Gönderen Konu: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?  (Okunma sayısı 6074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kurtkaya

  • Otağ Sorumlusu
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 412
CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« : 16 Mayıs 2021 »
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu ve cumhuriyetin kurucu önder kadrolarının yer aldığı CHP neden iktidar olamıyor ve hatta oy yüzdesini bile artıramıyor?

Bunun bir çok nedeni var.
Ve bir kaç satırla açıklamak pek mümkün değil. Çok ayrıntıya girmeden ana başlıklar halinde sıralayacak olursak:
Bunlardan en önemli ve ilki; Atatürk'ün erken vefaat etmesiyle gerçekleştirmiş olduğu Türk Aydınlanmasını sahiplenecek ve kalıcılığını garanti edebilmek için bu süreci kararlılıkla sürdürecek yeterli ve yetkin kadroların olmayışıdır. Yani Atamızın yanında yer alan kadrolar bile o büyük hamleyi sürdürmek ve bu yükü taşımak için gereken fikri ve fıtri yeterlilikten yoksundur. Bu sahipsizlikten cesaretlenen DP iktidarı Türk Aydınlanmasını delik deşik etmiştir.
Devamında gelen 2. Dünya savaşı önemli bir kırılma noktasıdır. İnönü 2. Dünya savaşını yönetmekte başarılı sayılabilir ama, bu süreçte Amerika, Rusya, Almanya arasında çok git-geller yaşanmış ve bunlar gelişme ve olgunlaşma sürecindeki Türk Aydınlanmasını olumsuz etkilemiş, ve hatta kesintiye uğramıştır.
Devamen, Türk Aydınlanmasından en çok rahatsızlık duyan tekke, zaviye ve vakıf sahipleri kaybettikleri sosyal konum ve saygınlıklarını yeniden sağlamak için yeni yöneticilere Atatürk çizgisini lekeleyecek bir çok yanlışlar yaptırmaya muktedir olmuşlardır. Örneğin herkesin Kemalizm diye kabul ettiği 1938-1950 yılları arasındaki uygulamalar İnönücülüğün ta kendisidir.
Kemalizm adıyla icra edilen bu uygulamaların bütün faturası, sözünü ettiğimiz örtülü etki gruplarının gayretleriyle, millet nezdinde, Atamıza kesilmiştir. Millette travmaya neden olan en büyük uygulama din sahasında gerçekleşmiştir. Özellikle laiklik uygulamaları; din karşıtlığı, düşmanlığı şeklinde anlaşılacak ve algilanacak şekilde, oldukça yanlış ve istismara açık bir şekilde uygulanmıştır. Bundan, bu gün siyasal İslamcı dediğimiz, o günlerin kapatılan tekke, zaviye ve vakıf mensupları epeyce bir malzeme çıkartmış, süreç 1950 de DP nin iktidarına kadar, kademe kademe, Türk Aydınlanması aleyhine işlemiştir. DP dönemi ve sonrası malum.
Özetlersek gömleğin ilk düğmesi yanlış biçimde iliklendiği için sonraki düğmeler de yanlış yerlere iliklenmiştir.
1980 öncesi oluşan konjonktürde; Türkeş ve Erbakan vasıtasıyla yürütülen projelerle CHP kendini bile savunmayan, içerisine etnik ayrımcı ve marksistlerin doluştuğu Türk Milletinin dini ve milli mukaddesatına uzak ve hatta karşı bir duruma düşmüş / düşürülmüş olup CHP yi bu durumdan  kurtaracak ve üzerinde yüklü bulunan töhmetlerden arındıracak güçlü bir kadro ve söylem oluşturulamaştır.
Hattızatında Kılıçtaroğlu'nun, belli dönemlerde, gerçekleştirdiği bir çok hamle sonuç vermiş, millet ittifakıyla, mahalli idareler seçiminde akp'si mağlup edilmiştir. Şu an CHP yerel yönetimlerde iktidardadır.
İktidarı kaybetmemek için akp'sinin yaptığı dezenformasyon çalışmalarının başarılı olduğu muhakkak. Ancak bu CHP için mazeret olmamalı, yapılmamalıdır.
CHP nin yapacağı şey;
akp'si tarafından ustalıkla yürütülen ve özü; insanlara istenen bilgilerin verilmesi yerine, istenmeyen bilgilerin kısıtlanması sağlamak olarak izah edebileceğimiz karşı propagandayı bir kaç küçük dokunuşla kendisine uyarlayarak düşmanı, düşmanın silahıyla vurmayı becermektir. Bunda da belli ölçüde başarılıdır ama akp'sini yıkacak güçte değildir. Zira yaşanan sorunların sebebi, toplumun yarısına yakın kesiminde, 20 yıldır iktidarda olan akp'sin değil de, CHP nin kusuruymuş gibi gösterilebiliyor ki bence akp'sinin en büyük başarısı budur.
CHP dinle barışık olduğunu, toplumda travma yaratmış olan 1938-1950 yılları arası Kemalizm adıyla millete savaş açan, gerçekte ise, İnönücülükten başka bir şey olmayan o mirası terketmek, içine sızmış ve bizzat kendi seçmenini bile tedirgin eden kürtçü-marksist-mezhepçi-hizipçi unsurları yönetim kademelerinden uzaklaştırmak, bunların üstüne bir kaç güncel proje gerçekleştirmek, belki CHP yi tek başına iktidara taşımaya yetmeyecektir ama en az + % 10 oy artışını sağlayacaktır, görüş ve düşüncesindeyim.

Tanrı Yüce Türk'ünü Korusun!

Çevrimiçi Üçoklu Börü Kam

  • Otağ Yöneticisi
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2234
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2021 »
Sanırım Millet İttifakı genişleyecek.
Bu olumlu bir gelişme olur.
Ancak genişlemeyle birlikte ortak mutabakatın sağlanması da zorlaşır.
Öteden beri, Cumhur İttifakının, dolayısıyla da, Erdoğan'ın yeni bir seçim kazanmasının, ancak, Millet İttifakının yapacağı büyük hatayla mümkün olacağını, hali hazırda akp'sinin bırak seçim kazanmayı, gelecek dönemde siyasi varlığını bile sürdürebileceğinin zor olduğunu ifade etmekteyim.
Benim gibi düşünen milyonlarca insan var.
Gerek milli duyarlılık sahibi yazarların yazılarında, gerek TV ve basında yer alan haberlerden, Millet İttifakının, bir hata yapacağı gibi his uyanıyor.
Cumhur İttifakının, Millet İttifakını hataya sürükleme taktikleri var ve önümüzdeki günlerde daha da şeytani taktikler geliştirerek, Millet İttifakının insicamını bozmaya çalışacakları muhakkak.
Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar.
Elbette ki Kılıçtaroğlu da, Akşener de cumhur başkanı olmak isterler.
Hakları da. Ama siyasal ve toplumsal gerçekler böyle demiyor.
İşte tehlike burada başlıyor.
İktidar cephesince, el altından, Millet İttifakının liderlerinin nefislerinin okşanması ve onların da bu noktada zaaf göstermeleri her şeyi alt üst eder.
Maalesef Millet İttifakının kurmayları, özellikle de CHP kanadı, Türk Toplumunun nabzını tutmakta yetersiz kalıyor.
Akp'sinin en büyük başarısı; toplumun nabzını iyi tutması ve buna uygun söylem ve politikalar geliştirmesidir.
Buna algı deyin, beyin yıkama deyin, ne derseniz deyin ama gerçek olan şu ki, bu yöntemle, 19 yıldır kesintisiz olarak iktidarlarını sürdürmekteler.

Türk toplumu, sağ olarak tarif edilen, milliyetçi muhafazakar bir anlayışa sahip. Ve bunun toplamda oy karşılığı asgari % 60 - 65 bandında.
Türkiye'de sol diye adlandırılan yapının oy karşılığı % 20-30 arasında değişiyor.
Bu da gösteriyor ki, mevcut seçim sistemine göre, sol kimlikli bir cumhurbaşkanının seçilmesi zor.
Akşener aday olduğunda, Kılıçtaroğlu'nu göre, daha çok oy alır ama kazanmaya yetmez.
Zevzeklik mevzu ne kadar kayba yol açmıştır bilemem, ama çok insanı incittiği kesin.

Millet İttifakı içerisinde, doğal olarak sivrilen, iki isim var. Birisi Ekrem İmamoğlu, diğeri Mansur Yavaş.
İmamoğlu seçimi zorlar ama, CHP li kimliği nedeniyle kazanmak için gereken, Cumhur İttifakından gelecek sağ seçmen desteğini yeterince alamaz. Zira CHP ye oy verirsem elim kırılsın! diyen ciddi bir seçmen kitlesi var.
Geriye bir tek Mansur Yavaş kalıyor.
Aklın yolu birdir.
CHP blogunda bir zafiyet olmazsa Mansur Yavaş; İYİ parti, MHP, akp'si dahil hemen her kesimin rahatlıkla oy vereceği bir kişi olarak, tiranlık rejimini yıkabileceğimiz tek seçenek ve şans durumunda.
HDP seçmeninin Mansur Yavaş'a karşı bir mesafesi var ama, iyi bir taban çalışmasıyla, blok olarak tamamı olmasa bile, önemli bir kesimin oyunun alınabilme olasılığı yüksek.
Kişisel anketim söyle:
Kılıçtaroğlu % 30 - 35
Akşener % 33 - 38
İmamoğlu % 40 - 45
M. Yavaş % 52 - 58

Bu arada kimse Erdoğan ve Bahçeli'yi küçümsememeli.
Vallahi, bunlar arz-ı endam edeli, şeytan Türkiye coğrafyasını terk etti.

Kök Teñğri Türk'e Kut ve Utku Versin!
TTK
Türk Soyunun Gizli Gücüne İNAN ve GÜVEN!

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2021 »
Ağlamaktan, şikayet etmekten başka bir şey yapmayan, Atatürk'ü dillerinden hiç düşürmedikleri halde, Atatürk'ü yeterince anlamamış olan, ağlak CHP lilere, kapak olsun!

Sizi kurtaracak birini bekliyorsanız, ben size, hiç birşey ögretememişim demektir!

M. Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #3 : 21 Mayıs 2021 »
Eski CHP olsaydı şuan MHP ya da türevi partilerden söz etmiyor olurduk sanırım. Bugün CHP terörist örgüt olarak tanımladığımız ama onlara göre "özgürlük savaşçıları" olanların yuvası haline gelmiştir. Kimse de bundan gocunmuyor. Üç beş gocunan var, Öztürk Yılmaz ya da Muharrem İnce gibi onlarda ne kadar gücü olabilecek?

Bugün Dursun Çiçek gibi eski FETÖ kumpasında ciddi zarar gördüğünü medya ile anladığımız kişiliksi
, çıkıp medya da teröre bulaşmamış HDP'lilerden bakanlık verebilir diyecek kadar, siyasi acziyet içine düşmüşleri görmek sıkıntılı değil midir?

CHP içinde ki Kürt/Çingen/Ermeni/Çerkez/Arap/v.sss karışımı insanımsı yaratıkların terör örgütü olarak bellediğimiz parazit örgütlere kucak açmışken, bizim yıllarca ülkücü olarak bildiğimiz kişilerin de neden bu ortaklıkta fazla sesi duyulmaz. Siyasi rant ve güç uğrana bunları görmezden gelinirse bugün MHP'nin yaptıklarından farkları kalır mı? -ki daha da beter bence.

Alanen BAŞBUĞ ATATÜRK'e  küfreden, onun mirasından, adından nefret eden GDO'luları medyada görürken neden bu ülkücü abilerimiz ses seda çıkarmaz. Biz bunları "Kürt Terörü" açılımı hareketinden gördüğümüzde yüreğimiz cız etmiyor muydu? T.C ifadesi kaldırılırken isyan etmedik mi?
Bence CHP Kürt Terörü Açılımı hareketi yıllarını, AKP ile denediniz, sıra bizde demekte.

AKP'nin en büyük şansı bunlar derken alay edilmiyor, tam tersi ciddi bir durum tespitinde bulunuluyor. Bence gelecek seçimlerinde sonucu değişmeyecek.

Malalesef şöyle bir cephe görüyürum. Anti Erdoğancılar olarak toplanalım adına da Millet İttifakı diyelim.


CHP bugün HDP'den daha kürtçü bir partidir. Başbuğ Atatürk'ü kesinlikle ağızlarına almamaları gerekir. Bu tesipiti zaten Öztürk Yılmaz bolca yapıyor. Ya da yılların CHP'lisi Hulki Cevizoğlu dile getirmekte.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Irkci10ur

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 118
  • Yabanellerden esenlikler
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2021 »
Mansur Yavaş kilit isimmiş gibi ama CHP ile beraberlikleri mide bulandırıyor. Kürtçülerden arınmış bir millet ittifakı ile Mansur başarılı olabilir. Mansurun içideki gizil güç malum ülkücü geni taşıyor. Şuan pelikancılar mı ördekler mi tam bilemiyorum ama netleşse de resim gelecek seçimlerde Mansur'un kendini ortaya atmayacağı kanaatindeyim.
Tanri Türk'ü Korusun

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #5 : 22 Mayıs 2021 »
Mansur Yavaş kilit isimmiş gibi ama CHP ile beraberlikleri mide bulandırıyor. Kürtçülerden arınmış bir millet ittifakı ile Mansur başarılı olabilir. Mansurun içideki gizil güç malum ülkücü geni taşıyor. Şuan pelikancılar mı ördekler mi tam bilemiyorum ama netleşse de resim gelecek seçimlerde Mansur'un kendini ortaya atmayacağı kanaatindeyim.

Onur andam, bence arındırma yetmiyor. Başbuğ Atatürk'ün kurduğu duruma gelirse amenna. Bu da imkânsız malum. Bizim Milli bir cepheye ihtiyacımız var. Siyaset sevmiyoruz, bize göre değil desekte. Ülke yönetimide söz hakkı alacaksak ona göre de vizyonumuz olmalı.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #6 : 22 Mayıs 2021 »

Öteden beri, Cumhur İttifakının, dolayısıyla da, Erdoğan'ın yeni bir seçim kazanmasının, ancak, Millet İttifakının yapacağı büyük hatayla mümkün olacağını, hali hazırda akp'sinin bırak seçim kazanmayı, gelecek dönemde siyasi varlığını bile sürdürebileceğinin zor olduğunu ifade etmekteyim.


Millet İttifakının bu hatayı yapacağına dair ciddi emareler var.
Gözlemlediğim kadarıyla millet ittifakının lokomotif gücü İYİ parti, Akşener, olmuş durumda.
İktidar cephesinin Akşener ve İYİ partiyi hedef almalarıda bunun için.


Cumhur İttifakının, Millet İttifakını hataya sürükleme taktikleri var ve önümüzdeki günlerde daha da şeytani taktikler geliştirerek, Millet İttifakının insicamını bozmaya çalışacakları muhakkak.


Millet İttifakının CHP kanadı hata yapmaya daha meyilli. Türk seçmen eğilimlerini dikkate almadan, cumhurbaşkanlığı adayı için, İmamoğlu ve Kılıçtaroğlu adını dillendiriyorlar. Oysaki anketlerde Mansur Yavaş açık ara önde.
CHP içinde yuvalanmış olan mezhepçi, kürtçü ve marksist guruplar cumhur İttifakının dümen suyuna girmeye meyilli.
İnsicamı ve ittifak ruhunu bozmaya hazır şekilde bekleşiyorlar.
CHP yönetimi partiden ayrılanlardan, Muharrem İnce, Öztürk Yılmaz, Mustafa Sarıgül vs. ziyade, başta İstanbul İl Başkanı marksist Canan Kaftancıoğlu olmak üzere parti içindeki mezhepçi ve kürtçü kliklere dikkat etmelidir.

Sayın Üçoklu Börü Kam Beğ'in de üzerine basa basa yazdığı gibi millet İttifakının, AKP'ye yeniden seçim kazandıracak, hata yapma potansiyeli çok yüksek.
Bu seçim bir dönüm noktasıdır. Akp için de varlık-yokluk meselesidir, Türkiye'nin demokrasisi ve kuruluş değerleri için de varlık-yokluk meselesidir.
Çok kritik olayları yaşadığımız bir süreçten geçiyoruz. Gündem çok hızlı değişiyor. Neredeyse takip etmek bile imkansız oldu.
Akp bu defa alaşağı edilmezse bir daha asla alaşağı edilemeyecektir. Zira 2023 ten sonraki 5 yılın sonunda AKP'ye muhalefet edecek bir muhalefetin olacağı bile meçhul.

Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2148
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Ynt: CHP NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
« Yanıtla #7 : 09 Haziran 2021 »
Bence muhalefet çok tembel!
Bu gün Sedat Peker'den mi  öğrenecektik; yolsuzlukları, çökmeleri?
Halbuki meclisde görev yapan milletvekilleri, hazineden ciddi bir kaynak alan partiler; belgelerle hırsızlıkları, yolsuzlukları ,yanlışları ortaya çok önceden koymaları gerekmez mi?
Mehmet Agar'ın marinaya çöktüğü hatta Aslan İnşaatın Bodrum'da ciddi bir yatırım yaptığı, Alaettin Çakıcı'nın paravan firması  Çağdaş Holdingin neler yaptığını CHP'li Bodrum belediyesi bilmiyor mu?
Oysaki bütün bunları sokaktaki vatandaş bile bal gibi biliyor.
Ziraat Bankası bırak Demiröreni Next level adlı firmaya kredi veriyor, tahsil edemeyince Söğütözü'nde satılmayan yerlerle mahsuplaşıyor. Simit Sarayı diye uyduruk bir firmaya yurtdışında açtığı şubeler için verilen kredilerin üstüne bir bardak soğuk su içiliyor.
Bütün bunları kim ortaya çıkaracak?
Yoksa muhalefet bunları, Allah'ın ortaya çıkartmasını mı, bekliyor?
Sezer Baran Korkmaz kara parayı aklayan piyon bir zavallı.
Ocak 2021 de iş ayyuka çıkmış ancak ne CHP'den ne de İYİ Parti'den bir araştırma, soruşturma ve takip etme eylemi ve fikri yok!
Hırsızın, yolsuzun kendisini ifşa etmesini bekleyen bir muhalefetin, hem tembel, hem de işbirlikci olduğunu düşünüyorum.
Muhalefet her daim gerçeğin peşinde olmalı ve sergilediği siyasi becereileriyle kendini iktidara taşıyabilmelidir.
Görünen manzara CHP ve İYİ parti ülkeyi yönetmeye, yani iktidara, talip değiller gibi.
Akp'si, iktidarki varlığını, muhalefete borçludur.
Böyle muhalefet olduktan sonra akp'si 50 yıl daha iktidarda kalır.
Bence muhalefet, akp'sinin iktidarının devamı sağlamak şeklinde kurgulanmış/dizayn edilmiştir.
İnanın yanılmayı ve haksız çıkmayı çok istiyorum.

Ne Mutlu Türk doğup Türk gibi yaşayana!
Saygılarımla.
Çağrıbey.