Gönderen Konu: Türklerde Kadın. Türk Kadının Toplum İçerisindeki Yeri ve Önemi.  (Okunma sayısı 5928 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aybala-Kün

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 48
Bildiğimiz gibi 8 Mart'ta Dünya kadınlar günü kutlanacak. Herkes de bu konuda oldukça girişimlerde bulunuyor, öyle ki bdpli kürtler bile propoganda yapıyorlar. Ben de bunu düşünerek, hem Türklerde kadının önemini anlatmak, medeniliğimizi göstermek, hem de diğer öğrencilere(özellikle kızlara) bu medeniyeti özendirerek onları Türkçülüğe yöneltmeyi düşündüm ve bu konuda gönüllü olarak bir sunum hazırlamaya karar verdim. Sunumda eski dönemlerde Dünya'daki kadınların konumuyla Türk kadınlarının konumunu karşılaştıracağım, İskit kadın Savaşçılarını, Tomris Kağan'ı tanıtacağım. Cengiz Han'ın yasalarındaki kadınlarla ilgili maddelerden bahsedeceğim. Bunun dışında ilgi çekebilecek, kayda değer fikir, bilgileriniz varsa bilmek isterim. :-)

TTK.
 :prbay

Çevrimdışı o.öcal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 556
  • TANRI DAĞINDA, UÇMAĞA VARDI...
Böyle günleri hiç tutmadım. Madem ki güzel bir etkinliğe imza atacaksınız, benden de bir öneri. Kurtuluş savaşı dönemi Türk kadını ile hazırda çorba çeviren günümüzün kadınını da etkinlik içinde kıyaslama yapabilirsiniz.

UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Görsel öğeler(resim, video) kullanmanız, suum için faydalı olacaktır. Aşağıdaki Youtube kanalındaki videolarda Türk Dünyası'nın kültürü ve tarihi işleniyor. Türk kadınıon giyimi kuşamı, yaşayışı ile ilgili görüntülerde mevcuttur. Bunlardan faydalanarak Türk Kültüründe ve Tarihinde Türk kadınının yerini, öemini sunum yaptığınız arkadaşlarınıza aktarabilirsiniz.

http://www.youtube.com/user/IdelUralState?feature=watch

23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı YAŞRU

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Neydik Ne Olduk Ne Oluyoruz -1 Yazan : Yaşru.



Eski Türkler , yani atalarımız ''Gök Tanrıya''(Kök Tengri ) 'ya inanırdı.Göktürk yazıtlarında ilk çözümlenen sözcükte ''Tengri''dir.Bu asil insanlar yalnızca Tanrıya inanırdı.Tanrıcılığa göre doğadaki bütün canlılar bir ''tine'' yani ruha sahipti.Bunların en üstünü en yücesi ise Tanrıydı.Tanrı bütün kainatın yaratıcısı hiç birşeyle bir tutulmayan zamansız ve sonsuz mavi Gök olarak anılırdı.Kök Tengri/Gök Tanrı deyimi Ulu Tanrı, Yüce Tanrı anlamına gelmektedir.Söz konusu olan tek bir yaratıcı Tanrı ve bu tek Tanrı'ya yapılan saygı dolu bir sesleniştir.Eski Türklerin kendi öz inançları, tek tanrıcılığa dayanır. Tarihin hiçbir döneminde Türklerin öz dininde birden çok Tanrı olmamıştır.Ve Türklerin Milli Dinide ''TENGRİCİLİK / GÖKTANRICILIKTIR.''



1.1 - Dini Törenlerimiz

*Göktanrıya , ataların ruhuna ve toprağa teşekkür etmek için kurbanların kesildiği ''ŞÖLEN TÖRENLERİ'' yapılırdı.
*Baharın gelişiyle birlikte ortalığı bir neşe sarar ve Büyük ''NEVRUZ TÖRENLERi'' düzenlenir , kutlanırdı.
*Ölümlerin ardından düzenlenen ''YUĞ TÖRENLERİ''



1.2 - Türk Kültüründe ve Türk Dininde Kadına verilen Değer

Türk kültüründe ve Türk Töresinde kadınlarımızın önemli bir yeri vardı.Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengaverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir.Kadınlara büyük bir saygı ve sevgi gösterilirdi.Öyleki bir Türk Yiğiti yalnızca bir kadına aşık olur , yalnızca onu sever , hayatını ona adar , hayatının sonuna kadar onu sever , hayatının sonuna kadar ona sadık kalırdı.O kadını için canını seve seve verir onun için uçmağa bile varırdı (Yani onun için ölürdü)...
Türk Kadını Yönetimdede söz hakkına sahipti Kağan cenk ederken o ülkeyi yönetirdi.Devlet işlerine bakardı...Bunların yanı sıra Türkler savaş sırasında ele geçirdikleri hiç bir kadına tecavüz etmemiş onları kendi bacıları garundaşları gibi görmüş onların iffetlerine namuslarına onuruna zarar verecek hiç bir şeyde bulunmamış korumuş kollamışlar istedikleri gibi yaşamalarına izin vermiştir.(Irrza tecavüzün cezası ölüm veya gözlere mil çekilmesiydi.)Gezgin Ahmed bin Fadlan,Türklerin tecavüz suçlusunun bacaklarından çapraz bağlanmış iki ağaca bağladığını ve ipin kesilmesi sureti ile bacakların ayrıldığını hatıralarında belirtir.



Gel gelelim Arapların sözde gökten indiği sanılan kitabına yani İslamiyete geçtikden sonraki Türk Toplumuna...

Türkler kendi öz alfabelerini bıraktı Arap Alfabesine geçti , kendi öz dillerini bıraktı Arap diline geçti , kendi yaşam tarzını bıraktı Arap yaşam tarzına göre yaşamaya başladı , arap gibi giyinmeye başladı Türklüğünden vazgeçti arap oldu araplaştı.

Arap kültürüyle birlikte bu dine inandığı için kadının o şerefli halsiyetli zamanları sona erdi.Çok eşlilik başladı.Çünkü Kuran-ı Kerimde 4 eş ve 1 cariye alabilirsiniz hükmü vardı.Artık Türk kadını herkesin önünde saygıyla eğildiği bir şeref abidesi değildi.Artık Türk Kadını Köleydi KÖLE ! Şerefli Türk Erkeği bu arap dini altında araplaştı ve hayatını bütün ömrünü en değerlisi olan TEK bir kadına adamak yerine birden çok kadına adadı , kadın üstüne kadın cariye üstüne cariye...Sonunda ne oldu Türk kadını artık sadece gözleri gözüken bir varlık oldu.Gözüne kadar kapatıldı kara çarşafla.Hayatına sürülen bu kara lekeyle yaşamaya başladı.KÖLE oldu , dövüldü hor görüldü , tecavüz edildi , toplumda ikinci sınıf  insan muamelesi gördü.Üstüne 20 kadın daha alındı , onuru ile oynandı.Seks Makinasından , seks objesinden başka bişi olarak görülmedi...



Türk Kadını hayvan , köle muamelesi görüriken birden Sarı Saçlı Mavi gözlü bir insan Türklerin ve Türk Kadının üzerine bir GÜNEŞ gibi doğdu.Türkleri kurtardıkdan sonra ;
    "Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır."diyerek onlara seçme seçilme ve yönetme hakkı verdi.


    "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." diyerek

Türk Kadınlarını ikinci sınıf insan muamelesi görmekten kurtardı , onlara haklar verdi , onlara eşitlik verdi , derhal çok eşliliği yasakladı.Türk kadını meclise girdi ! , Türk kadını Yönetmeye başladı ! , Türk Kadını Göklerde Sabiha Gökçen olarak Uçmaya başladı ! Türk Kadını üretmeye başladı ! Türk Kadını öğretmeye başladı ! ..

Evet evet Türk kadını artık tam anlamıyla eskisi gibi bir şeref abidesi oldu...

Artık araplaşmayı arap olmayı arap gibi yaşamayı tam anlamıyla bırakın sizi buna davet ediyorum.Türklerin zaten bir dini var arapların dinini benimseyip asimile olmayın artık , artık özünüze dönün TÜRK OLUN TÜRK ! Arap değilsiniz siz ! Gökten indiği sanılan ama arapların çıkarları doğrultusunda yazılmış dini bırakın ! Tanrı 9 yaşındaki kız çocuyla evlenmemizi 4 5 6 kadın almamızı uygun görürmü kadınları köle yaparmı tanrıya ulaşma yolu bu mudur ?, artık bırakın bu uyduruk şeyi  Tengri yarattığı Türk için kitap yazmamıştır. O'nun dili, kanunu, hükmü doğadır...
Yüksel Ey Türk senin için yüksekliğin hududu yoktur , İşte parola budur !

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Başlık ne içerik ne? İşiniz gücünüz yok mu sizin? İslâmiyeti düşman olarak gören ipin kaçıran buraya dalıyor. Ülke öyle güllük gülistanlık ki bunlarla uğraşacaz paso. İçinizde aczık Türk kanı varsa enerjinizi bunlarla harcamazsınız.

Hadi bakayım sen de başka oyun alanlarına.....
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2226
Türkleri ataerkil topluluk olarak tarif eden toplumbilimcilerin yanıldığı kanısındayım.
Bence Türkler anaerkil, yani toplumu kadının yönettiği ve şekillendirdiği, bir toplumdur.

Çocukluk çağlarımda, kendi ailem ve çevremde, ailenin yönetimi de dahil, kadın daha etkin ve yaşamın ta orta yerindeydi.

Siyasal İslâmcı zihniyet güçlendikçe kadın zayıfladı ve gitgide evinin dibine, yani mutfak ve yatak odasına, hapsoldu.

Ulu Başbuğumuz Atatürk zamanında Türkiye’nin Lisanslı İlk Kadın Boksörü Şükran Çalbak der ki;

Kadının fizik güçlülüğünü yitirmesi, onun mutfağa ve beşiğe tutsak edilmesiyle başlıyor. Bu tutsaklıktan kurtulduğu, daha doğrusu, tutsaklığını erkekle eşit olarak paylaştığı an, fizik güçlülüğünü de elde edecek.

Bu nedenle Ulu Önderimiz Atatürk, inanarak der ki:

Dünyada her şey kadının eseridir!

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Egenin Efesi

  • Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü korusun!
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 178


Türkistanlı bir kadın savaşçı.

Türklerin ezelden beri yaşadığı Sibirya ve Orta Asya topraklarında kadınlar en az erkekler kadar birer savaşçıydı.

Türk Şaman mitolojisi ve arkeoloji de göçebe toplumlarda kadın savaşçıların varlığını teyit etmektedir.

Gökbörü'nün izinde Tanrı Türk'ü Korusun!
Dün Efe'ydik, Zeybek'tik; bu gün: GÖKBÖRÜ'dür Adımız!