Gönderen Konu: Kafir Türkler.  (Okunma sayısı 2145 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sencer Atmaca

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 102
Kafir Türkler.
« : 06 Haziran 2016 »
O yıl neler oldugunu hiç bilmiyorsunuz ; isimleri unutuldu !Unutturuldu .Onlar isyan Topraklarında ;Petrole Kara kan dendigi zamanlarda yaşadılar.Bağdat'ta , Samarra'da ,Daylamda ,El Kataide ,Dmaşk'ta Acun'u yerle bir ettiler. , Cesaret , Hayal ve Öfkelerine Tanıklık edeceksiniz hayran olacaksınız , Onları bir daha asla unutmayacaksınız.

Abbasilere karşı Horasanda başlattıgı isyanlar , Orta-doguyu korkutmuş , Gerçek ismi Hakim Ata , yüzünü gizledigi için Mukanna  ismiyle anılmıştır. O bin­ler­ce Türk’ü çev­re­sin­de toplamış, hat­ta Müs­lüman e­di­len Türk­lerle de irtibat kur­muş, onlara sa­kın milli­ye­­ti­niz­den vaz geç­me­yin, Türkçe konuşmaktan vaz geç­­meyin, Türk kül­­türünü ve Orhun Abi­deleri’ni bi­lin, ölürken “Teng­ri tek, Teng­ri’de bolmuş Türk Bil­ge Kağan” deyin, Türk ka­ğan­la­rının sö­zün­den dı­şarı çık­ma­yın demiştir. Mu­­kanna Belh şehrindendir. Merv’e yer­leş­miş, daha son­ra Keş şehrini merkez e­din­miş, Ho­rasan ve Mavera­ün­ne­hir’de ha­kimiyetini ger­çek­leş­tir­miştir. Mu­kan­na, altın peçeli de­mektir. Onun yüzünü bir ör­tüyle gizledi­ği, bu nedenle kim olduğunun bilin­me­di­ği, konuş­ma­ ve hitabetinden Türk ol­duğu­nun anla­şıl­dığı söy­lenir.

Abbasi'lerin İslam yayma bahanesi ile Taş üstünde taş , baş üstünde baş bırakmadıgı, Şehirleri yıkılıp yagmalandıgı zamanlarda Abbasilerin korkulu rüyası Olan Peçeli ve 2000 bozkurt'u 22 yıl boyunca Abbasilere kan kusturmuştur.

A­rap halifesi, Mu­kan­na üze­ri­ne ordu­sunu gönderdi. O­nun kale­sini 50 bin Arap as­keri ku­­şattı. Mu­kan­na, çev­re­sin­deki 30 bin ki­şiyi, on­la­ra bir nutuk çek­tik­ten sonra mem­le­ket­le­rine yol­la­mış, 2 bin adamı ile kalmıştı. Gün­lerce bek­ledi­ler. Kale yal­çın bir kayalık üze­rin­deydi. Bir gece bakmışlar ki, kaleden bir bü­yük a­teş yükselmiş. O sırada başka bir kayalığın ü­zerinde dolunay ha­linde bir a­y. Onun i­çinde de bir Boz­kurt si­lüeti. Ku­şat­mayı yapanlar bu kurdun acı ulumasını tan vakti yak­laşana kadar dinlediler. Tüyleri di­ken diken olmuştu. Sabah Siyam kalesinden içeri gir­dik­lerinde kale­de bir kişi bi­le yok­tu.
 O kadar adam, Ashab-ı Kehf’in ma­ğa­­ra­da or­ta­dan kaybol­ma­sı gibi kaybol­muş­tu. Yorumlar yapmaya başladı­lar. Kaledekiler bu ateşin içine at­layıp yan­mış, ken­dilerini yok etmiş 12 dediler. An­cak ka­lede ne bir silah, ne bir kalkan, ne bir kargı, ne bir tol­ga, ne de a­te­şin için­de yan­mış ke­miklerden bir eser var­dı!  Ne ol­muştu da Mukanna ve 2 bin adam­ı, bir anda sır olmuştu. Yok­sa gö­ğe mi kaldı­rıl­mışlardı. A­­rap­lar a­sırlardır bunu dü­şündüler. Dü­şün­dükçe deh­şe­te ka­pıl­dılar. Kapıldıkça Araplar ve Arap bilginleri Hakim Ata hakkında birçok dedikodu ortaya attılar.21 yy Tarihçileri ve Arkeologlar Mukanna efsanesinden korktukları için Sır oldukları Siyam kalesinde detaylı çalışma yapamaktalar.

Tengri Biz Menen

 :asker: :prbay :asker:

Bütün yazılarımın, fikirlerimin ve yaptıklarımın sorumluluğunu üzerime almaktan bir an bile çekinmem.. Fikir ve kanaatlerimde samimiyim.. Olayların pundunu bularak yaşamadım.. Esen rüzgara göre dönmedim... Yalnızlıktan korkmadım..Namert köprüsünden geçmemek için selde boğulmayı tercih ettim..