Gönderen Konu: 10 günlük terör bilançosu: 11 şehit  (Okunma sayısı 2739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Türk Yiğit

  • Yasakli
  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 35
TSK baharın gelmesi ile birlikte PKK'ya göz açtırmıyor. Son 10 gün içinde Güvenlik güçleri operasyonlarını PKK'lıların var olduğu bütün dağlık alanlarında genişletmeye başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu bölgesinde başlattığı operasyonlarda şu ana kadar 22 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, örgüt mensuplarına ait çok sayıda gıda maddesi imha edildi, silahlara da el konuldu. Çıkan çatışmalarda toplam 11 güvenlik görevlisi de şehit oldu.

TSK baharın gelmesi ile birlikte PKK'ya göz açtırmıyor. Son 10 gün içinde Güvenlik güçleri operasyonlarını PKK'lıların var olduğu bütün dağlık alanlarında genişletmeye başladı. 2 Nisan tarihinden bu yana çıkan çatışmalarda toplam 11 asker şehit oldu. 14 PKK'lı öldürüldü, 8 PKK'lı ise sağ olarak yakalandı. Hakkari, Siirt, Şırnak, Bingöl, Tunceli, Amanoslara askeri sevkiyat sürerken, havadan da helikopterler operasyona katıldı.

Hatay'ın Amanos Dağları'a yönelik 20 Mart tarihinden bu yana sürdürülen askeri operasyon genişleyerek devam ederken, İskenderun Dörtyol, Erzin, Hassa, Reyhanlı, Samandağ, Belen ve Kırıkhan kırsallarında sürdürülen operasyon, karadan ve hava destekli sürüyor. PKK'ya yönelik operasyona 4. Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51. Motorlu Tugay Komutanlığı, Bingöl 49 İç Güvenlik Tugay Komutanlığına bağlı birlikler katılıyor.

Yaklaşık 10 bin askerin katıldığı operasyonda, Tunceli -Bingöl sınırında ki operasyona özel hareket timleri ve Köy korucularının da katıldığı öğrenildi. Tunceli'nin Hozat ilçesinde ise 4 DHKP-C militanı çıkan çatışmada öldürüldü. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1, Tunceli'nin Pertek ilçesinde 1 Hozat ilçelerinde de 1, Şırnak merkezde 1, Cizre İlçesin de 2, Van'ın Başkale ilçesinde 1, Şanlıurfa'da 1 terörist yakalanırken; Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 3, Bitlis Şehi Ormanları mıntıkasında 1, Tunceli Hozat ilçesinde 4, Bingöl Yayladere köyü kırsalında da 6 olmak üzere toplam 14 PKK'lı ölü ele geçirilidi.

ANKA

Az kaldı kürd enikler ; Kinimizi Şiddetiyle gebereceksiniz.

Türk IRkı Sağolsun.
TTK

Bozoklu Bozkurt

  • Ziyaretçi
Ynt: 10 günlük terör bilançosu: 11 şehit
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2007 »
Bir devletin kendi haklı davasında kazanırken bile kaybetmesi(11 şehit) acı bir olaydır.Çünkü verilen her bir şehit hükümetin ve diğer bazı odakların ciddiyetsizliğini göstermektedir.TSK dışında hiçbir kurumun bir nebze olsun bir harekette bulunmaması ihanetin ta kendisidir.
Devletimizin birliği bütünlüğü açısından kurumlarımız arasındaki ''Birlik''ten yine kazançlı çıkacak olan biziz.Yaşar Paşa'nın Emniyet ziyareti sırasındaki vurgulamaları çok yerindedir.Gerekirse bende silahlanıp askerime kurşun sıkma cüretini gösterenlere karşı elimden geleni yapmak istiyorum.
Tabii bu şu an bir hayal gibi dursa da, ileride inşallah bu hayal gerçek olur.
Aziz şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

''İntikam tatlı nesnedir
Ne kadar erken olursa
Çakallık ebedi değil
Birgün diriliş olursa''