Gönderen Konu: Eyyy Kandaşım... Ne kadar Türksün... Soyunu anlat...  (Okunma sayısı 129448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
kaçmış derken korkup ta kaçtı demedim. adamlar dağlarda kaç tane rus subayını alnının ortasından vurmuşlar.daha sonra ruslar iyice bastırınca ve sınırın diğer tarafındaki gürcü hükumeti de ruslarla iş birliği yapmaya başlayınca benim akrabalarım da gürcistan-ardahan hattıyla İstanbula gelmişler.Zaten o tarihten sonra da haber falan alınamamış.

ailede hala ATAM,ANAM TEREKEMEM sözünü kullanırız.Adımın sahibi olan büyükdedem Aziz Kara Kalpağıyla resim çektirmiştir.Yani Ahıska, Azerbaycanın Gencebasar bölgesi ve Gökçe Gölü civarında en köklü ailelerden geliyorum.

Bu yüzden de ermenilerin uydurma tarihlerini rahat rahat çürütebiliyorum.

Çevrimdışı bozkurt_cepni_053

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 134
TanriKutMete - Turk_aze ikinizde Terekme olmanıza sevindim...

Sizin gibiler Kars ve Ardahanın Kürt olmadığının ispatıdır...

Malasef bazı bilgisiz kişlerce buralra kürtlerin yoğun olarak yaşadağı bir bölge olarak zannediyor...

Sizlerin var olması bu düşünceyi eritir...

kanınız...ırkınız...boyunuz... sağ olsun...

TKK...


 GÜN GELECEK BOZKURT İNİNDE ÇIKACAK...
İŞTE O GÜN PİÇLERİN ÖLÜM GÜNÜ OLACAK...

H.TÜYLÜOĞLU

Çevrimdışı nil

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 149
Ben işimi bitirip ulu ırkımla ilgili bilgi verene kadar , sayın ırkdaşlarım sağolsunlar gerekeni yapmışlar .Özümle ilgili söyleyebileceğim dedelerimin 1905 yılında Tiflis Dağarıklı Köy'ünden gelerek Türkiye'ye yerleştikleridir.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Gürcistanın özellikle Tiflis çevresinde sağlam bir Türk nüfusu var.Kars ve Ardahan konusuna gelince..bu iki ilimizde ben öyle abartılı bir kürt nüfusu görmedim. pkk ve dtp nin bu bölgede aktif olmasının sebebi de doğudaki it komşu ermenistandır.

ermenistan istihbarat teşkilatı sınır komşusu olmanın verdiği avantajla Kars ve Ardahan'da oyunlar planlıyor.Ama elleri kırılacaktır bundan kimsenin de şüphesi olmasın.


son_türkçüler

  • Ziyaretçi
ben Erzurum Ulu aşiretindeyim ama burda onun okadar önemi yok biz kafkas Türküz

Çevrimdışı irfan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 266
Yerleşik hayata PİR   BEY zamanında,, AYDIN ili sınırları içine ERTUĞRUL GAZİ  çağında gerçekleştirmiş,sınırcı bir BEY'liğin mensubuyum ki!! TÜRK haricinde kimseyle kız alıp vermeyen bulunduğu yere başka unsurları kabul etmeyen bir OBA'nın SÜLALE'nin mensubuyum.....
  DETAYLAR GİZLİ TUTLMAYA DEVAM;;ŞİMDİLİK....
EFEDİR ADIMIZ
TÜRK OĞLU TÜRK OLMAKTANDIR ŞANIMIZ
YEDİ DEĞİL YETİMİŞ BİN OLSA DA DÜVEL
YİNE DE ÜSTÜNDÜR TÜRK OLDUĞUNU BİLEN
KANSIZ EFE

Çevrimdışı KAM

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
    • İLTERİŞ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ
Esenlikler kandaslarim, oncelikle aranizda olmaktan onur duydugumu belirtmeliyim.
bende Karapapak (garapapah) lakabli bir Terekemeyim Tanri Kut Mete'ninde belirttigi gibi sadece kendi icimizde kiz alip vermeler olmasindan dolayi anamda atamda (babamda) Terekemedir. Bizler iki kere surgun gormus katliam yasamis buna ragmen birlesip toplanmayi basarabilmis bir boyuz. Bizim akrabalarimizin bir kismi kazakistanda bir kismi ozbekistandadir kolay olmamakla birlikte birbirimize ulasabildik. Gordugum kadariyla (site dahilinde demiyorum) genel olarak AHISKA TURKLERI hakkinda bilgi sahibi olmayan cok kandasimiz var AHISKA TURKUYUM dedigim vakit yuzume saskinlikla bakan bir cok insan gordum tabiki CEPNIYIM, KIRIMLIYIM diyen kandaslarimizinda bu tip saskinliklarla karsilastigina inaniyorum, bu sebebten dolayi tarih bölümünde Türk boylarını araştıran yazılar yazsak cok faydali olacagi inancindayim . Tum kandaslarima Esenlikler dilerim .

Çevrimdışı bozkurt_cepni_053

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 134
Burda Türkçüler Arasında Terekemlerin ağaırlıkta olması sevindirici...(Karslı-Ardahanlı)

Yukarda belirttiğim gibi
Malesef bazı bilgisiz insnalar Karsa ve Ardahanın kürt yerleşimi olduğu zannediyor...
Ama bu bölgede başta Terekemeler olmak üzere diğer Türklerin vardlığı bu çirkin düşüncenin olmadığının ispatır...

Ya Türksün
Ya Picsin...


 GÜN GELECEK BOZKURT İNİNDE ÇIKACAK...
İŞTE O GÜN PİÇLERİN ÖLÜM GÜNÜ OLACAK...

H.TÜYLÜOĞLU

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Baba Tarafından Şebinkarahisarlı bir Çepni Türk'üyüm... Boyumuz; Büyük Selçuklu Sultanı Sancar'ın 1147 Katvan Savaşından sonra Karahıtaylara yenilmesiyle Türkmenistan'ın bugünkü Merv şehrinden önce Horasan'a, sonra Güney Azerbaycan'a  ve en nihayetinden Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Sivas, Amasya, Toıkat, Samsun,Sinop, Giresun şehirlerine göç ederek yerleşiyoruz... Birinci Dünya Savaşında bize ihanet Şebinkarahisar'daki ermeni isyanlarına karşı Türk Milleti ve Ordusu birleşerek karşı koyuyor ve Ermenileri Ruslara kaçmak zorunda bırakıyoruz. Bu zannedersem Ermenilere karşı Türkiye'de o zaman Türk halkının gösterdiği tek silahlı direniştir. Ermeniler bunu hayatları boyunca asla unutmamışlardır.

Rahmetli büyük dedem Mustafa Çavuş (Bugün Şebinkarahisar'da 55 yaşın üzerindekiler tarfından hala menkibeleri söylenmektedir, Hem Balkan Savaşına Hemde Birinci Dünya Savaşına, hemde Kurutluş Savaşına katılmıştır) Birinci Dünya Savaşından sonra terhis olarak memleketine döner... Fakat ermenilerden kurtulmamıza rağmen diğer gayri Türkler (bilhassa rumlar) Karadeniz bölgesinde terör estirmektedirler.  Türk köylerine saldırmakta, masum insanlarımızı katletmektedirler. Taki Giresunlu Topal Osman Ağa Atatürk ile Havza'da görüştükten sonra Rumlara kan kusturmaya başlayıncaya kadar... O zamanki İngiliz işbirlikçisi hain Padişah Vahdettin; bu yüzden Atatürk ve arkadaşlarını idama mahkum ettirdiği gibi Topal Osman Ağa içinde ölüm fermanı çıkartır (ingilizlere ve rumlara yaranmak için).. Giresun'da rum ve ingiliz işbirlikçileri olan bazı satılmışlar vardır. Bunlar Osman Ağa'yı öldürmek isterler ancak Osman Ağa Giresunlu Halkında  yardımıyla tuzaktan kurtulur ve adamlarıyla en emin yer olan Şebinkarahisar'ın dağlarına gelirler. Orada yaptığı ilk iş halktan silahlı adam toplayarak rumlara ve diğer gayri türklere karşı savaşmak olmuştur. Dedem Mustafa Çavuş için:" Mustafa Çavuş silahını tez kuşansın, gelsin" demesiyle; dedemde onun birliğine katılmıştır. Birlikte Karadenizi rum çetelerinden temizler, Sivas'taki kürtlerin Koçgiri aşiretinin isyanını bastırırlar; Merzifon'daki Türk köylerine saldıran çerkez eşkiyalarını dar ağaçlarında sallandırırlar ve Sakarya Savaşına Tirebolu'lu Binbaşı Avni Alparslan Beğ komutasındaki diğer Giresun birliğiyle beraber katılırlar... Cephaneleri tükenince Yunanlılara Giresun kamalarını süngü olarak kullanmak suretiyle saldırararak yunan ordusunu geri çekilmek zorunda bırakırlar. Binbaşı Avni Alparslan ve komutasındaki birlik neredeyse tamamen şehid olmuştur(Ruhları Şad olsun) Topal Osman ağa'nın birliği ise ağır kayıplar vermesine rağmen tamamiyle yok olmamıştır.

Anne Tarafımsa Bir tarafı Rumeli Türk'üdür diğeri tarafı Kırım Türk'üdür... Rumeli Türk'ü olanlar Konya Karaman'dan Balkanlara Osman lı trafından yerleştirilen akıncılar ve ailelerin soyundan gelmektedirler. Onlara günümüzde dahi Evlad-ı Fatihan (Fatihlerin Evladları) denmektedir.  Kırım Türk'ü olan dedem de İstiklal Savaşına katılmış; Doktor olarak görev yapmıştır. Kendisi İstiklal Madalyası sahibidir.

saygılar



 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı bozkurt_cepni_053

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 134
TÜRK-KAN  Kandaşım aynı boydan olduğumuz için sevindim...

Rizenin Türkleşmeside boyumuz Çepni Türklerinin çok büyük bir etkisi var...

Irkımla...Kanımla...boyumla...Her zaman guruduydum...
Çünkü ben Türkün soyuyum...

(TÜRK-KAN...Çepnilerde gobra-gobrol diye bir grup duydun mu)


 GÜN GELECEK BOZKURT İNİNDE ÇIKACAK...
İŞTE O GÜN PİÇLERİN ÖLÜM GÜNÜ OLACAK...

H.TÜYLÜOĞLU