Gönderen Konu: NEJDET SEVİNÇ'İN YAZISI(MHP NİN 40 YILDIR BİTMEYEN DERDİ YAZISINA BENZER BİR YAZ  (Okunma sayısı 7003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhat Balcı

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 37
  • Tanrı Türk'ü Korusun!

ATSIZ'I TERKEDİŞ MHP İÇİN DÖNÜM NOKTASIYDI

Ülkücü harekete en sinsi ve ağır darbeyi kerameti kendilerinden menkul olan bazı şeyhlerin müritleri vurdular. Bir Türk müsün, Müslüman mısın, bir Allah mı Tanrı mı tartışması başladı ki, hala sürüp gidiyor.


Bugünkü 3 Hilalin parti, hilalli bozkurtun da gençlik kollarının sembolü olarak kabul edildiği 1969 kurultayı sert tartışmalara, hatta salon dışında gençlerin çatışmalarına sebep olmuştu. Bu yara sarılmadan beklenen itiraf zuhur ediverir. Ve hareketin fikir temellerini atan Atsız'la, hareketin siyasi lideri olan Türkeş'in arası açılır. Bu bir bakıma beklenen akıbettir. Çünki fikir taviz vermez!! Siyaset ise taviz esası üzerine kurulmuştur. Atsız da, Türkeş de siyasi hareketle fikir hareketini yanyana yürütemezler. Bu belki de mümkün değildir.

Fikirden taviz vermeyen Atsız'ın sert ve kararlı neşriyatından dolayı MHP Genel İdare Kurulu 1973 yılında Atsız tarafından yayınlanan Ötüken dergisinin okunmasını yasaklar. Oysa 9 Işık bile Atsız'ın Şubat 1962'de Orkun dergisinde yayınlanan Türk milletine çağırısından esinlenerek hazırlanmıştır. Atsız'ın 9 maddelik milli kalkınma programı şöyledir:

1. Türkçüyüz
2. Arınmış Türkçeciyiz
3. Yasacıyız
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz

(Orkun Dergisi, Şubat 1962)

Bu arada 1970 Ocak ayında kurulan ve 1971 muhtırasında kapatıldıktan sonra yeniden faaliyete geçirilen MSP ile MHP arasında bir islamcılık yarışı başlar. Artık MHP bin kere tövbesini bozanın içeri daldığı, Mevlananın dergahı gibidir. Farklı davaların temsilcileri arasındaki bu anlamsız yarış MHP'yi kendi kulvarının dışına itmiştir. Bir süre sonra Atsız'ın eksikliği "Milliyetçiliğin kabuk olduğunu iddia edenler" tarafından doldurulur.

Ve bir de bakarlar ki, seçkin kurmay subayların yönettiği bir üniversite hareketi olan MHP hareketi, bir köylü hareketine dönüşüvermiş!!

Bu gerçek görülür de, MHP Atatürk'le yeniden buluşup, islamcıları dışlayıp yeniden üniversite hareketi haline gelebilirse tekrar Türk milletinin umudu olacaktır.

 
NECDET SEVİNÇ
Dökülen kan,Alınan can bizim
Yıkılsın Liberal-Kapitalizm

Çevrimdışı Yalniz Kurt

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 87
Atsiz Atanin Fikrinden gidenler mhp ye sizarsa,Türkesin Bölükbasinin Partisini ele gecirmesi gibi,mhp ele gecirirler belki.Ama mhp bu konuda dikkatli davraniyor izlenimi var bende.Degilse,mhp icindekilerin fikriyati degismez,Partide degismez bence.

Çevrimdışı Akhal Teke

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 68
Bence bizim o itlere ihtiyacımız yok ! Zaman kaybı olarak görüyorum...Önce efendim parti iktadırını ele geçir , yok sora bide Partiden maymunları kovycam diye uğraş çok zaman alır.Bence , olması gereken Atsız atamızın davasından giden bir parti kurulmalıdır.İşlerimiz daha kısa sürede toparlanacaktır. ;-)

hem birde o partiye o kadar Kürt girmiş Atsızın askerleri niye giremesin ?
Türkler, Türkçülük ile güçlenecek, kurtulacak, ilerleyecek, yükselecektir.  -Hüseyin Nihal Atsız-

ilteris7

  • Ziyaretçi
Atsiz Atanin Fikrinden gidenler mhp ye sizarsa,Türkesin Bölükbasinin Partisini ele gecirmesi gibi,mhp ele gecirirler belki.Ama mhp bu konuda dikkatli davraniyor izlenimi var bende.Degilse,mhp icindekilerin fikriyati degismez,Partide degismez bence.

 Doğru tespit...Bu amaçla Mhp'ye sızıp ele geçirdiğini sana çok kişi var. Fakat bir bakıyorsunuz onların diğer Mhp'lilerden farkı kalmamış.

 Kısacası Mhp'yi Türkçü Öğütme Makinası olarak adlandırabiliriz.

 Buna bir örnek vermek gerekirse, birisi mahalledeki çetenin başına geçmek istiyor. Ama önce çeteye girmesi lazım... Çeteye giriyor. Fakat bir süre sonra çetenin değişmez bir parçası, elemanı oluyor ve kendi hedeflerini, hayallerini, fikirlerini rafa kaldırıyor. Çünkü çete onun benliğini ve her zerresini yokederk, varlığını ele geçirmiştir. O artık çeteden başka bir şey düşünemez hale geliyor. Bir MANKURT'a dönüşüyor.

 

 

ilteris12

  • Ziyaretçi
MHP ümmetçi bir harekettir. Milliyetçi motiflerle süslenmiş olsada bu durumu değiştirmez. Dünyada ümmetçi olan hiç bir hareket, kuruluş, kurum veya devlet laik anlayışa geçiş yapamamıştır. Başbuğumuzun hilafeti kaldırması ve laik bir devlet teşkiletmesi dünya tarihinde bir ilktir. Hülasa laik temele dayalı soyculuk anlayışımızın, MHP'nin veya herhangi bir ümmetçi yapılanmanın içerisinde mevcudiyetini sürdürmesi imkansızdır.

Çevrimdışı TürkmenBaşbuğu

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 33
Ümmetçilik felsefesi doğası gereği soyculuğa kesinlikle karşı çıkan bir felsefedir ümmetçi ve milliyetçiyim diyenler olsa olsa arap milliyetçisi olurlar, mesela koskoca istiklal marşında bir kere ırk kelimesi geçer Türk kelimesi bir kez bile geçmez çünkü m. akif Türkçü değil ümmetçidir o kadar gözleri kördür ki bu felsefeye sahip çıkanların bu millete bir sürü devlet kurduran özelliklerin sadece ve sadece kanındaki asalet olduğunu göremezler araptan bile arap milliyetçisi gibi davranıp herşeyi din kardeşliğine bağlayıp otururlar sonrada çanakkalede tüm müslümanlar şehit oldu gibi yalanlarla hem kendi ırklarına hakaret etmiş olurlar hemde milletin gözünü boyarlar. Bırakın Türk ırkçısı olmayı ortalama zekaya sahip bir çocuk bile kardeşliğin kanla geçtiğini bilirken bu sentezciler nasıl olurda aşağılık kürtleri diğer etnik döküntüleri kardeşlerimiz diye aralarına alırlar düz bir mantıkla bakınca zekalarının ortalamanın bile altında olduklarını düşünmeden edemiyor insan
Önde yalın kılıç Türkmen başbuğu
Ardında Oğuz'un ellibin tuğu
Andırır Altay'dan kopan bir çığı


Türksen öğün !!! değilsen itaat et !!!