Gönderen Konu: Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.  (Okunma sayısı 3980 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.
« : 24 Temmuz 2013 »
Batı Trakya Türklüğü'nün kahraman evladı Merhum Dr. Sadık Ahmet'i şehadetinin 18.yılında rahmetle anıyoruz.

GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ

DR. SADIK AHMET'in Kısa Özgeçmişi;

1947 yılında Gümülcine Vilayeti'nin Küçük Sirkeli (Ağra)Köyün'de dünyaya gelen Dr.Sadık Ahmet,ilk öğrenimini kendi köyünde,orta öğrenimini de Gümülcine'deki Celal Bayar Lisesi'nde tamamladı. 1966-67 yılında önce Ankara Tıp Fakültesi'ne,bir yıl sonra da Selanik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne giren Dr.Sadık Ahmet 1977 yılında bu fakülteden hekim olarak mezun oldu.Üniversite mezuniyetini Yunan ordusunda 34 aylık piyade erliği izledi.Hemen ardın da Orta Yunanistan'da bir yıl mecburi hekimlik hizmetinde bulunarak 1978 yılında Bati Trakya'ya döndü. Batı Trakya'ya gelişiyle birlikte bir yandan cerrah ihtisası yaparken diğer yandan da,toplum sorunlarıyla yakından ilgilenmeye başladı.1984 yılında operatör ünvanını elde ettiğinde toplum içine daha çok girmeye ve dolayısıyla da toplum sorunlarıyla da daha çok ilgilenmeye başladı. Dr.Sadık Ahmet 1985 yılında Batı Trakya çapında bir imza kampanyası başlattı.Amacı,Batı Trakya Türkleri'nin sorunlarını tüm Dünya kamuoyuna duyurmaktı.Yaklaşık 15.000 imza topladığı bir sırada 8 ağustos 1986 tarihinde tutuklandı. 25 eylül 1987 tarihinde tek başına Selanik'e giderek,orada toplantı halinde bulunan Demokrasi İnsan Hakları Üyelerine,toplum sorunlarını içeren bir broşür dağıttı. 1988 yılında imza kampanyasından ötürü 30 ay hapis cezasına çarptırıldı ki,bu karar halen yüksek mahkeme nezdinde temyiz edilmiş bulunmaktadır.

18 haziran 1989 Milletvekili Genel Seçimlerinde Batı Trakya Türkleri'nin ilk bağımsız Milletvekili seçildi.5 kasım 1989 seçimleri öncesinde milletvekili adaylığı iptal edildi.26 ocak 1990 tarihinde,Batı Trakya Türkleri'ne "TÜRK" diye hitap ettiği için 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ve Selanik Dudullu hapishanesi'ne gönderildi.2 ay hapis yattıktan sonra,hapis cezası paraya çevrildi ve serbest bırakıldı. 8 nisan 1990 milletvekili seçimlerinde aday oldu ve ikinci kez bağımsız milletvekili seçildi.12 eylül 1992 tarihinde Dostluk-Eşitlik-Barış (DEP) adında Batı Trakya Türkleri'nin ilk siyasi partisini kurdu.24 temmuz 1995 tarihinde geçirmiş olduğu şaibeli bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrıldı.Ne tesadüftür ki 24 temmuz 1923 tarihinde de Lozan Antlaşması imza edilmişti.Dr.Sadık Ahmet,evli ve iki çocuk babası olup Yunanca,İngilizce ve Fransızca biliyordu.
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Delikurt38

  • Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 127
Ynt: Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2013 »
'Ben bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak bir suç ise, burada tekrar ediyorum; ben bir Türk'üm ve öyle kalacağım! Bu mesajımla Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum. Haklarımızı bir gün mutlaka alacağız.''
Dr. Sadık Ahmet (24 Temmuz 1995) Ruhu
 sad Mekani ucmag olsun.....

Tanri Türkü ve Türk Yurtlarini Korusun
Ülkü; ilk önce, insanların gönüllerinde, gönüllerin derinliklerinde doğar ve kendini önce destanlarda gösterir. Sonra şuura geçer, büyük kılavuzlar tarafından açıklanır. Daha sonra da büyük kahramanlar, onu gerçekleştirmek için büyük hamleler yapar. Bu hamleler sırasında da ülkülü millet, kahramanların ardından gönül isteği ile koşar. Bütün bu uğraşmalar arasında da millet yürür, önce manen sonra maddetten ilerler, olgunlaşır, erginleşir.

H. Nihal Atsız

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2013 »
Şaibeli bir trafik kazası süsüyle suikaste kurban edilen Batı Trakya Türklüğünün önderi, büyük dava adamı, Türkçü şehidimiz Dr. Sadık Ahmet'i uçmağa varışının 18. yılında rahmet, şükran ve minnetle yad ederim.
Kutlu ruhu şad, durağı Tanrıdağları ve Türk Uçmağı olsun!

TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!!

TTK.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2013 »
Aziz şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Sadık Ahmet, Türklüğün sinesinde sonsuz dek yaşacaktır.
Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çevrimdışı Motun-Noyan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
  • Gün olur hesap sorulur...
Ynt: Dr. Sadık Ahmet'i anıyoruz.
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2013 »
http://www.youtube.com/watch?v=_jtTaTBI6nk

Ruhun şad olsun Bozkurt Yürekli..
Irak'tasın başın yine darda mı?
Bebeklerin çoluk-çocuk zorda mı?
Ve peşmerge ve Barzani orda mı?
Namus sözü geleceğim ben Kerkük!
O itlere yurt mu oldun sen Kerkük?