------------------------ --------------------------------------------------------
Değerli gönüldaşlarım 5000 yıllık Türk tarihinde dünya haritalarını atalarımız çizdi.İçinde yaşadığımız son yüzyılda ise düşmanlarımız tarafından çizildi,bunun neticesinde günümüzde dünyada yaşayan Türklerin yarısı esarat altında yaşamaktadır.Bugün 125 milyon Türk esaret altında yaşamaktadır,kalan 125 milyonu ise sözde bağımsız Türk devletlerinde yaşamaktadır,şunu unutmamalıyız ki atalarımız gibi acuna hükmetmek istiyorsak sınırlarımızı kendimiz belirlemeliyiz.Değerli andalarım ve saygıdeğer ak saçlı büyüklerim 10 yıldır yaptığım çalışmalardan sonra Turan sınırını kafamda şekillendirdim ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum
Turan Uraltay imparatorluk sınırı
Kuzeybatı sınırı(Rusya sınırı):Don(Ten)nehrinden başlayan sınır Don-Volga kanalı ile Volga(İtil)ırmağıyla devam eder, Samarra şehrinin kuzeyinde Çuvaş ilinin batısında devam ederek Kazan şehrinin kuzeyinde Kama nehriyle devam eder.Ural dağlarını aşan Turan-Rus sınırı Tobol ve İrtiş ırmaklarının vadisinde devam eder,Omsk şehri yakınlarında Baraba bozkırının kuzey hattıyla devam eder,Hakas dağlarının batı doruklarından sonra yakınlarında Yenisey vadisiyle devam eder.Yenisey vadisinde binlerce kilometre devam eden Turan-Rus sınırı Taymir yarımasadının batısında Yenisey körfezinde sona erer
Kuzeyinde:Kuzey Buz Denizi bulunur
Kuzeydoğusunda:Bering Denizi bulunur
Doğusunda:Ohotsk denizi ve Büyük okyanus bulunur
Güneydoğusunda:Japon denizi bulunur
Güneydoğu sınırı(Çin sınırı):Vladivostok şehrinin güneyinde başlayan Turan-Çin sınırı Amur nehrinin büyük kolu Suhori ırmağıyla devam eder,Kingan dağlarıyla gümeye doğru iner,Gobi çölü üzerinde devam eden sınır Altın dağlarıyla devam ettikten donra Karanlık dağlarında son bulur
Güney sınırı(Tibet,Hint-Ari sınırı):Turanla Tibet arasındaki sınır Karanlık dağlarıdır.Turan Hindistan sınırını Karakurum dağları olusturur.Turan ile AfganiStan sınırını Hindikuş dağları oluşturur.Turan İran sınırını Kopet dağları,Horosan dağları.Elbruz dağları ve Kuzey Zağros dağları olusturur
güneybatı sınırı(Arap sınırı):Hama ve Kerkük şehrinin güneyinden geçen 35.ci parelel Turan Arap sınırını oluşturur
Batı sınırı(Avrupa sınırı)Tuna nehri,Morava ve Vardar nehri batı sınırını oluşturur
Kutsal vatan Kırım Turan İmparatorluğunun bir parçasıdır.Kıbrıs ,Sahalin ve Oniki ada Turan İmparatorluğunun adalarıdır .
Bu sınır yüce Türk Milletinin ve onun kardeşleri olan Moğol ve Tunguzların yaşadığı ülkeleri kapsar. Ural Altay soylu halkların oluşturacağı bir konfederasyon birliğinin temelini oluşturabilir.Bu sınır yeniden dirilecek Göktürk Hakanlığının milli sınırı olabilir
Değerli andalarım ve saygıdeğer ak saçlı büyüklerim benim gönlümden geçen Turan İmparatorluk sınırları budur .Sizlerden ricam bir Avrasya haritasi ve bir kalem alıp yukardaki sınırları harita üzerinde belirlemenizdir böylelikle Turanı ve büyüklüğünü göreceksiniz.
Bunun dışında değerli katkılarınızı bekliyorum.Vereceğiniz değerli fikir ve katkılarla üzerine yemin ettiğimiz Turanın sınırlarını belirleyelim saygılarımla