Gönderen Konu: Artvin'deki Gurur Verici Çocuklar  (Okunma sayısı 3914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ugurfidansoy

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 4
Artvin'deki Gurur Verici Çocuklar
« : 18 Temmuz 2007 »
ARTVİN HIZARLI KÖYÜ DERNEĞİNDEKİ KİŞİLİK VE ŞAHSİYET EĞİTİMİ GÖREN
ÇOCUKLARA; �23 NİSANDA ATATÜRK ÇOCUKLARA 23 NİSANI HEDİYE ETTİ. SİZ
GELECEK NESİLLERE NE HEDİYE EDECEKSİNİZ�. SORUSUNA BEŞ DAKİKA
İÇİNDE YAZILI OLARAK VERDİKLERİ CEVAPLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ.

FİLİZ TEMİRCİ: Örnekliğimi bırakacağım. Dürüstlüğümü, üretken ve çalışkanlığımı bırakacağım. Gerçek örnek insanlığımı bırakacağım. En güzel bırakacağım hediyem ise Türklüğüm.
Vatan sevgimi bırakacağım.
GÖKTUĞ DAĞLI: Dürüstlük, mertlik, yiğitlik bırakacağız. Ahlaklı olarak çocuklarımızı yetiştirerek ahlaklı bir gelecek sunacağız.
Örnek insan doğayı korur, temiz tutar, doğayı temiz tutarak, onlara yaşayabilecekleri bir toplum bırakacağız. Çocuklarımızı, torunlarımızı, örnek insan kriterlerine uygun yetiştirerek bize geri diyenleri sollamamızı sağlamalıyız.
OĞUZHAN YAVUZ: Düzenli, başarılı, insan olmayı. Saygılı sevgili olmayı bırakırım.
BURAK GÜL: Atatürk bize 23 Nisanı bıraktı, biz ise diğer çocuklara insalığı, dürüstlüğü, mertliği bırakacağız.
ALPER KARADENİZ: Savaşlarda birçok şehitler verdik biliyorsunuz. Bizim de şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamalıyız. Bundan sonraki çocuklarımıza çalışmayı, örnek olmayı bırakmalıyız. Dürüst mert olmayı bırakmalıyız.
ZERİNA EZEL: Ahlaklı, dürüst, mert, yiğit, saygılı, sevgili, başarılı, misafirperver ve Müslüman bir Türk gençliği armağan etmemiz gerekir. Örnek insanlığımızla bize verilen tüm hakları onlara da vermemiz gerekir.
AHMET ÇOKAL: Ben bizden sonraki çocuklara önderliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı, örnek insanlığı ve ders çalışmayı armağan ederim.
BURAK ÇOKAL: Ben çocuklara örnek insan olmayı, büyüklere saygılı olmayı küçükleri sevmeyi ve dürüstlüğü armağan ederdim.
ASLIFİDAN: Örnek insanlığı, özveriyi mutluluğu paylaşmayı, özgürlüğü, başarıyı, sevgiyi, saygıyı, önderliği çocuklara armağan ederim.
MELİH FİDAN: Ben önderliği, örnek insanlığı, sevgiyi, saygıyı, mutluluğu paylaşmayı, özveriyi armağan ederdim.
MERT ARAS: Gelecek nesile bırakacaklarım: şerefımi, yiğitliğimi, azmimi, örnek insanlığımı bırakacağım.
HÜSEYİN UZUNCA: Tüm insanlar burada öğrendiklerimizi bilmiyorlar. Gezeni öğrenmelerini sağlayacağım. Burası gibi kursların tüm ülkeye yayılmasını isteyip bizden sonra ki çocuklara gezeni ve insan vücudunun sadece bir bedenden(vücuttan) ibaret olmadığını öğretmek isterdim.
MELEK FİDAN: Çocuklara paylaşmayı, örnek insan olmayı, başarıyı, mert olmayı, dürüst ahlaklı olmayı armağan ederim.
NESLİHAN YAVUZ: Hoşgörülü olmayı, sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü doğruluğu hediye etmek isterim.
SEVİM AKSU: Çocuklara sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü, hoşgörülü olmayı armağan etmek, isterdim.
HASAN FİDAN: Öğretmenlerimiz bize kendini tanımayı, insan olmayı öğretti. Bizde iyiliği öğretmeliyiz.
ASLIHAN SÖNMEZ: Bizler örnek insan olarak bizden, sonrakilere: çalışkanlığı, mertliği, cömertliği, saygıyı, sevgiyi, doğruluğu, dürüstlüğü, ahlakı, terbiyeli olmayı, misafirperver olmayı, konuksever olmayı, kendimize getirmeyi vede en önemlisi bunların hepsi içinde olan örnek bir insan olmayı hediye edeceğim.
TOLGA AKSAKAL: Başarılı, çalışkan, dürüst terbiyeli, misafirperver, sabırlı ve saygılı olmayı hediye edeceğim.
DAMLA AKGÜL: Biz gelecek nesile şunları hediye edeceğiz. Vatanı, eğitimi, ulusu, örnekliği, insanlıgı, şerefi, Türklüğü Türk ulusunu, dürüstlüğü, haysiyeti, Türk gencine bütün vatanı bırakacağız. Bütün bunlar Türk genci için, bu ulus Türk gencinin. Dünyada ki her şey gelecek nesile ait olacaktır.
DERYA AKGÜL: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından sonra kendimden geçtim sanki kendimi her zorlukları aşacağım diye kendime seslendim. Sevinçliyim bu gün ben her gün başarılı olacağımdan eminim.
Bazen kendimden geçiyorum. Kendimi uçan kelebek gibi hissediyorum. Başak öğretmenim sınıf öğretmenimle görüştükten sonra çok değişiyorum, yenileniyorum. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum sizleri seviyorum.
NURDAN KURTULBAŞ: Örnekliğimi, çalışkanlığımı, azmimi, gerçekliğini, Türklüğünü bırakacağım.
TUĞÇE KURTULBAŞ: Ben gelecek nesile; Türklüğümü ve örnekliğimi bırakacağım. SEZER YILMAZ: Gelecek nesile örnekliğimizi bırakmalıyız. Bırakmazsak ortada ne maddi ne manevi ne de somut bir şey kalır. Sadece soyut fikirlerle öğünürüz. Nesle örnek olduğumuzu düşünelim hep bundan birlik beraberlik oluşur.

****Alıntı****
Bir ayağı okyanusta, Öbür ayağı Hazar'da olan dev,
Mete Han'ın ta kendisiydi. Çin duvarında yankılanan ses
Onun askerinin sesiydi:
Üze tengri temür çıda, oklar birle bir bulut,
Başbuğumuz Tanrıkut'tur Tanrıkut'tur Tanrıkut !