Türkçü Turancı Otağ

GENEL KONULAR OTAĞI => GÜNCEL => Konuyu başlatan: Karakecili - 14 Mayıs 2013

Başlık: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Karakecili - 14 Mayıs 2013
kandaslarim ben almanyanin duisburg kentinde bir dernek kurdum GÖKTÜRK TÜRKCÜ TURANCI dernegi eger almanya da yasayan kandaslarim varsa sizleri mutlaka dernegime beklerim...biz daha yeni bir olusumuz orada tabi hertürlü destege acigiz her konuda...bana E-mail yolu ile [email protected] beklerim kandaslarim ESENLIKLER::
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Yüzbaşı Sançar - 14 Mayıs 2013
Hayırlı, uğurlu olsun Karakeçili kandaşım.
Dilerim bu girişiminiz Türklük için hayırlı işlerin yapılmasına öncülük eder.
Yalnız, beni yanlış anlamayın ama, Türkçü iddialarla ortaya çıkmak alkışlanacak bir girişim ancak asıl olanı bu girişimi eğilmeden, bükülmeden, kirletmeden sürdürebilmektir. Zira Türkçülük zor iştir. Bunca kanıbozuk ve mankurt arasında bu işleri yürütmek epeyce bir çaba istiyor.
Tanrı yardımcınız olsun ve utandırmasın...
Tanrı Türkü ve Türk yurtlarını korusun.
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: o.öcal - 14 Mayıs 2013
Türkçülük adına hayırlara vesile olmasını dilerim.
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: KaraTekin - 15 Mayıs 2013
Sayin Karakecili öncelikle GÖKBÖRÜ Türkcüler Otagina hos geldiniz.

Sizden ricam eger bir sakincasi yoksa su derneginizin resimlerini ve tüzügünü buraya ekleyebilirmisiniz kandasim ? Eger sakincasi varsa mesaj yolu ile de gönderebilirsiniz.

Samimi olarak bu yolda birseyler yapmak istiyorsaniz zaten yasal olarak Gök Börü Türkcüler dernegi var, dernegimizin tüzügünü alir Almanya-Duisburg subesi olarak hayata gecirebilirsiniz. Size epey uzagim yakin olsaydim en kisa zamanda derneginize ugrar fikir alisverisinde bulunur neler yapabilecegimiz üzerine kafa yorardik malum yüz yüze görüsülmedikce buralardan yapilan cagrilar söylemler hep havada kaliyor.

Simdilik söyleyeceklerim bu kadar...

TTK
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Karakecili - 15 Mayıs 2013
Sevgili kandasim ilgin icin Tsk ederim dernegimizin su an ici disi hazirlaniyor en yakin zamanda fotoraflari burada kesinlikle paylasacam ben simdiye kadar almanyada bir türkcü turanci dernegine rastlamadim eger böyle bir olusum burada varsa  sizlerle beraber haraket etmek beni mutlu eder,bana sizlerin tüzügünü ulastirabilirsen memnun olurum..Bizler su an 15 kisiyiz hersey yerine oturdumu eminim daha cok olacagiz...Tanri Türkü Korusun




NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE :prbay
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: meralodem - 17 Mayıs 2013
Hayırlı olsun, güzel bir haber bu :)
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Karakecili - 17 Mayıs 2013
Karatekin kandas Tüzügünüzü bana ulastirabilirsen memnun olurum...Tanri Türkü Korusun
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: KaraTekin - 18 Mayıs 2013
Sayin Karakecili, "GÖKBÖRÜ TÜRKCÜLER DERNEGI"nin Tüzügünü asagiya ekliyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BİRİNCİ BÖLÜM     
GENEL HÜKÜMLER

MADDE –1
Derneğin Adı, Ongunu ve Merkezi:

       a- Derneğin adı:

         GÖKBÖRÜ TÜRKÇÜLER DERNEĞİ’dir.  Kısaca “GÖKBÖRÜ” olarak isimlendirilir.

       b- Derneğin merkezi:
Derneğin merkezi Ankara’dadır.
Dernek yurt içinde ve yurtdışında şubeler ve temsilcilikler açabilir.

        c- Derneğin ongunu:
       Türkuaz zemin üzerinde, üstten bir yay şeklinde yazılmış “TANRI TÜRK'Ü KORUSUN” yazısının ortasında BOZKURT başı ve bu Bozkurt başının hemen altında, Göktürk abaçasıyla "TÜRK" tamgası ve bunun altında da, üst yazı yayını tamamlayacak şekilde “GÖKBÖRÜ” yazısı bulunur.

MADDE – 2
Derneğin Amacı:
Türk Soyunun kayıtsız şartsız hâkimiyeti ve özgürlüğü ile Türklüğün her yönden ileri ve üstün olması gayesi esas alınarak, Türkçülük ülküsüne ve Türk Töresine dayalı olarak her şeyin Türk için, Türk’e göre, Türk tarafından olması gerektiğine inanan bir amaç güdülüp, Türklük bilincinin gelişmesi ve Türklük sevgisinin kuvvetlenmesidir.
MADDE – 3
Derneğin Faaliyetleri:
                 a – Türkiye ve Türkiye dışında yaşayan Türklerin; karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmasını sağlayıp Türk Birliğinin gerçekleşmesi yolunda çalışmak.
                 b - Türk ulusunun ilmi, ekonomik, sosyal, kültürel konularda kenetlenmesi ve birlikte yücelmesi için çalışmalar yapmak.
                 c – Dünya üzerinde yaşayan bütün Türklerin ortak iletişim dili olarak, her bakımdan gelişmiş olan, Türkiye Türkçesi İstanbul Lehçesi esaslı Ortak Türkçe çalışmaları yapmak.
                 ç – Türk gençlerini yıkıcı, bölücü ve kozmopolitleştirici akımlara karşı Türk Milliyetçiliği Ülküsü ekseninde bilinçlendirerek birlik ve beraberliklerini sağlamak.
                 d- Türk gençlerini her şeyin üstünde Tanrıya, Türklüğe ve Vatanına bağlı olan; Türkün tarihini, tarihî yurdunu, dilini, kültürünü, soyunu ve milli mukaddesatını bilerek seven; milletine karşı her alanda görevini eksiksiz yapan, örnek Türkler olarak yetiştirmeye çalışmak.
                 e - Türk toplumu içinde hürriyetin, hakkın ve eşitliğin korunması, gelişmesi ve kökleşmesi için çalışmak; her türlü haksızlık, yolsuzluk ve eşitsizlikle uğraşmayı vazife bilmek; Türk Milletin içindeki bütün şahısların ve zümrelerin birbirini sevmesi için uğraşmak.
                 f - Türk kültür, ahlâk, zevk ve geleneklerine uygun çağdaş bir yaşayışın toplum içinde yayılmasına çalışmak.
                 g - Bütün milliyetçi davranışlara destek olmak; Türklük için faydalı her teşebbüse yardım etmek; Türk Milliyetçiliğine faydalı bir iş için özel bir dernek veya iktisadî bir kurum gerektiğinde bunlara önayak olmak.
                 h – Türk milletinin eşsiz tarihî görevleri için üyelerini tam bir ülkü havası içinde her yönden hazırlamayı ve yetiştirmeyi baş görev saymak.
                 ı - İlkelerimizden, Türk ulusunun maddi-manevi değerlerinden ve çıkarlarından kişiliğimizden ve doğrularımızdan, her ne fayda veya zarar getirirse getirsin, taviz vermemek.
                 i - İhtiyaç sahibi yerli ve yabancı uyruklu Türk öğrencilere yurt içi ve yurt dışı her türlü eğitim ve öğretim yardımı yapmak. Bu amaca katkı sağlayacak yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma ve geliştirme merkezleri, okullar açmak ve bu tür müesseselere her türlü ayni ve nakdi yardımda bulmak.
                 j - Amaçlar doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz adına faydalı olabilecek her konuda faaliyette bulunmak üzere ülkemizdeki ve yabancı ülkelerdeki ulusal ve uluslar arası kuruluşlarla, ülkemizde ve uluslar arası alanda beraberlik ve işbirliğinde bulunmak. Ulusal ve uluslar arası ilmi toplantı ve konferanslar tertiplemek, kongre ve konferanslara katılmak, ilim adamları veya üniversiteler ile işbirliği halinde araştırmalar yaptırarak, raporlar hazırlatmak, toplumun ve ilgililerin istifadesine sunmak. Faaliyet alanları ile ilgili yarışmalar düzenlemek ve ödüller vermek.
                 k – Türk Milliyetçiliği Ülküsünü yaymak amacıyla gazete, dergi, kitap, film, video, müzik vb. yazılı ve görsel faaliyetlerde bulunmak.
                 l - Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın almak, satmak, kiralamak, kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek, hizmet amaçlı ticari işletmeler açmak, ticari ortaklıklar kurmak.
                m - Derneğin amacını gerçekleştirmek üzere, benzer amaçlı derneklerden, işçi ve işveren sendikalarından ve meslekî kuruluşlardan maddî yardım almak ve adı geçen kurumlara maddî yardımda bulunmak.
                 n - Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütmek.
                 o - Yukarıdaki fıkralarda zikredilmeyen fakat derneğin esas amacına uygun her türlü teşebbüs ve faaliyetlerde bulunmak.

Madde – 4
Kapsam:
Soy, dil ve tarih olarak birbirine bağlı Dünyadaki bütün Türk Milletini kapsar.
...
.....
.........
..............

Madde – 32
Temsilcilikler:
Gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açılabilir.
Temsilcilikler şube kurultayı ve büyük kurultayda, temsilci sıfatıyla temsil, edilirler.
Temsilciliğin adresi, genel yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülkî idare amirliğine yazılı olarak bildirilir.
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Karakecili - 20 Mayıs 2013
Tsk...Tanri Türkükü Korusun
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Delikurt38 - 30 Mayıs 2013
Hayirli Ugurlu olsun Almanya Paderborndan Duisburga sevgiler Elime ilk gecen firsatta ordayim kandasim
Başlık: Ynt: Göktürk Türkcü Turanci Dernegi Almanya
Gönderen: Karakecili - 02 Haziran 2013
TÜM SOYDASLARIMI BEKLERIM.... :prbay