Gönderen Konu: SURİYE TÜRKLERİ  (Okunma sayısı 4060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
SURİYE TÜRKLERİ
« : 18 Aralık 2012 »
Suriye Türkleri!

En az bin yıldan beri bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizdir.
Son yüzyılı saymazsak, 900 yıldan bu yana,
Mesela,
Mısır’ın Türk soylu valisi Tolun oğlu Ahmet Bey 877 yıldır Suriye’nin de valisidir.
1069 yılından itibaren Atsız Bey yönetiminde Suriye Selçuklu devleti...
1250 yılından itibaren Mısır Memluklu Devleti...
1516 yılından 1918 yılına kadar da Osmanlı Devleti Suriye Türklüğü’nün devletleri olmuştur.
***
Dahası,
Suriye’de Türkler’den başka,
Türk Sümerler,
Asurlular,
Makedonyalılar,
Romalılar,
Ve Hunlar devletler kurmuşlardır.
Ancak gelin görün ki,
Sayıları takriben 4 milyonu bulan Suriye Türkleri,
Yıllardır Arap Baas Partisi tarafından her türlü haksızlığa maruz kalıp,
Anayasal, kültürel haklarından yoksun bırakılarak,
Ana dillerinde okuma,
Eğitim yapma,
Kitap, gazete, dergi yayınlayamamanın yanı sıra,
Türkçe bir Televizyon,
Radyo evi,
Ve internet sitesi kurmaları bile yasaklanmıştır.
***
Bugün gelinen nokta itibarıyla,
Suriye’de yaşanan iç savaş maalesef Suriyeli Türkleri yine fazlasıyla mağdur etmiştir.
Özellikle Hama-Humus bölgesi ve Halep çevresinde olmak üzere yaklaşık 500 soydaşımız katledilmiştir.
Boşaltılan birçok köyün yanı sıra yaklaşık 40.000 kişi Türkiye ve çevre ülkelere sığınmıştır.
Bu gün ülkemizde Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa olmak üzere yirmi bine yakın Suriye Türkmen’i kamplarda yaşamaktadır.
İşte Suriye Türkleri’nin varlığını,
Sorunlarını,
Gelecek taleplerini Türkiye ve Dünya kamuoyuna duyurmak için,
Bugün İstanbul’da toplanıyorlar.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,
Sığınmacı Suriyeli Türkler ve Türkmen yetkililerin hazır bulunacağı bu toplantı her açıdan çok önemli!
İnşallah hayırlara vesile olur.

Metin Özkan

http://www.gunes.com/2012/12/15/yazar/3506/metin_ozkan/suriye_turkleri_.html


Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2012 »
 Ahmet Davidoglunun toplantisi hayirlara vesile olmaz ! Irak parcalanirken Türkmenler nasil ihanete ugradiysa , aynisi Suriye icinde gecerli ! Iktidar ABD nin attigi kemige kanaat getirdigi sürece degisen birsey olmaz !
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #2 : 18 Aralık 2012 »
Sevindirici olan taraf Suriye Türkmenleri kendi silahli güclerini kurdular. Irak Türkmenleri gibi kendi iclerinde firkalara bölünüp kolay lokma olmayacaklarini dosta düsmana gösteriyorlar. Tanri yardimcilari olsun.

Çevrimdışı Yüzbaşı Sançar

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 246
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2012 »
Sevindirici olan taraf Suriye Türkmenleri kendi silahli güclerini kurdular. Irak Türkmenleri gibi kendi iclerinde firkalara bölünüp kolay lokma olmayacaklarini dosta düsmana gösteriyorlar. Tanri yardimcilari olsun.
Karatekin kandaşımızın da dediği gibi şu an itibariyle Suriye Türkmenleri yekvücut hareket ediyorlar. Çok şükür şimdiye kadar aralarına kayda değer ayrılık, gayrılık girmedi. Ama motun yabgu kandaşın endişelerini de dikkate almak gerektiği inancındayım. Atalarımız "itin buladığı helvadan kemik çıkar" demişler. Aynen bu atasözümüz gibi Ahmet Deyvitoğlu'nun el attığı işten Türk'e ve Türklüğe hayırlı bir şonuç çıkmaz endişesini taşıyorum. Adam sözde Türk dışişleri bakanı ama  gerçekteyse abd'nin ortadoğu dizaynıyla görevli diplomatı gibi çalışıyor.
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Yüzbaşı Sançar Uçmağa varalı on üç yüz yıldan çok oldu. Onun düştüğü meçhul yerde, ay ışıklı yaz gecelerinde hâlâ ıztıraplı kahkahalar ve şeref ilahileri işitilir. Bu ilahiler rüzgârın çıkardığı sestir. Onu herkes işitir. Fakat o ıztıraplı kahkahaları herkes duyamaz. Onun yankılarını uzak, yakın ellerden, ancak içinde Tanrı Dağı’nın odu yanan gönüller sezer. Bu ıztıraplı kahkahalar Yüzbaşı Sançar’ın soyu, onun düştüğü yerde zafer töreni yapıncaya kadar yıllarca, belki yüzyıllarca sürüp gidecek…

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2012 »
Suriye Türkmenleri tabiki etkin olurlar! Devletin proje geregi biran önce parcalanmasi icin , albizin bile ittifakina ihtiyaclari var . El kaideye destek veren proje mimari , Türkmenlere niye vermesin ? Muhtemel Arap k.rt savasinda , bizi silahlandirin kendimizi savunalim diye feryat eden Irak Türkmenlerinin sesini duyan varmi ? Yoksa Irak Türkmenleri Suriye Türkmenlerinden daha az Türk degil . Tek sansssizliklari petrol bölgelerinde ikamet etmeleri . Bu bölgeyide abd nin krtlerle kontrol etmek istemesi . O yüzden Arap Krt abd kusatmasi altinda yasamak zorundalar . Ismi lazim degil , bir muhalefet partisi baskanimizin ziyaretine bile izin vermediler . Bu bile tek basina Irak Türkmenlerinin nasil bir baski ve kusatma altinda oldugunu anlatmaya yeter . T.T.K.
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Antepli Bozkurt

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 540
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2012 »
Suriye Türklerinin kendi silahlı birliklerini kurması çok sevindirici durumdur. Irakdaki durum Motun andamın belirttiği gibi ordaki soydaşlar feryat ediyorlar 3. sınıf muamele görüyorlar daha önceleri Kerkük Türk hakimiyetinde olmasına karşın bilinçli kürt göçü ile şehrin nufus dengesi iyice bozulmuştur

Abd Irakda güçlü bir Türk oluşumu istemez, çünkü pkk ve kürt planına ters bişeydir,  onun için Türkleri arka plana atıp barzaniye  her türlü desteği verdiler oda bu sayede kuzeyin hakimi zannediyor kendisini! şimdilik, ilerde neler olur bilinmez.

KaraTekin

  • Ziyaretçi
Ynt: SURİYE TÜRKLERİ
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2012 »
Aslinda evdeki hesap carsiya uymadi. Olaylarin ilk patlak verdigi günlerde basta ABD olmak üzere Avrupa, Israil ve AKP muhalifleri desteklerken ummadiklari bir hesapla asiri dinci guruplarin ve Suriye Türkmenlerinin etkin olmaya baslamalari ile bu desteklerini cekmeye basladilar. Ilkbaslarda ismini saydigim bu devletlerin hesabinda Suriye´nin Kuzeyinde ayni Irak da oldugu gibi bagimsiz bir kürt devletinin kurulmasi öngörülüyordu lakin evdeki hesap carsiya uymadi ve hic hesaba katmadiklari Türkmenler etkin olmaya basladilar. Nitekim Paris te düzenlenecek muhalif organizasyonuna Fransa kesin sekilde Türkmenlerin katilmasini istemedigini acik acik belirtmistir.

Katar, Arabistan ve Türkiye gibi ülkelerden giden yardimlarin daha cok selefist, el-kaide gibi dinci guruplara gittigini düsünüyorum, Suriye Türkmenlerinin sanal ag üzerinde kurduklari sitelerinden ögrendigimiz kadariyla ayni Irak Türkmenlerinde oldugu gibi Türkiye´nin kendilerine sahip cikmamasindan sikayetciler. Aslinda Suriyedeki ic savasta en büyük zarari ve zulmü görenler Türkmenler, vedikleri kayip simdiden 9 bini gecmis durumda. Tehcir kirintisi Suriye ermenilerinn, dürzilerin, hiristiyanlarin, kürtlerin Esad gücleri ile birlikte özellikle Lazkiye ve Halepte Türkmenlere yaptiklari katliamlari Türkmenlerin kendileri söylüyor. Sanildigi gibi Türkiye´den Suriye Türkmenlerine silah yardimi falan gitmiyor öyle olsaydi Türkmen haber sitelerinde kimsenin kendilerine yardim etmediginden sikayetci olmazlardi. Asil yardimi basta Rusya, Iran ve Cin olmak üzere dis ülkelerden kimlerin aldigini sanirim söylemeye gerek yoktur. Velhasil Türkmenler kendi imkanlari ile kimseden yardim almadan Esad rejimi ve onun köpegi PYD´li kürtlere, ermenilere karsida mücadele vermektedirler.