Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: TÜRK-KAN - 12 Ekim 2015

Başlık: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: TÜRK-KAN - 12 Ekim 2015
Usta sanatçı Levent Kırca, yaşamını yitirdi. Bir süredir karaciğer kanseri için tedavi gören Levent Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü hastaneden gönderdiği mektuptaki son sözleri:

"Dik durun...Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşçakalın!" oldu

Merhum Levent Kırca'ya Yüce Allah'tan rahmet, muhterem ailesine ve sevenlerine de sabırlar dileriz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
Başlık: Ynt: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: Arula - 12 Ekim 2015
Türklük bilinci olan Vatansever bir insandı, daha özgür bir ülke olmamız için çabaladı durdu baskı gördü, ekonomik zorluk gördü az buçuk siyasi düşünce farklılıkları olsa da takdir edilesi bir insandır kimseye boyun eğmeden kahramanca vefat etmiştir.
En çok Demirel'i eleştirmiş buna rağmen Demirel kendisini Devlet sanatçısı ünvanını vermiştir, Tayyip ise geri almıştır :)
Ruhu şad olun.
Başlık: Ynt: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: TÜRK-KAN - 12 Ekim 2015
http://www.youtube.com/watch?v=P8zRnQPlabg
Başlık: Ynt: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: Tanrının Kırbacı - 12 Ekim 2015
Şimdi ki sanatçı müsveddeleri gibi yalaka değildi. Her zaman haksızlığa ve tayyip belasına dimdik duruşuyla Türk Halkı'nın kalbinde yer edinmeyi başarmıştır. Bize böyle cesur oyuncular lazımken, tek tek elimizde olanları da kaybediyoruz. Şimdi bakıyorum da hükümeti korkudan eleştirebilen hiçbir sanatçı yok. Hepsi korkuyor. Biz bu korkuyla fazla yaşayamayız.
Başlık: Ynt: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: Irkci10ur - 13 Ekim 2015
Muhalif duruşunu sevdiğim biriydi ancak bu elamanın sol düşünce yelpazesinde olduğunu biliyoruz. Milliyetçi etiketi de vermemek gerek. Kaldı ki çakma vatansever işçi partisini biliyoruz. Son zamanlarında orada, Aydınlık Gazetesinde ve Ulusal Kanal da yöneticlik yapıyordu.
Başlık: Ynt: Usta Sanatçı Levent Kırca vefat etti.
Gönderen: 4_hilal - 22 Ekim 2015
Sanat olarak geçmişte çok tasvip etmezdim, fakat siyasi skeçlerini de severek izlerdik.
Yeşilçam'dan mesela hatırladığım "Mavi Muammer" gibi tiplemeleri ile verilen mesajlar hiç bize göre diyemezdik.
Elbette Türkçü olmasını bekleyemeyiz. Türkçülük para kazandırmaz, menfaat getirmez, gönül işidir Türkçülük, aşktır hattı zatında.
Türk toplumunda hele hele akp döneminde fazlasıyla olumlu aydın portresi çizdi, bunu da Atatürk(çü) vurgulara borçlu diyebilirim.
Sanat dünyası bir Türk evladını daha kaybetti, başımız sağolsun.
Neredeyse onu Akp öldürdü diyesim geliyor içimden, mertçe dik durdu son senelerinde, takdir ettik.