Gönderen Konu: Sümerlerin Türklüğü  (Okunma sayısı 6180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zeki Velidi Togan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
  • IRKÇI- TURANCI
Sümerlerin Türklüğü
« : 11 Temmuz 2007 »
                                                               SÜMERLERİN TÜRKLÜĞÜ

     Türk tarihinin tarih öncesi devirleri meselesinde hala günümüzde en çok tartışılan medeniyet Sümerlerin Türklüğü hususundadır. Sümerler M.Ö.3500 - 2000 senleri arasında , Mezepotamyada kurdukları güçlü medeniyetleriyle , arkeologların ve tarihçilerin her zaman ilgisini çekmiştir. Bu medeniyeti esas önemli kılan özellik ise , yazıyı bulan toplum olmalarıdır yani insanlığı tarih devrine geçirmeleridir. Sümerler insanlığa büyük fayda sağlamışlardır , ilk medeni kavimdir ancak milliyetleri nedir, nerden gelmişlerdir , hangi ırktandırlar ?


       Bu soruların cevabı aranırken , Sümer dilinde tespit edilen 350 kadar Türkçe kelime , Sümerlerin Türk olma ihtimalini düşündürmüştür. Bir kaç yabancı trihçinin direk olarak , Sümerleri Türk kabul etmesi , Türk düşünürleride etkilemiş ve Sümerleri Türk kabul etme yarışı bugün bile hala devam etmektedir.Hatta bazılarında , Sümerlerin torunu olduğumuz falan bile yazılmaya başlamıştır. O zaman Sümerlerin Türklüğü meselesini biz şöyle kısaca anlatalım ;

         Sümerlerin milliyeti yoktur ! Hatta Sümerlerin ilk atalarının brakisefal olması , dillerinde 350 kadar Türçe kelime olması da bunu değiştirmeyecektir. Bunlar Sümerleri Türk yapmaz , bu bulgular Sümerlerin  sadece Türklerle temasa geçtiğini ispatlar.Şöyle ki , Türkler atı evcilleştirip , göçebeliğe geçtiklerinde  , dönemin en disiplinli, en teşkilatlı ve en medeni toplumuydular. Gittikleri yerlerdeki oturak yaşayan , disiplinsiz, düzensiz toplumları hemen itaat altına alıyordı ve kendi düzenlerini kuruyorlardı.  Sümerler, Cermenler , Koreliler  ve Mısırlılarda bulunan Türklük izleride bunu kanıtlıyor.Hatta bazı yabancı tarihçiler , " M.Ö. 3500 senelerinde Türklerin büyük bir istila hareketine geçtikleri , oturak disiplinsiz toplumları hemen etkileri altına aldıktan sonra o toplum içinde eridikleri " teorisini ortaya atmıştır. Gerçektende bu kadar büyük ve eski kavimlerde Türklük izi görülmesi başka türlüde açıklanamaz.

        Konuya dönersek , Sümerlerede olan budur.Biraz olanları beynimizde , hayal dünyamızda tasarlamaya çalışırsak ;  göçebe Türklerin bir kolu , M.Ö 3500'de , Mezopotamya'ya gelip ,buradaki teşkilatsız, oturak kavmi hemen itaat altına altına aldığı , ilk devirlerde çıkan brakisefal kafatası , Sümerlerde , Elamlarda ve Hurilerde görülen , Türk gelenekleri , Sümer dillindeki Türkçe kelimeler bunu isatlıyor. Fakat sonradan oraya giden Türklerin eridiği , ve Sümerlere sürekli yeni toplumların karışması gibi sebeplerden de Sümerelerin kırma, karışım bir toplum olduğunu ve milliyetlerini tayin etmenin zor olduğunu göstermktedir.

       Kısacası ,

             TÜRK IRKI SÜMERLERİN TORUNU DEĞİL , SÜMERLER TÜRK IRKININ İNSANLIĞA BİR HEDİYESİDİR  !!!

             Orta Asya'daki , göçebe atalarından utanıp kendisine sürekli yeni toplumları atası belleyenler , Türklerede bu sapkın fikirlerini aşılamaya çalışanlar bilsin ki; GÖÇEBELİK İNSAN YAŞAMININ BİR ZAFERİDİR !!  Günümüz insanını insan yapan hep o göçebe Türklerdi. Mısırı , Mısır yapan , Cermeni Cermen yapan , Sümeri Sümer yani  insanı bugünkü duruma getirmek  göçebe Türklerin marifetiydi.

                TANRI TÜRK'Ü KORUSUN !!!


     

           



TÜRK TARİHİ DENEN KAHRAMANLIK Şİ'RİNİ ,
YENİDEN YAZMAK İÇİN HARCAYACAĞIN KANDIR.
MISRALARI İÇİNDE EN GÜZELİ VE DERİNİ
BATIDA " NİGBOLU " DOĞUDA " ÇALDIRANDIR "..

Çevrimdışı hun_333

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 117
  • TÜRKsen öğün,değilsen itaat et!!!
Ynt: Sümerlerin Türklüğü
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2007 »
 Sayın kandaşım,önTÜRKler konusuna girildiğinde bazı kişiler neredeyse tüm dünyayı TÜRK yapıyor.Etrüsklerden girilip jul sezar'In TÜRK yapıldığına şahit oldum.Tamamen saçmalık.Bu önTÜRKler konusu gerçekten bilgi birikimi olan ve objektif düşünen kişilerin yapması gereken bir araştırmadır.Eğer birbirleriyle olan ilişkilerinden dolayı herkesi TÜRK ilan edersek bunun sonu adem ile havva'ya kadar uzanır.Böyle bir durumda siz neyin ırkçılığını yapıyorsunuz diye sormazlar mı?
 
Söylediklerinize katılıyorum ancak,bu böyledir diye kesin birşey demekte istemiyorum.Bence bu durum açık bir parantez şeklinde kalmalıdır.En azından tarafsız,gerçek bilimsel çalışmalara dayanarak yapılacak bir çalışma yapılana dek...T.T.K.
"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."

Adalet Bakanı MAHMUT ESAT BOZKURT   

Tarih: 19 Eylül 1930

http://turkcutoplum.azbuz.com

Çevrimdışı gokturkhan

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 132
Ynt: Sümerlerin Türklüğü
« Yanıtla #2 : 11 Temmuz 2007 »
hun_333 anda ile aynı fikirdeyim.

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Sümerlerin Türklüğü
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2007 »
hun_333'e ve gokturkhan'a katılıyorum.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!