Gönderen Konu: 100 YIL ÖNCE BAŞLAYAN SAVAŞIMIZ 19 MAYIS  (Okunma sayısı 3858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adil ÖZTÜRK

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 83
100 YIL ÖNCE BAŞLAYAN SAVAŞIMIZ 19 MAYIS
Yüz yıl önce (19 Mayıs 1919’da) Samsun limanına doğan farklı bir güneşti. Yüzyıllar önce atası Kürşad’ın (40 çerisi ile) Çin sarayını basması gibi O da Türk yurduna göz dikenlerin karargahlarını basmaya gelmişti, ABD basını O ve arkadaşlarına ‘’Çılgın Türkler’’  derken bazı hainler de Onun için idam fermanı çıkartıyordu.  O bir Bozkurt’tu, O yüzyılda bir görünen Gökbörüydü, O Mustafa Kemal’di. Türk Milletinin önünde Başbuğ oldu; Türk milletine kimliğini, Özgürlüğünü kazandırmak için savaştı. Ümmet denilerek hafızası silinmiş on binlerce yıllık mazisi olan Türk milletinin, çürümeye terk edilmiş çınarın köklerinden vermiş sürgünüydü, Türk milletinin öz kimliğini tekrar hatırlamaya başlamasıydı. Silahlı düşmanı savaştı ve kovdu. Silahsız, sinsi düşmanlar ise içimizde kalmıştı, bizim gibi görünüyorlardı ama bizden değillerdi ve hala o sinsi düşmanlar ile savaşımız devam ediyor. Kimlik savaşımız, dil savaşımız, kültür savaşımız, ekonomik savaşımız hala devam etmekte.
Bir arkadaşım anlatmıştı:
‘’Yıl 1972, Orta sondayım. Büyük dedemin (Başbuğ Atatürk’ün askeri) öğle sofrasındayız aylardan mayıs. Nereden geldiyse aklıma
-   ‘’Dede, Atatürk'ü Samsun’a padişah yollamış para vermiş rütbe vermiş git vatanı devleti milleti kurtar diyerek bir sandık saf altınla gizlice Samsun’a çıkarmış’’ dedim.
Dedem hiç yüzüme bakmadan önüne bakıp eli titremeye yüzü değişmeye morarmaya başladı.
Tek cümle,
-   ‘’Kalk siktir git bir daha bu sofraya oturma, bilmesem Rum dölü derdim!...’’
Sonra yıllarca özür diledim. Özür dilerken dedem,
-   ‘’ Anıtkabir’e git komutanımdan özür dile’’ dedi.
İlk 19 Mayıs günü Ankara’ya gidip Anıtkabir’de manevi huzurunda Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ten özür diledim.
19 Mayıs’ın sırrı benim için bu.’’
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türk kimliğine dil uzatanlara arkadaşımın dedesi gibi ‘’ – Kalk siktir git Rum dölümüsün, Ermeni dölümüsün, İngiliz dölümüsün, Fransız dölümüsün, Arap dölümüsün nesin ?’’ diye kovmadığımız sürece,  hainleri baştacı yaptığımız sürece (19 Mayıs 1919’da) başlayan savaşımız devam eder gider.
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..
Adil ÖZTÜRK
Adil ÖZTÜRK

Çevrimdışı KUTSALLAR

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: 100 YIL ÖNCE BAŞLAYAN SAVAŞIMIZ 19 MAYIS
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2019 »
Malum bi kesim o kadar çok inanıyorki kimi yalanlara
Matikle yıkanmış sanki beyinleri , yaxık çok yazık !