Gönderen Konu: Anayasa, paspas ve kuduz üzerine(Emin Çölaşan'dan)  (Okunma sayısı 2690 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kök-Börü

  • Ziyaretçi

03.07.2007 Tarihli Emin Çölaşan'ın makalesini Otağda sizlere aktarmak istiyorum.
İktidardaki kişilerin hukuğa,yargıya karşı nasıl bir davranış içersinde bulunduklarını görebilirsiniz!Bu ne kifayetsizliktir böyle!22 Temmuzla seçim sonuçları ile beraber geldikleri yere gitsinler!Başka yorumda bulunmak istemiyorum...Sayın Çölaşan hislerimize fazlasıyla tercüman olmuş zaten!


Anayasa, paspas ve kuduz üzerine


EVET, anayasamız bunların ayakları altında paspas oldu, çamurlu pabuçlarıyla çiğneniyor. İktidar değiştiği anda hem yolsuzluk ve hortumların, hem de hukuk suçlarının hesabı tek tek sorulacak.

Cumhurbaşkanlığı hayalleriyle yaşayan ve olamayınca şoka giren Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi’ne bu hafta vereceği kararlar için çağrıda bulundu:

"Ümit ediyorum ki bu kez daha önceki gibi (367 kararı gibi) davranmazlar, hukukun üstünlüğünü dikkate alarak karar verirler."

Anayasa’nın 138. maddesi çok açık:

"Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hákimlere (...) tavsiye ve telkinde bulunamaz."

Çiğnenen Anayasa!

* * *

O bunları söyler de, "şeyini şey ettiğimin şeyi" Bülent Arınç geride kalır mı! Bu şahıs Manisa’da AKP’nin -birinci sıradan- adayı. Kendi ilinde çalışamıyor, dolaşamıyor. Nereye gitse tepki alıyor. Karşısında CHP birinci sıra adayı, babayiğit bir avukat var. Şahin Mengü. Manisa’yı adım adım geziyor ve "şeyini şey ettiğimin şeyine" neredeyse her gün çağrıda bulunuyor:

"İstersen Manisa’da, istersen ekranlarda, halkın karşısına çıkıp tartışalım. Kimin düşecekse takkesi düşsün, keli görünsün."

Ege’nin en büyük yerel kanallarından biri olan EGE TV, bu çağrıyı ayrıca defalarca yaptı. Şahin Mengü kabul etti. Gelin görün ki, Bay Arınç’ın yüreği kendi seçim bölgesinde bile bu tartışmaya girmeye yetmiyor. Dün son durumu Mengü’ye sordum, şöyle dedi:

"Kalıbının adamı değilmiş. Kaçak güreşiyor. Hodri meydan diyoruz, er meydanından kaçıyor."

* * *

Bay Arınç’ın Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş’a söyledikleri ise bambaşka bir klinik-tıbbi vaka! Hem kuduzu da kapsayan bulaşıcı hastalıklar, hem de psikiyatri uzmanı doktorların ilgi alanına giriyor:

"Meydanlara çıkmak için kuduruyorum. Burada (Meclis’te) hırsımdan bardakları kırıyorum."

Kudurduğunu söyleyen "şeyini şey ettiğimin şeyi" bu rahatsızlığına partisinin Kayseri mitinginde çözüm buldu! "Cumhurbaşkanı olamaz" dediği Abdullah Gül ve Başbakan’ı ile el ele, kol kola kürsüye çıkıp 12 dakika nutuk attı...

Belki kudurmaktan kurtuldu ama Anayasa’yı paspas gibi çiğnedi. Niçin?..

Anayasa madde 94: "TBMM Başkanı ve Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya DIŞINDAKİ faaliyetlerine (...) katılamazlar."

Hazret açık, net ve somut bir biçimde AKP’nin Kayseri mitingine katıldı, kürsüye çıktı ve Anayasa’yı silindir gibi ezdi geçti.

Bunun hesabını da elbette yargı önünde verecek.

Mitingde Anayasa Mahkemesi’ne veryansın ederken, yuh sesleri başladı. Bunların mitinglerinde yol veriyorlar, tahrik ediyorlar, hem Cumhurbaşkanı, hem de yargı organları, mahkemeler yuhalanıyor.

Devlet yuhalanıyor.

Bay Arınç tam bu aşamada, yani Anayasa Mahkemesi yuhalanırken, ahaliye hitaben kürsüden bir vecize daha yumurtladı:

"Bu yuhlarınızın anlamlı hale gelmesi için 22 Temmuz’da sandıkları doldurun."

* * *

Doktor olmadığım için bilemiyorum, Kayseri’de miting kürsüsüne kudurmamak için çıktıysa, belki hoşgörüyle bakılabilir! Koskoca Meclis Başkanı’nın -Allah korusun- meydanlara çıkmak için kudurduğunu itiraf etmesi, ya da çıkamadığı takdirde kudurma olasılığı, ciddi, vahim bir durumdur.

ABD ve AB ile "dostane" ilişkilerimizi bile etkiler, hükümeti zor durumda bırakır. Yabancı gazetelerde manşetler atılır:

"Türkiye’de TBMM Başkanı meydanlara çıkamayınca kudurdu, makamında bardakları ısırdı... Turistler Türkiye’ye gitmesin, kuduz hortladı."

Bu gibi durumlarda hastalığın önceden bilinmesi, teşhisin doğru konulması ve tedavinin ona göre yapılması gerekir.

Kimbilir, belki de doktorları kendisine şöyle demiştir:

"Sen anayasayı manayasayı boşver. İktidar elden giderse hapı yuttun demektir. O takdirde seni ve partini hiçbir güç kurtaramaz. Kudurmamak için mitinge katılıp konuş. Aşı yerine geçer."

Bilemeyiz ki! Allah "şeyini şey ettiğimin şeyine" şifa versin. Allah Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu kafadan kurtarsın.


Kaynak:Emin Çölaşan-03.07.2007 Tarihli Hürriyet Gazetesinde Yayınlanan Makalesi)


Çevrimdışı İgdirhan

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 325
Yazısı için Sayın Çölaşan'a ,bizlerle paylaşımı için Saygıdeğer Kök-Börü Beğ'e teşekkür ederim.

Bülent Arınç'ın kudurganlığının sebeplerine bir iki ilave yapmak istiyorum.

İnsanların dini inançlarının ne olduğundan çok ,bu inançlarını hayatlarına nasıl yansıttığına bakmak gerek.
Bu hususu Bülent Arınç noktasında değerlendirdiğimizde ortaya çok farklı bir tablo çıkıyor.
B.Arınç söz konusu olduğunda dikkate alınması gerek en önemli arızalar sırasıyla söyle:

1-Etrnik kimliği
2-İdeolojik örgüsü
3-Laikliğe olan karşıtlığı
4-Demokrasiyi kullanma ve değerlendirme biçimi
5-Beynelmilelciliği (teslimiyetçi ve mandacı)
6-Atatürk'ün kurduğu rejimle olan savaşı

Bu maddelere daha eklemeler yapılabilir.
Bütün bu saydıklarımın tek bir ortak paydası vardır o da:
Başbuğ'un yeniden ruh ve hayat üflediği Türklüğe karşı olan ,ustaca gizlenmiş ,siyasal islamcı kürtçülüktür.
B.Arınç ve avanesi ne samimi manda islamcı ve ne de AB cidir.
Bu güruhun fikir ve eylemlerinin çekirdeğini oluşturan etnik bölücülük ,diğer argumanları yalnız ve yalnızca araç olarak kullanmaktadırlar.
Samimi bir müslümanın ;devlettle savaşı ,AB yanlılığı ,bağımsızlığı riske etmesi ,laikliğe karşı çıkması ve hele de Başbuğ'a düşmanlık beslemesi mümkün değildir.
Bu güruh bir çok argümanı ,çok ustaca kullanarak ,özellikle toplumun bir kesimini ,yanlarına çekip gizli amaçlarına siyasi ve demoğrafik destek sağlamaktadırlar.
B.Arınç ve avanesinin ustaca uyguladıkları takiyye maskesini yüzlerinden düşürmek için daha etkili ve akılcı girişimlerde bulunmak gereklidir.
İddia ediyorum ; Arınç ve avanesinin asıl kimliklerini farkeden hiç bir samimi müslüman bunların yanında yer almayacaktır.
Bu noktada milletin vicdanına rahtsızlık veren bazı aşırıklıkların ya da islam karşıtı görüntülerin laiklik olarak ambalajlanması da büyük bir talihsizliktir ki ,sözü edilenler bunu özellikle ve ustaca işlemektedir
Din karşıtlığını laiklik ambalajıyla kitlelere lanse edenlerde ;en az Arınç ve avanesi kadar cumhuriyete ,laikliğe ve Türk aydınlanmasına zarar vermektedir.
Bu inceliği iyi anlamak ,sorunun çözümü açısından ,hayati öneme sahiptir.
Ne yapalım ; "şeyini şey ettiğimin arıncına " bol kudurmalar dilerim.
TTK.


Not: Kudurmanın diğer adı ,kuduzluktur. Kuduzların akibeti ise hepinizin malumu...

Çevrimdışı Bozkurt Yarbay

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 60
  • TÜRK IRKI SAĞOLSUN!
Saygıdeğer Kök-Börü Beğ'e ve İgdirhan Beğ'e bizlere bu değerli paylaşımları ve iletileri aktarmalarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.
İzinleri olursa bende nacizane olarak kendi görüşlerimi dile getirmek isterim;
Tarihte ilk kez bir meclis başkanı kudurduğunu söyleyerek meydanlara inmiştir.Bu hazımsız kişinin hangi amaçlara ve neye hizmet ettiği malumdur.Kuduran arap-kürt partisinin üç baş kuklasından biri olan arap-kürt aşığı mr.el.arınç son sözleri ile ve tavırları ile bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti rejimine karşı,Anayasal düzene karşı ve Büyük Türk Irkına karşı olan nefretini,hazımsızlığını gözler önüne sermiştir.Ve Anayasaya göre büyük bir suç işlemiştir.Bu şahısların cesaretleri tamamen içi boş balondur.Bu kuklaların başı olan r.t.e gibi mr.el.arınç da 360 derece bir dönüş kabiliyeti sergileyerek ben öyle demek istemedim...İnsanlar değişir gibi,yanlış anlaşılıyorum gibi balon sözler ile yine satılık medya kurumları aracılığı ile açıklamalarını duyurtacaktır.Büyük Türk Irkı tarihte olduğu gibi Irkına dil uzatanların,devşirmelerin en ağır şekilde cezalarına verecektir.Vatan hainleri,etnik döküntüler şunu unutmasınki burası Türkiye ve Türk Soyluların toprakları.Sizin gibi virüslere yer yok bu topraklarda.Bugünkü şartlar yerine başka şartlar olsaydı sizin gibiler İstiklal Mahkemelerinde yargılanır ve asılırdı!
Unutmayanız ki bu şartlar sizin gibiler için çok yakındır!
Tarih tekerrürden ibarettir!
ULU GÖK TANRI TÜRK'Ü KORUSUN.