Gönderen Konu: KKTC'ye Karşı AKEL-CTP İşbirliği  (Okunma sayısı 2673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı EFE

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 206
KKTC'ye Karşı AKEL-CTP İşbirliği
« : 21 Eylül 2006 »
Avrupa'nın çeşitli, ülkelerinde yaşayan Kıbrıslı Türkler KKTC'ye uygulanan ambargoları ve verdiği sözleri yerine getirmeyen AB'yi bugün düzenleyecekleri eylemle protesto etmeye hazırlanırken, AKEL ile CTP bu eylemi sabote etmek için harekete geçtiler...



Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Kıbrıslı Türkler, "Ambargolu" (Embargoed) adlı sivil toplum örgütü öncülüğünde bugün Brüksel'de büyük bir gösteri düzenliyor.  Gösteride KKTC'ye yönelik izolasyonların sürdürülmesi ile Kıbrıs Türk halkına  yapılan haksızlıklar protesto edilecek. Gösteriye  KKTC'de ve Avrupa'da faaliyet gösteren  15 sivil toplum örgütü destek veriyor. Bu amaçla ULKON, DEKAP , DAÜ KAM, Sanayi Odası ve bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi dün Brüksel'e gitti.

Protesto gösterisi Brüksel'deki Schumann Meydanı'nda yerel saatle 13.00'te  başlayacak ve okunan çağrının ardından Kıbrıslı Türklerin ambargolar altında yitirdikleri yılların sayısını simgeleyen  42 balon gökyüzüne bırakılacak.

Gösteriyi düzenleyen sivili toplum örgütlerinin temsilcileri daha sonra   Avrupa Parlamentosu üyeleri ile görüşecekler ve ambargoların KKTC üzerindeki  olumsuz etkilerinin kanıtlarını sunacaklar. Bunun yanı sıra  KKTC üzerindeki tüm ambargoların derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesi ve iki yıl önce verilen sözlerin hayata geçirilmesi gerekliliği dile getirilecek.

Kıbrıslı Türkler bugün Brüksel'de protesto gösterisine hazırlanırken, AKEL ile CTP bu protesto gösterisini sabote etmek için harekete geçti. Dün Brüksel'e giden AKEL heyetine Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas  başkanlık ederken, AKEL heyetinde CTP üyesi sendikacı Kamil Tuncel de bulunuyor.

AKEL heyeti  bugün Avrupa Parlamentosu Bakanı Borrel, siyasi grup başkanları  ve  AB Komiseri Rehn ile görüşecek.  AKEL heyeti daha sonra  "Kıbrıslı Rumlarla, Kıbrıslı Türklerin ortak mücadelesi" adlı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte Hristofyas, Kamil Tuncel ve  Avrupa Sol Grubu Başkanı Wurts konuşma yapacak.

Kıbrıslı Türklerin protesto gösterisi devam ederken,  AKEL heyeti ikinci bir siyasi-sanatsal etkinlik daha düzenleyecek. AKEL'in düzenleyeceği bu etkinlikte  CTP Milletvekili Arif Albayrak'ın kızı Umut Albayrak ile  Vula Konstantinu birlikte şarkı söyleyecek. CTP'li Lefkoşa  belediyesinin tiyatro sanatçılarından CTP'li Osman Alkaş  ile Elena Efstatiu ise birlikte gösteri sunacak. Etkinlikte ayrıca çoğunluğu CTP'lilerden oluşan "İki Toplumu Dans Grubu" da ortak gösteri sunacak.
AKEL tarafından düzenlenecek bu etkinlikle ilgili olarak AKEL tarafından dün yapılan açıklamada  amacın "tüm dünyaya Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs'ta    yabancı ordular ve bağımlılıklar (garantörler) olmadan  Kıbrıs'ın yeniden  birleştirilmesi mücadelesi verdikleri ve ambargoların söz konusu olmadığı"  mesajı verileceği belirtildi. 

Kıbrıslı Türkler, KKTC'ye yönelik izolasyonların sürdürülmesini ve hedef oldukları haksızlıkları kınamak amacıyla bugün Brüksel'de gösteri düzenleyecek.
A.A'nın haberine göre, merkezi Londra'da bulunan "Ambargolu" (Embargoed) isimli sivil toplum örgütü tarafından yapılan açıklamada, "Kıbrıslı Türkler ve onların etnik anavatanı olan Kuzey Kıbrıs üzerinde süren uluslararası izolasyonların kaldırılmasında başarısız olan Avrupa Birliği'ni  protesto etmek üzere", çok sayıda göstericinin yarın İngiltere'den ve KKTC'den Brüksel'e geleceği duyuruldu.
"Susturulanlar Brüksel'de" adı verilen barışçı gösterinin, KKTC'nin izolasyonunun sona erdirilmesi, Kıbrıslı Türklere mali yardım yapılması ve doğrudan ticaretin başlatılması konusunda AB Bakanlar Konseyi'nin aldığı kararın ikinci yıldönümü ile çakıştığı belirtilen açıklamada, bugüne kadar KKTC üzerindeki ambargolardan hiçbirinin kaldırılmadığı hatırlatıldı.
Brüksel'deki protesto gösterisinin Schumann Meydanı'nda, yerel saatle 13.00'te başlayacağı, bir çağrı okunacağı ve ardından Kıbrıslı Türklerin ambargolar altında yitirdikleri yılların sayısını simgeleyen 42 balonun gökyüzüne bırakılacağı bildirildi.
Örgüt ayrıca Avrupa Parlamentosu üyeleri ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in temsilcileri ile görüşmelerde bulunulacağını duyurdu.
Bu toplantılarda ambargoların Kıbrıslı Türkler üzerindeki olumsuz etkilerinin kanıtlarının sunulacağı ve KKTC üzerindeki tüm ambargoların derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesi için iki yıl önce verilen sözlerin hayata geçirilmesi gerekliliğinin vurgulanacağı belirtildi.  "Ambargolu" isimli örgüt, KKTC'ye karşı uygulanan tüm ambargoların derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesi için kampanya yürüten bir "insan hakları kuruluşu" olarak tanıtılıyor.
Kurumun 2005 tarihinde çalışmaya başladığı, "Kuzey Kıbrıs'ın tecrit edilmesi konusunda bilgilenmenin artması konusunda etkin bir rol oynamayı ve Kıbrıslı Türklerin temel siyasi, ekonomik ve toplumsal haklarının geri verilmesi için dünya liderleri ve kurumlarına lobi çalışması yürütmeyi amaçladığı" belirtiliyor.
AKEL HEYETİ BRÜKSEL’DE
FİLELEFTHEROS ve diğer gazetelere göre, AKEL Genel Sekreteri ve Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas başkanlığındaki AKEL heyeti dün Brüksel'e gitti.
FİLELEFTHEROS'a göre 27 Nisan'a kadar devam edecek ziyaret, partinin uluslar arası faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştiriliyor ve tüm temasların odak noktasında Kıbrıs konusu bulunuyor. Gazeteye göre heyette partinin uluslar arası ilişkiler birimi sorumlusu Andreas Kiprianu, yeniden yakınlaşma birimi sorumlusu Stefanos Stefanu ve Kıbrıslı Türk emektar sendikacı Kamil Tuncel bulunuyor.
Heyet Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Başkanı Borrel, Avrupa Parlamentosu siyasi grup başkanları, Avrupa Komisyonu Asbaşkanı Kaltsrom ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Olli Rehn ile görüşecek.
Gazeteye göre AKEL heyetinin ziyareti çerçevesinde ve Avrupa Birleşik Sol siyasi grubuyla işbirliğinde, "Kıbrıslı Rumlarla, Kıbrıslı Türklerin ortak mücadelelerinin" tartışılacağı bir etkinlik de düzenlenecek. Etkinlikte AKEL Merkez Komite Genel Sekreteri ve Meclis Başkanı Dimitris Hristofyas, Sendikacı Kamil Tuncel ve Avrupa Sol Grubu Başkanı Fransis Wurts konuşma yapacak.
Brüksel'de ikinci bir siyasi-sanatsal etkinlik düzenlenecek. Bu etkinliğe Kıbrıs'tan her iki toplumdan sanatçılar katılacak. Siyasi-sanatsal etkinlikte tiyatro sanatçıları Elena Efstatiu ve Osman Alkaş, iki toplumlu Dans Grubu (Dance Of  Peace) ve Vula Konstantinu ile Umut Albayrak  yer alacak.
AKEL açıklamasında, "bu tür girişimlerle AKEL'in Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin yabancı ordular, bağımlılıklar olmadan ve tüm halkın hakları güvence altına alınmış yeniden birleştirilmiş federal bir vatanda, birlikte yaşayabilir ve yaşamak zorunda olduğu ve ambargoların söz konusu olmadığı mesajını gönderileceği" belirtildi.



“TÜRK'ler  Hiçbir milleti taklit etmeyecektir. TÜRK'ler ne Amerikanlaşacak ne batılılaşacak nede araplaşacaktır. O sadece özleşecektir.