Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 26 Haziran 2013

Başlık: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 26 Haziran 2013
     Çin'in yıllardır işgal ettiği Uygur Özerk Bölgesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

     Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'nın haberine göre, çatışmaların Turfan bölgesine bağlı Şanşan ilçesi, Lukçün nahiyesinde meydana geldiği kaydedildi.

     Çin Komünist Partisinin Doğu Türkistan bölgesel komitesi yetkilileri, bıçaklı kişilerin bir karakol, yerel yönetim binası ve inşaat alanına saldırdığını öne sürdü.

     İddialara göre saldırıda aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu 17 kişinin öldüğü, ardından olaya müdahale eden polisin ateş açması sonucu 10 kişinin daha hayatını kaybettiği savunuldu.

     Polisin olay yerinde üç kişiyi yakaladığı ve diğerlerini takip ettiği belirtilirken, olaya karışanların sayısı hakkında bilgi verilmedi.

     Yoğun olarak Müslüman Türklerin yaşadığı bölgede son dönemde artan tansiyon nedeniyle bu tür saldırılar sıklıkla görülüyor. Son olarak nisan ayında yaşanan çatışmalarda onlarca kişi ölmüştü.[BASIN]

TTK.
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: TÜRK-KAN - 27 Haziran 2013

http://www.gokbayrak.com/haber_detay.asp?id=3076

BASIN AÇIKLAMASI

26.06.2013

Çin Halk Cumhuriyetinin 1949 yılında işgal ettiği ve bu süreden beri şiddetin, zulmün ve asimilasyonun her türlüsünü reva gördüğü Doğu Türkistan’da, bu sabah saatleri itibari ile çatışma meydana gelmiş, çatışma sonucu 27 kişi hayatını kaybetmiştir.

Çin devleti yetkililer aracılığıyla çatışmanın yaşandığı yer ve ölü sayısı hakkında kısa bir bilgi geçmiş ancak detay vermekten kaçınmıştır. Öyle görünmektedir ki Çin devleti yaşanan bu çatışma olayı sonrası Doğu Türkistan halkı üzerinde etnik temizlik yapmak ve bölge halkını sindirmek adına yeni politikalar uygulayacaktır. Geçmişte birçok isim adı altında Uygurlar etnik temizlik kampanyalarına tabi tutulmuş bunun neticesinde binlerce insanımız idam edilmiş veya hapishanelerde hayatını kaybetmiştir.

Bu sabah Doğu Türkistan’ın Turfan şehrinde vuku bulan çatışma ne yazık ki geçmişte yaşanan kötü olayların yeniden yaşanabileceğinin endişesini akıllarımıza getirmektedir. 2009 yılında Urumçi’de olanlar buna en yakın ve en basit örnek olarak durmaktadır. Şiddet ve şiddetin her türlüsünden uzak durma gayretinde olan Uygurlar Çin’in amansız ve acımasız politikaları nedeni ile yaşam mücadelesi vermektedir. Çin devletinin ve özellikle Doğu Türkistan’da Komünist Parti tarafından seçilerek göreve getirilen kişilerin şahsi tutumları neticesinde Doğu Türkistan’da yaşanan huzursuzluk gün geçerek artmaktadır. Güvenlik güçlerinden başlayarak, devletin her kademesinde keyfi tutum ve uygulamalar bölge halkında zaman, zaman istenmeyen infial ve neticesinde şiddet eylemlerine neden olmaktadır.

Doğu Türkistan işgal edildiği günden beri Çin için saklanması ve dünya kamuoyundan gizlenmesi gereken bir yer olmuştur. Böylelikle Uygurlar üzerinde her türlü sistematik şiddet ve asimilasyonu uygulayan Komünist Parti ve idarecileri bu günde bunu uygulamaktan geri durmamaktadır. Uluslararası gözlemcilerin bölgede tam olarak görev yapamaması yada bölgeye sokulmaması Çin devletinin adeta resmi politikası olmuştur. Biz Doğu Türkistan adına dünya kamuoyunu bilgilendiren sivil toplum kuruluşlarının en çok endişe duyduğu ise geçmişte yaşanan etnik temizliğin yeniden yaşanmasıdır.

Turfan bölgesinde bu sabah saatlerinde yaşanan olayların takipçisi olamaya devam edeceğiz bölgeden alınan en küçük bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşarak, Doğu Türkistan halkının hakkını koruma gayretinde olacağız. Yaşanan çatışma da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize ALLAH’tan rahmet dileriz. Saygılarımızla;                           

Doğu Türkistan

Kültür ve Dayanışma Derneği

Genel Merkezi
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Delikurt38 - 27 Haziran 2013
Sehitlerimizin Ruhlari sad olsun yazmaya elim varmiyor artik
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: giray-han - 27 Haziran 2013
Şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Geberin soysuz çinliler!
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: AFŞAR BÖRÜ - 27 Haziran 2013
Mekanları Uçmağ olsun
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 27 Haziran 2013
Alıntı yapılan: Uygur Haber Ajansı
Dün sabah Doğu Türkistanımızın Turpan iline bağlı Lükçün kasabasında meydana gelen olaylar netlik kazanmaya başladı: UHA'a düşen en son habere göre;Çin Devletinin temsilcisi olan polislerin mahremi alan gözetmeksizin istediği anda istediği evi basarak arama yapması herkesi potansiyet Devlet Duşmanı görmesi bir grup delikanlıyı çileden çıkardı,kendi yöntemleriyle patlayıcı hazırlayan gençler kent merkezindeki karakola saldırdı. karşılıklı büyüyen çatışma da Çinli polislerin de aralarında bulunduğu 123 kışı hayatını kaybetti. gerginlik hala sürüyor.


Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti,dün Turpanda Uygur Direnişçilerle Çinli polisler arasında meydana gelen kanlı çatışmayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Alıntı
Şincan Uygur Özerk Bölgesi olarak adlandırılan Doğu Türkistan’da son aylarla artarak devam eden terör ve şiddet olayları bizleri endişeye sevk etmektedir.

Yerel yöneticilerin özellikle güvenlik güçlerinin Han Çinlisi olmayan unsurlara yönelik sergiledikleri haksızlık ve aşağılama gibi hakaretimsi davranışlardan ve keyfi baskılardan kaynaklanan olayların tüm bölgeye yayılacağı endişesi içindeyiz. “Arap Baharı” ve “Turuncu Devrim” gibi halk hareketlerinin arkasında yer alan küresel güçlerin bu tür olaylardan faydalanacağı ve masum gençlerimizi tahrik ederek kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları düşünülmektedir.

Şu bilinmelidir ki, Doğu Türkistan bölgesi Çin’in yumuşak karnı durumundadır. Dolayısıyla bölgede yaşayan halkın sorunlarının bir an once çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması, bölgedeki halkın dini ve milli kimliklerinin korunması ve sosyal ve ekonomik ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması ile mümkün olacağı gerçeği unutulmamalıdır. Küresel lider olmayı arzulayan Pekin Yönetimi’ni Doğu Türkistan halkının hak ve hukuklarına saygı göstermeye ve sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Ayrıca başta Türkiye olmak üzere, Türk Cumhuriyetleri’ni, İslam Konferansı’nı, Rabıta teşkilatını da arabulucu görevini ifa etmek üzere girişimde bulunmaya davet ediyoruz. Sorunların gündeme getirilmesi, çözüm bulunması için Diasporadaki Doğu Türkistan kuruluşlarını temsilen oluşturacağımız bir heyetin bölgeye davet edilmesini teklif ediyoruz.

Bu heyetin bölgede yapacağı temasların huzur ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını ümit ediyoruz.

SALDIRININ PERDE ARKASI : DOĞU TÜRKİSTAN’IN TURFAN VİLAYETİ, PİÇAN İLÇESİNE BAĞLI LÜKÇUN NAHİYESİ’NDE BİR SÜREDİR ARTARAK DEVAM EDEGELEN ÇİNLİ POLİSLERİN KEYFİ BASKI VE HAKARETLERİNDEN BUNALAN BİR GRUP ÇİFTÇİ UYGUR ELLERİNDE ORAK-ÇEKİÇ VE BIÇAK GİBİ ALETLERLE YEREL YÖNETİM VE KARAKOL BİNASI İÇİNE GİRMİŞLERDİR. KARAKOL ÖNÜNDE VE İÇİNDE ÇIKAN ARBEDEDE 9 POLİS VE 8 SİVİLİN ÖLMÜŞTÜR. OLAYLARIN DEVAM ETTİĞİ ESNADA BÖLGEYE GELEN TAKVİYE POLİSLERİN KARAKOL ÖNÜNDE BEKLEYEN ÇİFTÇİ UYGURLARA RASTGELE ATEŞ AÇMASI SONUCU 1O UYGUR’UN ÖLDÜĞÜ, OLAYLARA KARIŞTIĞI ÖNE SÜRÜLEN 3 KİŞİNİN SAĞ OLARAK YAKALANDIĞI, ONLARCA KİŞİNİN DE YARALANDIĞI ÖĞRENİLMİŞTİR. OLAYLARA KARIŞANLARIN SAYISI VE SALDIRININ SEBEBİ KONUSUNDA YETERLİ BİLGİ VERİLMEMİŞTİR.
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başkanı İsmail Cengiz

Çin’in (ablukasın daki sözde ) Uygur Özerk Bölgesi’nde dün çıkan çatışmalarda 27 kişi yaşamını yitirirken, ‘Uygur Ana’ lakaplı ‘Dünya Uygur Kongresi Başkanı’ Rabia Kadir olayları telefonda Hürriyet’e anlattı.
Alıntı
Uygur Türklerinin lideri Kadir, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ile birlikte bölgeyle temas halinde olduklarını ve olayların Çin’in baskıcı asimilasyon politikaları ve nüfus transferleri nedeniyle meydana geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“(Dün) Sabah saat 06.00’da Uygurların yoğun yaşadıkları Doğu Türkistan’ın Turfan vilayeti Piçan ilçesinde kalabalık bir grup Uygur köylüsü topraklarının ellerinden alınıp Çinlilere verilmesini protesto etmek için hükümet binasına yürümüş ve polisle karşı karşıya gelince çatışma çıkmış, çatışmaların polis karakoluna sıçramasıyla olaylar büyümüş.

İlk gelen haberlere göre 17’si Çinli polis, 10’u Uygur köylüsü 27 kişi öldü, 3 kişi tutuklandı.” Resmi Çin kaynakları ise ‘bıçaklı bir güruhun’ hükümet binası ve bir inşaat şantiyesine saldırması üzerine çıkan olaylarda 27 kişinin öldüğünü bildirdi. Uygur Ana, Hürriyet’e anlattı Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, dün Uygur Özerk Bölgesi’nde 27 kişinin öldüğü çatışmayı Hürriyet’e anlattı.

Kadir, “Toprakları elinden alınan Uygur köylüleri, hükümet binasına yürürken çatışma çıkmış, olaylar büyümüş” dedi.

6 milyon Çinli bölgeye yerleştirildi Kazak Türklerinin yoğun olduğu Altay ve Çöçek vilayetleri dışında Doğu Türkistan’ın tüm vilayetlerinde Uygur Türklerinin toprakları, işyerleri ve evleri çeşitli bahanelerle ellerinden alındığını iddia eden Rabia Kadir, şöyle konuştu: “Bu güne kadar Çin hükümeti, 6 milyon Çinliyi bölgeye getirip Doğu Türkistan köylülerinin arazilerine yerleştirdi. Uygur Türklerinin inanç hürriyeti ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan tanınmıyor.

Bu eylemleri şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere, bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.” Muammer Elveren. kaynak:www.hurriyet.com.tr

TTK.
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Delikurt38 - 28 Haziran 2013
Çin polisi şikayete gelen Uygurlara saldırdı
Doğu Türkistan'ın Lemçin şehrindeki olayların toprakları zorla ellerinden alındığı için karakola şikayete gelen halka Çin polisinin saldırması ile başladığı ortaya çıktı.

27 Haziran 2013, 15:03
Hamid Göktürk/ Dünya Bülteni- Haber Merkezi

Doğu Türkistan'ın başkenti Urumçi'de beş yıl önce düzenlenen katliamının beşinci yıldönümü yaklaşırken, Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan'da katliam, şiddet ve baskılarını arttırarak sürdürüyor. Bölgenin Lemçin şehrinde Çin'in topraklarına el koyup Çinlilere vermesine karşı çıkan köylülerin karakola şikayet etmesi üzerine polis gruba karşı şiddet kullandı.
Çin'de dün resmi Şinhua ajansı ile Sina İnternet sitesi kesici aletlerle silahlanan bir grubun Lemçin Polis Merkezini bastığı 9'u polis ve 8'i Çinli Sosyal İşçi (Silahlı Çinli Milis) toplam 17 kişinin öldüğünü iddia etmişti. Ajans, saldırganlardan 10 kişinin öldürüldüğünü, üç kişinin ise sağ yakalandığını açıklamıştı.
Olay mahallinden ulaşılan bilgilere göre ise, olaylarda Çin yönetiminin iddia ettiği gibi ölü sayısının 27 değil çok daha fazla olduğu, içlerinde yaşlı kadın ve çocukların bulunduğu yüzlerce kişinin ise yaralandığı, Lemçin Hastanesinde yer bulamayan yaralıların bölgedeki diğer hastanelere sevk edildiği bildiriliyor.

Çin işgal yönetimi yıllardan beri Doğu Türkistan'da Uygur Çiftçilerin topraklarına zorla el koyuyor ve destek ve teşviklerle ülkeye getirdiği Çinli göçmenlere bu toprakları tahsis ederek yerleşmelerini sağlıyor. Lemçin'deki olayların da topraklarını kaptırmak istemeyen Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin protesto gösterisi düzenlemesi üzerine gerçekleştiği ve polisin eylemcilere şiddet kullandığı belirtiliyor. Geçtiğimiz ay da topraklarını Çinlilere kaptırmamak için Gulca bölgesinde yaşayan çiftçiler tarlalarında kulübeler yaparak sürekli nöbet tutmaya başlamışlardı.

Dünkü olayda topraklarına el konulan çiftçiler mahalli yöneticilere şikayette bulunmuş ise de, sonuç alamamıştı. Bunun üzerine bölge halkı, Urumçi ve Pekin'e giderek başta Çin Ulusal Halk Kurultayı ve yargı organlarına başvurmuş ancak, sorunu mahalli makamlar nezdinde çözmeleri söylenerek polis nezaretinde memleketlerine zorla geri gönderilmişti. Toprakları zorla ellerinden alınan ve geri alma başvurularından hiçbir sonuç alamayan Turfan Vilayeti Piçan ilçesi Lemçin Gungşe (Kasabası) halkından bir grup 26 Haziran Salı günü sabah namazından sonra topluca Lemçin Kenti Polis Merkezine giderek ellerinden alınan ve Çinli göçmenlere verilen topraklarının kendilerine iade etmelerini istedi. Çıkan tartışma daha sonra çatışmaya dönüştü. Çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı, polis merkezinin ateşe verildiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca, bölgenin Çin askerlerince kuşatıldığı, sıkı yönetim ilan edildiği, giriş çıkışların yasaklandığı, bölgeye Çin'den çok sayıda askeri birlik sevk edildiği bildiriliyor.

ABD'de yönetim karşıtı Çin muhalefetinin internet siteleri ile Çin'den yayın yapan bağımsız siteler de olayları isyan olarak nitelendiriyor.

RABİA KADİR: ÇİN'İN ASİMİLASYON POLİTİKASININ BİR SONUCU
Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kadir, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk ile birlikte bölgeyle temas halinde olduklarını belirterek olayların Çin'in baskıcı asimilasyon politikaları ve nüfus transferleri nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Kazak Türklerinin yoğun olduğu Altay ve Çöçek vilayetleri dışında Doğu Türkistan'ın tüm vilayetlerinde Uygur Türklerinin toprakları, işyerleri ve evleri çeşitli bahanelerle ellerinden alındığını söyleyen Rabia Kadir, şöyle konuştu:
"Bu güne kadar Çin hükümeti, 6 milyon Çinliyi bölgeye getirip Doğu Türkistan köylülerinin arazilerine yerleştirdi. Uygur Türklerine inanç hürriyeti ve kendi kültürlerini yaşamalarına imkan tanınmıyor. Bu eylemleri şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere, bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz."

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=265250
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Aksungur - 28 Haziran 2013
Suriye'nin, Filistin'in derdiyle uğraşan hükümetimiz Doğu Türkistan ve Kerkük'te meydana gelen kıyımdan bir haber yaşamaktadır. Büyük bir utanç tablosu bizler için.
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Delikurt38 - 28 Haziran 2013
Yaziklar Olsun Filistine Suriyeye Somaliye Arikana aglayip Kerkük DoguTürkistani Görmezden gelenlere
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: KökTürk - 28 Haziran 2013
Gazze,Filistin,Suriye için ağlar,ağıtlar yakarak kükrer misali aslan,

Kerkük,Türkistan,Karabağ için göz kör,kulak sağır,olur adeta dilsiz şeytan

alıntı.

İçim kan ağlıyor.
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Delikurt38 - 28 Haziran 2013
Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times gazetesi, bölgede bulunan ve adını açıklamayan bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde ölü sayısını 35 olarak doğruladığını ve ölenlerin çarşamba günü çıkan olaylarda yaralananlar olduğunu savundu.

Çin'in Doğu Türkistan Bölgesi'nde önceki gün çıkan çatışmada yaralanan bazı kişilerin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 35'e yükseldiği iddia edildi.

Çin Komünist Partisi'nin yayın organlarından Global Times gazetesi, bölgede bulunan ve adını açıklamayan bir yetkiliye dayanarak verdiği haberde ölü sayısını 35 olarak doğruladığını ve ölenlerin çarşamba günü çıkan olaylarda yaralananlar olduğunu savundu.
(http://www.gokbayrak.com/uploads/icerik/turfan-1.jpg)
Eyaletin Turfan vilayetine Lukçün kasabasının olayın yaşandığı günden beri kordon altında tutulduğu ve bölgede güvenlik önlemlerinin üst seviyelerde olduğu ifade ediliyor. Bölgeye gitmeye çalışan bazı Çinli gazetecilerin de bölgeye alınmadığı belirtiliyor.

Olayda ilk önce 27 kişinin hayatını kaybettiği öne sürülmüş, ardından Şinhua Ajansı, dün gece yayımladığı haberde ölü sayısının 24 olduğunu, bunlardan 16'ının Uygur ikisinin de polis olduğunu, ayrıca 21 polis ve sivilin yaralandığını duyurmuştu.
(http://www.gokbayrak.com/uploads/icerik/turfan-2.jpg)
13 kişi gözaltında

Polisin kasaba ve civarında yaşları 18-19 olan 9 şüpheliyi de gözaltına aldığı ifade edilirken, olayın hemen ardından 4 kişinin yakalandığı açıklandı.

Bölgedeki yetkililer "saldırıların hedefinin Uygur polisleri olduğunu", "ölenlerden Han milliyetine mensup olanların çoğunluğunun inşaat alanında çalışan göçmen işçiler" olduğunu savundu.

Bir hafta önce de "şiddeti teşvik ettikleri" suçlamasıyla 11 kişiye altı yıla kadar hapis cezaları verilmişti.

Bölgede ayrıca nisan ayında Kaşgar'ın Baçu kasabasında üç kamu görevlisinin bir evde çok sayıda delici ve kesici alet tespit ettiği gerekçesiyle başlayan olaylarda 21 kişi hayatını kaybetmişti. Doğu Türkistan'da en büyük olay 2009 temmuzun da yaşanmış ve eyalet başkenti Urumçi'de 197 kişi yaşamını yitirmişti.

http://www.timeturk.com/tr/2013/06/28/dogu-turkistan-da-olu-sayisi-35-e-yukseldi.html

Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: Delikurt38 - 28 Haziran 2013
ULU TANRI !.
GÜZEL TANRI !.
GÖK TANRI !.
Sen Türk'ü Türk yurtlarını koru !..
Düşman şerrinden sakla ! TÜRK'ü yiğitlikte daim et ! TÜRK'ü erlik davasıyla yaşat ! TÜRK'ü gerçekçi yap ! TÜRK'ün gönlüne herşeyden önce, hatta kursağına ekmek koymadan evvel TÜRK'lük sevgisini koy ! TÜRK'ü ideal ile yaşat ve ideali hakikat yapmaya çalışsınlar ! Törelerini canları gibi saklat ! TÜRK'e zevk ve rahat verme ! Bilakis zahmete alıştır ! Zahmetle yürekleri, bedenleri demir olsun ! Bu sayede onlara yüksek çalışma kudreti verirsin ! TÜRK'ü faal, cevval edersin. TÜRK'e değişmez bir seciye ver ! Zamanla seciyesi değişmesin, sade tekemmülle tadilat görsün !


ULU TANRI !.

Milli kuvvet, namus, ahlak, azim , sebat, ideal, TÜRKÇÜLÜK ruhu, yurtseverlik, ilim, sanat teşkilatı, intizam, beden kuvveti ve zenginlik ile hasıl olduğundan; TÜRK'e bunları ver ! TÜRK'ten hırsız, namuzsuz türerse hemen kahret ! TÜRK'e benlik, hem de yüksek bir benlik ver ! TÜRK nefsine itimat sahibi olsun ! TÜRK'ü muhakemeli, ciddi adam olarak yarat ! Hissiyatına kapılıp, öfke ile ayaklanmasın ! Birden barut gibi parlamasın ! Daima soğuk kanlı olsun ! TÜRK'ü her milletten cesur yarat ! Öç almayı TÜRK asla unutmasın !


ULU TANRI !.
Namuzsuz bir tek TÜRK yaratacağına, dünyayı yık daha iyi ! Ne kadar korkak TÜRK varsa hepsini helak et ! TÜRK herşeyi mukayese etsin ! Yalnız akıl ve mantık denen şeylere bırakma onu ! Sabırlı, derde dayanıklı olsun ! İradesi çelik gibi olsun ! Dönek TÜRK yaratma ! TÜRK'leri maymun iştahlı yapma ! TÜRK daima ihtiyatla adım atsın ! Kimsenin tatlı diline inanmasın ! Kimseye emniyet olmasın ! Çalışma zekâdan üstün bir kıymet olduğundan, TANRI, sen TÜRK'ü çalışkan et ! TÜRK'ün ömrü çalışma ile geçsin ! Ona daima çalışma aşkı ver ! Hele elbirliği ile çalışmayı alet etsin ! Tembel TÜRK'ü hemen öldür !


TÜRK'e her milletinkinden üstün zeka ver! Zeka ve çalışma; ikisi bir arada olunca TÜRK'ün önünde durulmaz! Milli büyüklüğün tek şartı yüksek ideal, buna alışmak için de yüksek ahlak, fedakarlık ve sebat lazım olduğundan TÜRK'leri ahlaklı, sebatlı ve fedai kıl! TANRI, TÜRK'leri sen kendi elinle birleştir ve herşeyden evvel ruhları birleşsin! Onları tek bir kafa gibi birleştirici kültür sahibi et! TÜRK'ü töresine sadık kıl, Tanrı! TÜRK budunu: Biliniz ki atalar töresi asırların tecrübesi ile husule gelmiş büyük bir hikmettir. Tanrı beni töreye dokunmaktan ve dokundurmaktan sakladı ve saklasın!


ULU TANRI !.
Türk milletini lafçı değil, elinden iş gelir insanlar et ! Bir şey söylemek vazife yapmak değildir. Onu fiilen yapmak ve yaptırmanın vazife olduğunu beyinlere sok !

GÜZEL TANRI !.

Sana hepsinden çok yalvardığım şudur : TÜRK'ü dalkavukluktan kurtar ! Dalkavukluk ve emsali vasıtalara zengin olmaktan koru ! TÜRK'e kötü para hırsı verme ! Dalkavukları yok et !


AMAN TANRI !.
TÜRK aile, töre ve disiplinini her şeyden evvel koru! TÜRK toprağında hürler yaşasın. Adaletten başka bir şey hüküm sürmesin! Sen TÜRK'e tabii şeylere tabiata karşı sevgi ver! TÜRK yurdunda yoksulluk o kadar azalsın ki fakirlik suç sayılsın!


Acunu ( Dünyayı ) Yaratan Yüce Tanrı !.
TÜRK'e insaniyetten evvel TÜRK milletini düşündür. İnsanların insaniyet dedikleri şey, göz boyamak için icat edilmiş bir boyadır. İnsaniyet maskesi taşıyan öyle milletler vardır ki maskelerinin altında canavarlar yaşar. İnsaniyeti gören olmadı. TANRI, TÜRK'e sağlam, sürekli irade ver! Güçlüklerde, sabrını, tahammülünü aynı zamanda gayretini arttır! Ona esas seciye olarak vazife muhabbeti ve mesuliyet duygusu ver! Mesuliyeti TÜRK yurdundan eksik etme! En büyük kuvvetinTÜRKLÜK aşı olduğunu TÜRK'e öğret!


TANRI !.


TÜRKÇE konuşulan, TÜRK'e yurtluk etmiş olan yerleri kıyamete kadar TÜRK'ün hükmü altında bırak !


TANRI TÜRKÜ VE TÜRK YURTLARINI KORUSUN !..
Baska diyecek söz bulamiyorum artik
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: [Hun Türk] - 28 Haziran 2013
---Konunun güncelliğinden ötürü Güncel kısma taşındı/birleştirildi...----
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: kuzey kurtları - 01 Temmuz 2013
(http://www.islahhaber.net/wp-content/uploads/2013/06/936437_395194763934485_65378074_n-300x141.jpg)
KATLİYAM YAPMAYA GİDİYORLAR.
İstanbulda ankarada izmirde adanada nerde olursa saldırın.vurun ve intikam alın.
kısasa kısas kana kan >:(
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: kuzey kurtları - 01 Temmuz 2013
(https://pbs.twimg.com/media/BOCan7OCMAEecsX.jpg:large)
(https://pbs.twimg.com/media/BOCWv5oCEAAHQtD.jpg:large)
(https://pbs.twimg.com/media/BOCGpFmCAAAK_Bj.jpg:large)
(https://pbs.twimg.com/media/BOCY0PtCEAAFZmp.jpg:large)
Annesi öldürülen bir uygur Türkü........
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: motun yabgu - 01 Temmuz 2013
Gezi parki icin "dehsete kapildim" diyen insan haklari sampiyonu devletlerin liderleri nerede ? Yine gezi parki icin Türkiyeyi defalarca kinayan , Avrupa parlamentosu , Cinli köpegin insanlik sucunu neden kinamiyor ? Yoksa onlara göre Dogu Türkistanli soydaslarimiz , insandan sayilmiyormu ? Biz dünya milletlerinin Türk düsmanliginda ittifak icinde olduklarini söyledigimizde , paranoyak oluyoruz öylemi ? Ya icimizdeki Cinli köpek hayranlarina ne diyecegiz ? Nerede "halklarin kardeslikcileri " kizil köpek sevdalisi Maocular ?
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: YALNIZKURTKARAGÜLLE - 02 Temmuz 2013
Alıntı yapılan: Uygur Haber Ajansı
Çin Devleti Cuma günü akşamından itibaren Gerginliğin en fazla olduğu Hoten ilin de İnterneti tamamen keserek sokağa çıkma yasağı uygulamış ve Devlet memurlarına hafta sonu izin yapmamaları talimatı vermişti.

Çatışmaların ardından bölgede tutuklamalar yapıldığı haber alınıyor. Çin basını, yalan haber yaydıkları gerekçesiyle 19 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Çin Komünist Partisi, olayları değerlendirmek üzere Devlet Başkanı Xi Jinping başkanlığında toplandı, olaylardan çeteleri sorumlu tuttu, bölgeye 2 üst düzey yetkili gönderdi. Yetkililer, sokaklarda 24 saat devriye gezilmesi talimatını verdi. Hotan bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor, internet de kesik. İnternet bağlantısının açık olduğu Urumçi de ise sosyal paylaşım sitelerinde insanları tahrik edici yazıları yaplaşanlara ağız ceza kesileceği duyuruldu. heryeri sanki savaş havasına büründüren Çin tehlikeli gördüğü insanları içeriye atmaya devam ediyor.


TTK.
Başlık: Ynt: Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da meydana gelen çatışmalarda ölü sayısı 35'e yükseldi
Gönderen: giray-han - 03 Temmuz 2013
Gezi parki icin "dehsete kapildim" diyen insan haklari sampiyonu devletlerin liderleri nerede ? Yine gezi parki icin Türkiyeyi defalarca kinayan , Avrupa parlamentosu , Cinli köpegin insanlik sucunu neden kinamiyor ? Yoksa onlara göre Dogu Türkistanli soydaslarimiz , insandan sayilmiyormu ? Biz dünya milletlerinin Türk düsmanliginda ittifak icinde olduklarini söyledigimizde , paranoyak oluyoruz öylemi ? Ya icimizdeki Cinli köpek hayranlarina ne diyecegiz ? Nerede "halklarin kardeslikcileri " kizil köpek sevdalisi Maocular ?
Dış dünyanın Türkiye'de Gezi'ye bu kadar ilgi göstermesinin sebebi başka çünkü...Aynı neden ülkemizdeki kürt teröristlere destek veriyorlarsa onlara da veriyorlar. Ama Çin sonuçta komünist, "sol" ve Amerikan karşıtı ya? O zaman kesin Uygurlar da "Amerikan kuklası" oluyor. Nasıl bizim ülkemizde zavallı tatlı su solcuları PKK'yı Amerikan maşası diye lanse edip kürtleri temiz kalpli Türk milletine karşı şirin göstermeye çalışıyorsa...Aynı şekilde Uygurları da maşa, çinlileri de emperyalizm karşıtı kahramanlar olarak lanse ediyorlar. Uygur kardeşlerimiz tek başına. Ne Türkiye ne de başka bir Türk ülkesi kendilerine yardım ediyor. Ama bari o ülkelerde yaşayan kandaşlarından destek görseler. O da yok. Özellikle Türkiye'de destek yerine bolca köstek görüyorlar. Ama yine de Doğu Türkistanlıların kardeşlikten vazgeçmediklerini ben kendim biliyorum.
Başlık: Doğu Türkistan Yeni Bir Katliamın Eşiğinde..
Gönderen: Delikurt38 - 03 Temmuz 2013
26 Haziran tarihinde Doğu Türkistan'ın kadim şehri Turfan'da Uygur gençlerinin, Çin devletinin Doğu Türkistan'a uyguladığı asimilasyon politikalarına tepki göstermek üzere düzenlediği gösterilerin ardından bölgede yoğun çatışmalar başladı.

Urumçi, Turfan ve Hotan’da meydana gelen olaylarda (tam rakam bilinmemekle birlikte) 80’in üzerinde Uygur öldürüldü.
Doğu Türkistan’da bulunan Çin askerlerinin zaten bölge için yeterli olmasına rağmen Çin’in farklı bölgelerinden buraya askeri birlikler getirilmesi ve Çin askerlerinin Urumçi sokaklarını kapatarak tanklar ve ağır silahlarla tatbikat yapması bölgedeki gerilimi iyice yükseltti.

Çin devletinin Doğu Türkistan’daki olayların sert bir şekilde bastırılmasının emrini vermesi ise kritik 5 Temmuz tarihi öncesinde bölgede yeni bir katliam olacağı korkusu meydana getirdi.

Bölgede yaşanan son olaylar ile alakalı Doğu Türksitan Maarif ve Dayanışma Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı ortak bir basın açıklaması yapacak. Basın açıklamasında 26 Haziran tarihinden bugüne neler yaşandığı ve 5 Temmuz tarihi ile alakalı kaygılar dile getirilecek.

http://www.timeturk.com/tr/2013/07/02/dogu-turkistan-yeni-bir-katliamin-esiginde.html

Yaziklar olsun Kendi Soydaslarimiz katledilirken susan Sagir ve Dilsiz Seytanlara

Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
Başlık: Bu Kadarina Pes Diyanet isleri Cini Agirliyor Bu Nasil Bir Anlayis
Gönderen: Delikurt38 - 03 Temmuz 2013
Çin Halk Cumhuriyeti Din İşleri İdaresi Başkanlığı’ndan Diyanet’e ziyaret

Tarih: 02.07.2013
Çin Halk Cumhuriyeti Din İşleri İdaresi Başkanlığı yöneticileri Diyanet İşleri Başkanlığını ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığının daveti üzerine Türkiye’de bulunan ve 19 kişiden oluşan heyeti kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Ülkelerimizin arasında uzun mesafeler var ama gönüllerimiz bir olunca mesafeler ortadan kalkar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda Çin ile dini ve kültürel alanda ilişkiler başlattığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevine geldikten sonra da Çin’i ziyaret eden ilk Diyanet İşleri Başkanı olduğunu kaydeden Başkan Görmez, Çinli yöneticilerle önemli görüşmeler gerçekleştirerek Çin İslam Cemiyetiyle bir işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti. Protokol gereği geçen yıl Ramazan ayında ‘Çin’de İslam Medeniyeti’ başlığı altında bir sergi düzenlendiğini ifade eden Başkan Görmez, bu etkinliklerle Çin’de Türkiye hakkında, Türkiye’de de Çin hakkında karşılıklı doğru bilgilendirmenin amaçlandığını vurguladı.

Başkan Görmez şunları söyledi;

“Ülkeler arasındaki siyasi ve iktisadi ilişkiler kadar kültürel ve dini alanlardaki ilişkiler de önem arz etmektedir…”

Ülkeler arasındaki siyasi ve iktisadi ilişkiler ne kadar önemliyse kültürel ve dini alanlardaki ilişkiler de o derecede büyük önem arz etmektedir. Eğer siyasi ve iktisadi ilişkiler dostluk, gönül ilişkileri, manevi ve kültürel ilişkiler üzerine bina edilmezse geçici olur. Çin’deki çok kültürlülük, çok dinli yapı ve bunun barış içerisinde götürülüyor olması son derece önemlidir. Aynı zamanda Çin ile bizim tarih boyunca ortak akrabalarımız var. Bizim anadilimizin kurucuları orada yaşamışlardır. Kültürel olarak ilişkilere açık olmak ülkeleri sadece büyütür. Çin’de çok farklı dinler olduğu için Çin’deki Müslümanlarla iyi ilişkiler geliştirmemizin dünya barışına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Benim Pekin’de konuşma yaptığım caminin yapılış tarihi 1100 sene öncedir. 1100 sene önce Pekin’de Müslümanların yaşamış ve bugüne kadar varlıklarını idame ettirmiş olması Çin’de çok kültürlülüğün ve barışın var olduğunu gösterir. Fakat tabi bu ilişkileri bu çağda daha da fazla geliştirmek gerekir. Medeniyetler başka medeniyetlerle ilişki kurarak kendilerini geliştirir ve büyürler. İçe kapanan medeniyetler yok olmaya mahkûmdurlar.

“İnanç özgürlüğü, en temel özgürlüktür”

Her biriniz farklı bölgelerde dini hayatı yönetmekle sorumlusunuz. Önemli saydığım bir hususu belirtmek istiyorum. Din, tarih boyunca insanoğlunun vazgeçilmez bir gerçeği olmuştur. Dini hem toplumların kendisini inşa etmesine medeniyetler kurmasına büyük katkı sunan bir unsur olarak kullanabilirsiniz hem de milletlerin çöküşüne bir vesile olarak da görebilirsiniz. Barış unsuru olmanın üç tane olmazsa olmazı vardır. Birincisi, inanç özgürlüğüdür. Çünkü inanç özgürlüğü diğer bütün özgürlüklerden daha çok önem arz ediyor. Vicdan özgürlüğüyle birlikte zikredilir inanç özgürlüğü. Vicdanında özgürlük hissetmeyen bir insanın davranışlarında da özgür olması düşünülemez. Davranışlarında özgür olmayan bir toplumun ahlaklı olması mümkün değildir. İkincisi, doğru bilgi. Doğru bilgiyle buluşamayan dindarlık fayda yerine zarar verebilir. Cehaletle dindarlık bir arada olmaz. Üçüncüsü de bu bilgiyi sağlamak için yüksek bir eğitim. Bu eğitimi de rastgele metotlarla değil bilimsel metotlarla vermek gerekir. Ancak bilgi ve eğitimle tarihte olanı günümüze taşıyabilirsiniz. Dindar insanlar tarihte olanı günümüze taşımadıklarında büyük sorunlar yaşanır. Dinle hayat, dinle akıl ve dinle bilim arasında kurulacak ilişki son derece önemlidir. İnsanlar bu ilişkiyi yüksek seviyede bir eğitim sisteminde kurabilirler. Hiçbir dindarlık bilgisizlik ve cehaletle faydalı hale getirilemeyeceği gibi, baskıyla da hiçbir ülkeye ve dünyaya faydalı hale getirilemez. Umarım bu ilişkilerimiz dünya barışına katkıda bulunur.

Çinli yöneticiler ise Türkiye’nin din hizmetleri ve din eğitimi alanlarındaki tecrübesinden faydalanmak istediklerini belirterek, Çin’in çok dinli yapısına uygun olarak farklı dinlerin bir arada ahenkli bir şekilde yaşaması üzerinde durduklarını ifade ettiler. Kurumlar arasında gerçekleşen bu ilişkilerin iki ülke için önemli gördüklerini belirttiler.
Resimler icin: http://www.diyanet.gov.tr/turkish/vitrin/arkakapi/cache/blgfilDocumentFile479.pdf (https://www.hunturk.net/forum/sistem.php?islem=yonlendir&url=aHR0cDovL3d3dy5kaXlhbmV0Lmdvdi50ci90dXJraXNoL3ZpdHJpbi9hcmtha2FwaS9jYWNoZS9ibGdmaWxEb2N1bWVudEZpbGU0NzkucGRm)

Video Icin :https://docs.google.com/open?id=0B9cWZR9CIQ3vYlFaZ2FNQ2hnS1k (https://www.hunturk.net/forum/sistem.php?islem=yonlendir&url=aHR0cHM6Ly9kb2NzLmdvb2dsZS5jb20vb3Blbj9pZD0wQjljV1pSOUNJUTN2WWxGYVoyRk5RMmhuUzFr)

Kaynak : http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-19049.aspx

Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun