Gönderen Konu: Yazilan yazilarda Tarihin olmasi, yani gün ve yilin olmasi cok mühim  (Okunma sayısı 4484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Sayin degerli Türkhun Birligi,

yeniyim ve okuyorum. 2006 yilindan yazilanlar var. Ücoklu Börü Kam, Cagribey, Motun Yabgu, Yalnizkurt Karagülle nin yazdiklarini okudum. Ücoklu Börü Kamin Türk gecmisini aciklamasi ve ayrintilara girip Darwinismus a kadar uzanmasi, Irk dan bahsetmesi okurken bile insanin gözlerinin baska yere bakmasini önlüyor. Herkesin eline saglik, daha okumada oldugum icin, sizleri düsüncelerinizle tanimak istedigim icin, okuyorum henüz.
Ama ben bir sey rica edecegim. Yazilanlarda hic tarih görmüyorum, yani ne zaman olmus, en azindan bir sene yazilsa memnun kalcam. Bazi yazilarda arastirirken, bulamiyorum, acaba legendemi diyorum, yoksa myth mi, yada saga mi, veya yazilmis tarihe gecmis bir olaymi.
Bazi yazilarda seneler ileri geri gidp geliyor. Kafam karisiyor okurken.
Ben simdi 1450 yilindan önce insanlar Kitap veya defterlere cok seyler yazmis dersem, bu inandirici olmaz. Ama o zamanlar misirlilar papylus kagitiyla yaziyormus dersem, inanirsiniz hepiniz. Ama tarih olmayan yerlerde, kendi bildiklerimi karistirinca, bazi olaylar birbirini tutmuyor. Bende soruyorum, hangi tarihteyim acaba.
Rica etsem, tarihide sene olarak ekleseniz. Sonucta ben burada cok sey ögreniyorum ve arastirmada güclük cekmem ve arastirmaya kaybedecegim zamani burada kullanirim.

Mesela Cevik Bir yakalandi. Tamam bunu herkes biliyor, ama 5 sene sonra okuyan, ne zaman yakalanmis acaba dicek. Ama Cevik Bir Nisan 2012 de yakanlanmis yazilsa, bu ileride aramiza katilacak lar icinde, yani belki bilmeyenler, duymayanlar icinde daha acik olacaktir.

Cok cok tesekkür ediyorum, kabul etmezsenizde tesekkür ediyorum.

Esenler ....

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
Sayin degerli Türkhun Birligi,

yeniyim ve okuyorum. 2006 yilindan yazilanlar var.
Cok cok tesekkür ediyorum, kabul etmezsenizde tesekkür ediyorum.

Esenler ....

Esenlikler olsun değerli Arbesa Sarantuya,
Dikkatli bir araştırmacı olduğunuzu daha önceki iletilerinizden farketmiştim.
Aslında yakındığınız (olmasını dilediğiniz de diyebiliriz) özellik (tarihlerin gözükmesi) otağımızda zaten mevcut. Sanırım sizin kullanımla ilgili bazı desteklere gereksiniminiz var. Otağa yazılan her iletinin Gün, Ay, Yıl, Saat, Dakika ve Saniye olarak otamatik kaydı tutulmaktadır. İletinin yazıldığı tarihin yeni ya da eski olması önemli değil. Altı yıl önce yazılmış bir ileti:

Türkçülerin Kerkük Bildirisi   

Alıntısında kutucuğun hemen üstünde görüldüğü gibi "26 Ocak 2006, 17:54:21" olarak gözükmektedir ki bu tarih iletinin eklendiği ve dolayısıyla da olayın geliştiği tarihi göstermektedir.
Ayrıca konunun ilk iletisinin konu başlığının altında yer alan tarih aynı zamanda o günün tarihidir.
Aynen:
"Türkçülerin Kerkük Bildirisi
« : 26 Ocak 2006, 17:54:21 »"

olduğu gibi.

Bu ve buna benzer sorun ve önerilerinizi, her ne konuda olursa olsun, bildirmeniz halinde otağdaki deneyimli kandaşlar ya da teknik yöneticiler tarafından aydınlatılacaksınız.

Sağlık ve esenlik dileklerimle...

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Sayin Ücoklu Börü Kam,

ben Türkcemi iyilestirmem lazim, beni anlamadiniz cünkü. Ben sizin bir yazinizi okudum ve cok güzeldi, hepsini okuyamadim, cünkü öyle birden roman okur gibi okunamaz, anlamam lazim, kelimeler bakiyorum ve buda zaman aliyor.
Ama o yazdiklariniz uzun zaman önce. Ben sizin yazdiginiz tarihi demiyorum, hani yazdiklarinizin icinde isimlerden bahsediyorsunuz, arastirmalar yaptilar diyorsunuz, ama o kisiler ne zaman yapmis arastirma, yada olaylar hangi tarihde olmus, yazmamissiniz. Bende arastiriyorum, cogunu buldum, ama okumam uzun sürecek.
Onun icin rica ettigim, yani gelecekteki yazilacak degerli bilgilerde, yani sizin uzun uzun anlattiginiz konu cok güzeldi, beni cok ilgilendirdi, böyle konularda, bir bilgi verirken tarih vermek, yani, sizin tarih degil, onu görüyorum, ama sizin yazinizin icinde olaylarin tarihi, mesela 1500 yilinda, yada irk arastirmasi 1700 yillarinda, 2. dünya savasindan sonra, o zaman biliyorum 1944 lerdeyiz diye. Ama hersey ikinci dünya savasinda olmadi, onun icin daha fazlar okuyabilmem icin, tarihlerinide verseniz, iyi olur. Cünkü aramizdaki bilgi uzakligini, yani Türkhunlar hakkindaki bilgi uzakligi, ucaklada ucsam kapatamiyacagim, yani ben kisa zamanda sizin bildiklerinizin 4/3 nü hafizama eklemek istiyorum.
Böyle zorluk cekiyorum. Ama sikayet etmiyorum, yani zorluklarinda üstesinden gelirim sorun yok. Size yetisemeyecegim korkusuda yok, ama kisa zamanda cok bilgi ögrenmek niyetindeyim, siz yardimci olursaniz tabii.

Esenler ve saygilar Sayin Ücoklu Börü Kam
Sizin yazinizin 2. bölümünü okudum. yani 2. bölümdeyim.


Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2238
hani yazdiklarinizin icinde isimlerden bahsediyorsunuz, arastirmalar yaptilar diyorsunuz, ama o kisiler ne zaman yapmis arastirma, yada olaylar hangi tarihde olmus, yazmamissiniz. Bende arastiriyorum, cogunu buldum, ama okumam uzun sürecek.
Onun icin rica ettigim, yani gelecekteki yazilacak degerli bilgilerde,

Kusura bakmayın değerli soydaşım! Galiba ben sizi anlamamışım. Ama şimdi gayet net anladım. Bundan sonra isteğiniz doğrultusunda ilave bilgiler (tarih, yer, vs.) eklemeye gayret edeceğim.
Ayrıca, zamanımız ölçüsünde, elimizden gelen her konuda size yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim.

Sağlık ve esenlik dileklerimle...

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Arbesa Sarantuya

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 65
  • Türkü Türk yapan savasci bakisidir
Esenler, Sayin Ücoklu Börü Kam,
cok tesekkür ediyorum ve cevabiniz beni sevindirdi. Sadece burada okuyup, rastgele bir sey yazmak istemiyorum, onun icinde ilk önce ayrintili okuyup sizlerin bilgisinden faydanlanmak istiyorum, sonrada kendi bilgimi yenileyip pirlanta gibi parlatmak istiyorum.
Sonucda bunlar icin bir sebebimiz oldugunu düsünüyorum ve bos yere zaman kaybetmedigimize inaniyorum.

Tekrar tesekkür ediyorum, esenler ve TTK
Ne mutlu bana sizleri araya araya en sonunda buldum ... :)