Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Duyurular => Konuyu başlatan: TÜRK-KAN - 25 Ekim 2011

Başlık: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: TÜRK-KAN - 25 Ekim 2011
http://www.facebook.com/event.php?eid=280403451994444

Erciş'e bağlı Ulupamir köyünde yaşayan KIRGIZ TÜRKLERİ'nin acil olarak kışlık çadır ve kışlık giysi ihtiyacı vardır. Henüz bu köye Kızılay veya başka kurumlarca yardım ulaşmamıştır. Köyde yaşayanlar 1980 lerde iskan edilen Kırgız Türkleri olup, köy muhtarı para veya başka bişey istemediklerini, yalnız evlerinde oturamadıkları için ve çocuklar soğuk havadan etkilendiği için çadır ve kışlık giysi talebinde bulunmuştur. Lütfen sessiz kalmayın arkadaşlar.

Paylaşın ve irtibata geçin:

Ulupamir Köyü Muhtarlığı
Kasımbek Varol (Köy muhtarı)
+90 432 382 24 28
Cep: 0 (539) 462 54 84
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: Antepli Bozkurt - 25 Ekim 2011
Bunu bir kaç yerde paylaşalım kardeşim izninizle!
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: TÜRK-KAN - 25 Ekim 2011
 Çok iyi olur, Antepli Bozkurt Anda...Ne kadar çok kandaşımız harberdar olursa o kadar iyidir.

 TTK
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: Üçoklu Börü Kam - 25 Ekim 2011
Van ili Erciş ilçesine bağlı olan Ulupamir Köyünde yaşayan depremzede Kırgız Türkü soydaşlarımızın ihtiyaç duyabilecekleri eşya ve nakdin temini için Gökbörü Türkçüler Teşkilatı Ankara İl Başkanlığınca bir kampanya başlatılmıştır.
Bir aylık bir zaman diliminde sürecek olan bu yardım kampanyasında toplanan ayni ve nakdi yardımlar Gökbörü Türkçüler Teşkilatın yöneticileri tarafından bizzat Ulupamir köyüne götürülerek soydaşlarımıza teslim edilecektir.

TTK.
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: [Hun Türk] - 25 Ekim 2011
Karanfil Sk. 34/10 Kızılay
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: TÜRK-KAN - 25 Ekim 2011
Van ve Erciş’te 24.11.2011 tarihinde meydana gelen depremden dolayı Ulupamir köyünde her hangi bir büyük çapta hasar  olmamasına rağmen evlerde ciddi çatlaklar mevcuttur. Bu yüzden köy halkı evlerini kullanamamaktadır. Kendi imkanları nispetinde çadırlarda geceyi geçirmektedirler. Erciş ilçesine 26 km uzaklıkta olan Kırgız köyünde tek acil ihtiyaç malzemesi çadır olarak bildirildi. Köy muhtarı Kasımbek Varol tarafından aldığımız bilgiler doğrultusunda Erciş merkezde yaşayan bütün Kırgızların Ulupamir köyüne getirildiğini ve şimdilik gıda konusunda her hangi büyük bir sıkıntımız yok ama bu sarsıntılar devam etmesi durumunda sıkıntının olma ihtimali de bulunmaktadır. Erciş ilçemizdeki mağazalar kapalı olduğundan ve ne zaman açılacakları belli olmadığndan her an ihtiyaç sorunu çıkabilir. Diğer yandan Erciş ilçe merkezinde hayatlarını kaybeden Kırgız Türklerinden 4 kişi köye getirilerek köy mezarlığına defnedilmiştir. Yaralı olan köy sakinlerimizin tedavileri değişik illerde sürüyor, durumlarının iyi olduğunu belirtildi.

YARDIM KAMPANYASI (Erciş ve çevre köylerdeki ihtiyaç sahiplerine de yardımlar ulaştırılacaktır)

İstanbulda bulunan bütün vakıf ve dernekleri kapsayan "Türkistan Platformu" adında bir birlik platformu oluşturmuş bulunmaktayız.  Bu platform çalışması  içerisinde bütün kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini yardıma davet ediyoruz. Ulupamir Kırgız Türklerinin kurduğu merkezi İstanbul’da bulunan Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin öncülüğünde ortaklaşa Ulupamir Kırgız köyüne yardım toplama kararı almış bulunmaktadırlar. Yardım etmek isteyen kişilerin 26.11.2011 tarihinden 30.11.2011 tarihine kadar herkesin kolayca ulaşılabileceği , İstanbul Topkapı Kültür parkında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı pasaj dükkanlarında toplanıp acilen ihtiyaç mahalline gönderilmeye hazır halde duracaktır. Toplanan malzemeler acilen Türkistan Platformu içinde yer alan vakıf ve dernek yetkilileri  tarafından Van’ın Erciş ilçesine 26 km uzaklıktaki Ulupamir Kırgız köyüne teslim edilecektir. Maddi yardım yapmak isteyen kişiler Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği yetkililerince resmi tutanak karşılığı kabul edilecektir.

Öncelik sırasına göre Acil ihtiyaç malzemeleri
1-Çadır
2. Battaniye, Kışlık Giyimler(çocuk, yetişkin)
3.Yiyecek malzemeleri


ADRES:
TOPKAPI KÜLTÜR PARKI PASAJ ALTI DÜKKANLARI NO:8
TOPKAPI –İSTANBUL
NOT: Pasaj Dükkanları Tramvay , İETT , Metrobüs ve minibüs  araçlarının Topkapı duraklarında

YETKİLİLER
İrtibat:   Arif Mergen ……………. 0507-972 15 81
 Abdulmetin Keskin ….05372477916 ( acil durumda )

Ulupamir Köyü Muhtarlığı
Kasımbek Varol (Köy muhtarı)
+90 432 382 24 28
Cep: 0 (539) 462 54 84
Nakit yardımlar için Ulupamir Köyü Derneği Hesap numarası aşağıdadır.
PAMİR KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
ZİRAAT BANKASI
 IBAN NO: TR 770001000293503679395001

 ŞUBE NO: 293
 HESAP NO: 50367939
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: OLCAYTU - 25 Ekim 2011
 Arkadaşlar andalar bu konu çok önemli ve hassas bir konu tüm çevremizde ki arkadaşlarımıza lütfen ulaştıralım bu kampanyayı en kısa zamanda yardımlarımızı kardeşlerimize ulaştıralım.
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: Andarkan - 27 Ekim 2011
Kandaşlar,sanıyorum Antalya'dan 1-2 gün içinde 2 yada 3 büyük kışlık giysi,battaniye,çocuk giysisi yollama şansım olacak.Eğer Antalya'daki otobüs firmalarından tanıdığı olan varsa bana ulaşsın lütfen.Bu kolileri direk kargoyla yollaamak bir kaç yüz tl kargo bedeli demek ki bu masrafı karşılayacak durumum olmadığı gibi  kargonun bedelinden de kat kat fazla bir ücret bu.Otobüs firmalarından rica edip toplayacağım yardımları otobüsle  Ankara otogarına göndermeyi düşünüyorum,eğer bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: NTürk - 27 Ekim 2011
MNG Kargo da ücretsiz gönderiyor.Yalnız kesinlikle toplu giden yardımlara vermeyin.Ulumpamir'e ulaşmıyormuş.
Başlık: Ynt: Erciş'te Ulupamir Köyü'ndeki Kırgız Soydaşlarımıza Yardım
Gönderen: TÜRK-KAN - 28 Ekim 2011
------------------ANKARA------------------------------------- ANKARA'DAN YARDIM YAPACAKLAR OĞUZ ATALAY İLE İRTİBATA GEÇEBİLİRLER.TELEFON NUMARASI 0505 789 81 59. ARACIMIZ ANKARADAN GECECEKTIR.EĞER ANKARA'DA BİR KAMYON YARDIM EŞYASINA ULAŞILIRSA AYRICA BİR KAMYON YOLA ÇIKACAKTIR. YARDIM EDECEK ARKADASLARIN OĞUZ BEYLE IRTIBAT KURMALARI RICA OLUNUR. ANKARA EKİBİ AHLAT BELEDİYESİ İLE DE İRTİBAT HALİNDE GÜZERGAH GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞMAKTADIR. ANKARA'YA ULAŞTIRAMAYANLAR AHLAT BELEDİYESİ'NE KARGO İLE YARDIM MALZEMELERİNİ GÖNDERİP ÜZERİNE ULUPAMİR KÖYÜ'NÜN İSMİNİ VE MUHTAR KASIMBEK VAROL'UN İSİMLERİNİ YAZARLARSA, AHLAT BELEDİYESİ DE YARDIMLARIMIZI ULUPAMİR'E AKTARACAKTIR. Ulaşabileceğiniz diğer numara: Hakan Özel.... 0505 694 26 64 ---------ANKARA ADRES------------ Ankara'da yardımların toplanacağı yer:  UMAY OPTİK Gn. Dr.Tevfik Sağlam Cd. Fatih Çarşısı No: 59/46 Etlik/ ANKARA  Yardımların toplanacağı adres ile iletişim kurabileceğiniz Tel No:0 312 326 49 77 -----------------------ANKARA PAZAR GÜNÜ BULUŞMA NOKTASI------- Ankara'dan yardım göndermek isteyip doğrudan elleriyle teslim etmek isteyenler, yardım malzemelerini Ulupamir'e uğurlamak üzere orada hazır bulunmak isteyenler Pazar günü SAAT 16'da Samsun Yolu'nda KAYAŞ bölgesindeki YONCA MARKET'in karşısında bulunan boş arazide buluşulacaktır.