Gönderen Konu: Başbuğ ELÇİBEY...Bütöv Azerbaycanla bağlı düşünceler...  (Okunma sayısı 10966 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Elçibeyi Başbuğ olark kabul etmiyorsunuz.Haydar Aliyevide.Peki siz kimi destekliyorsunuzu?

şahsen siz,Türkiyede Atatürkü kötüleyen birisini ne olarak kabul ediyorsunuz ? hele öyle bir mahlukat kendini Türk olarak tanıtmak isterse ? ve daha da ileriye giderek kendini Türkçü olarak tanıtmak isterse o mahlukatı ne olarak kabul edersiniz ?

Çevrimdışı Maday

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 53
Merhum bilim adamımızın güzel bir sözü var.Rahmetli Ziya Bünyadov...

bu nurçu artık sinirmi oldu ne ? nurçuluğunu artık gizleyemiyor bile.nasılmı ?
nurçuların yöntemlerinden birisi: (nurçuları iyice öyrenin ! bugün Türkün esas düşmanlarından birisi nurçulardır ! pkk-dır,akp-dır,aliyevlerdir...falandır filandır,bunlar hepsu nurçuların siyasetlerinin birer parçalarıdır.nurçuları bilmeden öteki pislikleri de tanıyamazsınız,çirkin propagandalarına yenik düşersiniz,aldanırsınız).

nurçuların yöntemlerinden biri de şöyle:nurçular bildiyiniz gibi orta doğunun kürdler tarafından yönetilmesi için çalışıyorlar.kürdo atalarının vasiyestine göre bütün orta doğu kürdler tarafından yönetilmelidir ve bunlar da kürdo atalarının çizdiyi yolda gidiyorlar.şimdi,nurçular Türkiyede ve Azerbaycanda (ve tabi bulundukları diyer Türk ülkelerinde de) ilk önce tabi ki kürdleri desteklerler,yani kendilerini.nerde olursa olsun,siyaset,müzik,sinema,tv,gazete...aklınıza ne gelirse,her yerde kürde destek verirler(yani kendilerine).eğer kürd yoksa mutlaka kürde en yakın olanlara destek verirler(yani diğer fars halklarına,yani başka bir deyişle amca oğullarına).o da olmazsa tamam,kim olursa olsun TÜRK olmasın yeter ki.Türkleri her alanda geriletmek için,yani her alanda yönetimin Türklerin elinden çıkması için Türk olmayanlar desteklenir(söylediğim sıralamayla).
şimdi konuya biraz daha yakın konuşalım.bur Turk_aze adlı nurçunun merhum,rahmetli diye bahs ettiği Ziya Bünyadov kimdir ? Bunu Azerbaycanda tarihle,siyasetle...ilgilenen her kes bilir,Ziya Bünyatov talış pisliğidir,yani bu nurçuların amcaoğulları oluyor.Ziya Bqnyatov ne yapmıştır ?
Ziya Bünyadov lezgi-tat karışımı İqrar Aliyevle birlikte o pis ömürlerini Azerbaycana ve Türklüye karşı savaşta geçirmişler.Adlarını söylediğim bu iki pislik rus-sovet hakimiyyetinin sifarişiyle (ve Türke nefret etdiklerinden kendi içlerindeki doğal istekten) "aryan" teorisine dayanarak Azerbaycan tarihini ve bölgedeki Türklerin tarihinii,geçmişini sahteleştirmişler."aryan" teorisini bilmeyenlere için:
aryan teorisi uzun meseledir,kısa olarak anlatırsak:bu teoriye göre bir zamanlar bütün avrasya aryan halklarınındı.sonra birden nerdense biryerlerden göktenmi yerdenmi nerdense Türkler çıkıp geldiler ve bu aryanları öldürdüler ve çoğunu da asimile etdiler.Bu teoriye göre bugünki Türklerin HİÇ birisi Türk deyil.Gerçek Türkler çoktan yok olup gitmişler bizlerse (bütün dünya Türkleri) sadece onların asimile etdikleri aryan halklarıymışız.eee,biz Türk gibi Türk olmadığımıza göre,aryan gibi de aryan olmadığımıza göre ne olduğumuz tam olarak belli deyilmiş.Bizi tanınacak bir hale getirmek için "büyük" aryan "kardeş"lerimiz bize bir şeyler yapmalıymış.Mesela,"iran" hükumeti şöyle yol seçmiştir:siz(biz Türkler) Türk deyil de Türkleşmiş fars olduğunuza göre yeniden fars dilini ve fars "kültür"ünü kabul edin o zaman sizin burada kalmanıza izin vereriz.Yok kabul etmezseniz geldiyiniz yere gidin.
rusya şöyle yol seçmiştir:siz(biz Türkler)lerin bir kısmı Türkleşmiş Fin-Uqor halklarındandır(İdel-Uraldakı Türkler),onlar da (Fin-Uqorlar) aslında dillerini deyişmiş aryanlardır.yani sizler dolayısıyla aryansınız.Türk dilinden ve kültüründen imtina edin ve sizin burada yaşamanıza izin verelim,aksi taktirde sizin buraya (İdel-Urala) 13-cü yülyılda geldiyinizi "isbat" ederiz,buranın sizin olmadığına göre sizi yeniden moğolistana süreriz.
...
neyse...gördüyünüz gibi aryan teorisine göre biz Türklerin bu dünyada yaşamak hakkımız yokdur.nereye godersek her yerde gelme ilan ediliyoruz.Azerbaycanda talış Ziya bünyadovun ve lezgi-tat karışımı iqrar aliyevin yıllarını verdikleri aryan teorisine göre (bu teorinin Azerbaycan bölümüne göre) Azerbaycandakı Türkler buraya 11-ci yüzyılda gelmişlerdir,hatta çoğu o zaman bile deyil daha sonra 13-cü yüzyılda Cengiz kağan zamanında gelmiştir.Burdakı Türklerin gerçek vatanı Türkmenistanmış.şimdi,bunu kafanızda kabul ettiniz diyelim,sonra ne oluyor bu teoriye göre ? devamı şöyle,Türkmenistandakılar da aslında asimile olmuş taciklerdir (Özbekler de asimile omuş taciklermiş) ve Türkler buraya Altaydan gelmişlerdir.hadi buna da tamam dediniz,teorinin devamında ne oluyor ? devamı şöyle,Türkler meğer altayda bile yerli diyillermiş,aslında bizler Doğu Sibiryadan gelmişiz.Bugün aryan teorisinin ulaştığı nokta burası.Tabi teori yerinde durmuyor,bizi teorilerinde daha da uzaklara götürüyorlar,artık aryan teorisi yanlılarından sık-sık (bunların dilçilik,tarihçilik forumlarında filan) bizim Kamçatkadan falan gelmiş ola bileceyimizi de söylemeye başladılar.Sanıyorum,en fazla 10-15 yıl sonra aryan teorisine göre bizi kuzey kutbuna gönderecekler(teoride)...yaaa,böyle işler işte...



işte bu talış ziya bünyadov ve lezgi-tat karışımı iqrar aliyev bu teorinin Azerbaycan bölümleri üzerinde çalışmış ve Azerbaycan tarihçiliyinde kabul ettirmişler.Azerbaycanın tarih kitabları yıllarca onların aryan teorilerine esaslanarak yazıldı,bu teoriden dışarı çıkanların fikirleri asla ve asla kabul edilmezdi.Çünki bu devletin uyguladığı bir siyasetdir...

gördüyünüz bu nurçu Turk_aze de bu aryan teorisi firini savunan fetullahçının birisidir ve otaq yöneticileri hala bu mahlukatı otaqda tutuyorlar.

Çevrimdışı Turk_aze

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 233
Mahlukat senin anandır ulan kürt piçi.Adam gibi cevap verdik iyice azıttınız.