşriyâtta bulunmuş olan Türk Ocağının, millî zafer dolayısiyle gönderdiği tebrikât, teşekkür ve temenniyyât-ı mahsûsasına iştirâk ederim, efendim.
*
20.03.1924 tarihli Konya Türk Ocağı Nutkundan:
Konya, çeşitli Türk devletleri yaşamış, öz Türk vatanıdır. Konya asırlardan beri tüten bir  nurun ocağıdır. Türk kültürünün esaslı kaynaklarından biridir. Konya Türk Ocağı, Konya  Türklüğünün hakiki bir timsali olmalıdır. Bu ocaktan milletin duygusunu, ülküsünü daima ısıtacak, nurlandıracak, parlak alevler gökyüzüne yükselmelidir, çok yükselmelidir. O kadar ki bu alev, vatanın bütün ufuklarında aydınlıklar vücuda getirebilsin. Konyanın genç dimağları atılgan, cesur, sebatkâr çocukları !
Ocağımıza sahip olunuz. Bütün engeller, Ocağımızın ateşi karşısında derhal yanıp kara duman olmağa mahkûmdur.
*
Atatürk'ün, 11.10.1924 tarihli Şebinkarahisar Türk Ocağı ziyaretinde Ocak defterine yazdıkları:
Türk Ocağı, Türk'ün has ocağı, varlık ve birlik ocağı, yüksek alevlerle tütsün, muhitine nurlar saçsın; yaşasın ve yaşatsın. Türk Ocağı, Türklük güneşinin ocağıdır. Asırlarca bunu söndürmek için çalıştılar. Bu ocak hepimizi aydınlattı.
*
18.12.1930 tarihli İstanbul Türk Ocağı ziyaretindeki konuşmasından:
Son seyahatimde ziyaret ettiğim bütün Ocaklarda beni çok memnun eden bir faaliyete, canlılığa şahit oldum. Bilhassa Türk Ocaklarının, bulunduğu merkezlerde faydalı bir takım hizmetlerle halk üzerinde çok uygun bir etki bıraktığına şahit oldum. Şimdi burada gördüğüm gibi, milletin birçok güzide aydınları Türk Ocaklarında toplanmıştır.

İşte Başbuğumuzun böylesine önem verip yücelttiği bir kurum ne yazık ki Başbuğumuzun en büyük eseri olan Cumhuriyetin azılı düşmanı fetullah gülen adlı cia ajanına hem de Türkçülüğün doruk ismi ve abidevi şahsiyeti Atsız Atamız adına Türkçülük ödülü vermek gibi bir garabeti ihanet kastıyla yapmıştır.
Ne diyelim kader utansın.
TTKvY.
YÜZDE YÜZ TÜRK OLDUĞUN GÜN, CİHAN SENİNDİR!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
Ynt: Türk Ocakları Birliği
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2011 »
Türk Ocaklarının fettoş aşkı sadece 1995 yılında verdiği "Nihal Atsız Türk Dünyası Hizmet Ödülü" nden ibaret değil, maalesef.

Türk Ocakları 1998 yılında da "Hamdullah Suphi Tanrıöver Türk Ocakları Kültür Armağanı" adıyla fettoşu bir kez daha ödüllendirmiştir(!)

Ne yazık ki gözbebeğimiz dediğimiz Mehmetçik Vakfı da 1995 yılında fettoşa, yaptığı hizmetler(!) için, "Teşekkür Beraatı" vermiştir.

Fettoş efendiye, sözümona, milliyetçi kimliğiyle bilinen Türk Eğitim-Sen Sendikası da 1997 yılında "24 Kasım Eğitim Özel Ödülü" vererek yalakalık etme yarışına dahil olmuştur.

Mankurtluk tedavisi olmayan bir marazdır.

Acı ama, ne yazık ki, gerçek bundan ibaret!?!?!?

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!