Gönderen Konu: -kimlik-  (Okunma sayısı 2536 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tungaturan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 174
  • ben TÜRK AZ_Sİ
-kimlik-
« : 12 Haziran 2006 »
            Uzun yılların bir politikası olarak karşımıza sürekli kimlik problemi diye bir kavram konulmakta.Aslında Anadolu Oğuzları olarak bir kimlik sorunumuzun olduğuna kati surette karşı olduğumuzu hissettirmemiz gerekmekte.Bu politikanın amacı yeni neslin bilinçaltına bir kimlik problemi olduğu ikilemini sokmaktır.
            Kültür olarak ne arap ne de iran kültürü.Anadolu Oğuzlarının kültürü katıksız Türk kültürüdür.Zaten böyle olmasa bizim toplum yapımızda aynen araplar gibi olurdu.Bugün arapların yaşamları ve tarzlarıyla alakalı bir yönelişe ya da yapıya sahip olmadığımız ortada.
            OĞUZ ATA'nın dünyanın dört bir yanında torunları var.Din olarak farklılıklar gösterseler de kültür olarak ortak noktaların varlığını ve bu kültürün hakim unsur olduğunu kimse inkar edemez.Anadolu'daki Türklerinin dini İslamdır.İslamlığı araplıkla,acemlikle karıştırmamak lazımdır.İslam'ı araplardan almış olsakta bu sadece ilahi bir inancın alışverişidir.Arapların ve araplığın bununla alakası yoktur.
           Oğuz kültürüne,geleneğine bağlı;müslüman Türk evlatlarıyız.Onun için bu politikanın uygulanmasına engel olmalı ve çocukları yetiştirirken onlara bu kimliğin evladı olduğunu hissettirmeliyiz.
Daha deniz daha ırmak,
Gök çadır güneş bayrak.