GENEL KONULAR OTAĞI > GÜNCEL

AZERBAYCAN 20 YANVAR(OCAK) 1990

(1/5) > >>

TÜRK-KAN:


 20 Ocak 1990 asıl adıyla 20 Yanvar(Ocak), Azerbaycan'ın ve Azerbaycan Türklerinin, aziz soydaşlarımızın; bağımsızlığa giden yolda çektiği nice sıkıntılı ve acı donlu günlerden sadece birisidir.

 Ermenilerin Karabağ'daki katliamlarına ve bunlara karşı hiçbir önlem almayan Kızıl Emperyalizm; bu durumu protesto eden Azerbaycan Türklerini hedef aldı.

  Dağılmaya başlayan Demirperde İmparatorluğu, hürriyet ve adalet isteyen milyonlarca Azerbaycan Türk'ünün bu arzusunu şiddet ile bastıracağını umarak Sovyet Ordusu'nu 19 Ocağı 20 Ocağa bağlayan gece Bakü'ye gönderdi.

 Yüzlerce Azerbaycan Türkü, bu alçakça saldırıda şehit edildi, yaralandı. 

 Azerbaycan'ın yiğit evladı Merhum Mehmet Emin Resulzade, bir sözünde şöyle buyurmuştu:"Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez!" Hakikaten hürriyet ateşi alevlenen ve Merhum Ebülfeyz Elçibey liderliğinde tek bayrak altında birleşen Azerbaycan Türklüğü, istiklalini kazandı.

 

 20 Yanvar'da işgalcilere direnerek şehit düşen tüm Azerbaycanlı soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Onlar hem Azerbaycan'ın hem de tüm Türk Dünyası'nın aziz şehitleridirler. Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun.

 BİR MİLLET! İKİ DEVLET !



 TTK



 



   
 

TÜRK-KAN:
20 Ocak 1990 Azerbaycan'ın Bağımsızlık Destanı

http://www.youtube.com/watch?v=RlcqGXEfbIU

Borokhul Noyan:
 20 Yanvar Şehitleri ölümsüzdür !


 Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun.


 BİR MİLLET, İKİ DEVLET !


 YAŞASIN AZERBAYCAN ! YAŞASIN AZERBAYCAN TÜRKLÜĞÜ !


 TTK

İL TEGİN:
 Bağımsızlık uğrunda can vermekten çekinmeyip 20 Ocak 1990'da şehit düşen tüm Azerbaycanlı soydaşlarımızı rahmet anıyoruz. Aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun.
 TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
 
 
 

Böri:
"Barışçı" bir kişi olarak Dünya kamuoyuna lanse edilen Gorbaçov, bir tek Azerbaycan'a silahlı müdahalede bulunmuştur.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git