Gönderen Konu: Çakma Türkçüler.  (Okunma sayısı 30393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TARDU KAĞAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 541
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #20 : 02 Nisan 2013 »
Din konusu,kişinin hayata ve felsefeye bakışıyla ilgilidir.Yorumu ve sözüde ona göredir.Ya Tanrının insanlarla gerçektende canlı iletişime geçip peygamber olduğunu söyler ve onlarca çeşit din ve peygamberden birini seçersiniz;ya da Tanrı birde benimle irtibata geçsin öyle inanayım dersiniz.Ya da Kainatın muazzam düzeni bir düzene koyucu olmadan işleyemez diyerek,ritüellerle süslenmiş ve tütsülenmiş bir yaşam biçimini din olarak algılarsınız.Her halikarda,böylesine büyük bir kainatı yaratma kudreti olan yaratıcının ,neden ibadet ritüelleri ile bezeli dinlere  ve insanlara emrettiği ibadet metodlarına ihtiyaç duyduğunu ve insanın yaşamı boyunca bu argümanlar olmadan yaşayıp yaşayamayacağına ilişkin sorularla zihninizi meşgul edersiniz.Hayat o kadar tatlıdırki;insanoğlu,ölümden sonra bile yaşamayı ümid eder ve ahiret dediğimiz ruhani dünya inancını kabul eder.Bakınız uçmak....Elinde somut tek bir delil olmasa bile...İnanır...Sorgulamaya cesaret bile edemez.Çünkü böyle bir ahiretin olmadığına dairde bir fikri yoktur.Hal böyle iken,din;insanı en kolay ve en etkili yönlendirme biçimidir.Din karşıtı birçok filozofun çok yerinde yüzlerce sözü vardır.Mark twain,fredric nische,vb...liste uzar gider.Ancak Büyük din düşünürü  ve filozoflarınında etkili ve yerinde olup,insanın manevi dünyasına katkıda bulunan ve şekillendiren sözleri vardır...Mevlana,yunus emre vb..Hal böyleyken din mefhumu,bir Türkçü için,Türk insanının zihninin,milli ülkülerinden uzaklaştırlıp,dini ülkülerinin ön plana alınması ve bu şekilde bir milletin yokedlmesi noktasında hassasiyetler gösterdiği için bu tartışmaları sık sık yaşıyoruz.Bu, olmaması gereken bir gibi görüksede her zaman olacaktır.Durumun değişmesinide her birey,diğerinin manevi dünyasına hakaret etmeden ve atalarının büyük bir bölümününde iman ettiği bu öğretilere saygıyı bir borç bilerek hareket etmek usulü ile sağlayabilir.Benim şahsi görüşüm,dinlerin hakettiği saygının biraz abartıldığı yönündedir.Ancak bu düşüncem,farklıda olsa dine iman etmiş olan kandaşlarımı incitmemeldir.

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #21 : 02 Nisan 2013 »
Bu tür güzide konuların tekrardan önümüze gelmesi ne güzel!

Yorumlamak önemli değil, zaten bizim en güzel yaptığımız "belli çerçevede" konuşup tartışmamız. Ancak küsüp kaçmak yok. Racon diye tabir ettiğimiz düzene aykırıdır. Otağımız 2005 yılından beri açık, şahsen bıkmakla beraber otağın hareketliliği açısından ilk günlerde işimize gelen tartışmalardı. Ancak ve ancak tek tip diye tabir edilen HAKİKİ KOÇ'un ne uzantısıyız ne de düşüncesinin yanındayız.

Amerikalı yazmış zamanında;
Alıntı
"Türkler Kuzay Irak'ta porno film izleyip sigara içerken, bizler at oynatıyorduk bulunduğumuz yerde."

Biz de şuan bol bol konuşalım bunları. Ne de olsa işimiz fazla yok.  Evet din hassas konu, herkesin bilgisinin olmadığı halde nasıl oluyorsa fikrinin olabileceği bir konu. Ancak neden şunu "Din var mı? Yok mu?" diye bir başlık açıpta orda tartışmıyoruz. Bunu illa ki kendi düşünce sistemimize entegre ederek manevi saygınlığını azaltıyoruz. Neden acaba azı arkadaşlar teşkilât yönetimi nasıl düşünüyor diye kıvranıyor, yorum yapmıyor? Türkçüysen bitti arkadaş!

Sokaktaki sarı çizmelilerden ne farkımız var, çember çizip duruyoruz. Çemberin çevresi belli ikipire, tekrardan mı icat edecez.

Konudan sapmayalım, Çakma Türkçüler başlık.

Esenlikle...

Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #22 : 02 Nisan 2013 »
İş din konusuna gelince tartışmacılar ne kadar seviyeli ve din alanının uzmanı ve hoşgörü sahibi olursa olsun bir noktadan sonra yine çatışma, yine kırgınlık, yine küskünlük..
Yani bu işin kazancını hiç görmedim ama kaybını saymakla bitiremem.
Atçeken Beği andayı bizzat tanıyorum. Bu başlık altına çok seviyeli ve ilmi bakışlı yazılar eklemiş. Aynı şekilde Osman Bey Hocamızı da kişisel olarak tanımaktayım. Kendisi Türkçülük samimiyeti ileri seviyede bir büyüğümüzdür.
Gerek Atçeken Beği ve gerekse Osman Hocamız Türkçülük için asla vazgeçilmez kişilerdir. Her ikisinin de yazdıklarını okudum ve gördüğün sadece yanlış anlama ve biraz da alınganlıktır.
Dinsizlik (ladini-deist) kavramı bir Tanrıya inanan ama herhangi bir dine mensup olmayan anlamındayken süreç içerisinde toplumsal algı ve bu algının oluşturduğu anlayış din karşıtlığı, din düşmanlığı ve hatta Tanrı tanımazlık (ateistlik) olarak değerlendirme sonucuna varmıştır.
Kelime ve kavramlar gündelik hayatta çoğu kez sözlük anlamlarından farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Yani zaman içerisinde kelime ve kavramlar anlam genişlemesi, anlam daralması, anlam değişmesi gibi değişikliklere uğramaktadırlar.
Atçeken Beği andamız kendisini dinsiz olarak tanımlamak yerine Tanrıya inanır ama herhangi bir dinin bağlısı değil anlamında deist olarak tarif etseydi bu tür yanlış anlamalar ve bu yanlış anlamalardan kaynaklanan tartışmalar olmayacaktı. Hattı zatında Osman Hoca'nın alıntı yaptığı ve yakınma olarak eklediği zırvaların eklenmesi ve eleştirilmesinden Atçeken Beğinin alınmasına neden olacak bir durum da yoktur. Sanırım burada biraz fazla alınganlık söz konusu olmuştur.

Yine Osman Hoca'mızı yakinen tanımış olduğum için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Osman Hoca'nın din istismarı, dincilik ve yobazlığa karşı verdiği mücadeleyi veren çok az sayıda Türkçü tanımaktayım.
Gönlünü, kafasını ve bütün varlığını Türkçülüğe adamış olan Osman Hocamızın herhangi bir zan, şaibe ve tartışmanın içine çekilmesine asla gönlüm razı olmaz ve otağın yöneticilerinin de buna izin vermeyeceklerine inanmaktayım.
Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun.

Çevrimdışı Selim Pusat

  • Bozkurt
  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 103
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #23 : 02 Nisan 2013 »
Tamam kardeşim, en iyi Türkçü sizsiniz. En muazzam bilgeler de sizlersiniz, sürç-i lisan eyledik affola.

Tam 1 gün boyunca İsmail anda bir şey yazana kadar bir şey yazmaya cesaret edemeyenler hemen üzerimize çullanarak linç etme çabası içerisine girişmişler. Eğer ki ben Türkçü ortamdan uzaklaşıp kendimi kitaplara, sadece kişisel hayat meşkalesine verdiysem sizin gibiler yüzündendir. Benim yazdığım mesajdan adam bir çıkarım yapıyor ve sayfalarca küfür eden birisinin mesajını bana örnek gösteriyor. Türkçe özürlü müsünüz ya da Türkçe öğrenmeden Türkçü mü oluyorsunuz? Yazdığım yazıda açıkca "samimiyet" ile "Türkçülük fikriyatındanmış gibi davranmak" kavramlarını üzerine basarak ayırıyorum.

Hay bana lanet gelsin, hay ben öleyim. Adam kaybetmek, birilerini asıp kesmek, oturduğunuz yerden kürt öldürüp fars asmak, bir dernekte toplanıp yıllarca(benim bildiğim 9 yıldır) aynı şeyleri virgülüne satırına dokunmadan konuşmak Türkçülük'tür. Benim ile harfiyen aynı düşünmeyen düşmanımdır, Türkçü'yüm diyorsa da öyledir(sizin düsturunuzdur).

Atsız Ata uçmağa vardığından bugüne kadar doğru düzgün bir vizyon sergileyememiş, adam akıllı bir makale bile yayınlayamamış olmayı kafaya takmazsınız da kürdün niye bu kadar çirkin ve medeniyetsiz olduğunu düşünürsünüz. Şu ahval ve şerait içerisinde dahi gündeme dair bir fikir, farklı bir şey söyleyememeyi dert edinmezsiniz de, ettiğimiz iki kelam size batar. Batsın, kavga ettiğimin kalbini delmeyen hançerin nazarımda bir değeri yoktur. Atsız Ata'nın kalemi ne kadar sivri ise, benim dilim de o kadar sivri olmadıkça dert anlatabilmek namümkün olduğundan size böyle hitap etmek zorunluluğumdur ve bundan ziyade yıllardır içerimde birikmiş bir uktedir.

Türkçülüğü tekelleştirip kendi tekelini engizisyonlaştıran putperestler Türkçülüğün ilerleyemeyişinin, ve hatta Türk Ocakları'nın fetoşculara kaptırılmasının yegane ve başlıca sebebidirler. En ufak bir farklılığa tahammülü olmayan, kendi burnunun dikine gitmekten başka kabiliyet sahibi de olamayan kişilerin tekeline şu saatten itibaren kişisel bir savaş ilan ediyorum. Türkçülük hiçbirinizin tekelinde değildir; benim hür irademle yaptığım seçimlerim ve fikirlerim sizin öz değer yargınızla yargılayabilmeye tenezzül edemeyeceğiniz yükseklikte ve olgunluktadır.

Erce Anıl Başıbüyük tarafından başlatılan tektip Türkçü propagandası ne yazıkki bugün daha da bir şiddetle savunularak devam ettirilmektedir. Oysa, Türkçülük fikriyatı ne Kızıl Ordu korosu gibi teksesli, ne Kuzey Kore gibi tekdüze, ne de Nazi Almanyası gibi diktatöryadır. Tektipleştirmeye çalışarak söndürmeye çalıştığınız ışıklar aydınlığa olan öfkenizden başka bir şey değildir. Türkçülük saf(ari) bir fikriyattır fakat kafalarda yaşayan "En iyi Türkçü biziz ve benim" fikri, Türk milletine yapılmış ve yapılabilecek en büyük hainliktir. Türkçülük özeleştiri yapabilme kabiliyetini yitirmiş tektipçiler tarafından baltalanmakta ve bu baltalar Türkçü refleksleri budamaktadır.

Burada bir çok kişi beni şahsen tanır. Bugüne kadar ne kimsenin dinine laf etmişimdir ne kimsenin Türkçülüğü'ne dil uzatmışımdır. 7. sınıfa giderken Atsız Ata okumaya başlamış, 26 yaşında olmasına rağmen 9 senedir bu camianın içerisinde bulunan bir Türkçü'yü küstürmek sizin beyin kıvrımlarınızın başarabildiği ve başarabileceği en nazik iştir. Bu bir sitemse sitemdir, başkaldırmaysa başkaldırmadır. Küs olma sebebi burada yazılanlar değil, yıllardır dile getirmeye çalıştığım fakat dikkate alınmayan yukarıdaki sorunlardır.

Bundan böyle ömrüm boyunca hiçbir Türkçü teşkilat içerisinde yer almadan kendi kavgamı kendim vereceğim. Hata analizi yerine farklı olanı yok etme, yanlış da olsa tabulaşanı putlaştırarak fosile çevirme ve özeleştiriden köşe bucak kaçınma Türkçü teşkilat ve forumlarda bir hastalık haline dönüşmüştür. Ben doktor değilim, reçete yazamam lakin kendime uygulayabileceğim reçete yalnızlık reçetesidir.

Rast gele.

Esen olsun soydaşım,
İlk mesajını okuduğumda bayağı beğenmiştim farklı bir bakış açısından bakmıştın konuya.
Lakin alıntı yaptığım mesajların ilk mesajı yazan kişi ile aynı kişi olması çok şaşırtıcı.
Hem Atsız'dan örnek vereceksin hemde kendini yalnızlığa hapsedeceksin.
Bir mesajında yaşının 26 olduğunu yazmışsın. Bir lise öğrencisine veya üniversite öğrencisine Türkçülüğü anlatmadıktan sonra neye yarar senin Türkçülüğün.
Veya bir ortamda ben çok acayip Türkçüyüm havasında olmak mıdır Türkçülük ?
Ayrıca bundan sonra ömrün boyunca Türkçü Teşkilatların içinde olmayacağını söylemişsin zaten Türkiye 500 tane Türkçü teşkilat yok.
3-5 tane Türkçü teşkilat var,onların hepsi de kollarını açmış Atçeken Beği gelsin diye yolları gözlediklerini zannetmiyorum.
Ayrıca O.Öcal'ın verdiklerin örneklere katılmıyorum.
Kötü örnekler bize kaynak olamaz düşüncesindeyim.
TTK
ALEMDE ŞER, OĞUZ'DA ER TÜKENMEZ

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #24 : 02 Nisan 2013 »
Vaziyet böyleyken;



Böyle bir resim gördüm ve tam bir karadeniz işi  :twisted:



böyle bir şey diye düşünüyordum ki :kahkaha01:



İşin aslı astarı buymuş. :-o



Hiç birimiz



böyle bir pazarlama yapacak durumda değiliz.


Böyle hassas yıllardır içimizde kanayan bir konu ilimsel, bilimsel ve taktiksel (seller götürsün dilimi sol tarafım depreşti.  :kahkaha01: ) bir şekilde tedavi edilmesi gerekirken neden kısır döngü sürüyor?


TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #25 : 02 Nisan 2013 »
Böyle, böyle, böyle.. Dilimi eşşek arıları soksun.  :kahkaha01: :kahkaha01: :kahkaha01:
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı İsmail İpek

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 663
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #26 : 02 Nisan 2013 »
Esenlikler;

Atçeken Beği Anda;
Seni tanıdğımında dolayı buradan anlatabildiğim kadar anlatacağım.
Öncelikle bana göre Türkçü yetiştiren Türkçü olmak gerekmektedir.
Bana göre Atsız Ata'nın öğrencilerinin en büyük hatalarından birisi de Türkçü yetiştirememektir.
Ayırca; 15-18 yaş arasında Türk Gençlerine Türkçülüğü anlatmadan, Turan'ı anlatmadan nasıl olacak. Demişsin ki ben doktor değilim reçete yazamam.
Ama müdahale edecek cerrahın sen olduğunu unutmuşsun.
Daha önce gördüğün yanlışlara düzeltemediğin sürece hep eski yanlışlar nerede olursan ol tekrar önüne gelecektir.
Daha önceki iyi veya kötü deneyimlerinden çözümü bulacak kişinin sen olması gerekmektedir.
Neyse daha sonra yüzyüze geldiğimizde daha detaylı şekilde kendimi anlatacağım.

Türk Türk'ü Tanrı'da Türk'ü Korusun.

Çevrimdışı KÜR ŞAD 2023

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 104
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #27 : 02 Nisan 2013 »
Ben Türküm diyen, Türklüğü sevmekle sarhoş olup baştan çıkan, saldırıp dönmemeyi kahramanlık olarak tanımlayan herkes milliyetçidir. Türk ırkından gelen ve kafasında soru işareti kalmamacasına Türkleşen herkes Türktür. Farklı kanaatleri var, farklı inanç sistemlerinin içerisinde diye bir insanı Türklük ve Türkçülükten çıkarmak klavye işi değildir. Kimin Türk olduğu ancak meydanda belli olacağı için bu Türkçülük testlerinden vazgeçilip birliktelikler üzerinden güçlü bir direniş organize edilmelidir. Birbirimize ettiğimiz sözleri bölücülere etmiyoruz zaman zaman. Bugün Türk olmayanlar anayasadan dağdan taştan Türklüğü siliyor, biz birbirimizle didişiyoruz. Bunu yaparken de bazılarımız gerçek, bazılarımız çakma Türkçü oluyor öyle mi?
BİZ GERÇEK TÜRKÇÜ OLSAYDIK TÜRK MİLLETİNİN ADI ANAYASADAN ÇIKMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALMAZDI. BİRAZ DAHA BÖLÜNÜR, BİZDEN OLMAYANLARI TÜRKÇÜ SAYMAZSAK DAHA BAŞARILI OLURUZ DİYORSAK AYNEN DEVAM EDELİM, YOK BU DEDİĞİM DOĞRU DEĞİLSE ARTIK KENDİMİZE GELELİM.
TÜRK'E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #28 : 02 Nisan 2013 »
Öncelikle şahsım hakkında söylenilen bir yanlışı düzelteyim. Deist değilim, bilinemezci yani agnostiğim. Kısacası dinlere inanmıyorum ama bir Tanrı yoktur da demiyorum(vardır da demiyorum). Olabilir de, olmayabilir de. Ateizm ile deizm arasında ince bir nokta=Agnostizm. Bunu açıklama zorunluluğum yok lakin konu bu kadar dallanıp budaklanmışken belirtmekte fayda var.

Konunun özüne dönecek olursak, verdiğim tepki Türkçü protipi çizenleredir. Biz ne makineyiz ne de komünist. Kafanızda ve hayalinizde yarattığınız, özellikle ilk iletide yazılanlar Türkçüler'den çok motorize birlik alaylarının tanımına benziyor. Her şeyden evvel insan olduğumuzu düşündüğümüzde, tektip Türkçü yaratma sevdasının ne kadar afaki olduğunu zaten kavrayacaksınızdır.

Konunun din üzerine yoğunlaşması da benim özellikle din dayanaklı bir cevap vermem ile açıklanaibilir. Bir diğer konu ise, sabah yazdığım mesaja sonuna kadar hala katıldığım gerçeğidir. Babam dahi olsa muhatabı benmişim gibi bana "Fakat bir Türkçü: K.RTLER TÜRK KIZLARINI S.KE SİKE ÇOĞALIYORLAR. dediği zaman hoş mu karşılayalım." diye soru soramaz. Bu soruyu sorduktan sonra da "Türkçü dinli de olsa dinsiz de olsa bu kadar geniş mezhepli olamaz." diye bir cümle kurarak bana öğüt veremez. Böyle bir rezilliğe muhatap olmayı asla kabul etmiyorum.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı Yalnizkurt

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 37
Ynt: Çakma Türkçüler.
« Yanıtla #29 : 03 Nisan 2013 »
Atçeken Begi; makaleyi anlayarak okusaydınız bukadar tepki göstermezdiniz diye düşünüyorum...

Aşağılık Kompleksi Nedir ?


Aşağılık duygusu, insanların kendilerini diğer insanlardan daha yetersiz olarak algıladıkları bir duygulanım durumudur. İnsanların aşağılık duygularını yaşadıklarını anlamamız için onların konuşma biçimine ama, sanki, ben yapardım ama, ben hallederdim ama… gibi kelimeler biraz ipucudur bizler için. Bunun yanı sıra detanderide insanların aşağılık duygularını yaşadıklarını bizlere anlatan başka bir iletişim biçimidir. Aslına bakarsanız gerçekte insan yanılgı içerisindedir bu konuda. Tam olarak kendi yeteneklerinin farkında olmaz, hep kendisini başka insanlarla mukayese eder ve sonuçta da kendisini daha aşağı, yetersiz, güçsüz olduğunu düşünür. Bunlar büyük ölçüde sanal duygunalımlardır, gerçek duygular değildir.

Aşağılık duygusu yaşayan insanların çevresi ile ilgisi,iletişimi önemli aksaklıklar gösterir. Bu insanlar sürekli kendini ispat arayışı içerisindedir, sürekli kendini kanıtlamak durumunda hissederler kendilerini. Bazen de baktığınız zaman sosyal çekinme dediğimiz bir çekinme yaşar bu tür insanlar . Diğer insanlar içerisinde kendilerini çok rahat hissedemedikleri için sürekli toplumdan uzaklaşırlar, sosyal çekinme konumuna gelebilirler.

Aşağılık kompleksi nasıl tedavi edilir?

Tüm ruhsal sorunların çözümünde olduğu gibi, öncelikle böyle bir sorunun varlığını kabullenmeli birey. Bunu kabullendikten sonra bu problemin çözümü için kendisi bir şeyler yapabilir tabii.Neler yapabilir? Kişi kendini öncelikle çok iyi tanımalı. Kendisini tanıyıp, kendi yeteneklerinin farkına varıp, onların her birini tek tek ele alıp, geliştireceği tarzda bir takım çabalar içine girmeli. Ve kendine bir takım hedefler belirlemeli. Bu hedefleri elde edip başarılar kazanmaya başladıkça özgüven kazanır ve dolayısı ile de bu sorunu kendisi çözebilir. Eğer çözemiyorsa mutlaka bir uzmandan yardım istemelidir. Bu tür sorun yaşayan kişilerin aile bireyleri, çevresi de o insana eleştirisel değil destekleyici yönde yaklaşmalı, olumlu ve başarılı buldukları yönleri ona yansıtmalı ve teşvik etmelidir.

Terapi bu sorunu tamamen çözer mi ? Çözer. Aslında sorunu çözen kişinin kendisidir. Terapi yardımcı olur demek daha doğrudur. Kesinlikle yardımcı olur ama öncelikle az önce belirttiğimiz  gibi bireyin böyle bir sorunu kabullenmesi ve çözmek istemesi gerekir.

Bazı kandaşlarımıza faydalı olabilir düşüncesiyle paylaştım. Esen kalın..
Ülkücüyüm ama Ümmetçi değilim, Ülkücüyüm ama Türkeşçi değilim, Ülkücüyüm ama kürdofil değilim, Ülkücüyüm ama fettoscu değilim, Ülkücüyüm, Ülküm Başbuğumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yoldan hiç sapmadan, Atsız Atamın yoluma tuttuğu ısıkla, Kızilelma'ya ve Turan'a en kısa yoldan ulaşmaktır...