Gönderen Konu: Fethi Tevetoglu kimdir.  (Okunma sayısı 5570 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı altinorda

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 23
Fethi Tevetoglu kimdir.
« : 07 Şubat 2008 »
Esenlikler irkdaslar.Fethi Tevetoglu hakkinda detaylica malumatiniz var midir.Benim Fethi Tevetoglu ile ilgili tek bildigim Irkci-Turanci davadan haksizca hukum giyen;komunizme karsi basariyla savas veren ve en onemlis de NE MUTLU TURK YARATILANA gibi irkimizin safligina hem manevi hem de manni planda isaret eden guzel bir vecizeyi buldugudur.Fakat Turkcu hareket icinde yeri nasil degerlendirilmektedir;bunu merak ediyorum.
NE MUTLU TURK YARATILANA.NE MUTLU TURK YARATILANA.
KEREM ASLIYA FERHAD SIRINE KURBANSA
BEN DE TURKLUGUME KURBANIM.
TURKLUGUME KURBAN OLMAK ICIN DOGMUSUM
INANMAK ICIN DOGMUSUM
IRKIMIN EN USTUN IRK OLDUGUNA

TURK TURKTEN BASKASINI TANIMAZ.
TURKUN TURKTEN BASKA DOSTU OLMAZ.
NE MUTLU TURK YARATILANA.
NE MUTLU TURK YARATILANA.

Çevrimdışı NTürk

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 158
Ynt: Fethi Tevetoglu kimdir.
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2008 »
Fethi Tevetoğlu ilk, orta ve lise eğitimini yurdun çeşitli vilayetlerinde yaptı. Daha sonra Askeri Tıbbıye'ye girdi. Mezuniyetinden sonra Gülhane Askeri Tıbbıye'ye tayin edildi. İhtisasını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak çocuk hastalılları uzmanı oldu. Bir süre sonra askerlik görevinden ayrıldı ve A.B.D'ye giderek Teksa ve Baylor Üniversitelerinde başasistan ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dönüşünde Samsun'a yerleşerek serbest hekimlik yapmaya başladı. Aynı yıl Demokrat Parti Samsun İl Başkanı oldu. 27 Mayıs ihtilalinden sonra Adalet Partisi Samsun teşkilatını kurarak il başkanı oldu ve aynı yıl Samsun'dan senatör seçildi. Bu görevde aralıksız 12 yıl kaldı.

Tevetoğlu, Dünya Antikomünist Teşkilatı'nın Orta Doğu ülkeleri temsilciliğini üstlenmiş, ölümüne kadar bütün yıllık kongrelere katılmıştır. Ayrıca Türk Ansiklopedisi yayın kurulu başkanlığı da yapmıştır. 1987'de yayıma başlayan "Yeni Orkun dergisine de çeşitli makaleler, dizi yazılar yazmış, son gününe kadar da derginin başyazarlığını yapmıştır. 27 Kasım 1989'da geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu uçmağa vardı.

Tevetoğlu İstanbul'da Askeri Tıbbıye öğrencisi iken Atsız'la tanışarak ona hayranlık duymuş ve en yakın dostlarından biri olmuştur. Daha Askeri Tıbbiye öğrencisi iken, bir arkadaşının adına aldırdığı imtiyazlı "Kopuz" Dergisini yayınlamaya başladı. Ancak haberi alan Ankara'daki yetkililer eğer dergiyi kapatmazsa er olarak alaya çıkaracaklarını bildirdiler. Daha sonra Samsun'a tayin edildi. Burada da Kopuz'u eşi üzerine aldığı imtiyazla yayınlamayı sürdürdü. Bu defa da Ankara'dan bir heyet gönderildi, Tevetoğlu'nun ifadesi alındı. Fakat Kopuz'a dokunulmadı. Derginin bu döneminde yazıları yayınlananlar arasında Atsız, Zeki Velidi Togan, İsmet Türmtürk, Hüseyin Namık Orkun, Nejdet Sançar, İsmail Hakkı Yılanlıoğlu, Orhan Şaik Gökyay, Peyami Safa, Remzi Oğuz Arık,Z. Fahri Fındıkoğlu, Dr. Hakkı Akansel vardı.

1944'te Türkçülerin turuklanmasına başlanınca Tevetoğlu'da gözaltına alındı. Bir hücreye kondu ve 73 gün orada kaldı. Ve nihayetinde mahkeme sanıkların" milli bir gaye için çalıştıkları" hükmüne vararak beraat kararı verdi. Fakat Tevetoğlu zaten 11 ay 20 gün hapis yatmıştı. Ankara'da görevli olduğu sıralarda, Türk Milliyetçiler Derneği'nde ateşli Türkçü konuşmalar yaptı. Aynı yıllarda Türk Ocağı Ankara Şubesi'nin açışına önderlik yaptı.

Hayatı boyunca yazdığı yüzlerce makale ve şiirleri çeşitli dergilerde ve gazetelerde yayınlanan, kitap halinde basılmış eserleri şunlardır:

Yarın Turan Benimdir.
Bir Bayrak Altına.
Fuzuli'nin Bahçesi
Türklüğe Kurban
Rabindranath Tagore
Büyük Türkçü Müftüoğlu Ahmed Hikmet
Enis Behiç Koryürek- Hayatı ve Eserleri
Faşist Yok Komünist Var
Dış Politika Görüşümüz
Milletlere Işık Tutan İki Beyanname
Komünist Blokta Milliyet ve Mefkure( G. Von Mende'den çeviri)
Kıbrıs ve Komünizm
Açıklıyorum
Yirminci Yüzyılın Yüzkarası: Utanç Duvarı
Türkiye'de Sosyalist ve Komünist Faaliyetler
Mukaddes Topraklardan Geçen Yol
Benim Gördüğüm Bugünkü Rusya
Mehmed Emin Yurdakul- Hayatı ve Eserleri
Ömer Naci
Hamdullah Suphi Tanrıöver - Hayatı ve Esreleri
Dağ Yolu
Gönül Hanım
Milli Mücadele Yıllarındaki Kuruluşlar

Alıntıdır
HARAY HARAY MEN TÜRKEM!!!