Gönderen Konu: YİNE BİRİLERİ SİZİ KANDIRMIŞ  (Okunma sayısı 1602 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adil ÖZTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 83
YİNE BİRİLERİ SİZİ KANDIRMIŞ

AKP Milletvekili Sn. Mahir Ünal ‘’Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatımızı, alfabenizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir. Bu gün konuştuğumuz Türkçe’yle düşünce üretemeyiz’’ diye aklınca Cumhuriyete ve kazanımlarına saldırmaktadır.
Sn. Mahir Efendi daha önce Fethullah Gülen’in sizleri kandırdığı gibi yine birileri sizi kandırmış. O çok övdüğünüz Osmanlı döneminde II Meşrutiyette başlamış sizin lügatınızı değiştirme faaliyetleri. Milaslı İsmail Hakkı bey inde aralarında bulunduğu ‘’Yeni Yazı Öğrenme Derneği’’ kurularak Arapça’dan kurtularak Latin harflerine geçmeye çalışılmıştır.
Ayrıca sizin beğenmediğiniz Türkçe için (12 mayıs 1862) tarihinde Münif Paşa yaptığı konuşmasında ‘’Hareke kullanılmadığı için Türkçe bir kelimenin bir çok şekilde okunabildiğini, bu mahzurun ortadan kaldırılabilmesi için Arapçadaki harekelerin kullanılmasının da bir çözüm olmayacağını’’ ifade etmiştir.
Osmanlı’dan Cumhuriyete geçilirken resmi kayıtlara göre (100) erkekten (93’ü, her (1000) kadından (996)’sı okuma yazma bilmiyordu. (40) bin köyün (35) binin de okul yoktu. Madem Osmanlıca denen uydurmaca alfabe iyiydi, neden halkı cahil bıraktılar. Haydi halkı cahil bıraktılar da Osmanlı aydınları neden ‘’Bu alfabe milleti cahil bırakıyor, alfabeyi değiştirelim’’ diye (200) yıla yakın Osmanlı döneminde Osmanlı aydınları, Osmanlıcayı tartıştılar.
Sn. Mahir Ünal bey, Milletvekili olmanızın dokunulmazlığı ve hele ki tek parti iktidarı avantajı ile Türk Milletinin kanıyla, Canıyla kurduğu Cumhuriyete ve değerlerine böyle yalan, yanlış bilgilerle saldıramazsınız. Bu gün bu yalanlarınız, belki size bir - iki oy kazandırabilir lakin ilerde bunun vebalini ve bedelini önce vijdanlarda, sonra kanun önünde ödersiniz.
İktidar partisi olarak sizlerin görevi sizleri o makamlara getiren Cumhuriyetle uğraşmak değil, yüksek enflasyonla mücadele etmektir.
Arapça isteyen Urban'a gitsin,
Acemce isteyen İran'a gitsin, Frengiler Frengistan'a gitsin.
Ki biz Türk'üz, bize Türkçe gerek
[Kemalpaşazade Said Bey]

Yaşasın Cumhuriyet!...
Ne Mutlu Türküm Diyene!..

Adil ÖZTÜRK
Adil ÖZTÜRK