GENEL KONULAR OTAĞI > Tarihte Bugün

TARİHTE BUGÜN: 03 MAYIS

(1/2) > >>

Çağrıbey:
3 Mayıs 1481

FATİH SULTAN MEHMET HAN UÇMAĞA VARDI

İstanbul'u fethederek haçlı batının  kalbine, acısı dünya durdukça devam edecek olan, Türk hançerini saplayan ve İstanbul'u sonsuza dek Türk Yurdu kılarak Türklüğün şanını göklere dek yücelten kutlu Türk Başbuğu Fatih Sultan Mehmet Han uçmağa varmıştır.
Ruhu şad olsun!

TÜRK-KAN:
Türklüğün yetiştirdiği en büyük Cihangirlerden olan, çağ açıp kapayan Büyük Hükümdarın; Ruhu Şad, Mekanı TANRIDAĞI olsun.



TARDU KAĞAN:
Tarihin gördüğü en büyük komutan ve sultanlardan bir olan Fatih Sultan Mehmet Han ın mekanı uçmak olsun!Paylaşım için teşekkürler anda.

tungatonyukuk:
Büyük başbuğumuzun ruhu şad olsun

Tonyukuk:
           Türk ulusunun büyük başbuğlarından Fatih sultan Mehmet Han'ın ruhu şad olsun. Çok uzun bir dönemin farklı kişiliklerini aynı biçimde yargılayan, bu kişilerin değişik olaylardan etkilendiklerini, birinin diğerinden başka özellikleri olduğunu göz ardı ederek tümünü aynı kalıba koyup yerli yersiz eleştiren, kasıtlı kasıtsız anakronizm yapanların aksine, hatalarıyla ve doğrularıyla Fatih Sultan Mehmet Han'a saygı ve minnet duyanlardanım. Geçmişe kötü söylemek bugünü kurtarmaz ve ayrılıkları derinleştirir. Bununla birlikte var olan hataları da günümüzde yeniden yapmamak için iyi bellemeliyiz. Yeri Uçmak olsun. TTK.

            

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git