Gönderen Konu: Atalarımız HUNLAR  (Okunma sayısı 5160 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hun_333

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 117
  • TÜRKsen öğün,değilsen itaat et!!!
Atalarımız HUNLAR
« : 04 Ağustos 2006 »
Bazı yerlerden okuduğum kadarıyla atalarımız Hunları macarlar kendi ataları zannetmekte..Bu da avrupa hunlarının bugunku macarıstan ın oldugu yerde kurulmuş olmasından kaynaklanmakta sanırım..bildiğim kadarıyla macaristan"hungarian" hunların olan anlamına gelmekte..macarlarında asimile olmadan önce kökenlerinin Türk olduğunu varsayarsak ne tür bir sonuca varırız..herhangi bir hatam varsa özür dilerim ve düzeltirseniz sevinirim.. yorumlarınızı bekliyorum lütfen beni bilgilendiriniz..şimdiden teşekkürler..
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN... :asker:
 :turan:
"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."

Adalet Bakanı MAHMUT ESAT BOZKURT   

Tarih: 19 Eylül 1930

http://turkcutoplum.azbuz.com

Çevrimdışı Deli

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 253
Ynt: Atalarımız HUNLAR
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2006 »
  Hun_333 Irkdaşım

 Atsız Ata'nın "Macar İhtilalcileri"adlı şiiri ve "Deli Kurt" kitabında Macarları öven satırlar olması Macarların Türk veya akraba bir topluluk olduğunun kanıtıdır.

Akıttılar yine kara toprak üstüne
Kahraman Macarlar şanlı Turan kanını
Yazdılar yeniden terihe en şerefli
Yiğitlik destanını
     

  Kadir Mısıroğlu'nun Macar İhtilal'i adlı kitabında ise daha çok bilğiye ulaştım.Önemli yerleri aktarıyorum.

 a-Asılları

  Macaristan'ın en eski metinlerde adı Pononya'dır.Macarların Panonya'yı işgal etmeden önce hangi ırka mensup oldukları uzun araştırmalara mevzu olmuştur.Çeşitli görüşlker olsada  hemen eksiriyatı Macarların "Turani" olmalarıdır.Bununla beraber bütün tarihçiler Macarların Türk oldukalrında birleşiyorlar fakat hangi boydan oldukları konusunda birbirinden ayrılıyorlar.

  Ama çok önemli bir Tükolog Wambery Macarları Türk-Tatar olarak belirtmektedir.


b-Rivayetler

   Atilla hükümdar olduğu zaman Hunlar Avrupa'nın Batı kısımına tamamen hakim olmuşlar.Fakat İmparatorluk,Atilla'nın ölümü ile dağılmış.Taht kavgalarından sitfade eden düşmanlar Hunalrın üzerine hep birlikte saldırıp Hunları yenmiş ve İmparatorluğu yıkmışlardır.Kurtulanların bir kısmı Transilvanya'nın dağlık bölğelerine yerleşmişler.

   Aradan birkaç yy. sonra Ural Dağlarının etekelrinde oturan bir Macar kadın rüyasında evinni baheçsinden bir ırmak  çıkıp Avrupaya doğru akarak Avrupa ve Asya kıtalarını kapladığını görür.Bu rüyayı kadının "doğacak çocuğunun Avrupadaki memleketlerii teker teker elegeçirecek" olarak tabir etmişlerdir.Erkek çocuğu doğuncada adını Almus koymuşlar.Bu Macarcada "Rüya " manasına gelmektedir.

   Almus henüz oniki yaşında iken Macarların hükümdarı seçilmiştir.Urukalrı toplayarak Don ve Volğa nehirlerini geçmiş.Rusları malup ettikten sonra Pononya'ya gelmiş.Burada çok çetin savaşlar verdikten sonra zabdetmiştir.Sonradan Almus'un Arpad isimli bir oğlu olmuş.Almus ölünce yerine geçen Arpad kendi adı ile anılan hanedanlığın kurucusu olmuş.Daha sonra memeleketindeki dağlık bölğelerdeki urukalrı hakimiyetine almak için savaşa girişmiş ise de pek çetin mukavemetle karşılaşınca işi araştırmış ve bunların  Hunların bakıyesi olan  Sizakeliler oldupğunu öğrenince onlarla kolayca nalşıp kaynaşmışlar.

c-Gerçek

  Gerçeklerde Macar Destanlarından pek farklı değildir.Kısaca:

 Macarlar aslen Turani bir topluluktur.Macar ovasına yerleşmeden Ural Dağlarının eteklerinde yaşamışlardır.Mağneri ve Onoğurların karışması ile meydana gelmişlerdir.
 
 Bunlar daha sonralardan Orta Avrupa'ya  göç ederek Karpat Dağları ile Tuna arasına yerleşmişlerdir.Öncelri doğuya ve batıuya akınlar yapıyorlar ve dağlarda yaşıyorlardı.Alman İmparatoru 1. Otto tarafından bu akınlar önlendikten sonra göçebeliği bırakarak yerleşik düzene geçtielr ve birleştiler.Prens Geza zamanında Hristiyanlığı kabul ettiler.

  Macarların folkloründe de büyük Turani oldukalrını ispat eden çok benzerlikelr vardır.Osmanlı zamanında sie Mcarların turanilik vasfı daha çok gelişmiştir.Öyleki Macar ovasındaki pek çok yer ahal Türkçedir.
 
  Macar dilinde de bir çok Türkçe kelime vardır. Tyuk (Tavuk),sarğa(sarı) ..... Bunalr saymakla bitmez.

  Asıl ehemmiyetli olan Macar Milli Müzesinde mevcut  Mukkaddes Macar Tacı üzerinde Turkia'nın Mukkaddes Kralına yazmaktadır.Macarlar komşu ırklarla nerdeyse hiç kaynaşmamış saf bir topluluktur.En çok münasebetleri olan Almanlar la bile sadece yüzde dörtlük bir karışma olmuşutur.

  Hun_333 ırkdaşım umarım biraz yardımım dokunmuştur.Bir tavsiyem daha Onoğurların tarihçesini okursan bence daha net bilğiler elde edersin.

 Saygılarımla
 

 
NE AMERİKA , NE RUSYA , NE ÇİN ,
HERŞEY MİLLİYETÇİ TÜRKİYE İÇİN ...

Çevrimdışı hun_333

  • Türkçü-Turancı
  • ***
  • İleti: 117
  • TÜRKsen öğün,değilsen itaat et!!!
Ynt: Atalarımız HUNLAR
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2006 »
Deli ırkdaşım,
Gerçektende sağolasın..Bana oldukça yardımcı oldu yazdıkların..Onoğurların tarihçesinide kesinlikle okuyacağım..Tekrar teşekkürler..
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN....
"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Saf Türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler."

Adalet Bakanı MAHMUT ESAT BOZKURT   

Tarih: 19 Eylül 1930

http://turkcutoplum.azbuz.com

Çevrimdışı TiginNoyan

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 549
  • Inançu Apa Yargan Tarkan Köl Tigin
    • Steppe History Forum
Ynt: Atalarımız HUNLAR
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2007 »
İngilizce'de Hungary, Almanca'da Ungarn, Fransızca'da Ongrie olan bu ad Hun'dan değil On Oġur'dan (On Boy) gelmektedir. Ugor bir kavim olan Macarlar ile Hun Türkleri arasında bir bağ yoktur. Macarlar kendi târihlerini şişirmek ve temellendirmek için Hunlar'ı da sâhiplenmektedirler.


Türük Oguz begleri bodun eşid: üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türük Bodun iliŋin törügün kim artatı utaçı erti? Türük Bodun ertin, ökün!