Gönderen Konu: BU BİR İHANETTİR!!! BAŞBAKAN ERDOĞAN SEVRİ ONAYLAMIŞ.  (Okunma sayısı 4208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
   
 Gündem
   Önceki Haber                 Sonraki Haber    
İşte ABD anlaşmasının gizlenen şartı
   22 Kasım 2007


Washington'da yapılan Erdoğan-Bush görüşmesinde "PKK'nın tasfiye edilmesine" karar verildiğini söyleyen Eski MİT Müsteşarı Yardımcısı Cevat Öneş, bunun karşılığında Türkiye'ye bir koşul öne sürüldüğünü açıkladı.

Taraf Gazetesi'ne konuşan Öneş'e göre, şart şu "Irak'ın bütünlüğü ve Türkiye'nin çıkarlarını korumak şartıyla, Türkiye'nin çıkarlarına ters  düşmeyecek bir biçimde Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetim'in hukuki satatüsü garanti altına alınacak."
Yani Kuzey'den Türkiye'ye karşı bir saldırı yapılmadığı sürece Ankara'nın Barzani'nin 'hukuki' varlığına itiraz etmemesi isteniyor.
Böylece Washington'daki anlaşma ile PKK sona erirken Barzani de güvence altına alındı.                                 

                           
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı Çağrıbey

  • [GÖKBÖRÜ ANKARA]
  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2155
  • Ne mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana!
Tayyip Erdoğan'ın iktidara getirilişi tamamen, bu ve benzeri, hizmetleri vermesi içindir.
Milli Kurtuluş Savaşı nedeniyle batının yarım kalmış hesapları arasında kürdistan ve ermenistan devletlerinin kurulması da vardı. Batı bu hesaplarından asla vazgeçmedi. Sadece, uygun zaman ve zeminde indirmek üzere, rafa kaldırdı.
Onlarca yıllık çalışma ve hazırlıkla uygun zaman ve zemin oluşmaya başlamış olmalı ki, önce bölgesel olarak kürdistanın kurulması gerçekleşmeye başlanmış; sonra da kademe kademe İran'dan, Suriye'den ve Türkiye'den kopartılacak topraklarla büyük kürdistan hayata geçirilecektir.
İsrail devleti de aynı yol izelenerek kurulmuştu.
Tarih tekerrür ediyor. Şayet tarihten iyi dersler çıkartılır ve tebdirler alınırsa, tarih tekerrür etmeyecektir.

Ne Mutlu Türk doğup, Türk gibi yaşayana...

Saygılarımla.

Çağrıbey

Çevrimdışı ÇEPNİ FİRUZ

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 180
  • TÜRK IRKÇISI
Olmazsa olmaz değerlerimizden! Kırmızı çizgilerimizi MOR çizgi yapanlar, bügün Irak'ta kürt devletinin oluşumunu seyretmektedirler. Iraktaki kurulacak olan, hatta kurulmuş kürt devleti büyük bir ihtimallede bizim seyircilerimiz tarafındanda tescil edilecektir.  İkinci İstiklal  mahkemelerinin kurulmasıda zaruri hale gelmiştir çünkü: Dünyanın hiç bir yerinde içinde bu kadar çok haini barındıran başka bir ülke yoktur.  TTK

Çevrimdışı Bozo-K

  • Türkçü-Turancı
  • **
  • İleti: 16
 soydaşlarım, keser döner sap döner gün gelir hesap döner.İllaki bunların hesapları sorulacaktır...
Kök Tengri Türk'ü Korusun ve Yüceltsin...
                                                     Bozo burada...
                                                                  Kömen Tegin!

Çevrimdışı TÜRK-KAN

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 2182
  • UÇMAĞA VARDI, TANRI DAĞLARINDA!
 Onu boşu boşuna Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eş Başkanı yapmadılar...

 
23 EKİM 2023'DE, ELİM BİR TRAFİK KAZASI SONUCU, UÇMAĞA VARDI.
ŞİMDİ; TANRI DAĞINDA, ATALAR YURDUNDA, ATSIZ ATA MAKAMINDA, BAŞBUĞLAR OTAĞINDA, ERİNÇ İÇERİSİNDE!

Çevrimdışı Fatih

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
  • Kök Tenğri'nin esenliği bütün Türklerin üzerinedir
Başbakan'ın yaptıklarını yadırgamıyorum. Çünkü kendisinin Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olduğunu açık açık ve gururla söylüyor.
Bu olup-bitenler Büyük Ortadoğu Projesinin birer parçasıdır.
Ne diyelim? Bunları % 47 oyla iktidara getirenler utansın...

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566

 
   


Barzani’ye karşı Apo pazarlığı

Washington’daki George Bush ile Tayyip Erdoğan’ın “Oval Ofis” görüşmesiyle ilgili ilginç iddialar ortaya atılıyor. PKK terör örgütünün tasfiye edilmesinin kararlaştırıldığını ileri süren Eski MİT’çi Cevat Öneş, ABD yönetiminin bunun karşılığında Türkiye’den Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimini tanımasını istediğini savundu. Öneş’e göre Bush, Türkiye’den İran ve Suriye ilişkilerinde de ABD ekseninde hareket etmesini istedi.

Barzani’ye garanti!..
ABD, “Apo’ya karşılık Barzani” kozunu oynuyor.  Washington’un PKK’nın tasfiyesi karşılığında Türkiye’den Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimini tanımasını istediği belirtildi

Milli İstihbarat Teşkilatı eski müsteşar yardımcısı Cevat Öneş’e göre Washington’daki George Bush ile Tayyip Erdoğan görüşmesinde PKK terör örgütünün tasfiye edilmesi kararlaştırıldı. ABD yönetimi bunun karşılığında Türkiye’den Irak’ın kuzeyindeki peşmerge yönetimini tanımasını istedi. Taraf gazetesinin haberine göre, Öneş, PKK’nın tasfiyesi için varılan anlaşmayı şöyle özetledi:

Elverişli şartlar beklendi
“Irak’ın bütünlüğünü ve Türkiye’nin çıkarlarına ters düşmeyecek bir biçimde ’Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin’hukuki statüsü garanti altına alınacak.” PKK terör örgütünün tasfiyesine aslında 1990 yılında Abdullah Öcalan Türkiye’ye teslim edilirken karar verildiği fakat Amerika’nın kendisi için en elverişli koşulları elde edene kadar süreci uzattığını söyleyen Cevat Öneş, “Amerika’nın Türkiye’den istekleri sorusuna da şu cevabı vermiş: ” ABD, İran ve Suriye eksenine karşı Türkiye’nin ABD politikalarına destek vermesini istiyor. Amerika’nın PKK’yı Washington’da düşman olarak nitelemesinin perde arkasında böyle bir destek arayışı olabilir. Ayrıca ABD, Kuzey Irak’taki ’Kürt bölge yönetiminin’Türkiye tarafından muhatap kabul edilmesini, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini istiyor. Ayrıca, ABD Irak’taki bataklıktan çıkabilmek için de Türkiye’nin desteğine muhtaç. Irak’ın bütünlüğü bozulmadan yani ’bölgesel Kürt yönetimi’federal Irak’ın yapısı içinde korunarak, Türkiye’nin ABD politikalarına desteğinin kazanılması çok önemli.


İşte o anlaşma
Cevat Öneş, “Irak’ın bütünlüğünü ve Türkiye’nin çıkarlarına ters düşmeyecek bir biçimde ’Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin’hukuki statüsü garanti altına alınacak” dedi.

Apo’yu 2 yıl önce sildiler
2005’te peşmerge lideri Mesut Barzani’nin ABD ziyaretinin ardından Avrupa Birliği, bebek katilini satmıştı. 25 Kasım 2005 yılında Yeniçağ yaşanan gelişmeleri “AB, Barzani’yi sattı” başlığı ile manşetine taşıdığı haberde şöyle duyurmuştu: ABD destekli Barzani’nin yıldızının parladığını gören Avrupa, yıllarca beslediği Öcalan’ı sattı. Avrupa’nın, Türkiye’ye karşı koz olarak kullandığı Abdullah Öcalan’ın artık misyonunu tamamladığı ise AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn’in şu sözleriyle anlaşıldı: “Güneydoğu olaylarını yakından takip ediyoruz. Olayların sorumlusu PKK’dır.?”


                                         
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.

Çevrimdışı motun yabgu

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 1566
Hukuki statüyü tanimak, (federasyon) ilerde ilan edilecegi muhtemel,gayri mesru devleti tanimak demektir. Terörü destekliyerek,Türkiyeyi irakin parcalanmasina,razi ettiler,bundan daha büyük bir hainlik düsünülemez.Biz aslinda bu kadar aciz bir devlet degiliz,onayimiz olmadan,sinirimizda degil devlet,tursu bile kuramazlardi.Daha önceden,avrupasi amerikasi,capulcu irakli pesmerge liderler,pkk ya karsi,acizliklerini ifade ederken,nasil olduda,birdenbire pkkya karsi,aslan kesildiler,nefes aldirmiyorlar inlerinde.Üc bes kani bozugun,kapali kapilar ardinda verdigi tavizlerle,dönüsü olmayan bir yola sokulmaktayiz.Irakin kuzeyini tanimaktansa,sonsuza kadar pkk ile savasmayi tercih ederdimTTK
ÜZE TENGRI TEMÜR CIDA OKLAR BIRLE BIR BULUT

  BASBUGUMUZ TANRIKUTTUR TANRIKUTTUR

                       TANRIKUT.