Gönderen Konu: Bediüzzaman'ı Kürtçe panelle anlattılar  (Okunma sayısı 3443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
Alıntı
Batman Nûbihar-Derneği, Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının yıldönümü vesilesiyle Kürtçe bir panel düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin moderatörlüğünü İlahiyatçı Aydın Üneşi yaptı.

Panelde Abdulkadir Kurşun Bediüzzaman'ın hayatı ve mücadelesinden kesitler sundu.
İbrahim Azarkan ise Risale-i Nur'un içeriği ve hakikatleri hakkında konuştu.

Azarkan, "Risale-i Nur, dinde bir yenilik yapmamış, bilakis, dinin unutulmuş vecibelerini dine girmiş İsrailiyatlardan, bidatlardan temizleyen imani bir hizmet kaynağıdır. Risale-i Nur, İslam'a yapılan saldırıları ortadan kaldırarak Allah'ın adaleti ve hakikatine yönelmemizi anlatıyor" dedi.

Panelde son olarak Zülküf Xweşhevi, Eski Said'in siyasete girmesinin dini sahiplenmek olduğunu, yeni Said döneminde ise dini siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu yüzden Bediüzzaman'ın siyasete bulaşmadığını ifade etti.
Panel, Nûbihar DER tarafından panelistlere plaket verilmesiyle son buldu.

Li Batmanê Panêla Bedîuzzeman Seîdê Nursi

Ji bo salvegeriya wefata Bedîuzeman Seidê Nursi îro saet 13,30’ê de ji alê Nûbihar-DER’ê li Batmanê di Salona Konferensa Çanda Kevin de “Panêla Bedîuzzeman” bi kurdî hat lidarxistin.



Panel bi xwendina Qur’anê û bi pêşkêşiya  Îlahiyatvan û mamosteyê kurdî Aydin Uneşî dest pê kir.



Seyda û lêkolÎner Îbrahîm Azarkan li ser Risaleyê Nûrê sekinî û di axaftina xwe de “Bedîuzzeman di ola Îslamê de nûjenî nekiriye, bervajiya vê çavkanî û hêza xwe ji Qur’anê girtiye û xîzmeta Qur’anê kiriye” got.

Nivîskar Zilkîf Xweşhêvî jî li ser jiyana Bedîuzzeman sekinî û qala Seîdê Nû û Seîdê berê kir; Seîdê berê ji bo xîzmeta Îslamê siyasetê dikir, Seîdê Nû ji ber ku ola Îslamê zerar nebîne têkiliyê siyasetê nebû. Li gor Bedîuzeman di destkê de him nûr û him jî siyaset nabe…” got.

Batmaniyan eleqeyek mezin da panelê, panel li piştî bersivandina pirsan Nûbihar-DER plaket da panelîstvana û panel dawî hat.


Ruh hastası Saidi Nursi'yi kürtçe paneller düzenleyip anıyorlar,reklam yapıyorlar.Bu adamlar bu kadar sahip çıkıyorda biz nasıl olurda 1 salonu doldurup Nihal ATSIZ paneli senede 1-2 defa yapamıyoruz !.