Gönderen Konu: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir  (Okunma sayısı 4619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı BezAt

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 29
  • %100 Türk
Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« : 08 Kasım 2007 »

Artık çok sıkılmıştım bu kelimeleri duymaktan. Bir kadın, elindeki mikrofona olanca gücüyle hükmediyor ve çıkan yankının sesi mikrofonu dahi bezdiriyordu. “Ben Türkiyeliyim, ben Müslümanım, ben Atatürkçüyüm, ben laiğim, ben Ermeniyim.” diye giden ben-cillerle dolu bir nutuğun ardından başıma ağrılar girmişti. O an mikrofona baktım, bu sesleri binlerce kez alınan ve dışarı duyurmak zorunda kalan o küçük alet bile bezmişti ve bezginliğini cızırtılı tonlarla belli ediyordu! Evet, yorulmuştum artık; bu sözlerin sakız etkisi yaparak anlık tatlar vermesinden. Önce sustum, sonra yine sustum ve en sonunda kalabalığın arasında buldum kendimi. Suçu olan bir çocuk gibi yalnız ve ıssız hissettim kendimi. Midemden yüreğime doğru bir güvercin kalktı, ateşim yükseldi, bacaklarım titredi, beynim zonklamaya başladı. Olanca gücümle binlerin içinden sesimi duyurmayı başardım ve “Neysen nesin. Ben Türk’üm, anlıyor musun, ben Türk’üm.” diye bağırdım. Müthiş bir gürültü koptu; futbol maçlarında oyuncunun golü kaçırdıktan sonraki seyircinin binler tepkisi gibi, başıma balyoz gibi indi. “Bu değildi benim istediğim, ben iyi bir şey demiştim; vallahi ya, ne dedim şimdi ben.” gibi anlamsız sözler çıktı ağzımdan.

Kalabalık tek bir vücut değil, tek bir göz oldu sanki. Üzerime gelen bakışlardan kendimi korumak için bir an düşündüm ve sözler tatlı bir yağmur etkisi ile çıktı ağzımdan: “Bana öyle bakmayın.Beraber gelmedik mi Orta Asya bozkırından? Unuttunuz mu Bilge Kağan’ı, ya Uygurları? Onlar getirmedi mi dünyaya medeniyeti? Ya o sevdalı “Türk”ülerimiz, hiç mi kulağınızda çınlamıyor? Kendinize gelin, utanmayın ırkınızdan. Bize hakaret edenlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Çanakkale’yi düşünün, “daha deniz görmemiş çoban çocukları” denizi görünce öldüler, bir hilal uğruna nice canlar bile bile ateşe attılar kendilerini. Allah aşkına, siz atanızı da mı unuttunuz? Ne olur susmayın! Bakışlarınızla kan kusmayın! Kan uykusundakileri düşünün, bir şeyler söyleyin...”

Ve binler milyonlara, milyonlar yetmiş iki milyona dönüştü ve “ırkçılar dışarı, ırkçılar dışarı..” diye bağırdı. “Türk’üm” demenin ırkçılık olduğunu sananlar Kubilay’ı vurdukları gibi beni de zihinlerinde idam ettiler. Bütün bu iyi niyetlerimin, bütün ideallerimin üzerine basarak gittiler.
Anladım ki beyinlerimiz birinin elleri arasında, bizim bugün “Ermeni” olma günümüz! Acıyı, sevinci yaşamanın sınırsızlığını çok iyi bilen biz, vurulan güvercine üzülmüştük. O kadar üzülmüştük ki bir anda soy değiştirip “Ermeni” olabilmiştik! Peki ya bugüne kadar vurulan Türkler için hiç “Türk” olmuş muyduk! Daha ne kadar soy değiştirecektik, daha ne kadar düğmelerle yaşayacaktık? Her gün Güneydoğuda onlarca güvercin değil, yiğit ölürken biz kaç kez Türk olabilmiştik?

Kalabalığın arkasından olanca hızımla koştum; ama kalabalık, soyunu değiştirmişti çoktan. Omzumda bir el hissettim. Gözleri kanlanmış beş on adam gördüm. Yere düşmüşken tuttular beni. Onları tanıyordum, onlar benim atamdılar.

Bilge Kağan aldı sözü: “Ben onları Çin’in sözü tatlı, ipeği yumuşak olur, kanmayın dedim, anlamadılar. Onlar Türklüğü bilmiyorlar.” dedi ve ağladı.
Onu teselli edense hayatta en çok hayran olduğum insandı: O Atatürk’tü. “Kalk atam, bu halk beni bile sakız etti ağızlarına, Türk’üm diyen mutludur dedim, anlamadılar. Türkçe önemli dedim, “okey” dediler! Sen üzülme. Beni bile unuttular, daha 83 yıl oldu her şeyi inşa edeli, yerle bir ettiler. Onlar Türklüğü bilmiyorlar.” dedi ve bir ışıkla yok oldular. Ağzımdan sadece şu sözler döküldü:
“Onlar Türk olmanın dayanılmaz hafifliğini(!) yaşıyorlar, gitmeyin; yardım edin!”

GÖKÇEN ZEYNEP KARATAŞ
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni
24.01.2007, MİLAS
E-Posta: [email protected]




Ben ve Milletim
Tanrı'nın kırbacıyız
Tanrı kendi yolundan
çıkanları cezalandırmak
için bizi gönderir.!
ATTİLA

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2007 »
Ya anlamıyorsunuz ya da biz anlatamıyoruz.Biz Türk ırkçılarıyız.Sizin belirttiğiniz gibi kafatasçı değil bu bir!Bu yazıdada yine ırkçılığa karşı çıkma var bu iki!Buraya kendi fikirlerizi anlatmaya ve dillendirmeye gelmediğiniz gün gibi ortada bu üç!Eğer öyle olsaydı,otağa kopyala-yapıştırlarla giriş yapmazdınız bu dört!Linkini verdiğiniz sitede(imza olarak kullandığınızdan bahsediyorum) solcu,ümmetçi karışımı bir site bu beş!

Belki de Türkçülüğü tam anlamıyla bilmiyor,Atsız Ata'yı,Zeki Velidi Togan'ı vs. tanımıyorsunuz.O zaman kopyala-yapıştır yapmaktan vazgeçiniz ve eski konular ile anasayfayı iyice okuyunuz.

Eğer ki buraya propaganda yapmaya geldiyseniz,boşuna uğraşıyorsunuz.Kafasının içi boş,bir şey bilmeyen milliyetçilerin sitesi değil burası.

Açıklamanızı merakla bekliyorum ve böyle devam edecekseniz;iki elim iki yakanızdadır haberiniz olsun.

Esenlikler.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
Ynt: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2007 »
istemi yabgu kardeş;
ya cennet arkadaşımız kendini bize anlatamıyor, ya da biz onu yanlış anlıyoruz.
bence hemen üstüne gitmeye gerek yok
bırakalım, bekleyelim, görelim.
sonuçta her Türk evladının düşüncelerini önce bir izlememiz gerekli.
ön yargıyla yaklaşmak olmaz
ama anladığımız vakit te,
aramızda tutmak olmaz!
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı YANLIZ KURT(2)

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 81
Ynt: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2007 »
linke gelince
göremedim o linki ben
hem link vermek yasak
geçenlerde ben önemli bi konuda örnek göstermek için yazımda vermiştim birkaç link
silinmiş
Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm!

Çevrimdışı Atçeken Beği

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 227
Ynt: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2007 »
Biz bir şeyi yanlış anlamıyoruz YALNIZ KURT (2) merak etmeyiniz.Hem üstüne gitmeyelimde ne yapalım?Bırakalım uygunsuz yazıları yazmaya(kopyalayıp-yapıştırmaya) devam mı etsin?Propaganda yapıyorsa zaten yediremeyeceğini anlamıştır.Yok iyi niyetli ise o zamanda bizim iyi niyetimizi anlamalıdır ve gereğini yapmalıdır.

NOT:Cehennet adlı kullanıcının imzasındaki ''Türkçe Dünya'' yazısına basarsanız site açılıyor.
Oturup düşündüğümde yetim olmadığımı gördüm! Oğuz Han gibi atası, Dede Korkut gibi muallimi, Köroğlu gibi ağabeyi, Mahtumkulu gibi akıl hocası olan birisi hiç yetim olur mu?
Saparmurat Türkmenbaşı

Çevrimdışı gnyberat

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 11
Ynt: Atalarımın Kimliği Kimliğimdir
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2008 »
Atçeken Beği kandaşıma katılıyorum biz Türk ırkçılarıyız.Irkçılığa karşı söylemlerin yazılması doğru değil.Saygılarımla.   T.T.K.
Yat kalk dua et hergün seni Türk yaratan Tanrı'na!