Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: GOKTURK - 24 Mayıs 2008

Başlık: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: GOKTURK - 24 Mayıs 2008
Değerli otağ üyeleri

Yeni dünya kendi koşulları ve kendi dinamikleri ile varolmamız gereken bir dünyadır. 50 yıl öncesinin ne ekonomik ne de sosyal koşulları artık yoktur.

Bu otağın amacı nettir. Yeni dünyanın koşullarına tartışarak, biraraya gelerek birlikte hazırlanmak ve yeni politikalar belirleyerek varolma savaşındaki yerimizi güçlendirebilmektir.

Ekonomiden politikaya, dış ilişkilerden  dinamiklere kadar herşeyde bilgilenebilmemiz ve paylaşabilmemiz için emek verilerek hazırlanan bu Otağ bana göre işlevini yerine getirememektedir.

Sebebi de katılan üyelerimizin günlük magazinsel haberlerle, küçük olaylarla, dünya gerçekleri ile bağdaşmayan saçma küçük tartışmalarla vakit kaybetmesi, tartışmaya çalışanları da engellemesidir.

Daha evvel defalarca globalizmin ve yeni dünyanın savaş araçlarının bilgilendirme başlıkları açıldı. Bu başlıkların altında düzgün şeyler yazmak, herkesin bilgilenmesini amaçlama yerine, gerek bir sürü gereksiz ileti ile, gerekse bu başlıkları saçma cevaplarla doldurarak bu tartışmalar adeta engellendi.

Hepinize sesleniyorum. Ana sayfaya dönün ve açılan başlıklar ile en çok cevap verilen başlıklara bir bakın.

Sonrada sorun kendinize. Düzeyli tartışmalar ve başlıklar kaç tane.

Kaçınız izinde olduğunu söylediğiniz Türklerin son BAŞBUĞUNUN, Mustafa Kemal ATATÜRK'ün istediği gibisiniz. Kaçınız onun gösterdiği hedeflere doğru giden dünya görüşlerine, büyük ufuklara sahipsiniz. Bu hedeflere layık olabilmek için ne yapıyorsunuz?

Bakın bakalım gördüğünüz manzaradan mutlu olabilecekmisiniz?

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GEL!!!!!!!

Küçük beyinler insanlara, ortalama beyinler olaylarla, büyük beyinler sistemlerle uğraşır. Başbuğunuz sistemlerle oynadı. Yaptıkları ile sadece Türkiye'yi değil, dünyadaki sistemleri değiştirdi.

Sizler en azından olaylarla uğraşın. Yeter artık insanlarla uğraşmayın. Layık olun Başbuğunuza.

Bundan böyle kürt yazısı ve kürt olayı görmek istemiyorum forumda. Türkiye'yi yönetenlerin ermenilerle diplomatik ilişki kuracağı, buna hazılandığı EKONOMİST gibi dergilerde yazılırken, burada yok keko, yok bilmem nereden Türk getirelim, bilmem nereye yerleştirelim saçmalıkları uçuşuyor. Maşalarla uğraşanlar için çok uygun forumlar var. Oralara gidebilirsiniz.

Bize maşalarla değil, maşaları tutan ellerle uğraşacak Türk'ler gerek. Başbuğunun izinden gidecek neferler ve beyinler gerek. Dünyayı sallayabilecek yürekler gerek. BOZKURTLAR gerek.

Ya böyle olun, ya da buyrun başka otağlara.

Bozkurt selamlarımla
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ilteris6 - 24 Mayıs 2008
Değerli GOKTURK Beğ çok önemli bir hususa değinmiş.
Otağımız,çizgisini hiçbir zaman bozmayan ve TÜRK düşmanlarının her daim kâbusu olmuş bir Otağdır.Ancak son zamanlarda televolevari gündelik haberleri Otağımızda sıklıkla görmeye başladık.Biz Türkçüler,bulunduğumuz çağa entegre olmalıyız.Bu,düzenin adamı olmak değildir.Ancak varolan düzenin gerçeklerinden sıyrılıp ütopik kavramlarda medcezir yapmanın ve hamasî tartışmaların da Türk milliyetçiliğine bir şey kazandırmadığı apaçık ortadadır.

Türkiye'nin tapusu elbette sadece TÜRKLERİN elindedir.Binlerce yıldır sahip olduğumuz toprakların karışını dahi düşmanlara yedirecek değiliz.Milli devletin rejiminin ve mihenk taşı olan kanunlarının bekçisi olmak da bizler için elzemdir.Elbette gayri-Türk unsurlara karşı her daim çelik bir yumruk gibi sağlam duracağız.Ancak bu,Otağda 7-24 küfür edelim anlamına gelmiyor.Onlarca kez tartışılmış konuları temcit pilavı misâli ısıtıp ısıtıp insanların önüne getirmeyi artık bırakalım.Daha ileri hedeflere,daha yaratıcı ve doyurucu zekâ pırıltılarına ihtiyacımız var.

Örnek verecek olursak ;
*Artık Turan'ın yönetim şekli ne olmalıdır gibi anlamsız ve amaçsız bir başlıkta yazı görmek istemiyorum.Turan,bir bilgisayarın arkasından bir adet klavye ve on parmak ile kurulmuyor.Elin oğlunun ürettiği bilgisayarla,elin oğlunun sağladığı internetle Turan'ı kurmayı bırakın,saat bile kurulmaz.Turan,elbette romantik bir fikir değil,gerçek bir ülkü yüreklerde yanan bir oddur.Ancak daha gerçekleşmemiş bir birliğin yönetim şeklini tartışınca eminim dışarıdan ziyaretçi olarak gelen okurlar bu duruma tebessüm ediyorlardır.
*Magazinsel haberleri Otağa taşımak ve şu futbolcu kürt,şu şarkıcı çerkez yorumlarından ziyade Türk Kültürü ve Türk Tarihi bölümlerinde yeni haberler,yeni yorumlar,yeni fikirler görmek istiyorum.
*En çok üzerinde durduğumuz konulardan birisini yine burada tekrarlamaktan utansam da belirtmek durumundayım.Türkçe'yi doğru düzgün yazamayan,cümle sonlarına nokta koymayı,noktadan sonra büyük harfle başlamayı bilmeyenler lütfen üye olmasınlar.Bu basit bilgiler İlkolulda öğretiliyor.İletideki harflerin tamamını da büyük yazmak forum dilinde küfretmek ve bağırmak anlamına geldiği için bu alışkanlığı da terkedin.Bu kadar çok takip edilen Türkçü bir Otağın mensupları da Türkçe'yi ve imlâ kurallarını bilmiyorlarsa durum vahim bir hâl almış demektir.

Esenliker.

TTK
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: Yalniz Kurt - 24 Mayıs 2008
Degerli Göktürk,
Degerli Ilteris6,

Tesbit ve uyarilariniz yerindedir,katilmamak mümkün degil.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ÖzerBozkurt - 24 Mayıs 2008
Çok uzun süredir bahsetmek istediğim, etrafımdakilerle konuştuğum bir konu. Bunun yapılmasıda Türklük için ve gelişmek için büyük bir gereksinimdir. Sayfada ki ilk mesajım ve böyle bir uyanışa ve uyarılışa gereksinim duyulduğu için üzgünüm, ancak böyle bir uyarının sonunda yapıldığı içinde mutluyum.
Sayın GökTürk;
Ben açizane yorumlarımla yanınızdayım. Saygılar
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: savasansahin - 25 Mayıs 2008
Teşkilatlanmak gerekkk!! 
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ÖzerBozkurt - 25 Mayıs 2008
Teşkilatlanmak gerekkk!! 
Arkadaşım;
Ciddiyet taşıyan konular hakkında adam akıllı düşünüp tartışalım, yeni fikirler, yeni çözümler üretelim deniyor. Sende teşkilatlanmak gerek diyorsun.
Acaba teşkilatla ne yapacağını söyler misin?
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: Tuğçe Özsoy - 25 Mayıs 2008
GOKTURK ve ilteris6 kandaşlarım;

Yazmış olduğunuz her kelime de haklısınız.Uyarılarınıza en iyi şekilde uyacağım.

Esen kalmanız dileğiyle...

TTK!!!
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ilteris6 - 25 Mayıs 2008
Teşkilatlanmak gerekkk!! 

?
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: NTürk - 25 Mayıs 2008
Bence çok önemli noktalara değinmişsiniz.Bu konuda kendi adıma elimden geleni yaparım.

Tanrı Türk'ü korusun.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: Otsukarcı - 25 Mayıs 2008
Yönetim çok güzel bir konuya değinmiş. Otağda kendini yetiştirmiş, Türk'ün geçmişten gelen bütün birikimlerini geleceğe aktaracak, geçmişteki Türk büyüklerini ve yaptıklarını adı gibi bilecek, gelişen ve değişen dünyada ekonomisini, siyasetini, kültürünü, töresini koruyup ve kollayacak Türkçülere ihtiyacımız var.

Türkçülük kürt düşmanlığıyla bitmez. Fakat içinde Türklük ateşi olup yeteri kadar bilgiye sahip olamayan kandaşlarımız ne olacak. Biz bu kandaşlarımıza "sen bilgisizsin aramızda işin yok" mu dememiz lazım.

Siyasette birebir gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Akp nin bu kadar oy alması, birebir insanları karşısına alarak vatandaşa "bak ben senin yanındayım, diğerleri sana gazeteden, televizyondan dergiden ulaşmaya çalışıyor" diyerek vatandaşın sofrasından bağdaş kurup yemek yemesidir. Ben hiçbir Türk'ün bir torba kömüre, bir çuval pirince tamah edecek kadar şahsiyetsiz olduğunu düşünmüyorum.

Eğer bir kişi Türklük yolunda yürümek isterse, onun yüreğinde Türklük ateşi vardır. Bu ateşi söndürmek de büyütmek de kendini yetiştirmiş kandaşlarımızın yön vermesine bağlı.

Bir orduda general de olacak, binbaşı da, yüzbaşı da, er de olacak.

Bu otağa fitne fesat çıkarmak isteyenler hariç, üye olan herkeste  Türklük ateşi vardır diye düşünüyorum.

Yorum kandaşlarımın.

Saygılar.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ilteris6 - 25 Mayıs 2008
Sayın Otsukarcı ;

Yapıcı yorumlarınız için teşekkürler.Esen kalın.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: FÜTUHAT - 26 Mayıs 2008
Otağ yöneticilerine kesinlikle katılıyorum,ülkemizin üzerinde yeni dönemde serv antlaşmasının bir bakıma aynısı uygulanmak isteniyor,tarih 1858 i gösterirken kırım harbinden çıkmış Osmanlı devleti Avrupa devletlerinin,Osmanlı tebaası olan halklar üzerindeki himayesini  resmen paris antlaşmasıyla kabül ettik,Servdeki parçalama politikası işte böyle başladı şimdi ise Avrupa  emelleri üzerine kilitlenmiş bir bürokrasi ve devlet otaritesi tarihi tekerrürden ibaret kılmaya çalışıyor.Vatan lafla değil, eylem ile sevilir.Biz Türk milliyetçileri olarak üzerimize düşen görevi eylemle yani kurtuluş harbindeki gibi Türk milletini tekrardan uyandırmak ve örgütlememiz gerekiyor.Türk evladı hiç bir zaman ecnebiden geri kalmamalıdır ancak onların ülkemiz üzerindeki emellerini,teknolajik ,iktisadi,sosyoekonomik yönden güçlü örf,adet ve geleneklerinden hiçbrşey kaybetmemiş bir milletle ancak bertaraf edebiliriz.Türkçü kardeşlerim bilgilerini birbirleriyle paylaşır ve yeni çağın geleneklerine göre birbirleriyle muhakeme ederlerse bileği bükülmiyecek bir kuvvet ortaya çıkacaktır.Otağın kuruluş uslübüda daha seviyeli ve blgi paylaşımı açısından zengin bir Türkçü site olabilmesidir aksi halde işlevini yitirir.Allah yüce milletimizi, bu buhranlı dönemde muzaffer eylesin.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: AKINCI BEY - 28 Mayıs 2008
Tarih 20 Aralık 1881 çıkartılan bir kararname ile Düyun-i umumiye teşkilatı mali bünyemizde yer aldı.Avrupa gene acul gene iş başında ıslahatların bir an önce yapılması için dur durak bilmez şekilde ısrar üzerine ısrardadır.Mali esaret  tamdır.Siyasi haysiyetsizlik utanç verecek dereceye varır.1897 Türk-Yunan harbini kazanmamıza rağmen Yunanistana toprak hediye edilir.Her yerde bin şüphe,bin pusu,bin kuşku kol gezmektedir.Bütçesi haciz,maliyesi kontrol altında,kapitülasyonlarla eli ayağı bağlanmış olan devlet tam bir yarı sömürgedir.

Söylemek istediğim şudur;AKP hükümetinin bugünkü teslimiyet politikası Osmanlı devletinin son dönemlerini anımsatmaktadır.Bugün bütün olup biten vakalar tarihi tekerrürden ibaret kılıyor. Allah Türkçülerin kazasını mübarek eylesin, bizim gibi vatanperver insanlar olduğu sürece hiç bir göz bize yan bakamayacaktır.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: ilteris9 - 28 Mayıs 2008
Otağ yöneticilerine kesinlikle katılıyorum,ülkemizin üzerinde yeni dönemde serv antlaşmasının bir bakıma aynısı uygulanmak isteniyor,tarih 1858 i gösterirken kırım harbinden çıkmış Osmanlı devleti Avrupa devletlerinin,Osmanlı tebaası olan halklar üzerindeki himayesini  resmen paris antlaşmasıyla kabül ettik,Servdeki parçalama politikası işte böyle başladı şimdi ise Avrupa  emelleri üzerine kilitlenmiş bir bürokrasi ve devlet otaritesi tarihi tekerrürden ibaret kılmaya çalışıyor.Vatan lafla değil, eylem ile sevilir.Biz Türk milliyetçileri olarak üzerimize düşen görevi eylemle yani kurtuluş harbindeki gibi Türk milletini tekrardan uyandırmak ve örgütlememiz gerekiyor.Türk evladı hiç bir zaman ecnebiden geri kalmamalıdır ancak onların ülkemiz üzerindeki emellerini,teknolajik ,iktisadi,sosyoekonomik yönden güçlü örf,adet ve geleneklerinden hiçbrşey kaybetmemiş bir milletle ancak bertaraf edebiliriz.Türkçü kardeşlerim bilgilerini birbirleriyle paylaşır ve yeni çağın geleneklerine göre birbirleriyle muhakeme ederlerse bileği bükülmiyecek bir kuvvet ortaya çıkacaktır.Otağın kuruluş uslübüda daha seviyeli ve blgi paylaşımı açısından zengin bir Türkçü site olabilmesidir aksi halde işlevini yitirir.Allah yüce milletimizi, bu buhranlı dönemde muzaffer eylesin.

Bu ne biçim Türkçe? Hem doğru düzgün Türkçe yazamıyorsun, sonra da "Ben Türkçü'yüm" diyorsun.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: orkunss - 01 Haziran 2008
Sn. HunTürk yöneticileri gercektende cok dogru bir konuya deginmissiniz,
Evet Gecmisin kahramanliklari hepimizin gönlünde durulmaz güldür güldür bir volkan gibi kayniyor,  ama o mazimize layik olmak onlar gibi olmaya calismak Türkün seref dolu mazisine yapabilecegimiz en büyük katkidir .
O Caglarda  Lokomatif görevi gören kitleleri pesinden sürükleyen Hanlarin Hakanlarin ( Beyin Takiminin) pesinden zaferlere kosan bu Millet bu günde aynisini yapabilir .
 Hepimiz bir bütünün parcasiysak Türklügün sevdalilari olarak ki öyleyiz  her birimize bir görev düsecektir bende kendimce neler yapabilecegimizi cok kez düsündüm en önce birlik Türkcülerin birligi bunun icinde  efsanevi bir liderin cikmasi Türkcülerin o liderin etrafinda toplasmasi gerek bunu zaman sartlar belirleyecek elbetteki ismarlamayla böyle bir sey olmaz.

ve Ülkümüzü yakin ve Uzak olarak belirleyip hedeflere yakindan baslayip Büyük Turan Ülkümüze yol almaliyiz .
Ilk hedef Türkiyeyi su anki yabanci tasaronlugu yapan iktidardan kurtarmak olmali ve Yüce Türk Irkina altenatifler sunmaliyiz.

Ben kendi adima söyleyim bu davada isimsiz ,Atsiz bir nefer olmayi seref sayarim , elbette ki kendini yetistirmis Türkcü Düsünce adamlarimiz , büyüklerimiz günümüze dair ve hatta gelecege dair gercekci teorileri vardir .

Tanri Türkü Korusun ve Yüceltsin
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: tungatonyukuk - 05 Haziran 2008
GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN!

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN.
Başlık: Ynt: YENİ DÜNYANIN GERÇEKLERİNDEN HABERDAR OLMAK
Gönderen: SON ÇERİ - 05 Haziran 2008
Şu anda ülkemizin durumu,Osmanlının son dönemleri,1918 yılları gibi! TÜRK kelimesine dahi tahamül edemeyenler,iktidara gelmişler,köşe başlarını tutmuşlar.yazılı ve görsel basında,Ali kemallerle dolmuş.Bu günleri Atamız tahmin etmiş.Ve TÜRK gençliğine hitabıyla,bize çıkış yolunu göstermiş. Tengri TÜRK'ü korusun.