Gönderen Konu: Başbuğluk  (Okunma sayısı 42271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #40 : 21 Temmuz 2006 »
Turk_Aze Kandaşım

Türkiye'ye gelen Azerbaycanlı soydaşlarımız içerisinde  İskender Hamidov için kürt kökenli diyen pek çok kişi vardır.  Bu iddia doğru mudur ?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılar

TTK


iskender hamidov kürd itinin birisidir.

peki nasıl olurda Azerbaycandakı siyasetçilerin büyük çoğunluğu (yukarı vazifelede olanların) Türk olmayanlar oluyor ?
İzah edeyim-sovet-rus politikası asla ve asla Türk siyasetçilerin yetişmesine razı olamazdılar.Türklerden askerliye çağrılanlar bile önemsiz işlerde uğraştırılıyorlardı,gelecekde önemli bir general filan olmasın diye.bu bütün emperyalist güçlerin ortak siyasetidir.işgal etdiyin ülkenin milletini asla ve asla yukarıya tırmanmasına izin vermeyeceksin ! onlar hep küçük işlerle uğraşacak,büyük işlere karışmayacak,siyaset onun neyine gerek ? siyasete girişirse işgalde olduğunu anlar,durumunun vahimliyini anlar,peki emperyaslit gücün neyine gerek bu ? işte daimi bir tehlikeyi ortadan kaldıra bilmek için ruslar Türklerin siyasetden uzak olmasına çalışmışlardır.her zaman büyük vazifelere Azerbaycandakı azınlıklar getirilmiştir,çünki onları yönetmek daha kolaydır,onlar bir şeye iddia edemezler,çok azdırlar ve azlıklarından dolayı küçüklüklerini anlıyorlar ve bu yüzden hiç bir şeye iddia edecek cesareti kendilerinde bulamazlar.Fakat Azerbaycanda Türkler ezici çoğunlukta olduğundan milli bir uyanış olursa,azacık bile milli bilinc olursa bu rusya imparatorluğu için tehlike demek idi.İşte bu yüzden Azerbaycanda kürd aliyevler,kürd iskenderler,talış ziya bünyadovlar ve lezgi iqrar aliyevler(bu ikisi sovyet yılları boyunca Azerbaycan tarihini sahteleştiren,"aryan teorisi"ne hizmet eden köpekler olmuştur,otaqdakı Turk_aze eumuzlu nurçu dabu "aryan terorisi"ni yaymaya çalışıyor) peyda olmuşdur.Bugün de nurçular bu siyaseti devam ettiriyorlar.nurçuların hedefi hakkında açdığım konuya baka bilirisinz.nurçular orta doğunun kürdler tarafından yönetilmesi için çalışyorlar,bu yüzden de ilk etapta Türkiyede ve Azerbaycanda Türk olmayan,en iyisi ise kürd olan siyasetçileri,müzisyenleri...yani kürd ünlüleri destekliyorlar.İşte otaqdakı bu Turk_aze nurçusu da bir nurçu olduğuna göre kürd iskenderi bu kadar propaganda ediyor,aynı zamanda gödüyünüz gibi Türk büyüyü Elçibeye karşı hakaretler yağdırıyor,Elçibeyi kötülemeye çalışıyor.İşte bu nurçuların propagandasıdır,bu onların siyasetidir.Nerde Türk olmayan varsa onu destekle,kürd varsa mutlaka ilk önce onu destekle,Türk olanları kötüle,yalanlarla onları gözden düşürmeye çalış.Aynı şeyler Türkiyede de oluyor,ordakı nurçular Atatürk hakkında ağızlarına geleni yazmıyorlarmı ? Atatürkü yahudi siyasetinde,sionizmde,din düşmanlığında,islam düşmanlığında suçlayanlar bu nurçu pislikler deyilmi ? gözlerinizi açın artık,uyanın,düşman her yerde ! düşman artık buraya da rahatça sıza bildiyine göre ne kadar derin uykuda olduğumuzu izah etmeye sözler yetmez...Derin bir uykudasınız,ve uykuda ola-ola bu Türk düşmanlarına teşekkür ediyor,deyerli spydaşımız diyor ve onların yazdıkları çirkin propagandaya teslim oluyorsunuz.Türkçülük bumudur ?

Türkiyede Atatürkü kötüleyen bir nurçunun Azerbaycanda Elçibeyi kötüleyen bir nurçudan farkı nedir ?

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #41 : 21 Temmuz 2006 »
İlla da bir Başbuğ aranıyorsa bence Cumhuriyet tarafında bu adı hak edecek sadece Gazi Mustafa Kemal Paşa var. Niye hak eder?

1. Bir ülke kurmuş,
2. Savaşa bizzat katılmış,
3. Olağanüstü başarı sağlamış,
4. Türk için elinden gelen herşeyi yapmış.


Bence bunlar yeterli.

ve işte Türk düşmanı propagandacılarının en sevdiyim propaganda türleri.ben buna bayılırım :)))

Hani kötü niyetli amcalar çoçukları kandıra bilmek ellerinde şeker tuarak "bak çocuğum şeker var,şekere gel şekere" derler ya ? işte bu nurçu da aynı şeyi yapmakta ve siz de çoooooook rahat-rahat aldanmaktasınız.
Elçibeyi kötülüyor...Tabi Türklüyü az-çok bilen birisi Elçibeyin ulu bir şahsiyyet olduğunu bilir,o yüzden Elçibeyin kötülendiyini gördükde hemen şübheye düşer,bunun yazanın düşman ola bileceyini fark eder VE...işte tuzak burda...size şeker veriliyor,Atatürke olan bağımlılığınız kullanılıyor.Atatürk hakkında 1-2 hoş söz dedinmi yüreyiniz yumşalır ve hemen yanındakı Türk karşıtı propagandayı görmezden gelirsiniz.İşte zayıflık burda.düşman bunu kullanıyor.Halbuki bu "şeker"e aldanmasanız,ona doğru koşmasanız düşmanı göre bilirdiniz.şimdi siz bu nurçuya aldandıkdan sonra o yarın aynı şekilde Atillayı binlerce kez sövsün,sonra da Atatürk hakkında 1-2 sevdiyiniz sözlerden yazsın,siz yine ona aldanacaksınız,çünki sizin zayıf yanınızı biliyor ve kullanıyor.Siz aldanıyorsunuz...Bu kadar kolay..................Her şey sizin için bu kadar basit........

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #42 : 21 Temmuz 2006 »
sovyet döneminde de rus çarlığı döneminde de ister askeri isterse de siyasi alanda çok önemli görevlere gelmiş Türkler var.çoğunuzun yakından tanıdığı Ankarada ikamet eden novruz emininin rütbesi yarbaydır.hani Türklere görev verilmiyordu?

Samed Vurgun arap asıllı mı?


ağzı olan konuşuyor diyeceğim ama bu adamın yazdıkları sadece masal..

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #43 : 22 Temmuz 2006 »

Samed Vurgun arap asıllı mı?

sen ne yazdığının farkında bile deyilsin nurçu.Burdakıların Azerbaycanı iyi bilmemelerinden yararlanıp ağzına geleni konuşarak bir şey elde edeceyine gerçekten inanıyormusun ?

nurçu,Samed vurgunun konuyla ne alakası var ? Samed vurgun komunist şiirler yazmış şair.Siyasetle ne alakası var bunun ? şairin siyasetle ne alakası ? hem zaten komunist olmuş birisinden bahs ediyoruz.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #44 : 22 Temmuz 2006 »
Ulu Başbuğ ELÇİBƏYdən Sakarya şiirini dinləyin

http://www.youtube.com/watch?v=nbjoyBiq-ng&mode=related&search=

mutlaka izleyin !

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #45 : 22 Temmuz 2006 »
Maday,

bir kere ben nurcu falan değilim ve şimdiye kadar yazdığım mesajların da nurculukla alakası yok.ikincisi sen sovyet yonetiminin Türklere görev vermediğini söyledin.Ben de buna örnek verdim ve dedim ki sovyetler zamanında da görev almış Türkler var.

İster siyasette olsun ister askeriyede olsun sovyet yonetimi zamanında ust rutbelerde gorev almış yüzlerce Turk var.Samed Vurgun bir şair ama sovyet yonetiminde çok ağır bir şairdi.parti yoneticileri bile ona saygı gosteriyordu.

Buradaki insanlar toprağın değerini bilen Türk evlatlarıdır ve senin dediğin gibi Türk dünyası hakkında da o kadar bilgisiz değiller.

Sovyetler zamanında görev almış herkes komunist partisi kimliği taşıyordu.parti üyesi olmayan zaten görev alamazdı.


boş konuşmalara devam et Maday en azından sessiz foruma biraz renk katıyorsun ama inan kafesteki papağandan farkın yok.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #46 : 22 Temmuz 2006 »


Maday,

bir kere ben nurcu falan değilim ve şimdiye kadar yazdığım mesajların da nurculukla alakası yok.
aklı başında olan her kes yazdıklarını okur okumaz nurçu olduğunu anlar.kafasını yere sokmuş devekuşuna benziyorsun :D))) kafan yerde diye gizlendiğini sanıyorsun :D))) kendini gerçekten iyi bir nurçu propagandacısı sanıyorsun değilmi ? aynı propagandanı Nihalatsız otağında yapmayı denesen bir,he ?


ikincisi sen sovyet yonetiminin Türklere görev vermediğini söyledin.Ben de buna örnek verdim ve dedim ki sovyetler zamanında da görev almış Türkler var.

İster siyasette olsun ister askeriyede olsun sovyet yonetimi zamanında ust rutbelerde gorev almış yüzlerce Turk var.Samed Vurgun bir şair ama sovyet yonetiminde çok ağır bir şairdi.parti yoneticileri bile ona saygı gosteriyordu.

nurçu,sovet-rus imperiyası hiç bir zaman önemli görevleri Türklere vermemiştir !

nurçu,örnek verdiyini yazıyorsun,hani nerde örneyin ? Samed Vurgun şair diyoruz anlamıyormusun ? şairlik görev deyil be adam,şairliyi devlet mevlet vermiyor,bunun görevle ne alakası ? sizlerde mantık denen şey yokmu gerçekten ? yani kürdlerin,nurçu pisliklerin geri zekalı olduğunu duymuştum ama bazen bir nurçunun ne kadar gerizekalı ola bileceyini tahmin etmek çok zor oluyor gerçekten de.


Buradaki insanlar toprağın değerini bilen Türk evlatlarıdır ve senin dediğin gibi Türk dünyası hakkında da o kadar bilgisiz değiller.

yine aynı şeker meselesi :D komik oluyorsun,çocuk sana aldanabilir,men yox !
çocuk kandırır gibi ona buna gönlünü hoş etmek için hoş söz söylemekle gizlin-gizlin propagandanı yapa bileceyini sanıyorsun,ama iç yüzün ortada,kendin kendini ele verdin,çoktan.

Burdakıların bilgililiyine gelince.Türkiyedeki Türklerle Azerbaycan ve Türkistan Türkleri uzun süre ayrı sistemlerde(!) yaşadılar,aşağı-yukarı son 450 yıldır farklı yolla gidiliyor o yüzden Türkiyedekiler Azerbaycan ve Türkistandakı Türklerin başlarına gelenleri iyi bilmiyorlar ve anlamıyorlar(çoğunlukla).rus-sovet siyasetini bilmeden fikir yürütmek doğru deyil.önce bu siyaset hakkında bilgi toplamanız gerek.bildiyiniz türden siyaset deyil,rus siyaseti insandan robot yapan bir makina gibidir...neyse bu uzun konudur...gerektiğinde konuşuruz...
Türkiyede diyer Türkleri bilmeyenler "neden onlar kendine Türk demiyorlar ? biz kendimize Türk diyoruz onlar demiyorlar,Türklüklerini kabul etmiyorlar" falan filan gibisinden şeyler söylüyorlar.Karşılığında soruyorum-siz neden kendinize Türk diyorsunuz ? Türk olduğunuzu nerden biliyorsunuz ? nasıl öyrendiniz ? kim öyretti ?
meselenin kökünü bilmeden,anlamadan ittiham etmek kolaydır...Eğer size Türk olduğunuz öyretilmeseydi HİÇ biriniz Türk olduğunuzu bilmezdiniz.
Azerbaycandakı ve Türkistandakı Türklere Türk oldukları öyretilmedi,aksine Türklük hakkında konuşmak,bunu hatırlamak bile suç sayıldı ve bu yüzden milyonlarca insan öldürüldü ve sürgün edildi...Milliyetini bilmek doğuştan verilen refleks gibi bir şey deyildir,onu öyretmezsen olmayacaktır.Önce bunu anlamak gerek.Kendine Türk demeyen Türk deyildir demek saçmalıktan başka bir şey deyil.Bugün milyonlarca Türk kendine Türk demiyor,bunlar Türk deyilmi ? milyonlarca Tatardan,Başkortdan,Saxadan,Çavaştan,Qazaqtan,Özbekten...ve b.-larından bah ediyoruz,bunlar kendilerine Türk demedikleri için Türk deyillermi ? Türklük kendine Türk demeklemi oluyor ? yani burda gördüyünz bu nurçu Turk_aze gibi nurçular da çıkıp "Türküm" derse Türkmü oluyor ? ve üstelik de Türkçü Türk öylemi ? Türklük artık bunamı bağlı ? vay düşdüyümüz hale...





Çevrimdışı Ilteris_Azerbaycan

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #47 : 22 Temmuz 2006 »
Karışmayalım,izleyelim belki bu sefer olsun iki Azerbaycan Türk'ü birbirine düşman gözüyle bakmadan bir uzlaşmaya varabilir diye bekledik ama olmadı. Yine başaramadı kardeşlerimiz. Konuyu takip etmedim ama belli başlı noktalarda bazı açıklamaları yapmayı kendimie borç bildim.
1.Ebulfez Elçibey bir Başbuğ'dur. Türkiyedekiler daha Bozkurt yaparak selamlaşmasını bilmezken, Bütün Azerbaycan Hareketi mitinglerinde, Bozkurt yaparak selamlardı.
2.SSCB ye bağlı olan Azerbaycan da hiçbir Türkçü ye dirlik verilmemiş, birlik kurdurulmamış gerek devlet kademesinde gerekse askeri vazifelerde etkisiz eleman olarak kullanılmıştır.
3.Mevcud Azerbaycanda teşkilat bilinci yerini günübirlik siyasete bırakmıştır, herkesin Türkçü herkesin Turancı olduğu, ama birlik ve dirliğin ufak siyasi kariyer hesaplarıyla bozulmuş olduğu göz önündedir. Forumdaki Azerbaycanlı arkadaşların bu oyuna gelmemelerini rica ediyorum.

İlteriş Türkçüler Derneği Azerbaycan Şubesi

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #48 : 22 Temmuz 2006 »
Karışmayalım,izleyelim belki bu sefer olsun iki Azerbaycan Türk'ü birbirine düşman gözüyle bakmadan bir uzlaşmaya varabilir diye bekledik ama olmadı. Yine başaramadı kardeşlerimiz. Konuyu takip etmedim ama belli başlı noktalarda bazı açıklamaları yapmayı kendimie borç bildim.
1.Ebulfez Elçibey bir Başbuğ'dur. Türkiyedekiler daha Bozkurt yaparak selamlaşmasını bilmezken, Bütün Azerbaycan Hareketi mitinglerinde, Bozkurt yaparak selamlardı.
2.SSCB ye bağlı olan Azerbaycan da hiçbir Türkçü ye dirlik verilmemiş, birlik kurdurulmamış gerek devlet kademesinde gerekse askeri vazifelerde etkisiz eleman olarak kullanılmıştır.
3.Mevcud Azerbaycanda teşkilat bilinci yerini günübirlik siyasete bırakmıştır, herkesin Türkçü herkesin Turancı olduğu, ama birlik ve dirliğin ufak siyasi kariyer hesaplarıyla bozulmuş olduğu göz önündedir. Forumdaki Azerbaycanlı arkadaşların bu oyuna gelmemelerini rica ediyorum.



hoş gördük öncelikle.

ilk cümlenize düzeliş etmem gerek.burda 2 Azerbaycan Türkü yok,sadece biri var-Men !
Turk_aze rumuzlu şahıs ise nurçu propagandası yapan qeyri-Türkdür !

lütfen yazıları baştan sona dikkatle (!) ama çok dikkatle(!) okuyun,kimin kim olduğunu anlayacağınızı umuyorum.çirkin Türk düşmanı propagandaya kanmayın,teslim omayın,bu nurçu buradakıları tilsimlemiş gibi,her kes sanki açıkca yapılan Türk düşmanlığı propagandayı görmüyor.
nurçu,bir tarafta Elçibeye demediyini bırakmıyor,yöneticiler susuyor,diyer yandan da her kesin gönlünü hoş etmek için Atatürk hakkında 1-2 hoş söz söyleyerek milleti kandırıyor.Çocuk deyilsiniz,böyle şeylere çocuklar kanar,aldatmak için şeker gösterirsin o da aldanır,bunu çocuklar yapar.
Yazıları lütfen dikkatle okuyun.ve aynı şeyin Türkiye hakkında söylene bileceyini farz edin,mukayese edin.anlayacaksınız...

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Ynt: Başbuğluk
« Yanıtla #49 : 23 Temmuz 2006 »
İçerik silinmiştir..