Gönderen Konu: Rus Kadın Kulübü, Kırım Tatar Kültür Merkezine karşı  (Okunma sayısı 3583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302


AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) - Rus Kadınlar Kulübü, Akmescit Belediyesinde şehrin merkezinde belirli bir yüksekliğin üzerinde bina inşaatına izin verilmemesi için sunulan “Mavi Hat” projesinin kabul edilmesi için lobi faaliyetlerinde bulunarak, harap halde bulunan eski bir binanın yıkılıp çok katlı Kırım Tatar Kültür Merkezinin inşaatına karşı çıkıyor.

Akmescit’te yapılan basın konferansında Rus Kadınlar Kulübü Başkan Yardımcısı Lidiya Mihaylova, “Mavi Hat Projesi gibi bir şey var, bize verilen bilgiye göre halen Akmescit Belediyesinde bulunuyor. Biz bu sorunu gündeme getirmiştik. Bize Mavi Hat onaylanıp, imar planı kabul edilince bu sorunun gündeme alınacağını söylediler.” dedi.

Rus Kadınlar Kulübü ayrıca Akmescit’in Dzerjinski sokağının 1934 yılına kadar Arendt adını taşıdığı için bu adın geri verilmesini istiyor.

Avdet gazetesi Baş Editörü Şevket Haybullayev’in, Rus Kadınlar Kulübünün Akmescit Belediyesindeki lobi faaliyetlerinin ana maksadına ilişkin sorusuna Lidiya Mihaylova, “Tabii ki, Kırım Vakfının zarar görmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir uzlaşma olmalı. Karşılığında da bir şey teklif edemiyoruz. Doğal olarak karşılığında eşdeğer bir şey almalı. Ama bu bizim sorunumuz değil. Belki de Kırım Vakfı binayı saklamak istiyorsa lütfen tarihi cephesi, tarihi karakterini saklasın ve bu şekilde bir kültür merkezini kursun. Bu görüşmeler, uzlaşma meselesidir.” dedi.

Asibe İbadullayeva, Mavile Abkerimova

QHA

KAYNAK: http://qha.com.ua/rus-kadin-kulubu-kirim-tatar-kultur-merkezine-karsi-123435tr.html

Çevrimdışı Atsızcı Türk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 302
Bence rus or...puları kulübü demek daha yerinde bir deyim olurdu ama neyse terbiyemizi bozmayalım bu istilacı köle soylu barbar slavlara karşı.

TTK