Gönderen Konu: 14 Temmuz 1959 - Kerkük Katliamı'nın 52.Yıldönümü  (Okunma sayısı 4354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
Bugün Diyarbakır'dan aldığımız acı bir haberin yanında; tarihte Irak Türkmen kardeşlerimizin katliama ve zulme uğradığı başka kederli bir gün idi.

Kah Irak'ta Kah Türkiye'de ölenler, şehit olanlar, zulme kadre uğrayanlşar hep Türk Evlatlarıdır. Tarihler ve mekanlar farklı olabilir. Lakin hadiseler maalesef hep Yüce Türk Milleti'nin aleyhine gelişmektedir. Bu kötü gidişe dur demek ancak Türk Milleti'nin şahlanarak önüne çıkan engelleri sel gibi ezmesi ile mümkündür. Bu noktada en önemli görev ve görevler biz Türkçülere düşmektedir.

Türkmen şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Irak Türkmen Cephesi'nin Kerkük Katliamı'nın 52.yıldönümü ile ilgili yayınladığı açıklama aşağıdadır.



14 Temmuz 2011 tarihi, Irak Türklerinin maruz kaldığı 1959 Kerkük Katliamı’nın 52. yıldönümüne tekabül etmektedir. Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği olarak, Irak Türklüğünü yürekten yaralayan ve nesiller boyunca hafızalardan silinmeyecek bu acı olayı unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı özellikle vurgulamak isteriz.

 Irak Türkmen Cephesi, Kerkük Katliamı başta olmak üzere bugüne dek pek çok elim hadisede milli dava uğruna hayatlarını kaybetmiş şehitlerimizin aziz hatıralarını yad edebilmek için 14-20 Temmuz tarihlerini Türkmen Şehitleri Haftası olarak anmaktadır. Önümüzdeki zorlu dönemde de Türkmenlerin yeniden benzer katliamlar veya zulümlerle karşılaşmaması için Türkmen toplumunun tüm fertlerinin özveriyle üzerlerine düşen görevleri yerine getireceğine inanmaktayız..

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliği, bugüne kadar hayatlarını kutsal amaçlar uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okutacaktır. Bu yılki Mevlid-i Şerif 15 Temmuz Cuma günü, Ankara Maltepe Camii’nde Cuma namazı öncesi (saat 12:00) gerçekleştirilecektir. Türkmen toplumunun Türkiye’de yaşayan bireyleri olarak Mevlid-i Şerif’te sizleri de aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır. Davamıza gösterdiğiniz ilgiyi ve desteği, şehitlerimizin Mevlid-i Şerif’ine katılarak bir kez daha bizlerden esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır.

Saygılarımla.
   
Dr. Hicran Kazancı
Temsilci
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

tungatonyukuk

  • Ziyaretçi
KERKÜK TÜRKTÜR TÜRK KALACAK !

Bu sloganı küçüklüğümden beri her Kerkük'ü anma günlerinde duydum,duyduk ve işittik ! Irak çokmu Irak ! malesef uzak geliyor.Abd Afganistan ve Irak'a mesafe gözetmeksizin saldırılarını ve BOP projesini ilerletiyor ve uygulatıyor ! Biz Türkler Doğu Türkistan katliamı,Karabağ Katliamı,Kerkük katliamlarını sadece yıldönümlerinde anar en fazla meydanlarda yürüyüş yaparız.Yürüyüşler çok ça bir icraat değil tabiki fakat ! Kerkük'De ki Türk kardeşlerimiz ve Karabağ ve Doğu Türkistan'da ki kardeşlerimiz bilsinler.

Türkçüler her zaman her yerde tepkilerini,arzularını belirteceklerdir.Arzumuz ırkımın kutlu Turan ülküsü !

TTK.



Çevrimdışı BOZDAĞ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 17
KERKÜK

Kerkük benim yurdum;
Bizi ayrı koydular.
Irak bıraktılar, el yerine koydular.
yaktılar,yıktılar yerden yere vurdular.
yan şu bayrağına, toprağına kerkük.
Kürkük Türktür ve Türk kalacak!

Kerkük'e ağlarım kimse bilmez,
kerkük değince hiç bir Türk gülmez,
Türk'ün mutlu olduğu hiçbiryerde görülmez,
Kanım gibi kan yağdı üstüne kerkük,
Aman değip can veren can kerkük.

E.A
Efendiler !
“Eğer bu Millet , Bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur.
Biz O GeneL Şerefi kurtarabilmek için harekete geçen Millete Ruhumuzla katıldık. Katılmamıza mani olabilecek Şahsi Rütbeleri , Mevkileri de Genel Şerefi kurtarmaya yönelik bir gaye uğrunda feda ettik …