Gönderen Konu: Kalemimin yazmasına Müsade edildigi için teşekkür ederim.Son iletimdir.TTK  (Okunma sayısı 1724 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sencer Atmaca

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 102
Kürtler ne istiyor?
Ayrı bir devlet mi istiyorlar? Özerklik mi istiyorlar?
Ayrı devlet istiyorlar fakat şuursuzca batıya göç edip, buralarda ev arsa alıyor, işyeri açıyor yatırım yapıyorlar. Hiçbiri, hayalini kurduğu kürdistan’ın düşlerindeki şehirlerinden birisinde yaşamıyor, tatil için bile olsun oralara gitmiyor. Kürdistan diye bir devlet kurulmuş olsa bile, onlar Türkiye’de kalacak olan şehirleri tercih ediyorlar. Doğuda bir kürt devleti olsun fakat kürtler Türkiye’ye de istediği gibi girip çıksın, mal mülk edinsin, dilediği gibi girip çıksın istiyorlar.
Farz edelim ki o devlet kuruldu. Türkler batıda bir tane olsun kürt bırakacak mı? Evini işini elinden alıp kafasını koparmayacak mı?
Evet yapacak. Ki bunda da sonuna kadar haklıdır.
Hem Türk toprağını parçalayacak, hem de o topraklarda istediğiniz gibi at koşturacaksınız. Böyle bir olasılığı düşünmek bile yersizdir.
Örneğin Hakkarili bir kürt, eğitim, iş vs. sebeplerle batıya geldiği zaman, can güvenliğinden hiçbir endişe duymuyor. Böyle bir endişesi olmadığı için Türkiye’nin dört bir yanına gidiyor yerleşiyor geziyor. Ancak batıda yaşayan herhangi bir Türk, zorunlu hizmet vs. nedenlerle doğuya gittiği zaman ailesiyle vedalaşıyor. Çünkü can güvenliği yok, çünkü öldürüyorlar.
Kürtler batıda rahatça dolaşırken, Türkler kürtlerin yoğun olduğu illere can güvenliği olmadığı için gidemiyor. Sonra kalkıp kardeşlik nutukları atıyorlar. Bu ikiyüzlülüktür.
Ve yine örneğin; kürdün birisi İstanbul’da, Ankara’da Aydın’da vs. yerlerde dükkan açıp ismini heval beritan baran havin gibi kürt isimleri koyup, rahatça esnaflık yapıyor. Büyük kısmı buradan kazandığı parayı terör örgütüne aktarıyor. Bunun tam tersini düşünelim. Şırnak’ta, Gökbörü, Göktürk, Turan, İlteriş gibi isimlerle dükkan açtığınızı farz edin. Edemezsiniz. Sivil giden vatandaşları bile öldüren mahlukların, dükkan açmaya izin vereceğini düşünmek aptallıktır. Televizyonda gazetede kürt seviciliği yapan entel soytarı takımının hiçbiri ömründe bir kürtle karşılaşmamıştır. Ola ki kırmızı ışıkta yol kenarında görmüş olsun, kafasını çevirir.
Buradan çıkacak sonuç şudur ki, kardeşlik falan yoktur. Kürtlerin en çok kullandığı kelime “barış” olmasına rağmen, bu tanıma en uzak olan da yine kürtlerdir. Elinde keleşle sokaklarda dolaşan, askeri polisi öğretmeni katleden güruhun barışla nasıl bir bağı olabilir?
Okulları yakıyorlar, otobüsleri yakıyorlar, şantiyeleri, iş makinelerini yakıyorlar ve sonra barıştan bahsediyorlar. Bunlar zannediyor ki; her haltı yaptıktan sonra eğer “barış kardeşlik hak hukuk” dersek, üzerimize kimse suç atamaz, aklanırız diye düşünüyorlar.
Suçlu biz miyiz?
Yoksa kürtler çok mu akıllı? Ekmeğini yediği devlete, üstünde barındığı toprağa, altında durduğu bayrağa, kendisini yüzlerce yıldır himaye eden millete ihanet edip, karşılığında ödül mü bekliyor?
İyi kürtler de var mı?
Kürt ırkçısı olan HDP’nin, henüz pkk’ya “terör örgütü” demediği, mitinglerinde boy boy Öcalan posterlerinin olduğu, atacağı her adımda bir İmralı bir Kandil’e sorduğu, parti liderlerinin her fırsatta “Öcalan bizim liderimiz dediği” bir ortamda iyi kürtler var mı gerçekten?
Sokaktaki herhangi bir insan pkk’ya Öcalan’a küfredince, bunu duyan kürdün içi nefretle dolmuyor mu sanıyorsunuz?
“Ben ayrı devlet istemiyorum, hepimiz kardeşiz” diyen kürdün, sohbetin ilerleyen dakikalarında ” ama okullarda kürtçe de okutulsa, anayasada kürt tanımı da yer alsa, belediyelerimizin daha fazla yetkisi olsa iyi olur” dediği bir ortamda gerçekten iyi kürtler de var mı?
Hemen her kürdün aile veya akraba çevresinden dağa çıkmış gebermiş veya bir süre sonra geberecek olan birileri mutlaka var. Devlete kurşun sıkan soysuza üzülen, onun için endişe duyan, ölmemesi için dua eden, amacına ulaşmasını içten içe dileyenlerin olduğu bir ortamda gerçekten iyi kürtler de var mı?
Kimse ona sormadığı halde, gerek olmadığı durumlarda bile “ben kürdüm” diye üstüne basa basa söyleyen yığınların olduğu bir ortamda iyi kürtler de var mı?

Varmıdır sizce ! Yoktur bence.

Tengri Biz Menen.

 :asker: :prbay :asker:
Bütün yazılarımın, fikirlerimin ve yaptıklarımın sorumluluğunu üzerime almaktan bir an bile çekinmem.. Fikir ve kanaatlerimde samimiyim.. Olayların pundunu bularak yaşamadım.. Esen rüzgara göre dönmedim... Yalnızlıktan korkmadım..Namert köprüsünden geçmemek için selde boğulmayı tercih ettim..