Askerlerimiz nasıl serbest kaldı?
Bölgeyi yakından tanıyan gazeteci İlnur Çevik HABERTÜRK'e anlattı
04.11.2007 09:36
Daha önce kayıp 8 askerimizin bulunması için girişimlerde bulunduğunu açıklayan gzeteci İlnur Çevik, KDP'nin askerlerimizin serbest bırakıldığını açıklamasının ardından Habertürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İşte İlnur Çevik'in 8 askerin Erbil Havaalanına gelmesinin ardından yaptığı açıklamalar...
"Cuma günü bu iş 48 saat içinde çözülecek demiştim. Çok şükür ki dediğim doğru çıktı. Bu girişimi Toleracy International adlı bir kuruluş başlattı. PKK aracılar vasıtasıyla onlarla görüştü. Bu, Kürtlerin, Arapların, Türklerin hatta batılıların hep beraber kurduğu bir vakıf. Ben de onun yönetim kurulu üyesiyim. Ben Türk makamlarına ilettim böyle bir imkan var diye. Bu imkan kullanıldı temas kuruldu karşı taraf ile kayıtsız şartsız 8 askerin serbest kalması konusunda. Günlerce ileri-geri gidip geldi. Türk makamları ve Irak makamları ile görüşmeler oldu. Bu insanlar dağda, kolay olmuyor. Sonra bir yere getirdiler. Sonra PKK ile temas koptu ve bir netice alınamadı. Daha sonra PKK yine temas kurdu "işi canlandırıyoruz" diye. Toleracy International'ın başkanıyla konuştum, bana, "Biz her aşamasında vardık serbest kalma sürecinin ama teslim edilme sürecinde kesinlikle yoktuk" dedi.