Türkçü Turancı Otağ
GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: motun yabgu - 07 Haziran 2008
-
Yukarı Karabağ'da çatışma: 16 asker öldü
5 Mart, 2008 14:58:00 (TSİ)
Azerbaycan ve Ermenistan arasında sorun olan Yukarı Karabağ'da dünden beri iki ülkenin güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı son 24 saatte 16 askerin öldüğünü duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ana kadar 12 Ermeni ve 4 Azeri askerin hayatını kaybettiği belirtildi.
Dün yoğun yaşanan çatışmaların bugün de sürdüğü açıklandı.
Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Ayrılıkçı güçlere hiçbir taviz verilmeyecek, Karabağ'ın ayrılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesini işgaliyle 1988 yılında başlayan savaşta, yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybederken, yüzbinlerce kişi topraklarını terk etmek zorunda kalmıştı.
Taraflar, uluslararası kamuoyunun baskısıyla 1994 yılında ateşkese gitmişti.
Azerbaycan Türk soylu sehitlerimize Tanridan rahmet,yakinlarina ve Türk milletine bassagligi dilerim. Ermeniler,karabagda yaptiklari,ermeniliklerinin hesabini vermeye basladi.Bir kac ay önceki benzer catismada yine bir düzine ermeni enigi gebermisti. T.T.K.
-
Keşke motun yabgu anda ama ermenilerin ağabeyleri çoktur,herhangi bir durumda gereğini yaparlar.İlk yapılacak iş ermenileri ekonomik olarak çökertmenin planlarını yapıp ne olursa olsun AB ülkelerininin dayatmalarına direnip sınırı ticarete kapalı tutmaya devam etmek.
-
ermeni piçleri,ve ağababaları tarih boyunca bizden derslerini aldılar, gene alacaklar.İşgal ettikleri Azeri topraklarından çıkmazlarsa,ileride tarih sahnesinden silineceklerdir.Türkiye'deki gizli ve devşirme ermeni piçleri!!! akp sürekli iktidarda kalmayacak.Ona göre ayağınızı denk alın!!! TENGRİ TÜRK'ÜNÜ KORUYACAKTIR.
-
Öncelikle Türkiye,Azerbaycan ordusunu eğitmeli ve askeri teçhizatını tamamlamalıdır.
-
Ulan yine mi?
Neyse yorum yapmayacağım...