Gönderen Konu: ULUSÇULUĞUN NEDENİ  (Okunma sayısı 3980 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kayrakan_GokBoru

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 136
    • KKGB
ULUSÇULUĞUN NEDENİ
« : 22 Nisan 2006 »
ULUSÇULUĞUN NEDENİ

"İnsanın, kendi dahli olmayan fıtri-tabiî değerlerle övünmesini bir tür ?âkıl ve baliğ olamama? durumu olarak gördüğümü belirtmeliyim. En basit ifadesiyle, kişi övünecekse, kendi kazanımlarıyla övünmeli diye düşünüyorum. Ama, genel ifadesiyle ?asabiyetçiliğin? bundan çok daha kötü bir boyutu var ki, o da hayat tasavvurunun merkezine, ırk, ulus, dil, renk gibi ?içkin? ve ontik bir değeri yerleştirmektir. Bu, sonuçta ?kaba bir materyalizmdir? ....Bugünkü yazıda ben...nasyonalizm/ulusçuluk gibi eğilimlerin, insani ...değerlerle çatıştığını işlemeyi..."

Ümmetçi yazar M.İslamoğlu böyle diyerek bizim Türkçülerin de sık sık düştüğü bir hataya düşüyor.Önce şunu belirlemek zorundayız.

Neden Türkçü oluruz?Bu soruya verilen yanıtların yüzde sekseni "Çünkü yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyım,Çünkü Türkler şöyle şöyle arslan gibi milletiz maşallah" tadında oluyor ki bu son derece yanlıştır..Bu sayılanlar olsa olsa Türk doğulduğu için övünülecek şeylerdir.Türkçülüğe-Türk ulusçuluğuna sebep olamazlar.Belki alevlendirebilirler.

Yahudiler çok korkak bir ırkın ahfadıyım diye intihar mı ediyor?Ya Çingeneler....Dünya uygarlığına hiçbir katkıları olmadığı için "Benim ırkım insanlık" diyen kaç Çingene var?

Aslında ulusçuluğun tek bir nedeni vardır ki bu da açıktır.Farklı olmak....Evet Türk doğan kimse kendisinden başka Germen,Çerkes.Kürt,Latin vb. ırkları-toplulukları bir karşılaştırma aracı olarak kullanarak kendi ırkının yerini ve değerini tayin eder ve kanında yazılı yasa biraz şahlanırsa bir ölçüde Türkçü olmuş demektir.Yoksa biz gene Türk olarak doğsaydık fakat Türkler  -Tanrı saklasın- savaşma yeteneği olmayan,yazısız,dilsiz,uygarlıksız bunun yanında ahlaksız,erdemsiz vb. bütün kötü özellikleri bünyesinde taşıyan bir topluluk olsaydı biz gene Türkçü olacaktık.

Evet Türk olmak bizim seçimimiz değil...Ama bu duygudaşçılık oyunu bu meselelerde ölçüt kabul edilemez.Bir kimse Türk olarak doğduysa Türklüğünün gereğini,Alman olarak doğduysa Almanlığının gereğini yapacaktır.Pekala ben masa da olabilirdim.Ağaç da....Bunlara göre bir değerlendirme yapılamaz.Türk olmak ile Alman olmak farklı şeylerdir.Burada mesele övünmek değil Tanrı'nın örgülediği yazgıyı elde olan olgularla devam ettirme savaşıdır.Kürt meselesinde de "Ya siz kürt olarak doğsaydınız" gibi eleştirilerin hiç bir isabetliliği yoktur.Kürt olsa idik algı evrenimiz tümüyle farklı olacak idi.Ama Türk'üz ve buna göre davranmamız gerek...

Ulusçuluğun sevmek kadar kızmak kadar doğal bir düşünce olduğunu Hanifi Altaş "Doğal İdeolojiler,Yapay İdeolojiler ve Milliyetçiliği Aşmak" adlı yazısında uzun uzun,ikircime yer bırakmayacak şekilde açıklamıştı.Biz sözümüzü adı geçen yazıdan bir alıntı ile bitirmek istiyoruz.

"Dünyanın bütün dillerinden ve bütün dillerin bütün lügatlerinden biz kelimesi çıkarılmadığı sürece,milliyet duygusunun da,milliyetçiliğin de aşılmasına imkan yoktur"

Saygılarımla....

K.K.G.B