Gönderen Konu: GELECEKTE TÜRKÇÜLÜK  (Okunma sayısı 2847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 4_hilal

  • Türkçü-Turancı
  • *****
  • İleti: 401
GELECEKTE TÜRKÇÜLÜK
« : 25 Ocak 2006 »
konuya katkı saglasın ve birseyleride hafızamızda tazelesin diyerek, bu makaleyi ekliyorum. basbug Nihal Atsız'ın ruhu sad olsun.

TÜRKÇÜ KiMDiR?
 
Türkçü, Türk soyunun üstünlügüne inanmıs olan kimsedir. Bilir ki bugün görülen geri ve kötü ne varsa, hepsi, geçici bir hastalıgın belirtisidir ve geçmis zamanlarda bizi ileri götüren, zaferden zafere yürüten erdemlerin hepsi kanımızda, ruhumuzda, icimizde gizli bir halde yasamakta, belirecek imkan ve firsat aramaktadır
Türkçü, milli çikarlari sahislarin üstünde tutan, milli mukaddesata ve geçmise saygi gösteren, görev ahlaki yüksek olan, haksızlıklarla savaþta korkusuz bir insandir.
Türkçü, gününü gün eden veya dalkavuk bir insan olamaz. Sert yasamaktan hoslanir ve en büyük sertligi de nefsine karsi gösterir. Tarihimizde kahramanlik ve büyüklük bol bol bulundugu için, bazı küçük milletlerin yaptıgı gibi kahraman ve kahramanlık icadına lüzum görmeden, esasen var olanların hakkını vermekle yetinir. Böylelikle, milli kahramanlarına saygı gösterir, fakat milli kahramanların kusuru da varsa, söylemekten çekinmez ve hiçbir sebeple, kahraman olmayana kahramanlik payesi vermez. Hele Türklügün mukaddesatını yıkanı asla bagıslamaz ve bunları bagıslayanları düsman sayar
Türkçü, alçak gönüllü olmaya mecburdur. Çünkü, kendini ileri sürmek, yaptiginin karsiligini beklemek veya takdir olunmak içindir. Halbuki takdir beklemek bir bencilliktir. Türkçü, milletine bir hizmet yaparken, bunu, begenilmek için degil, görev bildigi için yapar ve yapacagi en büyük hizmetin bile, adi sanki bilinmeden ölüp mezarsiz yatan sehitlerin hizmeti yaninda pek küçük kalacagını bilir.
Türkçülük, yükselmek için degil, yükseltmek içindir. Topluluklar, fedakar fertlerinin çoklugu nispetinde yükselir.
Türkçülük, bir fikir olduðu kadar da inançtir. Inanç olduðu için de tartısmasız, tenkitsiz kabul olunur. Onun tartisilacak ve tenkit olunacak tarafı temeli, esasi degil, ayrıntılarıdır
Türkçüler, dayanısmalı yasamaya mecburdur. Dayanısma, az kuvvetle çok is görmenin tek ve degismez çaresidir. Dayanisma olmayan yerde, için için bir çekisme var demektir. Türkçü, ülküdasları ile olacak bir geçimsizligin ülküye zarar getirecegini bilir.
Türkçü hiç süphesiz, Türkten olur. Fakat her "Türkçüyüm" diyen Türkçü degildir. Samimi olmasi ve Türkçülügün sartlarina uyması lazımdır.
Türkçülügün en büyük görevi Türklüge hizmettir. Bunun da bas sartlarindan biri, çevresinde bulunanlara Türklük sevgisini asilamaktir. O, yorulmadan, bıkmadan, Türk soyunun üstünlügünü anlatacak yabancıların tehlikesini söyleyecek, Türk ahlakının gereklerini bildirecek, barısmaz düsmanimizin Moskof oldugunu telkin edecektir.
Moskofçu komünistin vatan haini oldugunu en iyi ve herkesten önce anlayan Türkçülerdir. Onun için komünistlerle her yerde, her vasıta ile, her sekilde savasacaklardır.
Kısacası, Türkçüler, XX. yüzyılda Türk milletinin fedakarlarıdır.


( Orkun, 3. Sayı, 20 Ekim 1950 )
HÜSEYiN NiHAL ATSIZ
TTK

Çevrimdışı Afsar Beyi

  • Türkçü-Turancı
  • ****
  • İleti: 146
Ynt: GELECEKTE TÜRKÇÜLÜK
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2007 »
Atsız Atamıza en çok ihtiyacımız olan günlerde en güzel yazılarından biri. Türkçülüğün ne olduğunu unutup tüpçülüğü bayrak edinenler için güzel bir hatırlatma.

Esenlikler Dilerim

Afşar Beyi
sü:kä tılıkang bugukgu tuktang (savaşa çıkın, Buguk'u tutun!)