Gönderen Konu: Cengiz Han Kök-Türktür.  (Okunma sayısı 2232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sencer Atmaca

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 102
Cengiz Han Kök-Türktür.
« : 06 Haziran 2016 »
Milli şuurun ve ilmi tarihçiligin hala geregince gelişememesi din'i taassubun ,ruh'lara hükmetmesi Türk tarihi ve güzelligini yağmalamaktadır.Yağmalanan tarihin peşinden giden birçok Türk milliyetçisi vardır ki tarihin gerçekligi arasında  gidip gelmektedir.Asya ve Avrupalı tarihçilerce Türk tarihi ,tahrip edilmektedir.Fırsatımız oldukça , elimizden geldigi kadar  bütün tarihi kaynakları gözden geçirerek , gerçek tarihimizi bulmaya çalışıyoruz.

Makaleyi ele almadan önce şunu belirtmek isterim ki Tarihte böyleydi , gelecekte'de böyle olacaktır.Tarihe damga vurmuş , tarihin akışını degiştirmiş büyük şahsiyetlerin Soy kütüğü belirtilsede , Mensubu oldugu boy'u belirtilmez.Birçok tarihçi'in araştırıp içinden çıkamadıgı Cengiz  han Türk'mü , moğol'mudur tartışmasına son vererek araştırabilen ve düşünebilen Türkçüler olarak Cengiz han Türk'tür diyoruz.

Cengiz Han Mogolistan Onon nehri kıyılarında  konar göçer hayat yaşayan küçük bir kabileye mensuptur. Rivayete göre  elinde bir kan pıhtısıyla doğmuştur ki bu da kabilenin ileri gelenleri tarafından savaşçı ve muzaffer bir şahsiyet olacağına yorulmuştur.Kabilenin lideri olan Yesügey tarafından Temüjin (Türkçe Timuçin) İsmi verilmiştir.

Henüz 16 yaşınndayken, görücü usülü evliliğine göre babası Yeşügey, Temuçin'i eşi Börte'nin Onkırat kabilesinden olan ailesine verdi. Burada evlilik yaşı olan, 12 yaşına gelene kadar Deiseçen'e; evin reisine hizmet etti.Babası Tatarlar tarafından zehirlenmişti. Bunun sebebi de onlara karşı yaptığı seferler ve saldırılardı. Bu sayede Temuçin kabilenin reisi olmuştu, ancak kabilenin üyeleri küçük bir çocuğun liderliğini kabul etmediler ve Temuçin'i ve ailesini terkettiler.Devam eden yıllarda, Temuçin ve ailesi doğada göçebe hayatı yaşadı. Ağaçlardaki meyvalardan ve doğadaki hayvanları avlayarak yaşıyorlardı. Bir seferinde de, Temuçin üvey kardeşi Bekter'i avladıkları hayvanı bölüşürken anlaşamadığı için öldürdü. Annesi karşı çıksa da, öldürmek üzerine hiç bir zaman pişmanlık göstermedi. Bu olay ayrıca onu ailenin reisi yapmıştı. 1182'deki başka bir olayda da, eski kabilesi tarafından saldırıya uğramış ve esir düşmüştü. Tayiçyutlar'a esir düştüğünde, gelecekte generallerinden biri olacak Çilayun'un yardımı ile kaçtı. Annesi Helin Temuçin'e hayatta kalabilmesi için bir çok ders verdi. Moğolistan'ın politikasından, diğer kabilelerle ittifak kurmaya, ve zor tabiat koşullarına kadar. Bu gelecekte Temuçin'in anlayışını da bir şekle soktu.

Gün geçtikçe güçlenen Temuçin düşmanları'na Naymanlar, merkitler , tatarlar , uygurlar ve kerait'lere diz çöktürüp kendi saflarına  çekmiş her boy üyeleri Cengiz Ata'ya baglılık yemini etmişti.Hakimiyet ve insanların kanunlarına uygulaması için bir anayasa da yazıldı, bunun ismi Yasa idi ve halk arasında Yasak olarak biliniyordu. Bu kanunlarda halkın ve savaşçıların saldırılardan pay alacağı da yazıyordu, ancak gizli bir yasa olduğu için tamamı bilinmiyordu ve hiç bir zaman bir kopyasını yaratmadı. Cengiz yasa'sı tek'ti.Gök-Tengri buyruguydu .O Tengrikut'tu.

Moğol tabirini tarihe tanıtan Çengiz Han olmuştu. Kendisinden önce Moğollar’a ne dendiği tam olarak belli değildir.  Moğol İmparatorluğu'nu (1206-1294) kurmuştu.Kağan olmadan önce; Doğu Asya ve Orta Asya'daki birçok göçebe topluluğu yenmiş ya da birleştirmiş ve onları Moğol sosyal kimliğine taşımıştı. Çin, Moğolistan, Kore, Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Macaristan, Polonya, Tacikistan, Afganistan, Türkmenistan, Moldova ve Kuveyt'in neredeyse tamamını ele geçirmiş ele geçiremedigi  Hindistan ,Sıbistan ve Bulgarista'nı yağmalamıştı.

Moğollar'ın Gizli Tarihi'' adlı eski eser, Cengiz Han'ın soyu hakkında şunları söyler: ''Cengiz Han'ın kökeni, yücelerdeki göğün takdiri ile doğmuş ''Börteçine (Gökkurt, Bozkurt) idi.Şa-To adı verilen Türkler'e dayanır ki bu Türkler, Kök-Türkler'in devamıydı .Kabilesi konar göçer hayat yaşadıgı için Mogolca ve Türkçe'yi Anadili gibi konuşurdu.

Çengiz’in ailesi eski Türk devlet geleneğine uygun olarak Moğollardan bir kısmı üzerinde beylik eden bir Hanedanı kolu idi. Bu hanedanda Türk geleneklerinin devam etmekte olduğu Çengiz’in oğullarından Çağatay ve Ögedey’in adlarından  ve Babasının koydugu yasa'lardan anlaşılmaktadır. Çağa ve Öge bilindiği üzere, Türkçe kelimelerdir.

Makale'yi ele alır iken belirttik.Tarihin akışını degiştiren büyük şahsiyetlerin  soy'u belirtilir Mensubu oldugu belirtilmez ..

Tengri Biz Menen

  :asker: :prbay :asker:

Bütün yazılarımın, fikirlerimin ve yaptıklarımın sorumluluğunu üzerime almaktan bir an bile çekinmem.. Fikir ve kanaatlerimde samimiyim.. Olayların pundunu bularak yaşamadım.. Esen rüzgara göre dönmedim... Yalnızlıktan korkmadım..Namert köprüsünden geçmemek için selde boğulmayı tercih ettim..