Gönderen Konu: TÜRKİYEYİ SOYKIRIMLA SUÇLAYANLAR! SİZ Mİ SOYKIRIMDAN BAHSEDİYORSUNUZ?  (Okunma sayısı 57935 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
1915 den sonraki 50 yıl içinde yapılmış soykırımlar: (1915-1965)

2.dünya harbi
2. dünya savaşı esnasında "Almanlarla işbirliği yaptılar" uydurmasıyla birçok Azerbaycan Türkü, ya öldürdüler ya da yerlerinden alınarak Sibirya’ya sürgüne gönderildiler. kırım’daki 6 – 7 milyon Türk tamamen yok edildi.. şu anda da Çeçenistan’da ki taş üstünde taş bırakılmamaktadır. 5 – 6 milyonluk Çeçenistan’ın 7 – 8 yıl önceki savaşlarda yarısı yok edildi. ikinci yarısı da şimdi yok edilmektedir. dünyanın gıkı bile çıkmıyor..

2. dünya savaşı ise birincisinin çok çok üzerinde bir kanlı katliamdır. can kaybı olarak bilançosu tahminen 66 milyon insanın ölümüdür. yalnız Sovyetler 11 milyonu asker olmak üzere toplam 27 milyon insan kaybetti. (1945) bu savaşta Polonya’nın insan kaybı, 5 milyon 800 bin, Almanya’nınki ise 4 milyon civarındadır. Japonya’nın kaybı ise 2 milyon insandır, ki bu katliamın önemli bölümü atom bombasının atıldığı Hiroşima ve Nagasaki’de gerçekleşmiştir.

Rusya
2. dünya savaşı esnasında "Almanlarla işbirliği yaptılar" uydurmasıyla birçok Azerbaycan Türkü, ya öldürdüler ya da yerlerinden alınarak Sibirya’ya sürgüne gönderildiler. kırım’daki 6 – 7 milyon Türk tamamen yok edildi.. şu anda da Çeçenistan’daki taş üstünde taş bırakılmamaktadır. 5 – 6 milyonluk Çeçenistan’ın 7 – 8 yıl önceki savaşlarda yarısı yok edildi. ikinci yarısı da şimdi yok edilmektedir. dünyanın gıkı bile çıkmıyor..

İspanya

alman ve İtalyan’nın desteğiyle 1936’da ayaklanan general franko 1939’ mart ayında Madrid’i ele geçirdiğinde bir milyondan fazla insanın kanına girmişti bile. guernica katliamı gibi onlarca katliama imza atarak iktidara gelen franko’nun en büyük desteği ise ABD’ydi.

İtalya

1943 yılında devrilene kadar mussolinin Afrika’daki katliamları ile tarihe geçmiştir. mussolinin gladio’su Avrupa’nın en kanlı devlet terörü örgütlerinden biri oldu. bu örgüt, yüzlerce cinayete imza atmış, birçok ülkede neo-nazi çetelerin kurulmasına yardım etmiştir.

Yunanistan
Yunanistan’da 1947’de “ABD yardım etmezse Yunanistan komünistlerin eline geçenek” diyerek başlayan büyük katliam süresince 50 binden fazla komünist öldürüldü. iç savaşın tamamında ise 185 bin partizan ölürken, açlıktan ölenlerin sayısı 260 bindi. böylece, Yunanistan’ın nüfusunun % 10 katledilmişti; 1960’larda albaylar cuntası da katliam konusunu devam ettirmiştir. daha sonra, Kıbrıs da yapılmak istenen katliam ise, “Kıbrıs barış harekatı” ile Türk ordusu tarafından engellendi.

Fransa
sömürgelerinde uyguladığı katliamlarda ölen milyonlarca insanın yanında, Vietnam’a kan kusturan, Cezayir’i kana bulayan Fransa, 1968’lerdeki gösterilerde kendi halkına karşı da acımasız davranmış, Paris sokaklarında kendi vatandaşının kanını akıtmıştır. Fransa bugün hâlâ Afrika ve Uzakdoğu’dan elini çekmiş değildir.

El Salvador

Latin Amerika’nın cinayetler ülkesi olarak ün yaptığı El Salvador 1931-1944 yerli ayaklanmaları sırasında 15.000 binden fazla insanı katletmiş 70’li yıllarda tam bir kıyım makinesi olarak iş görmüşlerdir. özellikle 1979 yılından sonra cia tarafından arena partisiyle birlikte oluşturulan ölüm mangaları, toplam 70.000 kişiyi katletmiştir. öyle ki, sadece 1981’de ölüm mangaları içlerinde rahiplerin de bulunduğu 12.000 kişiyi öldürdüler.

Guatemala

1931’de köylü katliamlarıyla (30.000 ölü) tarihe geçen Guatemala’nın ABD tekellerinin desteğiyle toparlanan paralı askerler ve ABD li yeşil berelilerinin yaptığı müdahaleden bu yana toplam 200.000 den fazla insan katledildi. sadece 1986 yılı içersinde öldürülen işçi, köylü sayısı 18.000 dir.

Kore
1950’de başlatılan abd-güney kore harekâtı sona erdiğinde savaştan önce 100 bin ölü veren kore 200 bin insanını daha kaybetmişti. üstelik ülkeye ordularını gönderen ülkeler de birçok kayıplar verdiler.

Filistin
1947’de kurulan israil devletinde filistinliler sürgün edilirken, israil abd toplam dış yardımının neredeyse yarısını alıyordu. böylece israil, 58 yılı aşkın bir süredir onlarca katliama imza atmış bir “terör devleti” olarak varlığını sürdürmektedir. ama aslında filistinli katliamları israil’den de önce başlamıştır. bunun en büyüğü 1936 yılında ingiliz yönetimi sırasındaki genel grevde olmuştu. 1939 yılında ayaklanma bastırıldığında binlerce filistinli öldü. ürdün kralı’nın 19 eylül 1970’de yaptığı katliam ise “kara eylül” diye bilinir. filistin kamplarını yoğun top ateşine tutan ürdün, bu kıyımda binlerce filistinliyi öldürmüştü. israil katliamlarının en büyüklerinden birkaçı, ocak 1976, haziran 1976’daki tel zaatar karantina göçmen kampları katliamı ve 17 eylül 1981’deki sabra ve şatila "göçmen kampları"ndaki katliamlardır. israil’in 1982’deki lübnan işgalinin bilançosu ise 17 bin 500 ölüdür.

İran
1953’te petrolleri ulusallaştırmak isteyen musaddık’ı askeri darbeyle deviren cia, iran halkının başına şah rıza’yı getirdiğinde bir katliamlar döneminin de kapısı açılmıştı. yaklaşık 10 bin abd’li danışmanın ve cia nın ortadoğo merkezinin bulunduğu iran, şah döneminde onbinlerce kişi öldürüldü. bölge petrolünü elinde tutmak isteyen abd, şah’ın işkence hanelerine en büyük desteği verdi. 1979’da şah, 20 milyar dolarlık varlığıyla abd’ye kaçtığında geride bir harabe kalmıştı

Vietnam

yüzyılın başından beri devam eden ve önce fransızları, sonra da dünyanın en büyük ordusuyla üstlerine gelen abd yı hezimete uğratan vietnam, bütün bu savaşlar boyunca akıl almaz kıyımlara uğradı. 500 binlik abd ordusu ve birbuçuk milyonluk güney vietnam ordusu, bütün teknolojik olanaklarına karşın vietnam halkını yenemeyince büyük bir soykırıma başvurdular yıllarca süren tarihin en büyük hava bombardımanında vietnam’ın vurulmadık tek bir metrekare alanı bırakılmadı. 1963-1973 arasında öldürülen sivil sayısı 1.500.000 in üstündedir

Güney Afrika
bölgedeki en kanlı diktatörlük olan ırkçı güney afrika’nın işlediği suçların hesabı bile tutulamaz. nüfusun %90’ı olan afrikalı-siyahlar yıllar boyunca neredeyse kölelik koşullarında elmas madenlerinde çalıştırıldı. siyahlar her ayaklanma girişimlerinde vahşi katliamlarla karşılaştılar. mücadele boyunca yüzlerce kişiyi katleden ırkçı rejim, nelson mandela’yı da 27 yıl hapiste tuttu. başlıcaları soweto ve sharpeville’de gerçekleşen onlarca katliamda sayısız çocuk, kadın ve sivilin kanına giren ırkçı rejim, yönetiminin son anına dek abd ve nato’dan tam destek aldı.

Japonya

japonya’da 1920–1945 arasında çeşitli soykırımlar yapılmış, çinli, koreli, filistinli, endonezyalı ve dirmanyalı olan insanlar katliamlara tâbi tutulmuşlar. anbao tepesi olayı–kara güneş 731 projesi. meşhur soykırımlardır..


Ayrıca, yakın tarihimizde yapılmakta olan soykırımlar, savaş suçları ortaya konulmuyor. ırak’ta Türkmenlere karşı yapılanlar; Bosna’da 250.000 kişinin kanına giren Sırplar, Cezayir’deki katliamlar ve diğer ülkelerdeki zulümler hep abd veya Avrupalıların destek ve teşviki ile, onların işbirlikçileri tarafından yapılmaktadır.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
TARİHTE TÜRKLERE KARŞI YAPILAN SOYKIRIMLAR

Tarih Türklere karşı yapılan soykırımlarla doludur.
Biz Türkler ağıt yakmayı bilmediğimiz (veya bunu yapmadığımız için) hiçbir zaman bize karsı yapılan soykırımları, zulümleri pek tarih hafızamıza kazımamış, çabuk unutmuşuz.
Oysa Türklerin batı’da Viyana’dan doğuda ise Kafkaslardan çekilmeye başlamaları onların hep soykırıma uğradıkları hadiselerle doludur.
Viyana’da, Bosna’da, Mora'da, Tri Police'de Balkanların diğer bölgelerinde; yakın tarihimizde Bosna’da soykırıma uğrayan hep biz Türkler olmuşuzdur.
Diğer taraftan Kafkaslara baktığımızda yine son iki yüzyılın tarih sayfasının hep Türklere karsı yapılan soykırımlarla dolu olduğunu göstermektedir.
Bunun en yakını ve hala hafızalardaki yerini koruyanı ise Hocalı  soykırımıdır.

Kör dünya bunları görmedi, görmek istemedi. Çünkü bu vahşetin kurbanları Türk'tü...
Şehit olmuş bütün soydaşlarıma Tanrı'dan rahmet dilerim.
Mekanları uçmak olsun!

TÜRK IRKI SAĞOLSUN!!!

TTK.

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ermeni çetelerin 1906-1922 yılları arasında yaptıkları baskın ve taarruzlar.

İl il, ilçe ilçe, köy köy liste

Başbakanlık devlet arşivleri genel müdürlüğü'ndeki belgeler, ermeni çetelerin 1906-1922 yılları arasında yaptıkları baskın ve taarruzlarla çok sayıda kadın ve çocuğun da aralarında bulunduğu binlerce Türk'ü katlettiğini ortaya koyuyor. belgeler, çetelerin bazı katliamlarda birden fazla köy halkını tamamen yok ettiğini de kanıtlıyor.

1906-1922 yılları arasında Anadolu’da ermeniler tarafından Türklere uygulanan ve kesin ölü sayısı belirlenemeyen katliamlar şunlar:

11 şubat 1906 revan (25 köyde yangın ve katliam sonucu öldürülenler)

17 aralık 1914 Eleşkirt (köylerde yapılan saldırıda öldürülenler)

1915 Elazığ (köylere yapılan saldırıda öldürülenler)

1915 hizan (Hizan’a bağlı köylerde katliamlarda öldürülenler)

1915 Van (köylerde yapılan katliamda öldürülenler, 5 bin 200 kişiden fazla)

ocak 1915 Muş (köylerde yapılan katliamda öldürülenler, 2 köy halkı)

şubat 1915 şatak (9 köyün tamamen yok edilmesi)
9 mayıs 1915 Bitlis (hot köyü ahalisinin tamamen imhası)

9 mayıs 1915 Bitlis (muhacirlerin kılıçtan geçirilmesi sırasında ölenler)

haziran 1915 Bitlis (köylere yapılan saldırıda öldürülenler, 100 hane)

mayıs 1915 Van (köylere yapılan saldırıda öldürülenler)

11 mayıs 1915 Trabzon (sürmene, of, yomra civar köylerinde öldürülenler)

11 haziran 1915 Van (iki köyde 180 hane halkının katledilmesi)

ağustos 1915 Gevaş (köylerdeki ahaliden öldürülenler)

aralık 1915 muş (köylerde kadınlara yapılan katliamda öldürülenler)

10 haziran 1915 Maçka (çetelerin Maçka’yı istilası sırasında öldürülenler)

22 mayıs 1916 Van (tahliye esnasında katledilenler)

23 mayıs 1916 Van (erçek ve havasor nahiyelerinin yüzde 70'i)

11 haziran 1916 Bitlis (işgal sırasındaki olaylarda ölenler)
11 haziran 1916 Van (tımar nahiyesi köylerindeki olaylarda ölenler)

11 haziran 1916 Başkale (ahaliye karşı yapılan katliamda öldürülenler)

23 mayıs 1916 Hınıs (köylerde yapılan katliamda öldürülenler)

3 haziran 1916 Diyarbakır (haber alınamayan memurlar, 55 kişi)

mayıs 1916 Tercan (köylerde yapılan katliamda öldürülenler, 30 köy)

1918 Tekman (iki köy ahalisinin katledilmesi)

1919 Kars-Sarıkamış (baskınla katliam sırasında öldürülenler)

1919 Kars-Sarıkamış (baskınla katliam sırasında öldürülenler, 1 köy)

1919 Kars-Sarıkamış (gençlerin kaybolması)

1919 Kars civarı (süngü ve kurşunla öldürülenler ile yakılarak öldürülenler, birkaç çadır)

25 ocak 1919 Ardahan (çullu köyünde genç erkeklerin öldürülmesi)

şubat 1919 Iğdır (görüllü'de işkenceyle öldürülenler, yüzlerce)
mart 1919 Kars civarı (muhtelif işkencelerle öldürülenler, 85 hane)

mart 1919 Sarıkamış (koçak'ta bir köyün tamamen yok edilmesi)

temmuz 1919 Artvin (taarruz ve tecavüzle öldürülenler)

temmuz 1919 Bayezid (kadın ve çocukların katli)

ağustos 1919 Nahçıvan (cesetleri Aras'a atılanlar, 3 köy ahalisi)

8 temmuz 1919 gülantab (2 köye saldırıda öldürülenler)

12 temmuz 1919 Kars (yoldaki bir ailenin katli)

16 temmuz 1919 büyük vedi (ahalinin katledilmesi)

25 temmuz 1919 gümrü (karakilise köyünün yağmasında öldürülenler)

15 ağustos 1919 Erzurum (katliam sonucu öldürülen 30 hane)

12 temmuz 1919 Kars (işkenceyle öldürülen iki aile)

12 ağustos 1919 Kars (aşağıkoturlu köyünün tamamının katledilmesi)
12 ağustos 1919 Kars (karakoyu'nda erkeklerin tamamının öldürülmesi)

12 ağustos 1919 Kars (top ve makineli tüfekli saldırıda öldürülenler)

18 ağustos 1922 Kars (tavus gölü’nde bütün erkeklerin öldürülmesi)

31 ağustos 1919 Sarıkamış (karahamza'ya taarruzda öldürülenler)

31 ağustos 1919 Kağızman (kasaba eşrafının kaçırılması)

18 ağustos 1919 Kağızman (camiye kapatılarak katledilenler)

eylül 1919 karaurgan (köylere taarruz sırasında öldürülenler)

14 eylül 1919 Kars, Sarıkamış (köylere yapılan taarruz ve çatışmada öldürülenler)

1920 şuragel (25 köy ahalisinin öldürülmesi)

1920 Kars civarı (muhtelif köylerde öldürülenler)

3 mart 1920 kozan (tecavüz edilerek ve boğazlanarak öldürülenler)

9 mart 1920 zaruşad (köylerde baskın ve işkence sırasında öldürülenler)
16 mart 1920 Kağızman (top ve makineli tüfekle öldürülenler)

24 mayıs 1920 Kars civarı (köylerde baskın ve işkence sırasında öldürülenler)

24 mayıs 1920 Kars civarı (çeçal köyüne saldırı sırasında öldürülenler)

27 temmuz 1920 Oltu-göle (altı köye saldırı sırasında öldürülenler, tüm erkekler)

3 aralık 1920 Kars (zorla göç sırasında öldürülenler)

kasım 1920 Erivan-Kars (köylere yapılan taarruzda

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
1910-1922 yılları arasında ermeni çetelerin yaptığı katliamlar:

Tarih ve yerleri ile katledilen Türk sayısı şöyle:

1910 muş (10 ölü),
21 şubat 1914 Kars-Ardahan (30 bin ölü),
915 Van (44 ölü),
1915 Van (150 ölü),
1915 Bitlis (16 bin ölü),
1915 muş (80 ölü),
1915 Bitlis-hizan (113 ölü),
1915 Van (5 bin 200 ölü),
şubat 1915 has kay (200 ölü),
şubat 1915 dudak (3 ölü),
nisan 1915 Bitlis (29 ölü),
nisan 1915 Muradiye (10 bin ölü),
nisan 1915 Van (120 ölü),
mayıs 1915 Van (20 bin ölü),
temmuz 1915 muş-akçan (19 ölü),
ağustos 1915 Müküs (126 ölü),
9 mayıs 1915 Bitlis (40 bin ölü),
9 mayıs 1915 Bitlis (123 ölü),
15 ocak 1916 terme (9 ölü),
1 nisan 1916 Van-Reşadiye (15 ölü),
mayıs 1916 muş (500 ölü),
8 mayıs 1916 Van-Tatvan (bin 600 ölü),
8 mayıs 1916 Bitlis (10 bin ölü),
8 mayıs 1916 Pasinler (2 bin ölü),
8 mayıs 1916 Tercan (563 ölü),
11 mayıs 1916 Van (44 bin 233 ölü),
11 mayıs 1916 Malazgirt (20 bin ölü),
11 mayıs 1916 Bitlis (12 ölü),
22 mayıs 1916 Van (bin ölü),
22 mayıs 1916 köprü köy-Van (200 ölü),
22 mayıs 1916 Van (15 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (8 ölü),
22 mayıs 1916 Van (8 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (80 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (15 bin ölü),
23 mayıs 1916 of (5 ölü),
23 mayıs 1916 Trabzon (2 bin 86 ölü),
23 mayıs 1916 Van (3 yüz ölü),
25 mayıs 1916 Bayezid (14 bin ölü),
haziran 1916 Van-Abbasağa (14 ölü),
haziran 1916 Edremit-vastan (15 bin ölü),
6 haziran 1916 şatak-şerir (45 ölü),
6 haziran 1916 Şatak (bin 150 ölü),
7 haziran 1916 Müküs-Serhan (121 ölü),
14 ağustos 1916 Bitlis (311 ölü),
1919 Sarıkamış (9 ölü),
1919 tiksin-Ağadeve (5 ölü),
1919 Nahçivan (4 bin ölü),
6 ocak 1919 Zaruşat (86 ölü),
21 ocak 1919 Kilis (2 ölü),
22 ocak 1919 Antep (1 ölü),
25 ocak 1919 Kars (9 ölü),
26 şubat 1919 Adana - Pozantı (4 ölü),
18 mayıs 1919 Osmaniye (1 ölü),
13 haziran 1919 Pasinler (3 ölü),
3 haziran 1919 Iğdır (8 ölü),
temmuz 1919 Sarıkamış (803 ölü),
temmuz 1919 kuru dere (8 ölü),
temmuz 1919 Sarıkamış (695 ölü),
4 temmuz 1919 Akçakale (180 ölü),
5 temmuz 1919 Kağızman (4 ölü),
1 nisan 1916 Van-Reşadiye (15 ölü),
mayıs 1916 muş (500 ölü),
8 mayıs 1916 Van-Tatvan (bin 600 ölü),
8 mayıs 1916 Bitlis (10 bin ölü),
8 mayıs 1916 Pasinler (2 bin ölü),
8 mayıs 1916 Tercan (563 ölü),
11 mayıs 1916 Van (44 bin 233 ölü),
11 mayıs 1916 Malazgirt (20 bin ölü),
11 mayıs 1916 Bitlis (12 ölü),
22 mayıs 1916 Van (bin ölü),
22 mayıs 1916 köprü köy-Van (200 ölü),
22 mayıs 1916 Van (15 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (8 ölü),
22 mayıs 1916 Van (8 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (80 bin ölü),
22 mayıs 1916 Van (15 bin ölü),
23 mayıs 1916 Of (5 ölü),
23 mayıs 1916 Trabzon (2 bin 86 ölü),
23 mayıs 1916 Van (3 yüz ölü),
25 mayıs 1916 Bayezid (14 bin ölü),
haziran 1916 Van-Abbasağa (14 ölü),
haziran 1916 Edremit-Vastan (15 bin ölü),
6 haziran 1916 Şatak-Serir (45 ölü),
6 haziran 1916 şatak (bin 150 ölü),
7 haziran 1916 müküs-Serhan (121 ölü),
14 ağustos 1916 Bitlis (311 ölü),
1919 Sarıkamış (9 ölü),
1919 tiksin-ağa deve (5 ölü),
1919 Nahçivan (4 bin ölü),
6 ocak 1919 Zaruşat (86 ölü),
21 ocak 1919 Kilis (2 ölü),
22 ocak 1919 Anten (1 ölü),
25 ocak 1919 Kars (9 ölü),
26 şubat 1919 Adana - Pozantı (4 ölü),
18 mayıs 1919 Osmaniye (1 ölü),
13 haziran 1919 Pasinler (3 ölü),
3 haziran 1919 Iğdır (8 ölü),
temmuz 1919 Sarıkamış (803 ölü),
temmuz 1919 Kurudere (8 ölü),
temmuz 1919 Sarıkamış (695 ölü),
4 temmuz 1919 Akçakale (180 ölü),
5 temmuz 1919 Kağızman (4 ölü),
1 şubat 1920 zaruşat (2 bin 150 ölü),
2 şubat 1920 şuregel (bin 150 ölü),
10 şubat 1920 çıldır (100 ölü),
28 şubat 1920 Pozantı (40 ölü),
9 mart 1920 zaruşat (400 ölü),
9 mart 1920 zaruşat (120 ölü),
16 mart 1920 Kağızman (720 ölü),
22 mart 1920 şuregel-zaruşat (2 bin ölü),
6 nisan 1920 gümrü (500 ölü),
28 nisan 1920 Kars (2 ölü),
5 mayıs 1920 Kars (bin 774 ölü),
22 mayıs 1920 Kars (10 ölü),
2 temmuz 1920 Kars-Erzurum (408 ölü),
2 temmuz 1920 zengebasar (bin 500 ölü),
27 temmuz 1920 Erzurum (69 ölü),
mayıs 1920 Kars-Erzurum (27 ölü),
ağustos 1920 Oltu (650 ölü),
ağustos 1920 Kars-Erzurum (18 ölü),
15 ekim 1920 Bayburt (bin 387 ölü),
20 ekim 1920 göle (100 ölü),
17 ekim 1920 Pasinler (9 bin 287 ölü),
18 ekim 1920 tortum (3 bin 700 ölü),
19 ekim 1920 Erzurum (8 bin 439 ölü),
26 ekim 1920 Kars civarı (10 bin 693),
ekim 1920 Aşkale (889 ölü),
1 aralık 1920 kosor (69 ölü),
3 aralık 1920 göle (508 ölü),
4 aralık 1920 kosor (122 ölü),
4 aralık 1920 Kars-zeytun (28 ölü),
4 aralık 1920 Sarıkamış (bin 975 ölü),
6 aralık 1920 göle (194 ölü),
7 aralık 1920 Kars-digor (14 bin 620 ölü),
14 aralık 1920 Sarıkamış (5 bin 337 ölü),
29 kasım 1920 zaruşat (bin 26 ölü),
aralık 1920 Erivan (192 ölü),
1921 Nahçivan (12 ölü),
1921 Bayburt (580 ölü),
1921 Arpaçay (148 ölü),
1921 Kara kilise (6 bin ölü),
1921 Karakilise ( 6 bin ölü),
şubat 1921 zenibasar (18 ölü),
21 kasım 1921 Pasinler (53 ölü),
21 kasım 1921 Erzurum (bin 215 ölü),
1918 Hınıs (870 ölü),
1918 Tercan (580 ölü),
mart 1922 Maraş (4 ölü).

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Hocalı soykırımı

Ermenistan silahlı kuvvetleri 1992 yılının 25 şubatı 26 şubata bağlayan gecede bölgedeki 366. alayın da desteği ile önce giriş ve çıkısını kapadığı hocalı köyünde sivil, kadın, çocuk, yaslı ayırımı yapmadan resmi rakamlara göre 613 kişiyi katletmişlerdir.
katledilenlerin 83'u çocuk, 106'si kadın ve 7'ten fazlası ise yaslıydı.
normalde en şiddetli savaşlarda dahi savaş dışında tutulan, dokunulmayan bu kesime Ermeniler yaslı, kadın ve çocuk demeden çok acımasız işkenceler yaparak katletmiştir.
bu katliamdan toplam 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuştur.
1275 kişi ise rehin alinmiş ve 150 kişi ise kaybolmuştur.
cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, kulakları, burunları ve kafaları ile vücutlarının çeşitli uzuvlarının kesildiği görülmüştür.
ayni vahşetten hamile kadınlar ve çocuklar bile nasibini almıştır.


İşte ermeninin vahşet tablosu ve soykırımın belgesi!..

Hocalı soykırımı sonrası cesetler üzerinden yapılan incelemelerden, doktor raporlarına (otopsi) gecen, bazı ölüm vakaları:

*orucov telinan enveroglu: kafa derisi yüzülmüş,

*abdulov yelmar enveroglu: kafa derisi yüzülmüş,

*aliekberov tevekkul iskenderoglu: nahcivanik yolunda kursun
yarası ile olmuş, cesedi üstünde 10 bıçak darbesi var.

*hasanova fitat ehedkizi: tecavüz edilmiş, gözleri çıkarılmış.

*hasanova gulcohre yakupkizi: göğüs kafesinden ve karnından kursun yarası almıştır. sol eli bilekten kesilmiştir.

*hasanov sohlet usuboglu: göğüs kafesinden kursun yarası, üst tarafının kesilmiş olduğu görülmüştür.

*selimov bahadir mikayiloglu: nahcivanik yolunda yakılmış, cinsi uzvu kesilmiş, gözleri çıkarılmıştır.

*abisov ali abduloglu: ezici aletle vurulmuş, kemiklerinin çoğu kırılmış.

*aslanov ikbal kuluoglu: cinsi uzuvları kesilmiş, yakılmış.

*sahip: cesedi üstünden tank geçmiş

*nuraliyeva dilara orucgizi: gözleri ve göğüsleri kesilerek götürülmüş.

*abbasov taleh umidvaroglu: öldürüldükten sonra kulağı kesilmiş.

*abisova meruze muhammedkizi: gözleri çıkarılmış, göğüs uçları ve burnu kesilmiştir.

*kerimov sarman sultanoglu: katledildikten sonra gözleri çıkarılmış, sise ile işkence edilmiştir.

*kerimova firengul muhammedkizi: bedeni tam doğranmış, gözleri çıkarılmış, kulakları ve göğüsleri kesilmiştir.

*kerimov frunz salmanoglu: diri diri yakılmıştır.

*selimov araz bahaduroglu: yaralı halde yakalanmış, küçük çocuğunun gözleri önünde dövülerek öldürülmüştür

*huseyinov allahverdi kuluoglu: 88 yakılarak öldürülmüştür.

*imam agyar salmanoglu: üç yasındaki bu çocuk Ermenilerce yakılarak oldurulmuştur.

*bedelov tevfik: cesedi üzerinde vahşi uygulamalar yapan Ermeniler, kulaklarını kesmiş ve gözlerini çıkarmışlardır.

*ferzeliyev canan binnetoglu: yakılmıştır.

*mehmedova tamara selimkizi: gözleri çıkarılıp, göğüsleri kesilerek öldürülmüştür.

*nuriyev hafiz yusufoglu: elleri telle bağlanarak kafası kesilmiştir.

*bilinmeyen kisi: ,başı ve üst dudağı kesilmiştir.

*bilinmeyen kişi: kafa derisi yüzülmüştür.


Gerçek soykırımcılar kim ?
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
ŞEHİT DİPLOMATLARIMIZ

Tarih       Şehir / Görev    Adı-Soyadı
27.01.1973   Santa Barbara / Başkonsolos    Mehmet BAYDAR

   Konsolos    Bahadır DEMİR

22.10.1975   Viyana / Wien / Büyükelçi    Daniş TUNALIGİL

24.10.1975   Paris / Büyükelçi    İsmail EREZ

   Şoför / Driver                   Talip YENER

16.02.1976   Beyrut / Başkatip    Oktar CİRİT

09.06.1977   Vatican City / Büyükelçi    Taha CARIM

02.06.1978   Madrid / Büyükelçi / Elçi    Necla KUNERALP

   Em.Büyükelçi / Retired Ambassador   Beşir BALCIOĞLU

12.10.1979   Lahey / Büyükelçi Oğlu / Ambassador's Son   Ahmet BENLER

22.12.1979   Paris / Turizm Müşaviri / Tourism Counsellor   Yılmaz ÇOLPAN

31.07.1980   Atina / Athens İdari Ataşe    Galip ÖZMEN

   Athens / İdari Ataşe Kızı    Neslihan ÖZMEN

17.12.1980   Sydney / Başkonsolos    Şarık ARIYAK

   Güvenlik Ataşesi    Engin SEVER

04.03.1981    Paris / Çalışma Ataşesi    Reşat MORALI

   Din Görevlisi    Tecelli ARI

09.06.1981   Cenevre/ Sözleşmeli Sek.   M. Savaş YERGÜZ

24.09.1981   Paris/ Güvenlik Ataşesi    Cemal ÖZEN

28.01.1982   Los Angeles / Başkonsolos    Kemal ARIKAN

08.04.1982   Ottava / Ottawa / Ticaret Müşaviri / Counsellor for Commercial Affairs   Kani GÜNGÖR

04.05.1982   Boston / Fahri Başkonsolos / Honorary Consul General       Orhan GÜNDÜZ

07.06.1982   Lizbon / Lisbon / İdari Ataşe/ Administrative Officer   Erkut AKBAY

27.08.1982   Ottawa / Askeri Ataşe Albay / Military Attache Colonel   Atilla ALTIKAT

09.09.1982   Burgaz / İdari Ataşe / Administrative Attache   Bora SÜELKAN

08.01.1983   Lisbon / İdari Ataşe Eşi / Nadide AKBAY,Administrative Officer's Wife   eşi merhum Erkut AKBAY'ın yaşamını yitirdiği 07.06.1982 tarihli saldırıda yaralanmış ve 08.01.1983 tarihinde yaşamını yitirmiştir.   Nadide AKBAY

09.03.1983   Belgrad / Büyükelçi / Ambassador    Galip BALKAR

14.07.1983   BrükseI / Brussels / İdari Ataşe / Administrative Attache   Dursun AKSOY

27.07.1983   Lisbon / Müsteşar Elçi / Wife of the Counsellor    Cahide MIHÇIOĞLU

28.04.1984   Tahran / Sözleş.Sek. Elçi / Wife of Secre.   Işık YÖNDER

20.06.1984   Viyana / Çalışma Ataşesi   Erdoğan ÖZEN

19.11.1984   Viyana / Uluslararası Memur   Evner ERGUN

07.10.1991   Atina / Basın Ataşesi   Çetin GÖRGÜ
11.12.1993   Bağdat / İdari Ataşe   Çağlar YÜCEL
04.07.1994   Atina / Müsteşar   Haluk SİPAHİOĞLU

Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Rumların Kıbrıs’ta Türklere uyguladığı soykırım

İngilizler 1912-1974 döneminde Kıbrıs adası üzerindeki egemenliklerini sağlamak amacıyla rumlar'In enosis'i gerçekleştirmelerine göz yumup Türklere karsı saldırı başlattırdılar.
1912'de adada yasayan Rumlar Kıbrıs’ın 35 ayrı noktasında Türklere ait işyerleri, camii ve evleri yakıp yıkmaya insanları katletmeye başladılar.
1952 yılında eoka adli terör örgütü kuruldu.
eoka sistematik bir biçimde başlattığı saldırılarda 100 Türk’ü, 100 İngiliz vatandaşını öldürerek 30 Türk köyünü yaktı. 1963 yılında eoka'cilar yeni bir etnik temizleme planını devreye soktular, bu saldırılarda 500 Türk öldürüldü, 130 Türk köyü yakıldı, 25 bin Türk evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Yunanlıların Batı Trakya’da Türklere karşı asimilasyon yoluyla uyguladığı etnik ve kültürel soykırım .

1923 yılında Lozan’da imzalanan Türk ve yunan azınlıkların karşılıklı mübadelesine ilişkin anlaşmanın ardından yunan hükümeti bati Trakya bölgesinde yasayan Türkler üzerinde sistemli olarak etnik ve kültürel soykırım başlattı.
bölgenin büyük bir bölümünü askeri bölge haline getirip sıkıyönetim ilan edildi.
köyler arasında geliş gidisler izne bağlandı, Türk azınlığın pasaportlarına el konuldu.
Türklerin hukuki, siyasi, kültürel ve dini haklarının kısıtlanması ibadetlerine izin verilmemesi gibi yoğun baskılar sonucu 400 bin Türk bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Bulgarların Türklere karsı uyguladıkları etnik ve kültürel soykırım

1970-89 yılları arasında Bulgar hükümeti Bulgarlaştırma adi altında ülkede yasayan 1,5 milyon Türk, Pomak ve çingeneye karsı bir asimilasyon kampanyası başlattı.

ülkede yasayan 310 bin Türk’ün isimleri polis zoruyla Bulgar ve Hıristiyan isimleriyle değiştirildi.
Türkçe eğitim veren okullar, üniversitedeki Türk filolojisi bölümleri, Türkçe gazeteler ve camiler devlet emriyle kapatıldı.

çocukların sünnet ettirilmesi yasaklandı. çocukların bu yasağa rağmen sünnet ettirilip ettirilmediğini kontrol edilmek için zorla sağlık merkezlerine gönderildi.

mezar taslarının üzerindeki Türkçe isimler yüzünden mezarlar yıkıldı, talan edildi.

Türklerin Türk motifli giysiler giymeleri yasaklandı.

bu baskılara dayanamayıp protesto gösterileri yapan Türklerin üzerine askeri birliklerce ateş acildi.

1.000 Türk belenendeki toplama kampına gönderildi.

baskıların giderek artması sonucu 360 bin Türk zorunlu olarak Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldı.
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı DENKTAŞ

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
Üçoklu Börü Irkdaşım,
Bu bilimsel uğraşından ve ortaya çıkarmış olduğun sonuçtan dolayı kutlarım...