Gönderen Konu: AKP 'nin 60 Yolsuzluk Dosyası!  (Okunma sayısı 3690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cengiznp

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 2
AKP 'nin 60 Yolsuzluk Dosyası!
« : 21 Temmuz 2007 »
Bence 22 Temmuzdan sonra AKP için Hesap Süreci başlayacak.


http://www.haberbu.com/haber_detay.php?id=3099

AKP Hükümetinin dosyası giderek kabarıyor. İşte iktidarları zamanında ortaya atılan 60 yolsuzluk dosyası!

AKP'NİN 60 Yolsuzluk Dosyası!
25.11.2006 Cumartesi 17:37


1-İZMİR TCDD LİMAN TAŞIMA İHALESİ

TCDD İzmir Liman'ı için, yıllık 70 milyon $'lık yükleme-boşaltma işleri için ihale hazırlığı yapılıyor. Daha sonra ihaleden vazgeçiliyor. İhalesiz olarak 15 yıllığına Reha Denizcilik ve Raden Lojistik isimli 2 şirkete veriliyor. Şirketlerin, 15 yılın sonunda arzu ettikleri takdirde 15 yıl daha işe devam edebileceği sözleşmede yer alıyor. (Toplam 30 yıl süreli) Toplam 2 milyar 100 milyon $'lık iş ihalesiz veriliyor. Bu firmalardan biri, sözleşme tarihinden 2 gün önce kuruluyor, diğeri de aynı gün kuruluşu gerçekleşiyor. Bu şirketin büyük hisseli ortaklarından biri AKP'nin Bakırköy İlçe Başkanlığı'nı yapmış olan Rahmi Genç. Sözleşme imzalandıktan sonra bu kişi, hisselerini devredip, ayrılıyor. Olayın usulsüzlüğü dile getirilince, TCDD Reha Denizciliğin sözleşmesini iptal ediyor. Bu şirketin Genel Müdürü de, diyor ki; "TCDD'nin aleyhine dava açtık, davayı TCDD kaybederse 225 milyon $ tazminat ödeyecek, haberleri olsun."

NOT: TCDD yapılan işlerin usulsüz olmadığını açıklıyor.

İLAHİ BİR TESADÜF!

2-İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARAÇ SİGORTA İHALESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ağır taşıtlar için, sigorta ihalesi açıyor. Bu ihale, 197 milyar lira ile AKP İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya'nın, önceden ortağı olduğu Büyükkaya Sigorta Aracılık A.Ş'ye veriliyor.


3-TCDD İSTASYON YENİLEME İHALELERİ

TCDD'den 10 istasyon yenileme ihalesi AKP Kadın Kolları MKYK Üyesi Emine Alioğlu'na veriliyor. Bu AKP'li müteahhit hanım, aynı zamanda yeşil kart sahibi. Önce devletten yeşil kartı alıyor, sonra da 10 İstasyon yenileme ihalesini alıyor.

4-GEBZE AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI OLAYI

5 trilyonluk bir hadise. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Albayrak dâhil, birçok bürokrat halen yargıda. Kemal Albayrak, AKP Kurucular Kurulu üyesi ve AKP Kırıkkale eski Milletvekili. Türkiye'de, yılda 1,5 milyar $'lık akaryakıt kaçakçılığının olduğu açıklanıyor.