Gönderen Konu: Osmanlı ve Türklük  (Okunma sayısı 3623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Başbuğ Türk Han

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
Osmanlı ve Türklük
« : 26 Eylül 2015 »
Son zamanlarda başlayan bir "Osmanlı Türk Değildir" görüşü var. Bunun nedeni çoğu padişahın anasının Türk olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Osmanlı çok uluslu bir devletti, içerisinde müslim ve gayrimüslim nice ulusları barındırıyordu. Ve tabi surette bu oluşumlar içerisinde ırklar kendi benliklerini kaybetmiş, Osmanlı vatandaşı olmuştu. Hatta ve hatta bazı dönemlerde azınlıklar Türk soyundan olan halktan daha fazla haklar almıştı. Bunların yanı sıra Osmanlı ordusunda bulunan askeri birimler devşirmeydi yani aslen Türk ve Müslüman olmayan bir kavimden alınan çocukların askeri ocaklarda yetiştirilip daha sonra Türk ve Müslümanlaştırılmasıyla oluşturulmuşlardı. Bu da Türkmen nüfusu öldürmemek için yapılmış doğru fakat ilerleyen zamanlarda yarardan çok zarara dönüşmüş bir hareketti. Kazan kaldırma ve yeniçeri isyanlarıda bunun bir neticesidir veya Genç Osman'ın Anadolu'dan Türkmen ordusu kurmak istemesi üzerine yine kendisini katleden bu devşirme ocaklardan en çok tanınanı olan Yeniçeri Ocağı idi.
Osmanlı hanedanında daha sonra gelenek haline gelen Türk olmayan bir hatunla evlenme durumu öncesindeki tüm anneler Türk idi. Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Hatun, Osman Bey'in annesi Halime Hatun, Orhan Gazi'nin annesi Şeyh Edebali'nin kızı Malhun Hatun bunlara örnektir. Gayrimüslim eş alma olayı Orhan Gazi zamanında başlamıştır. Bizans İmparatorunun kızı Asporça Hatun ve Yarhisar Tekfuru'nun kızı Nilüfer Hatun bunlara örnektir.
Bu yabancı soydan gelme olayı soyu ve nihayetinde budunu yöneten kesimin kanını etkilemez çünkü Türk yasasına göre soy babadan gelir. Ve Osmanlı saf Türk olan Kayı Boyundan gelmektedir. Ertuğrul Gazi söylemlerinde “Oğuz babam ve Oğuz Atam” diye söz etmektedir. Ordunun ve yöneten kurultayın Türk soylu olmamasının yöneten soyu etkilemesi ve bu nedenden ötürü Osmanlı Hanedanına “TÜRK DEĞİLDİR” denilmesi mantık ve töre dışıdır. İslamlık adına araplaşmak Osmanlı'dan öncede vardı. Şaman adetlerimiz üzerine İslami gelenekler eklenmiş ve bugün ki dinimiz ortaya çıkmıştır.
Kısaca Osmanlı İmparatorluğu Ertuğrul Gazi ile birlikte Anadolu'ya göç eden 50.000 kişilik Kayı obasına mensuptur. Soyları Oğuz ve Türktür. Eski hakanlarımız “Çin” elinden prenseslerle evlenirlerdi... Öyleyse bu durumda şu an peşinde koştuğumuz Turan ve Türkçülük ülküsü o zamanlar bile yok olmuş olmalıydı. Soy babadan gelen bir nesilde kendi kavmine iftira atmak ne töreye ne damarındaki kana yakışır. Osmanlıya yabancı hatunlar aldığı için değil İslam adını öne koyduğu için düşman olduğunu insanlar itiraf edememektedir. Ama bilinmeli ki ne Türklük İslamı ne de İslamlık Türklüğü bozmaz. Binlerce yıldır atalarımız her gelen dini kabul etmiş ve ırkımız en son olarak İslamı'da benimsemiştir. Tengri inancında olmayan TÜRK'leride dışlamak kanımıza ihanettir. O halde Gagavuz ve Macar Türklerinide Hristiyan oldukları için dışlamak gerekir ki bu da en büyük rüyamız olan Turan için büyük hatta en büyük engeldir. Osmanlı İmparatorluğu Hanedanıda diğer Türk devletlerinin hanedanları gibi Türktür ne olursa olsun ecdada saygı duymak boynumuzun borcudur. Türk olan bir kavim dili,dini ve coğrafyası yüzünden terkedilemez, yok sayılamaz... Oğuz Ata bizim için neyse Mete Han bizim için neyse, Hülagü Han, Bilge Kağan, Alparslan, İstemi Yabgu bizim için neyse Osman Bey, Orhan Bey ve diğer padişahlarda aynıdır. Ecdadımıza “TÜRK” değildi demek davayı yok saymak, geçmişimizi es geçmektir.
TÜRK BUDUN SONSUZ OLSUN

-Başbuğ Türk Han/HunTürkForum
TÜRK ve TÜRKÇÜLÜK aleyhinde bulunanları ezeceğiz...

Çevrimdışı alkanaga

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 68
Ynt: Osmanlı ve Türklük
« Yanıtla #1 : 27 Eylül 2015 »
Osmanlıda Müslüman halk  genellikle tarım,askerlik ve devlet memurluğu ile geçimlerini sağlamakta, Rum, Yahudi ve Ermeni azınlıklar ise, ticari faaliyetin hemen tümünü ellerinde bulundurmaktadır.  Osmanlı'da Türk,"eğitim görmemiş köylü" anlamına gelmektedir(Doç. Dr. Turgay UZUN,Osmanlı Döneminde Türk Milliyetçiliği İdeolojisinin Kaynakları).Osmanlıda  Türk halkı bitmeyen seferler ve  savaşlarda kırılırken, gayrimüslim halk özellikle Kırım Savaşı sonrası dönemde savaş ortamının sağladığı imkanlardan da yararlanarak iktisadi açıdan zenginleşmiştir. Bu haliyle İmparatorluğun en zenginleri gayri müslüm ve farklı ırktan kimselerdir.
 Ayrıca Türklerin İslâmiyeti kabul edişi ile birlikte, var olan eski Türk inanış ve gelenekleri bir değişim sürecine girmiştir. İslâm inanışında mevcut olan "ümmet" prensibi ve İslamın kavmiyetçiliği reddedip, bunu bir asabiye  olarak nitelendirerek kötülemesi, Türklerde ulusal bilincin gelişmesini geciktirmiştir. Osmanlı'da Türklere; "Hangi Ulustansın?" diye sorulduğunda genelde alacağınız cevap " müslümanım" şeklindedir. Hatta Müslümanlığın bir din olduğu hatırlatılınca soruyu "Osmanlıyız" biçiminde cevaplarlar ve bunun da bir ulus olmadığı belirtildiğinde bile  türlü Türk olduklarını söylemeyi düşünemezler (Akçam, Taner, Türk Ulusal Kimliği ve Ermeni Sorunu). Kısaca Osmanlı ümmetçidir. Kurucuları her ne kadar Türk olsa da ümmetçilik benimsenmiş, Türklük unutulmuştur...
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN