Gönderen Konu: 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında Mücadele Edecek Milli Takım Kadrosu Belirlendi  (Okunma sayısı 14597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilteris7

  • Ziyaretçi
Anda,

Altintop kardes'ler bildigim kadariyla kürt; zaten tipleri'de onu söylüyor.

Gökhan Zan çingene'ye benziyor.

Ayhan Akman'in burnu hosuma gitmiyor, sanki Armenoïd.
Sizin söylediklerinizide göz önÜne alarak, gerisinin Türk oldugunu düsünüyorum. Özellikle çepni hemsehrim Nihat Kahveci.

Ümit Karan denen hanzo. O burun 100% Ermeni.

 Altıntop kardeşler Malatya Akçadağlı Alevi Türkmenler, yani kürt değiller.

 Gökhan Zan Hataylı..Nusayri Araplardan olabilir. Mezosefal kafa yapısıda onu gösteriyor.

 Ayhan Akman, Boşnak...

 Ümit Karan'ın etniğini bilmiyorum ama Alevi mezhebine mensup...

 Her tipi bozuk kişiyide(kendi bakış açına göre) Gayri Türk ilan etmek pek hoş değil. Neticede Anadolu'da özellikle kırsal kesimde akraba evliliği çok yaygındır. Bu tür evliliklerden doğan kişilerin fiziksel yapılarında bozukluk olabiliyor.(özellikle yeni kromozon eksikliği sebebiyle) 

 

ilteris6

  • Ziyaretçi
Servet Çetin sakatlığı dolayısıyla aday kadrodan çıkarılmış,yerine Emre Güngör davet edilmiş.Bu sakatlık gerçekten can sıktı.Tam da Servet formdayken,milli takıma fayda sağlayacakken sakatlandı.Stoper mevkisinde Gökhan Zan ve Emre Aşık'a çok iş düşecek.
Gökhan Gönül'ün de sakatlandığı ve 3 hafta oynayamayacağı söyleniyor.Bu da çok üzücü bir haber.Umarım Gökhan çabuk iyileşir ve takımdaki yerini alır.

ilteris8

  • Ziyaretçi
Kimileri kafalarına göre ırk tahlili yapmışlar. Türkçülüğün en büyük sorunlarından biriside işte budur. Ricâ ediyorum; her kafasına esen resimlere bakarak ırk tahlili yapmasın; çünkü bu tür itici yorumlar insanlarda Türkçülüğe karşı kötü bir önyargı oluşturmaktadır.

Ümit Karan'a gelince,benim hemşehrim sayılır. Berlin'de yetişmiş bir futbolcudur. Bildiğim kadarıyla ailesi Alevi Türkmen'dir; ama bunu kesin olarak bilmiyorum. Sadece duyumlarıma göre söylüyorum.

Esen olsun...

Çevrimdışı Mete Saltuk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 147
Açıkçası kadro beni tatmin etmedi. Mehmet Yıldız, Mehmet Topuz, Aykut Erçetin, Ümit Karan, İbrahim Toraman gibi bu sene Turkcell Süper Lig'de başarılı maçlar çıkaran isimler kadroda yok. Sonra bu kadroda kaptan kim olacak. Rüştü büyük bir ihtimalle yedek olacak. Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci'ye kaptanlığı bırakmaz. Her an kırmızı kart görebilecek Emre, kendisine hakim olamazken, takımı nasıl yönlendirecek? Alevi-sünniliği beni ilgilendirmez, kökenini de bilmiyorum ama sadece kaptanlık için, Ümit Karan bu takıma şarttı kanımca. O da Galatasaray'dan kalan hesabından dolayı, Fatih Terim'in çalıştırdığı takımda kolay kolay oynayamaz diye düşünüyorum. Saygılarımla

Çevrimdışı Altay-Turan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 150
  • Last Seljuk
Ümit Karan'a gelince,benim hemşehrim sayılır. Berlin'de yetişmiş bir futbolcudur. Bildiğim kadarıyla ailesi Alevi Türkmen'dir; ama bunu kesin olarak bilmiyorum. Sadece duyumlarıma göre söylüyorum.


Anda,
Siniflandirma, memlekete göre olmaz diye düsünüyorum.
Sokakta karsilassam, kürt sanirim Ümit Karan'i. Tip'i son derece ermeni'yi andiriyor; ermeni baska türlü nasil oluyorku zaten. Ermeninin burnu orantisiz bir sekilde uzun ve çirkin olur. Kat'iyen Türk'lerin burnu öyle Patlican dolmasi gibi olmaz.

Kanimca kesinlikle Türk'e benzemiyor. Bu herif gidip "Ben Türküm" derse, hiç Türk görmemis adamlara, insanlar bizi Pakistanli, Meksikali yada Farsi sanir.

Ümit'in kusurlari birden fazla:
- kapkara saçlar ve gözler (tipik Rum ve Ermeni özelligi)
- Fazla uzun burun
- kökte kara ten (üstelik Berlin'de yasayip büyümüs, acaba ömrünü çorak bir iklimde geçirseydi neye benzerdi ?).

Fikrim, böyle Türk olmaz.  

Türk'ler Sibirya-Mogolistan-Kazakistan'dan geldik; Kuzey Hindistan'dan degil. Dolayisiyla, Ilhan Mansiz ve Ilber Ortayli Türk'türler, Ümit Karan ve Selçuk Sahin gibiler kesinlikle Türk olamazlar.

Saygilar, TTK.
Swords shine, Wolves guide,
Our horses were our brothers.
We destroyed together legions of Rome
We invaded Anatolia, we called it home

Our Culture is nature,
Our Religion is Sky.

ilteris8

  • Ziyaretçi
Altay-Turan;

Resimden analiz yapılmaması gerektiğini kaç kere söylememiz gerekecek? Ben sana binlerce Iraklı Türkmen kardeşimizi gösteririm, sen onlara da kürt dersin. Resimden ırk tahlili yapılmaz. Altıntop kardeşlere de kürt demişsin, halbuki Altıntop kardeşler Türk'tür. Tipi benzemiyor diye atalım mı onları Türklükten?

Eğer sırf resimlere bakarak ırk tahlili yapacaksak, ilk önce Türkmenistan'ı, sonra ise Türkiye'yi gezmiş olan bir turiste, bırakın iki milletinde Oğuz soylu olduğunu kanıtlamayı, iki milletinde Türk olduğunu bile iddia edemeyiz. Hatta ve hatta; sizin teorinize göre o kişi Türkiye'de Türkmen olmadığını iddia eder.

Türkçüler aklı başında ve aydın kişilerdir. Kendimizi basitleştirmenin bir manası yok.

Son olarak; kimse emin olmadığı kişinin ırkı hakkında yorum yapmasın(bundan sonra daha sert uyarı yapacağımızı da göz önünde bulundurunuz.).

Esen olsun.

ilteris6

  • Ziyaretçi
Altay-Turan; antropologvari yorumları bırakınız lütfen.Kimsenin tipine bakarak ırkı kolay kolay anlaşılmaz.Tamam Selçuk Şahin kürt ama Ümit Karan'ın tipine bakarak Türk olmadığını iddia edemezsiniz.

Çevrimdışı Altay-Turan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 150
  • Last Seljuk
Anda'lar,

Isteginiz dogrultuda haraket edecegim.
Kusur gördüyseniz, affola  :wink:.

TTK
 :turan:
Swords shine, Wolves guide,
Our horses were our brothers.
We destroyed together legions of Rome
We invaded Anatolia, we called it home

Our Culture is nature,
Our Religion is Sky.

Çevrimdışı kurtkaya_07

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Mehmet Aurelio ve Collin Kazım isimli zencilerinden Türk milli takımında bulunmasından büyük rahatsızlık duyuyorum.Eurovisionda ermenilere 10 puan verilen bir ortamda bu tercihlere fazla şaşmamak lazım.
Kinimiz dinimizdir.

ilteris6

  • Ziyaretçi
Gökhan Gönül sakatlığı nedeniyle , Halil Altıntop,İbrahim Kaş ve Yıldıray BaşTürk de teknik direktör Fatih Terim'in kararıyla kadrodan çıkarıldı.
Gökhan gibi kaliteli bir oyuncudan yoksun olduğumuz için çok üzgünüm.Halil Altıntop ve İbrahim Kaş'ın kadrodan çıkarılması bence doğru karar.Terim Kaş'ın yerine Emre Güngör'ü , Halil'in yerine de Mevlüt'ü tercih etti.Bu karara saygı duyarım.
Ancak Yıldıray BaşTürk gibi ilk 11 de oynaması gereken değerli bir futbolcunun böyle önemli bir turnuvaya götürülmemesi skandaldır.