Gönderen Konu: Türkçülük ve Türkçüler  (Okunma sayısı 8264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kizilelma05

  • Ziyaretçi
Türkçülük ve Türkçüler
« : 31 Temmuz 2006 »
Ülkemiz içerisinde Milliyetçilikten dem vurarak Milliyetçiğim diyen bir sürü yobaz, yoz ve örümcek kafalı insanlar mevcut. Onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Aslında zulalarında yer edinen kuyruk acılarının da farkındalar ki egolarını tatmin etmek için Türk Milliyetçiliğini kısır bir vizyona sokmaya çalışıyorlar. Türk Milliyetçiliği tarihte onlar gibi insanları tuz buz etmiştir. Onun için kaygım yok. Çünkü bu arkadaşlar KURT TAKLİTİ YAPMAYA ÇALIŞAN, KURT GİBİ ULUMAYA ÇALIŞAN ÇAKALLARDIR. BOZKURDUN YUVASINDA ÇAKALLARA YER YOKTUR.

Gelelim Türk Milliyetçiliğimize; Türkçülük Türk Milliyetçiliğinin adıdır. "Çü" eki mensubiyet, sevgi ve de aidiyetin nişanesidir. Bu bağlamda Türkçülük Türk milletini sevmek, Onun uğrunda çalışmak ve Onu korumak ve yükseltmektir. Türkçü insan ise Türklüğün üstünlüğü ve fazileti için çalışan kimsedir. Türkçü insan Türk milletinin fedakarları, neferleridir. Bu bağlamda Türkçülüğün gelişme evresini Atsız ATA şöyle özetlemiştir;
- Tanrı Dağlarındaki Atalarımızdan bugüne kadar gelen vatan, millet ve din sevdasıyla harmanlanan Milliyetçilik duygusu.
- Avrupa cereyan eden Fransız ihtilalinin Milletlerin tebasında yarattığı kargaşdan ve şovenizm fikriyattından Türk Kültürünü ve Türklüğü korumak
- 200-250 yıldır ezilen Türk Milletini tekrar layık olduğu seviyeye ulaştırmak.
- 1. Cihan Harbi sonrasında işgale uğrayan Türk Yurdunu düşman işgalinden kurtarmak.
- Buna nacizane şu kıstasıda ekleyebiliriz"Cumhuriyetimizde ATATÜRKTEN sonra başa gelenlerin teslimiyetçi ve tavizkar, onursuz, milliyetsiz siyasetlerine ve komünizme karşı dur demek için hareketlenen 3 Mayıs 1944 Türkçülük Hareketi."

Tüm bunların bağlamında Türkçülük fikri önce CKMP ve sonra MHP çatısı altında siyaset arenasında vuku bulmuştur lakin özellikten 1980'den sonra MHP camiasında Türkçülük çizgisinden kopmalar başlamıştır. Bunun yegane sorumlusu ise Cemaat kavgaları ve Milliyetçiliği yumuşamaya uğratmaya isteyen Necip fazıl, Seyyid Ahmet Arvasi gibi şahısların ülkücü camiada etkin olmalarıdır. Son dönemlerde ise MHP Türkçülüğünden iyice taviz vererek gerek 57. hükümet gerekse ondan sonraki süreçteki tavır ve politikalarıyla Türkçülük çizgisinden iyice uzaklaşmıştır.

Tekrar Türkçülük meselemize dönecek olursak. Her Türkçülük fikriyatını Türklük ruhunu ve hissiyatını yüreklerinde beyinlerinde hisseden Türk'ün asil kanına sahip ve Türk soylu kişiler icra edebilir. Bu bir şart değildir yanlış anlaşılmasın Türk olmayanlardan Türkçülük bekleyemeyiz. Türkçü insanlar ırkının meziyetlerini, özelliklerini ve niteliklerini çok iyi bilip Tarih sayfasındaki Türk Milletinin büyüklüğüne ve yüceliğine inanmak zorundadır. Türkçü neferler, bulunduğu mevkide en iyi en yüksek mertebede olmalıdır ve vazifelerini şaibeye, hileye mahal vermeden icra etmek zorundalardır. Türkçü neferler, haksızlığa anında karışmalı, zalimin yakasında bitmelidir. Türkçü neferler SES BAYRAĞIMIZ olan TÜRKÇE'yi çok iyi bilmeli, konuşmalı ve kullanmalıdır. Türkçü neferler, Ahlak hususunda Türk kültür geleneklerine ve İslam ahlakına uygun davranmalıdır. Türkçü neferler, gerek manevi gerek maddi kendilerine çok iyi bakmalı ve kendilerini çok iyi yetiştirmelidir. TÜRKÇÜLER, ATATÜRKÇÜ OLMAK ZORUNDADIR. ATATÜRKÜ SEVMEYEN TÜRK; TÜRKÇÜ VEYA TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLAMAZ. Bu bağlamada ATATÜRK'ü iyi anlayıp onun bütün eserlerini okumalıdır. VE ATATÜRKÜN kurduğu YÜCE TÜRKİYE CUMHURİYTİNE ve ONUN TEMEL İDEOLOJİSİNE SAHİP ÇIKMALIDIR.

Neticeyi kelama bağladığımızda, Türkçülük bir gönül hareketidir, Türk milletinin kutsal ÜLKSÜDÜR. Türkçüler ise bu yolda yürüyen neferledir. Aramızdan sahte Milliyetçilerin temizlenmesi temennisiyle

esen kalın

(KIZILELMA)

Çevrimdışı hun_333

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 117
  • TÜRKsen öğün,değilsen itaat et!!!
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2006 »
" Türkçü neferler, Ahlak hususunda Türk kültür geleneklerine ve İslam ahlakına uygun davranmalıdır."(alıntı)
Hem bize Türkçüğü anlatıp mhp'nin Türkçülükten uzaklaştığını anlatıyorsun hemde bu lafı ediyorsun....
"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."

Adalet Bakanı MAHMUT ESAT BOZKURT   

Tarih: 19 Eylül 1930

http://turkcutoplum.azbuz.com

Çevrimdışı [Hun Türk]

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2391
  • TTK
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #2 : 31 Temmuz 2006 »
kizilelma05,

Üyeliğiniz iptal edilmiştir. Klasik ülkücü propagandası yeri değil burası.
Bana göre ticanilik, nurculuk, yobazlık, komünizm ve partizanlık gibi hastalıkların sebepleri, milli ülküden yoksunluktur.
Hüseyin Nihâl Atsız


TÜRK IRKI SAĞOLSUN !

Çevrimdışı Baybiçe

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2006 »
Ülkücülerin içinde bizim varlığımızdan habersiz oldukları için "denize düşmüş yılana sarılmış" hesabı, kurtarılmayı bekleyen Türkçü kandaşlarımız var diyoruz, ama bir de böyle yılanlar çıkıyor. Bu yılanlar, o ırkdaşlarımızı bizden uzak tutmak için çok büyük çaba harcıyorlar. Ülkücülük, ilk kurulduğu zaman neyse, şimdi de odur. Sonradan ümmetçi ve kürtçü olmuş değildir. Eskiden de aynı fikirleri bünyesinde barındırıyordu. Ümmetçilik, ülkücülüğün yapısında var olan birşey zaten.
Ümmetçilik yönünün Türkçüleri daha eskiden rahatsız etmemesinin sebebi neydi peki? Eskiden Türk'ün karşısındaki tehlike komünizmdi. Ülkücüler komünizmle savaştı. Komünizmle savaşırken ümmetçilik yönü bu savaşa, davaya zarar vermiyor, hatta bir bakıma destekliyordu. Ama şimdi düşman değişti. Türklüğün karşısındaki düşman komünistler değil, kürtler! Ve kürtleri destekleme noktasında birleşen bütün gayri Türkler! Irkımızın ve budunumuzun varlığı başka ırklar ve budunlar tarafından tehdit edilmekte. Ümmetçilik bu noktada, Türkçülerin sözkonusu düşmana karşı savaşında detekleyici değil, tam tersine zarar verici, ırkımızı yok edici durumdadır. Yani ümmetçilik, bizi değil, düşmanlarımızı zafere ulaştırır. Ümmetçilik yapan bütün grup ve partilerin içine düştüğü ihanet tablosuna, ümmetçi yapılarından dolayı MHP ve ülkücüler de dahildir.
Ümmetçilik, bize ırkçılığı yasaklar, kürdü bile kardeş gösterir. İşte ülkücülerin içine düştüğü ihanetin nedeni! Ümmetçi yapıları, onları kürtçülük ve arapçılığa götürmektedir.
İşin acı tarafı, budunumuz ülkücüleri ve MHP'yi Türkçü sanmaktadır. Dolayısıyla da bunlar yüzünden, Türkçülüğü ümmetçilikle doğru orantılı görmektedir. Ümmetçi olan Türkçü olamaz, Türkçü olan da ümmetçi olamaz! Bu ikisinin birbirine ne kadar zıt oluşumlar olduğunu milletimize anlatacak olan biz Türkçüler, üzerimize düşen görevi yapmak, örgütlenmek zorundayız. Irkımız bizden bunu bekler!
TTK
Vatan ne Türkiyedir Türklere ne Türkistan;
Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: TURAN!
...................................

Türkler, bir ırk ve bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır.

Çevrimdışı ATASAGUN

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 168
  • Öğreniyor...
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2006 »
Ülkücülük, ilk kurulduğu zaman neyse, şimdi de odur. Sonradan ümmetçi ve kürtçü olmuş değildir. Eskiden de aynı fikirleri bünyesinde barındırıyordu. Ümmetçilik, ülkücülüğün yapısında var olan birşey zaten.

Ülkücülük kavramını Atsız Atamız da kullanmamış mıydı? Bunların bozduğu Ülkücülük'ün özü Türk Ülküsü değil miydi?

Çevrimdışı göktürkbilgekağan

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 12
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2006 »
Ülkücülük, ilk kurulduğu zaman neyse, şimdi de odur. Sonradan ümmetçi ve kürtçü olmuş değildir. Eskiden de aynı fikirleri bünyesinde barındırıyordu. Ümmetçilik, ülkücülüğün yapısında var olan birşey zaten.

Ülkücülük kavramını Atsız Atamız da kullanmamış mıydı? Bunların bozduğu Ülkücülük'ün özü Türk Ülküsü değil miydi?
evet atasagun haklısın.
Atsız atada ülkücülük tabirini kullanmış ve kendisini Türk ülkücü olarak tanımlamıştır.
Ülkücülük bir ideal e bir mefkureye sahip olmak demektir.
Ve Tüm Türkçülerin  mefkuresi de Türk birliği yani Turandır.

[GKT] BİLGEKAĞAN  [L]
GÖKTÜRK ÖLÜMÜNE SADAKAT
YÜKSEL TÜRK SENİN İÇİN YÜKSELMENİN SINIRI YOKTUR (M.K.ATATÜRK)

Çevrimdışı brakisefal

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 188
    • http://www.vatankirim.net/
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #6 : 13 Eylül 2006 »
beyefendi/hanımefendi demiş ki:
"Türkçü neferler, Ahlak hususunda Türk kültür geleneklerine ve İslam ahlakına uygun davranmalıdır."

behey şaşkın.

Türk oğlu Türk, Türk kızı Türk hristiyan Gök Oğuzlar, Musevi Hazarlar, Şamanist Türkistan Türkleri ve bunun gibi onlarcasından islam ahlakına uygun davranış beklemenin aklı mantığı nedir

her Türk müslüman olmak zorunda değil
her müslüman Türk olmak zorunda değil


Bir kere ümmet şırıngası yiyen insan milyon kitap okusa, alimlerle yatıp kalksa, ilim irfanı yalasa yutsa da aklı yine de ümmetciliğin dar kalıplarından çıkamıyor.

Göktanrı Türk'e sınır biçenleri,kılıf uyduranları,yozlaştıranları helak etsin.
Tanrı Türk'ü korusun ama önce idrak sahibi etsin.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2006 »
Türkcü'lerin bugün itibari ile baslica görevi bence su olmalidir;

Türk halki Türk'lügünü unutmaya baslamistir, Türk'lügünü gözardi etmeye baslamistir, Türk'lügünü önemsiz bir ayrinti gibi görmeye baslamistir, Türk'lügünü ikinci plana vede arka plana atmaya baslamistir. Bu yüzden Türkcü'lerin baslica görevi insanlarimizi aydinlatma olmalidir.

Bugün evimize misafir geldi.
Annem 61 yasinda, haliyle arkadaslarida kendi akranlari.
7-8 tane kadin geldi evimize, bende onlari rahat birakayim diye, futbol seyretmeye dernege gittim.
geldigimde halen oturuyorlardi. Yaslarinin verdigi etkiyle iyice dindarlasmis teyzelere hosgeldiniz dedim, nabiz yoklayayim diye, gecmis ramazaniniz kutlu olsun dedim. hepsi nasil seviniyor, bende biyik altindan güldüm, bu arada cumhuriyet bayramimizda kutlu olsun dedim. Baktim hic orali degiller, üstlerine varmayayim dedim, odama gectim. Bir baktim icerden ses geliyor, bunlar adi varlik ibo denen iti seyrediyorlar. Gülerek iceri vardim, dedim teyzeler, hicmi evladiniz yok? var dediler, dedim bunlar askere gitmiyormu? gidiyor dediler. Dedim peki akliniz onlarda kalmiyormu? kaliyor dediler. Peki dedim bu seyrettiginiz, eglendiginiz adam, bu bölücülere gönüllú yardim ediyor. Gömlek markasi cikarip satiyor, gida mamulleri markasi üretip sattiriyor, hali, restoran, kaset, konser, tv programi derken bu adama ne kadar destek olursaniz iste o kadar oglunuzun dirisini degil, ölüsünü askerden beklemeniz haktir dedim. hepsi acaip sasirdi.
Dedim sasacak birsey yok teyzeler, sizden bu yasta bozkurtluk yapmanizi bekleyemeyiz ama, bari Türk olarak evlatlariniza hem dogru örnek olun, hemde ait oldugunuz Irk'a asgari bir katkiniz olsun.
Dedim bana simdi ne biliyorsaniz onu diyiniz. ben görevimi yaptim, sizi bir dogruya yóneltip isaret ettim.

Bu ne kadar basit bir olaydir soydaslar ama inaniyorumki, o kadinlar evlerine vardiginda aile efratlarina bu olaydan bahsedecekler. Bu konuda 2 dakikacik durup düsünmelerini saglamis olmak bile kücük bir basaridir.

Türkcülerin yolda, evde, iste, alisveriste heryerde ve her firsatta her imkanda etrafinda gördügü tanidigi veya tanimadigi her Türk'ü aydinlatmasi lazimdir. Bu bizim ilk görevimiz olmalidir.
Ben böyle düsünüyorum.
TTK

Aslanonur

  • Ziyaretçi
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #8 : 01 Kasım 2006 »
Ben de sınıf ve okul ortamında bilinlendirme çalışmaları yapıyorum fakat önümü en çok kesenler ise komünistler oluyor.

Türkçenin yozlaşması ile ilgili Türk ruhu ile ilgili birçok konuşma yaptım sınıf arkadaşlarımla.Çoğu gerçeği anladı şimdi mail bile demiyorlar :) mesaj bile demiyorlar.

Turancılığı onlara anlattığımda ise daha çok şaşırıyorlar çünkü daha Turan nedir bilen yok.

Her Türk'ün içinde bir Türkçülük ruhu vardır fakat bunu ortaya çıkarmak için birşeyler gerekir.O birşeyleri biz Türkçüler yapmalıyız en büyük engeller ise tarikatçılar ve komünistlerdir.

Çevrimdışı alparslan-75

  • Yasakli
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 8
Ynt: Türkçülük ve Türkçüler
« Yanıtla #9 : 01 Kasım 2006 »
BEN BİRŞEY ANLATMAYA KALKSAM İLK TEPKİYİ GÜLEN CEMAATİ MENSUPLARINDAN ALIYORUM BUNLAR ADAMIN ÜSTNE GELİP BİTİRMEK İSTİYORLAR FAKAT YILMADIM YILMAYACAĞIM