Gönderen Konu: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri  (Okunma sayısı 27921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #50 : 24 Şubat 2013 »
YURTCU irktasim sevkini kirmak gibi olmasin bulusalim, görüselim, dernekleselim diyorsun iyi güzel hosta bunun devamliligini nasil sagliyacagiz ?
Bunlarin öncelikle yazilip cizilmesi lazimdir. Yoksa dernegi bir yer bulup, belediyeden izni alindimi iki saatte acarsin burda asil mesele kandaslarin nasil düzenli olarak bir araya gelebilecegidir, malumundur ki Almanya´daki Türkcüler daginik sekilde baska baska sehirlerde ikamet etmektedirler.

Örnegin bana en yakin olan sen ve Motun Yabgu andamla aramizda 200 km var, daha uzak olan Hollanda´daki, güney taraflarindaki, Berlin´de ki kandaslari yazmiyorum bile...simdi farz edelim ki derneklesmeyi merkez olmasi bakimindan ve Türklerin yogun olmasi sebebiyle bulundugunuz kent´te gerceklestirdik, düzenli toplantilar aktiviteler vs. nasil yapilacak ? Hafta sonlari dahi olsa is güc ailevi gibi nedenlerden dolayi kalkip 200 km yolu gidip gelmek büyük sikinti doguracaktir. Bana kalirsa NRW hatta Almanya geneline bir cagri degilde cevrende bizim görüslerimize meyilli Türkler varsa, ekonomik gücün yetiyorsa ki gördügüm kadariyla bu imkana sahipsin bir sekilde bunu orda kendi imkanlarin ile baslatabilirsin. Yoksa bu baslik altina Hollanda´dan, Berlin´den, Frankfurt´tan, Dortmund´dan bin tane, on bin tane Türkcü bende varim diye yazsa hic bir faydasi olmayacaktir. Haa Almanyadaki Türkcüler arasinda tatillerde vs. görüsmeler, bulusmalar yapilabilir fakat derneklesme isi ciddiyet isteyen, kosturma isteyen üyelerinin sürekliligine bagli bir durumdur...Bu durumlari yani kriterleri göz önüne aldiktan sonra egriye egri dogruya dogru durum degerlendirmesi yapilsa daha saglikli olur kanaatindeyim.

Çevrimdışı YALNIZKURTKARAGÜLLE

  • GÖKBÖRÜ SİNOP
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1345
  • Mekanı Uçmağda!
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #51 : 24 Şubat 2013 »
YURTCU irktasim sevkini kirmak gibi olmasin bulusalim, görüselim, dernekleselim diyorsun iyi güzel hosta bunun devamliligini nasil sagliyacagiz ?
Bunlarin öncelikle yazilip cizilmesi lazimdir. Yoksa dernegi bir yer bulup, belediyeden izni alindimi iki saatte acarsin burda asil mesele kandaslarin nasil düzenli olarak bir araya gelebilecegidir, malumundur ki Almanya´daki Türkcüler daginik sekilde baska baska sehirlerde ikamet etmektedirler.

Örnegin bana en yakin olan sen ve Motun Yabgu andamla aramizda 200 km var, daha uzak olan Hollanda´daki, güney taraflarindaki, Berlin´de ki kandaslari yazmiyorum bile...simdi farz edelim ki derneklesmeyi merkez olmasi bakimindan ve Türklerin yogun olmasi sebebiyle bulundugunuz kent´te gerceklestirdik, düzenli toplantilar aktiviteler vs. nasil yapilacak ? Hafta sonlari dahi olsa is güc ailevi gibi nedenlerden dolayi kalkip 200 km yolu gidip gelmek büyük sikinti doguracaktir. Bana kalirsa NRW hatta Almanya geneline bir cagri degilde, eger cevrende bizim görüslerimize meyilli Türkler varsa, ekonomik gücün yetiyorsa ki gördügüm kadariyla bu imkana sahipsin bir sekilde bunu orda kendi imkanlarin ile baslatabilirsin. Yoksa bu baslik altina Hollanda´dan, Berlin´den, Frankfurt´tan, Dortmund´dan bin tane, on bin tane Türkcü bende varim diye yazsa hic bir faydasi olmayacaktir. Haa Almanyadaki Türkcüler arasinda tatillerde vs. görüsmeler, bulusmalar yapilabilir fakat derneklesme isi ciddiyet isteyen, kosturma isteyen üyelerinin sürekliligine bagli bir durumdur...Bu durumlari yani kriterleri göz önüne aldiktan sonra egriye egri dogruya dogru durum degerlendirmesi yapilsa daha saglikli olur kanaatindeyim.

Bu gerçeği kavrayıp, otağımızda açılmış çok değerli ve manidar konulara fikir beyanına özgürlük verebilirsin Sayın YURTCU..

Sanırım böyle bir problem yoktur... :twisted:

TTK.
10 EYLÜL 2022'DE UÇMAĞA VARDI..!
TANRI DAĞINDA...
ATSIZ ATA OTAĞINDA, ULU ATALAR HUZURUNDA DİZ VURMAKTA!


Dört yanım soru, Tanrı'm
Hepsi en zoru Tanrı'm
Soruların zorundan
Soyumu koru Tanrı'm

Sen Tanrı değil misin, adını yargılatma
Sana Tanrı deyince, dinimi sorgulatma
Ya adam et bunları, ya beraber yaşatma
Kanı bozuk olanlar "Türk'üm" diyemesinler
Ve Türk'ün dik başını yere eğemesinler.

Çevrimdışı YURTCU

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 23
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #52 : 25 Şubat 2013 »
Esenlikler erzincan 24 Kandasim,
Esenlikler KaraTekin ve YALNIZKURTKARAGÜLLE

@KaraTekin: Endiselerini ve uyarilarini dikkate aliyorum Andam, tabiki bir cok degindigin sorunlarda sana hak veriyorum. Haklisin kolay degil. Derneklesmek icin elbette öncelikle yazilip cizilmesi gereken meseleler var. Türkcülerin daginik oldugu ve cesitli sehirlerde ikamet ettiginede katiliyorum ama bence senin tabirinle "bizim görüslerimize meyilli Türklerin" sayisinin Almanyanin HER Sehirinde cok sayida bulundugu kanaatindeyim. Bak ben kendi adima konusayim, benim cok saglam Türkcülügün Turanciligin anlamini bilen BIR TANE Cocukluk arkadasim var. Ama bizim görüslerimize meyilli olan yobaz olmayan ama Turanci bir akima varliklari ile katki verebilecek en az 10 tane daha arkadasim var bu sehirde. Bunun disinda bence günümüzün teknolojisi ile bir cok farkli yollarla görüsmenin yollarida var bir kere tanistiktan sonra. "Derneklesmek" her gün bulusup Kültürel Faaliyet anlaminda olmayabilir. Farkli bir sekilde Temeli TÜRKCÜ bir düsünceli LOBI olabilir. 200 km gercekten yakin bir mesafe degil, bu konuda haklisin ama uzakliktan dolayi katilamasan bile yolun düstügünde ugrarsin.

(Ben eskiden Net´den tanistigim görmedigim bir Kizi görmek icin 200 km gittigim oluyordu cok zaman  :lol: sanirim bunu yapan tek kisi ben degildim ;D )

Ben burada böyle uzun uzun yazip Cagri yapsamda asil niyetim ve hedefim en basta: Türkcü olan insanlar ile tanismak, yani örnek olarak en son yazan Erzincan24 Isimli Irktas. Bu konuyu görmüs yazmis, belki tanisiriz belki tanismayiz ama buradan BIR SES vermek istedim ve bak bu yolda simdi saydigim zaman (seninle birlikte 7 Türkcüye ulasabildim) bu Platformu tanismak icin kullanmak ve yakininda bulunan Türkcüler ile Realitede tanismak benim icin önemli olmaktan öte GEREKLI.

Tabiki bir sonraki adim, eger yakin cevrede bulunan Türkcü veya bu düsüncelere egilimli olan Türklerin sayisi artarsa birlikte bir LOBI ve Faaliyetleri düzenlemek icin bir Dernek kurulabilir.

Ilk yazimda bir misal vermistim:
Belki benim dükkanimin birinde verecegim bir is icin, tanistigim bir Türkcü arkadasin Firmasini tercih edebilirim (o kazanir), Belki yakinimda bulunan bir Türkcü arkadas ailesi ile benim mekanimda ailesiyle bir yemege gelebilirim (ben kazanirim), belki issiz olan bir Arkadas benim dükkanimda calisabilir (o kazanir, bende kazanirim) yani zamanla bu tanismalardan daha bir cok sey dogabilir.

bunu gerceklestirmek icin her gün her hafta bulusmaya gerek yok. en önemlisi tanismak ve ayni fikirde olan insanlari düzenli bir sekilde toplamak.

tanistiktan sonra pekismek ve belki birlikte ekonomik anlamda faaliyete gecmek, projeler gerceklestirmek. tabiki bu hedef yakin degil, kolay degil...ama imkansiz oldugunu düsünmüyorum.

bu konular üzerinde yazili bir calismada yaptim, buradaki yasal yönlerini arastirdim ves. ves. ama seninde hakli sekilde degindigin gibi dernek kurmak zor degil. Bak örnek bir isim vereyim sana: "Interessenvertretung von Gastarbeitern mit türkischem Migrationshintergrund" Türkcü bir akim oldugu belli degil, fark etmezki, ilk etapta tanismak ve örgütlenmek cok daha önemli. bu konular tartismaya acik tabiki. Dernek kurmak 75 Euro yani sorun bu degil. LOBI yani birbirini taniyan destekleyen bir TÜRKCÜ AG kurmak önemlisi.
(O isim gercekten sadece su an hayali olarak aklima gelen bir isim, o isim üzerinde durmayin lütfen)



@YALNIZKURTKARAGÜLLE:
Ben baska konulara fikir beyan edecem daha agbi. Belki beni daha yeni tanidigindan dolayi, buraya bir hevesle gelip iki gün sonra birdaha buraya ugramayan birisi olabilecegimi tahmin ediyorsundur belkide. seninle insallah daha yakin tanisiriz bu hayatta  :asker:

hem benim bu heveslendigim bulusmalar, gerceklessede gerceklesmesede ben burada baska Türkcüler ile tanistimmi? tanistim, eeee o halde hedef o kadarda imkansiz degilmis, basarisiz olacagimi düsünmüyorum. almanlarda bir söz var, "aslinda hedef yoldur" diye, (Almancasi "Der Weg ist das Ziel")

motun yabgu andamin yanina kesin ugrayacam bu hafta (yüksek bir olasilik ile yarin aksam calacam kapisini)

erzincan24 Kandasim. NRW´nin neresinden ikamet ediyorsun?

Çevrimdışı YURTCU

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 23
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #53 : 25 Şubat 2013 »
Sunuda kisaca belirtmek istiyorum: ben herseyi iyi biliyorum demiyorum, sizlerden ögrenebilecegim daha bir cok konu vardir elbette.

Burayi hem kendim bilgilenmek, hem bilgilendirmek, hem tanismak icin kullanilan bir Forum olarak görüyorum ve tabiki hic bir kandasima saygisizlik etmem. eger biraz keskin yazdigimi düsünüyorsaniz beni andaniz olarak bagislayin. bir cogunuzun tecrübesi benimkinden ileridir, beni hevesli kani kaynayan bir türkcü kardesiniz olarak kabul edin.


esenlikler diliyorum herkese.

Çevrimdışı Erzincan24

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 10
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #54 : 25 Şubat 2013 »
Yurtcu kardesim ben Kölndenim merkez degil köyündenim özelden yada msnden konusmamiz daha iyi olcak bulusmak icin yer bulmada görüsmek isterim bende.
Gidenler, tanrılar ve hayaletlerdi,
Korkunun bastırılmış tümörleri,
Düşüncenin örümcek ağları;
Korkak kardeşlikler artık ölü;
Hakikat asil fedakarlıklar ister ,

Özgür insanlar cüret ederler.Kendi kendizin kurtarıcısı olun.
Aptal ve boş inançlarla
Vaktinizi ve enerjinizi boşa harcamayın
Düşmanınıza zekice yaklaşsanız
İyi edersiniz

Onları doğru yola sokun
Baskıcı inançlardan kurtarın,
Utanç ve suçluluktan doğan,
Yanlış korkular
Kendinize olan saygınızla yükselin,
Kuralına uygun yaşayın:
İstediğinizi yapın!

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: Almanya - NRW bölgesinden Türkcülere Cagri
« Yanıtla #55 : 25 Şubat 2013 »
Sayin YURTCU,

Dün, GökBörü Türkcüler derneginin genc Bozkurtlari Hocali soykirimini telin ederken Ankara´nin göbeginde soysuz kirolar tarafindan darp edildiler, bazi kandaslarimiz ise ciddi sekilde yaralanmislar. Dikkat ediyorumda bu baslik altina birisi birsey yazdiginda aninda damliyorsun lakin dünden buyana o sayfaya bir tek satir dahi yazmadin, gecmis olsun dileklerinde bulunmak cokmu zor sayin YURTCU ?

Kandaslarina gecmis olsun tenezzülünde dahi bulunmayanlarin actigi böyle basliklar bana göre kaale alinmayacak kadar ciddiyetsizdir, bu nedenle basligi kilitliyorum.